Hur man väljer rosa bröllopsdekorationer

Rosa är klassisk och romantisk bröllopsfärg, vilket gör det till ett utmärkt val för att dekorera din bröllopsplats. Innan du kommer in i Nitty Gritty att plocka ut enskilda dekorationer, bör du först komma med en dekoreringsbudget, samt välja en blommig designer och / eller bröllopsdesigner att använda för ditt bröllop. När du har gjort dessa beslut, hitta inspiration från brudtidningar eller Internet för att ge dig en bättre uppfattning om vilka typer av stilar och bitar du vill ha för ditt bröllop. Med hjälp av din designer, planera och plocka ut de perfekta rosa dekorationer som motsvarar din budget, plats och stil på ditt bröllop så att din speciella dag kommer att vara exakt vad du föreställde dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Beslut om din budget och designbehov
  1. Bild med titeln Välj rosa bröllopsdekorationer Steg 1
1. Bosätta sig på en designbudget. Innan du gör några andra beslut om dina rosa bröllopsdekorationer, bör du först komma med en designbudget för att säkerställa att du inte slutar spendera mer pengar än du behöver. Sätt dig med din betydande andra och den som annars kan vara involverad i budgeteringen av ditt bröllop och diskutera målbudgeten som du vill följa när du väljer dina dekorationer.
  • För det genomsnittliga bröllopet står blomkostnaderna för 8-10% av den totala bröllopsbudgeten. Alla bröllopsdekorationer, inklusive blommorna, bör stå för cirka 10-18% av din budget.
  • Ju större ditt bröllop, desto mer dekorationer behöver du för bröllopsceremonin och mottagning. Du kan spara pengar på dina bröllopsdekorationer genom att ha ett mindre bröllop eller i en plats som redan är avsevärt dekorerad.
  • Bild med titeln Välj rosa bröllopsdekorationer Steg 2
    2. Bestäm vilka dekorationer du behöver för ditt bröllop. Även om du kanske vet att du vill ha rosa bröllopsdekorationer, finns det många andra faktorer att plocka ut din perfekta bröllopsinredning. Innan du börjar titta på dekorationer, förklara exakt vilka typer av rosa dekorationer du vill ha på ditt bröllop.
  • De vanligaste typerna av bröllopsdekorationer är blommorna vid ceremonin, blommorna i receptionen, mottagningsbordet centerpieces, bordslinne, bordsplacerings namn och hängande belysning eller centerpieces.
  • Ditt bröllop kan innehålla alla dessa designelement, eller bara några av dem. Bedöma platsen och storleken på ditt bröllop för att bestämma vilka dekorationer du kan behöva.
  • Till exempel, om du håller din mottagning i en stor historisk balsal, kan det redan komma med ljuskronor och tillräcklig belysning, så du kanske inte behöver köpa eller hyra belysning eller hängande centerpieces.
  • Bild med titeln Välj rosa bröllopsdekorationer Steg 3
    3. Hitta inspiration för dina rosa dekorationer. Med så många alternativ att välja mellan, plockar bröllopsdekorationer kan vara skrämmande, även om du har minskat din sökning till en färg. Att känna sig mindre skrämmad av processen, börja med att titta i brudkataloger och tidskrifter och online på bilder av rosa bröllopsinredning.
  • Spara bilder av dekorationer du gillar och gör ett humörbräda, antingen genom att göra en fysisk collage eller använda en webbplats som Pinterest för att katalogisera de bilder du vill spara.
  • Bild med titeln Välj rosa bröllopsdekorationer Steg 4
    4. Forskning Blommor och bröllopsdesigners i din stad. När du har bestämt dig för en budget samt de typer av dekorationer du behöver vid ditt bröllop, kolla in blommönster och / eller bröllopsdesigners i din stad. Gå på sina webbplatser och läsa recensioner av deras arbete för att hjälpa dig att begränsa ditt val.
  • Kontakta de designers som mest intresserar dig och ber om en uppskattning, baserat på de dekorationer du behöver och storleken på ditt bröllop. Välj sedan en designer eller designers baserat på deras uppskattningar och deras arbete.
  • Det finns också möjlighet att köpa dekoration från separata platser snarare än från en eller två designers. Men det är mindre troligt att de dekorationer du köper kommer att sluta matcha varandra, och det kan också inte spara dig någon betydande summa pengar.
  • Bild med titeln Välj rosa bröllopsdekorationer Steg 5
    5. Dela dina idéer med din designer. När du har valt ut en designer eller designers, träffa för att diskutera dina idéer. Dela en viktig information med dem, till exempel storleken på ditt bröllop, ceremonin och mottagningsställen, och de specifika typerna av dekorationer som du behöver, som blommor, bordscentrum, etc.
  • Ta med din humörbräda eller dra upp den på din telefon eller persondator för att ge din designer en bättre idé om vilka stilar av dekorationer som intresserar dig.
  • Metod 2 av 3:
    Välja stil och nyanser av dina rosa dekorationer
    1. Bild med titeln Välj rosa bröllopsdekorationer Steg 6
    1. Besluta om ett bröllops estetiskt. Det finns många olika sätt att du kan gå med dina bröllopsdekorationer. Det faktum att du vill ha rosa dekorationer är en början, men det finns också många andra aspekter på dekorationer bortsett från färg. Börja med brainstorming en lista över adjektiv som beskriver det estetiska du vill ha för ditt bröllop.
    • Några adjektiv som du kan använda som utgångspunkt kan vara "klassisk", "rustik", "sommar", "minimalistisk" eller "extravagant."
  • Bild med titeln Välj rosa bröllopsdekorationer Steg 7
    2. Se till att dina dekorationer går ihop. Dina bröllopsdekorationer borde inte bara vara vackra på egen hand - de ser också bra ut när de grupperas ihop. Använd adjektiven som du genererade för att välja dekorationer som ser bra ut tillsammans, även om de alla kommer från olika ställen.
  • Till exempel kanske du har en rustik, utomhus stil bröllop. Du kanske vill ha bordscenterpieces av mörka rosa och vita vildblommor med mörkgröna blad i glasburkar. Du kan komplimera centerpieces med hjälp av enkla vita sängkläder, tillsammans med vita namnkort som har djupt magenta trim och gästernas namn skrivna i fuchsia och blinkande vita och rosa ljus överhead.
  • Om du har ett extravagant, period-stil bröllop, kan du välja att ha ett stort ljuskrona hängande mittstycke med rosa och vita kristaller, långa centerpieces med rosa och röda rosor och vita barns andningsblommor, invecklat broderade sängkläder med ljusrosa detaljer, och Rosa och vita ljus på varje bord.
  • Bild med titeln Välj rosa bröllopsdekorationer Steg 8
    3. Använd mer än en färg. Även om du vet att du vill ha rosa bröllopsdekorationer, begränsa dig inte till bara en färg eller skugga av rosa. Det är en bra idé att ha en blandning av nyanser av färg, eftersom en färg kan se platt och repetitiv.
  • Till exempel kan du bestämma att basera dina färger av en nyans av babyrosa, som du använder som den primära färgen i ditt bröllop och platsblommor, dina bordscentrum och dina tallrikar och vinglas. För att ta fram skönheten i denna baby rosa färg kan du kompensera färgen med magenta och krämfärgade blommor, bordsinställningar och dekorationer.
  • Neutrala nyanser som vit eller kräm går med någon nyans av rosa, och är ett bra sätt att kompensera färgen.
  • Bild med titeln Välj rosa bröllopsdekorationer Steg 9
    4. Välj rosa nyanser som komplimangerar din plats. Förutom att plocka rosa nyanser som du vill, måste du också överväga de färger som används i din plats. Du vill inte välja dina dekorationer bara för att få färgerna att kollidera med dina bröllopsplats.
  • Om du har ditt bröllop i en neutralfärgad plats som en vit hall utan några djärva färger, kommer någon nyans av rosa. Men om du har ditt bröllop eller mottagning i en ovanligt färgad plats som ett mottagningsrum med ärtgröna väggar, se till att använda rosa nyanser som inte kolliderar med platsen.
  • Om du behöver hjälp med att veta vilka färger som går tillsammans, fråga din bröllopsdesigner. Det finns också många internetresurser på färgteori som är bra guider för att färga parning.
  • Metod 3 av 3:
    Välja dina blommor
    1. Bild med titeln Välj rosa bröllopsdekorationer Steg 10
    1. Få råd från din blommönster. Blommor är vanligtvis det dyraste dekorativa elementet i ett bröllop, och det finns många faktorer som går in i att välja rätt blommor. Även om du har en uppfattning om vilka blommor du vill och vet att du vill ha mest rosa blommor, kontakta din blommönster eller bröllopsplanerare innan du gör några större drag.
    • Om du redan har köpt några andra dekorativa bitar för ditt bröllop, visa dina floristbilder av dessa dekorationer. Se till att din blomsterhandlare känner till bröllopsdatumet såväl som din vision om hur du kommer att använda blommor i ceremoniell och mottagningsutrymme.
  • Bild med titeln Välj rosa bröllopsdekorationer Steg 11
    2. Använd flera arter av blommor. Eftersom blommor är bland de viktigaste och iögonfallande dekorativa aspekterna av ett bröllop är det viktigt att använda flera varierade färger och typer av blommor för att lägga till intresse för dina arrangemang.
  • Använd flera olika typer av blommor i motsats till en typ. Så mycket som du kanske älskar en typ av klassisk rosa blomma som rosor eller tulpaner är det viktigt att ha olika blommarrangemang. Att använda några olika arter av blommor kommer att spara dina arrangemang från att se tråkigt och repetitivt.
  • Blanda färgen och texturen i dina arrangemang. Använd blommor med olika former och storlekar, liksom olika nyanser av rosa och vitt för att ge dina blommiga arrangemang ett iögonfallande utseende.
  • Bild med titeln Välj rosa bröllopsdekorationer Steg 12
    3. Välj i säsongblommor. Även om du blir kär i en mängd olika rosa blommor, måste du hålla några saker i åtanke innan du gör stora blommiga beslut. Var noga med att fråga din blomsterhandlare om blommorna kommer att vara säsong under ditt bröllops månad. Om de inte kommer att vara säsong, kanske de inte är tillgängliga den tiden på året, och de kan också kosta mer.
  • Bild med titeln Välj rosa bröllopsdekorationer Steg 13
    4. Undvik starkt doftande blommor. En annan övervägning att komma ihåg är om blommorna har en stark lukt. Dina gäster kommer att vara i närheten av hundratals blommor dagen för ditt bröllop, och du vill inte behöva oroa dig för någon av dina gäster som har allergiska reaktioner på grund av dina val i inredning! Välj mildt luktande eller unscented blommor för att undvika allergiproblem.
  • Bild med titeln Välj rosa bröllopsdekorationer Steg 14
    5. Välj lågunderhållsblommor. En annan sak som du inte vill behöva oroa dig för på din bröllopsdag är hängande blommor. Några blommor, som hortensior, är vackra men kräver konstant fukt efter plockning. Välj blommor som kan överleva en dag ur vatten utan att hänga eller dö.
  • Tips

    Se till att din signifikanta andra är medveten om och ombord med det rosa temat för ditt bröllop.
  • Blommor är nästan alltid den största delen av dekoreringsbudgeten. Om du försöker spara pengar, skära ner på antalet blommor du använder och införliva andra attraktiva dekorationer som intressant belysning eller prydnadsglas.
  • Kolla med platsen för att se till att de har strukturerna eller stöder att du behöver för dina bröllopsdekorationer. Detta är särskilt viktigt för större dekorationer som hängande centerpieces.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande