Hur man väljer blommor till din bröllopsdag

Ett bröllop skulle bara inte vara detsamma utan blommor - men vilka är det bästa valet för din speciella dag? Med otaliga stilar och kombinationer kan det vara en utmaning att begränsa dina alternativ. Oroa dig inte! Vi är här för att svara på alla dina vanliga frågor, så du kan bli redo för din stora dag.

Steg

Fråga 1 av 8:
Vilka typer av blommor ska jag välja för mitt bröllop?
  1. Bild med titeln Välj blommor för ditt bröllopsdag Steg 1
1. Välj blommor som är i säsong runt ditt bröllop. Out-of-season blommor kan vara dyr och kan racka upp din blomsterbudget. Att inte oroa dig - det finns gott om säsongsalternativ att välja mellan det kommer att bli mycket snyggt på din plånbok.
  • Till exempel kan du lägga till mammor, strawblowers eller chrysantemum till en bukett för ett höstbröllop.
  • Lisianthus, Veronica, Rosor, Gypsophila och Alstroemerias är tillgängliga under hela året, och kan vara ett bra alternativ för en vinterbröllopsbukett.
  • Peonies, Hydrangeas, Anemone och Garden Roses är alla bra alternativ för ett vårbröllop. De är också utmärkta val för ett sommarbröllop!
  • Bild med titeln Välj blommor för ditt bröllopsdag Steg 2
    2. Välj blommor som matchar ditt bröllops plats och tema. Är ditt bröllop att vara modernt och snyggt, eller rustikt och charmigt? Försök att välja blommor som lägger till det här temat medan du gräver bra med din plats.
  • Till exempel skulle en bukett vildblommor känna sig ute av plats i en balsal, men skulle se bra ut i ett utomhus, rustikt bröllop.
  • Ett vitt orkidécentrum skulle passa bättre på ett hotell eller balsal än en utomhuspaviljong.
  • Bild med titeln Välj blommor för ditt bröllopsdag Steg 3
    3. Välj blommor som kommer i flera färger för att ge dig lite Wiggle Room. Mums, nejlikor, liljor, dahlias och andra blommor kommer i många olika färger, och är stora blommor att överväga om du redan har ett bröllopsfärgschema spikat ner. Rosor, tulpaner, peonies, hortensior, anemoner och lisianthusblommor är också uppfödda i ett brett utbud av färger.
  • Fråga 2 av 8:
    Har bröllopsblommor speciella betydelser?
    1. Bild med titeln Välj blommor för ditt bröllopsdag Steg 4
    1. Bröllopsblommor representerar många olika känslor. Några blommor, som anemoner, representerar "förväntan", medan andra blommor, som Calla Lilies, betyder "magnifik skönhet."Plocka ut några blommor som du verkligen resonerar med-Detta är ett bra sätt att ta dina buketter till nästa nivå!
    • Babys andetag representerar oskuld, medan cornflowers betecknar välstånd och vänskap.
    • Påskliljor står för lycka, och Dahlias representerar ett evigt engagemang.
    • Gardenias symboliserar renhet och glädje, medan iris betecknar tro och visdom.
    • Orkidéer representerar skönhetssolrosor representerar lojalitet och tillbedjan och peonies betecknar lycka, kärlek och ambition.
    • Färgen på en blomma kan ibland ändra sin mening. Röda rosor betyder "kärlek", medan rosa rosor indikerar "elegans" och "nåd."
    Fråga 3 av 8:
    Vilka färger ska mina blommor vara?
    1. Bild med titeln Välj blommor för ditt bröllopsdag Steg 5
    1. Välj blommor som matchar ditt bröllops färgschema. Dina blommor behöver inte matcha exakt med dina inbjudningar och dekorationer, men de bör komplettera färgschemat snyggt. Stryk ut ur ditt bröllops färgschema först och sedan lösa dina blomfärger.
    • Med alla blomsterbukettkombinationer, plockar de bästa bröllopsblommorna kan känna sig lite överväldigande. Oroa dig inte - bara ta det ett steg åt gången!
    • Emerald och ruby-gul och blush-grön och elfenben- och blått och guld är bara några färgkombinationer som fungerar bra i någon säsong. Om du vill, kan du också välja ett färgschema baserat på säsongen när du håller ditt bröllop.
    • Neutral färger, som vit, rodnad och grädde, kan lägga till en vacker, minimalistisk touch till din bukett.
    Fråga 4 av 8:
    Vad ska blomma budgeten vara för mitt bröllop?
    1. Bild med titeln Välj blommor för ditt bröllopsdag Steg 6
    1. Ägna 8% av din totala bröllopsbudget till blommor. Din totala blomsterbudget bör innehålla brudbuketten, brudtärna buketter, corsage, boutonnières och andra blommor för ceremonin och mottagning. Skissera din fullständiga bröllopsbudget först och avsätta 8% av summan för dina blommor.
    • Om din bröllopsbudget var $ 10.000, skulle du sätta åt sidan $ 800 för bröllopsblommorna.
    Fråga 5 av 8:
    Hur väljer jag en bröllopsbukett?
    1. Bild med titeln Välj blommor för ditt bröllopsdag Steg 7
    1. Välj blommor som matchar färg och stil på din bröllopsklänning. Välj den perfekta bröllopsklänningen Först - det här hjälper verkligen att begränsa dina alternativ. Helt enkelt, välj en bukett som är mindre än din midja, så blommorna blandar sig smidigt med din klänning.
    • Till exempel, om din bröllopsklänning har mycket material längs baksidan, kan du välja en större bukett för att balansera det.
    • Om din brudklänning har blommönster eller mönster, kan du välja en subtil bukett som inte ser för upptagen med din klänning.
    • Om din klänning har en tunn midja, kan du välja en mindre bukett istället för en större, bulkier som överskuggar din klänning.
  • Bild med titeln Välj blommor för ditt bröllopsdag Steg 8
    2. Välj en bukett som är lätt att hålla. Plocka ut en bukett som känns bekväm att hålla, och är inte för överdrivande. Medan du bär din klänning, håll buketten i 1 hand och släpper den något under din höft. Håll inte buketten med din klänning - istället, håll den framför din kappa, så din klädform är lätt att se.
  • Fråga 6 av 8:
    Kan jag göra mina egna blommor för mitt bröllop?
    1. Bild med titeln Välj blommor för ditt bröllopsdag Steg 6
    1. Ja, du kan definitivt. Det finns gott om enkla, smarta sätt att sammanställa dina egna arrangemang utan hjälp av en blomsterhandlare. Du kan skapa bordscenterpieces med succulenter, eller binda 6 små blommor tillsammans för att göra din egen boutonnière-valet är ditt!
    • Du kan återanvända brudtärna buketter som bordscentrum när ceremonin är över.
    • Du kan göra en frodig, budgetvänlig bukett med vildblommor och gröna.
    • En enkel krans och pelare ljus gör ett bra bordscentrum.
    Fråga 7 av 8:
    Hur gör jag ett bröllopsbukett ut ur färska blommor?
    1. Bild med titeln Välj blommor för ditt bröllopsdag Steg 7
    1. Prune och trimma blommorna så allt ser uniform ut. Dra eller trimma av alla taggar och extra löv, tillsammans med eventuella skadade kronblad. Placera sedan dina blommor i en hink med vatten. Medan de är nedsänkta, skära stammarna i en vinkel, ta bort botten 2 i (5.1 cm) från varje stam. Håll de trimmade blommorna i en hink med kallt vatten tills du ska ordna dem.
    • En brudbukett ska ha cirka 30-60 blommor, medan en brudtärna bukett bara behöver 20-40.
  • 2. Montera blommorna i lager för att bygga din bukett. Bilda en fyrkantig form med 4 blommor-detta tjänar som bukettens centrum. Sedan lagerar de ytterligare blommorna i en kupolform runt de 4 centrala blommorna.
  • 3. Säkra buketten med gummiband eller blommig tejp. Binda stammarna tillsammans ca 3 till 4 i (7.6 till 10.2 cm) under blommablommorna. Då glida ytterligare gummiband eller tejp ner resten av buketten, så blommorna är på plats. För ett likformigt utseende, skära av stammarnas botten, så de är alla 7 till 8 i (18 till 20 cm) långa. När du är klar, binda ett band runt stammarna.
  • Fråga 8 av 8:
    Vad är några alternativ till bröllopsblommor?
    1. Bild med titeln Välj blommor för ditt bröllopsdag Steg 8
    1. Fjädrar, parasoll och päls är alla bra alternativ. En snygg koppling, broderi, ballonger eller lykta är andra enkla, eleganta alternativ att överväga. Framför allt väljer du ett tillbehör som matchar ditt bröllops tema.
    • För ett utomhusbröllop kan du bära en lykta nerför gången.
    • För ett snyggt, modernt bröllop, kan en koppling vara ett elegant alternativ till en bukett.
    • Pappersblommor, Pomanders och blomlådor är också utmärkta alternativ.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Håll din bröllopslokal i åtanke när du väljer dina blommor. Om ditt bröllop hålls i en park eller trädgård, kanske du inte behöver så många blommor.
  • Förvara dina buketter i kylskåpet tills den stora dagen. På det här sättet är de snygga och fräscha!
  • Det finns inga rätt eller felaktiga val när du väljer blommor för ditt bröllop - det är ditt eget personliga val. Det som är viktigt är att plocka blommor som passar in i ditt tema och budget.
  • Varningar

    Kolla med dina vänner, släktingar och bröllopsfest för att se om de har en pollen allergi. Vissa blommor, som solrosor, har mer pollen och kan utlösa en reaktion.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande