Hur man klär sig för ett utomhusbröllop

Bröllop är stora evenemang som delas av par med sina familjer och vänner. Att delta i en så stor del av ett pars liv kräver speciell bröllopsklänning. Kyrka och synagogue bröllop är ofta lätta att välja klädsel för, med gäster som bär smarta kostymer med slipsar eller klänningar. Reglerna verkar förändras drastiskt när du dressar för ett utomhusbröllop. Om du är inbjuden att delta i ett utomhusbröllop kan du välja en formell outfit baserat på väderförhållanden, bröllopets stil eller tema, och det specifika bröllopsplatsen.

Steg

Metod 1 av 3:
Analysera vädret
  1. Bild med titeln Klänning för ett utomhusbröllop Steg 1
1. Använd coola outfits för vår och sommarbröllop i heta klimat. Välja en outfit som du inte kommer att känna sig obekvämt varm i är nyckeln. Du kommer inte att njuta av dig själv vid bröllopet om du är oroad över att svettas eller ständigt fanar dig själv. Var noga med att hålla ditt val elegant och lämpligt för tillfället. Ett bröllop är ett formellt tillfälle, även om det inte äger rum i en formell inställning.
  • Du kan ofta bära ärmlös, strapless och halter bröllopsklänningar för ett utomhus sommarbröllop, och kan välja att bära en matchande jacka på natten när solen går ner.
  • Du borde å andra sidan känna sig ordentligt formell i klädbyxor och en knapp-down-skjorta med en kostymjacka över den. Kläskor som kan bekvämt dansas i är ett måste. Välj en smoking om bröllopet är mycket formellt, eller om du är medlem i bröllopsfestet.
  • Bild med titeln Klänning för ett utomhusbröllop Steg 2
    2. Använd varmare outfits för höst och vinterbröllop. En långärmad klänning eller en kostym av varmare material kan vara mer lämpligt för ett bröllop under en kallare del av året. Om du planerar att dansa, kanske du kan bära en jacka, cardigan, shrug, eller sjal att du då kan ta av medan du dansar. Gå för komfort över stil, eftersom desto bekvämare är du, desto mer säker kommer du att dyka upp.
  • Bild med titeln klänning för ett utomhus bröllop Steg 3
    3. Planera för dåligt väder. Om det finns en chans att regna, till exempel, vill du vara beredd med en regnrock och paraply. Bära skor som är vattentäta och ta en säker väska för att stuva alla extra saker som du behöver, till exempel deodorant eller smink. Om du bär en klänning, var noga med att det inte kommer att dra på marken för att förhindra att det blir smutsigt.
  • Metod 2 av 3:
    Med tanke på bröllopstid och plats
    1. Bild med titeln klänning för ett utomhus bröllop Steg 5
    1. Kontrollera bröllopsinbjudan för detaljer. En utomhus strand eller trädgårdsbröllop har en mer avslappnad atmosfär och därmed kan kläder vara mindre formella. Om du är osäker på klädkoden, fråga en av gästerna eller värdarna. Det sista du vill ha är att dyka upp i olämplig klädsel.
    • Ett strandbröllop kommer sannolikt att bli blåsigt och fuktigt, så du vill att din klädsel ska uthärda dessa villkor. Överväg att undvika en kort klänning som kan bli avslöjande i en stark vind och ha en lätt tröja under en kostymjacka för att minska svettningen. Packa deodorant i en väska, bara för att vara säker.
  • Bild med titeln klänning för ett utomhus bröllop Steg 6
    2. Forskning platsen på förhand. Utomhusbröllop på prestigefyllda bröllopsställen kräver ofta formell klädsel. Bestäm hur exklusiv plats är och hur deras kundkrets brukar kläna.
  • Ett bröllop på en vingård skulle kräva långt dressier kläder än ett bakgård bröllop. Om du har några tvivel, fråga dina värdar för deras ärliga råd om lämpliga kläder.
  • Expertips
    Minoti Mehta

    Minoti Mehta

    Event & Wedding Plannerminoti Mehta är grundaren av Vermilion bröllop och evenemang, en evenemangs- och bröllopsplaneringsbyggnad baserad i San Francisco, Kalifornien. Minoti växte upp i evenemanget och bröllopsplaneringsutrymme och har över fem års evenemangsplanering. Hon har blivit inbjuden att delta som en delegat vid fem exklusiva evenemangsplanerare konferenser, inklusive Destination Wedding Planners kongress och planerare Xtraordinaire och har blivit känd som ett av de bästa bröllops- och evenemangsplanerna i San Francisco Bay-området. Minotis arbete har presenterats på NDTV Indien, Love Stories TV, Maharani bröllop och Wedwise Indien. Vermilion Weddings & Events tilldelades också WeddingWires parets valutdelning 2018. Minoti har en BS i Hospitality Management och Redovisning från University of San Francisco.
    Minoti Mehta
    Minoti Mehta
    Event & Wedding Planner

    Vår expert samtycker till: Det är viktigt att förstå vad som är eller inte är lämpligt för området du kommer att besöka - du skulle klä dig väldigt annorlunda för ett bröllop i Dubai än du skulle ha ett bröllop i Austin. Du bör dock också kontrollera riktlinjerna för arenan för att lära dig om några begränsningar, som inte bär kläder med företagslogotyper eller vilken typ av klänning som förväntas.

  • Bild med titeln klänning för ett utomhus bröllop steg 10
    3. Tänk på bröllopstiden. Nattbröllop kräver ofta mer formell klädsel än dagbröllop. Bestäm ditt utseende genom att kontrollera tidpunkten för händelsen. Leta även efter nyckelord, som "svart slips," vilket indikerar formell klädsel.
  • Ett nattbröllop kan bli kyligt, så ta med en shrug, cardigan, wrap eller jacka för den kalla kvällsluften. Ett middagsbröllop på en dag utan overhead cloud lock kan bli obekvämt varmt, så överväga det och ta solskydd. En hatt är också ett alternativ, en dressy stråhatt, en klassisk panamahatt eller till och med en stetson beroende på bröllopstema.
  • Metod 3 av 3:
    Undvik informell klädsel
    1. Bild med titeln klänning för ett utomhus bröllop Steg 7
    1. Klä upp istället för ner. Bara för att ett bröllop är utomhus, kom ihåg att det fortfarande är en mycket viktig händelse. Det är bättre att vara övertryckt än undertryckt för ett sådant tillfälle, särskilt som du kommer att bli fotograferad.
    • Om du väljer mellan en knälängdsklänning eller golvlängds klänning, gå till kappan. Om du är sönder mellan loafers och klädskor, gå till dressier och mer formella skor.
  • Bild med titeln klänning för ett utomhus bröllop Steg 8
    2. Undvik olämpliga klädval. Dock inte upp med jeans, sneakers, shorts eller en t-shirt. Kom ihåg att det här är en familjeevenemang, så välj en elegant och värdig utseende istället för en skandalös. Bär aldrig vit till ett bröllop, eftersom du inte vill stjäla bruden eller brudgummens show.
  • Bild med titeln klänning för ett utomhus bröllop Steg 11
    3. Gå ljus på tillbehören för utomhusbröllop. Inte bara kommer det att ge dig en mer avslappnad och sofistikerad atmosfär, men det kommer också att dansa mycket lättare.
  • Det är inte nödvändigt att överdriva ditt utseende med en hatt eller armful av armband. Gå till enklasteheterna, eftersom det ger dig mer frihet och komfort.
  • Tips

    Om du inte känner till klädkoden, tveka inte att fråga.
  • Välj coola tyger som linne, bomull och silke snarare än artificiella material som polyester om du är orolig för att vara för varm.
  • Utomhusbröllop är perfekta för visning av en klädsel eller klassisk Macintosh, ytterkläder kan vara smart för så om du har en smart kappa, överväga att bära den på ett kallare väder utomhus bröllop.
  • Varningar

    Håll dig borta från prickiga outfits som drar uppmärksamhet från bruden och brudgummen.
  • De flesta par vill ha gäster att "klä upp" och ha formell klädsel för sitt bröllop.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande