Hur man väljer ett hängande mittpunkt för ditt bröllop

Hängande bröllopscentrum är stora, dramatiska kontaktstycken, och bland de viktigaste designaspekterna av ett bröllop. Ett bröllopscentrum kan antingen vara ett stort brännvidd i mitten av mottagningsrummet, eller mindre bitar som hänger över borden som ersättare för bordscenterpieces. Det är viktigt att välja ett centerpiece eller centerpieces som inte bara matchar ditt bröllops färgschema, utan också vallen och den övergripande atmosfären i bröllopet. Börja processen med att plocka ut ett mittstycke genom att bestämma på en budget och scouting ut flera bröllopsdesigners i din stad eller stad. Tänk sedan på platsen och stilen på ditt bröllop för att hjälpa dig att välja ut det perfekta mittpunkten eller centerpieces för din speciella dag!

Steg

Del 1 av 3:
Budgetering och hitta din designer eller blomsterhandlare
  1. Bild med titeln Välj ett hängande mittpunkt för ditt bröllop Steg 1
1. Upprätta en budget för ditt mittpunkt. Även om det kanske inte är det första att komma, är din budget en av de viktigaste aspekterna av att du väljer ditt centerpiece. Sätt dig med din betydande andra och den som annars kan vara involverad i budgeteringen av ditt bröllop och är överens om ett prisklass för dina centerpieces.
  • Storleken på ditt bröllop är ett viktigt övervägande. Om du har ett stort bröllop och du har centerpieces ovanför varje bord, måste du köpa fler centerpieces, medan om du har ett mindre, mer intimt bröllop, kan du tilldela en mindre mängd av din bröllopsbudget till mittpunkten.
  • Det finns flera sätt att du kan spara pengar på dina centerpieces. Ju fler blommor du använder, desto dyrare kommer dina centerpieces att vara. För att spara pengar kan du besluta att ha ett lätt- eller ljuscentrerad mittpunkt eller ett mer skulpturellt mittpunkt.
  • Bild med titeln Välj ett hängande mittpunkt för ditt bröllop Steg 2
    2. Leta efter inspiration. När du väl bestämmer dig för en budget för ditt mittpunkt, kolla igenom brudkataloger och Internet för att börja samla inspiration. Klipp eller skriva ut bilder av hängande centerpieces som vädjar till dig och skapa ett humörstyrelse av centerpieces som du vill.
  • Du kan skapa ett fysiskt humörkort för ditt centerpiece eller använda en webbplats som Pinterest för att organisera dina idéer nästan.
  • Vid denna tidpunkt, oroa dig inte för priserna på de enskilda centerpieces som du ser bilder på. Denna process handlar mer om att upptäcka vilka färger, texturer och typer av blommor vädjar till dig.
  • Det är okej om du lockas till mycket olika typer av centerpieces. När du tar hänsyn till detaljer om ditt bröllop som plats, stil och allmän färgschema, kommer du att kunna hitta vilken typ av centerpieces som skulle eller inte fungera för ditt individuella bröllop.
  • Det enda som du ska försöka bestämma när du samlar in inspiration är om du vill ha ett blommigt mittpunkt, ett icke-blommigt mittpunkt eller en blandning av blommiga och icke-blommiga element.
  • Floral Centerpieces fungerar bra för klassiska, traditionella bröllop, medan ljusbaserade eller skulpturala centrumpieces är bra för utomhusbröllop eller bröllop med en modern modern stil.
  • Bild med titeln Välj ett hängande mittpunkt för ditt bröllop Steg 3
    3. Forskning blommönster designers eller bröllopsdesigners i din stad. Börja med din sökning efter blomsterhandlare eller bröllopsdesigners tidigt, idealiskt ca 10-11 månader i förväg. Börja med att göra en internetökning av blomsterhandlare eller designers i din stad eller stad. Besök sina webbplatser, titta på bilder och läsa recensioner av deras arbete.
  • Om du vill ha ett blommigt baserat mittpunkt, kolla på blomsterhandlare eller blommiga designers som specialiserar sig på bröllop. Om du är mer intresserad av ljusbaserade mönster eller skulpturella mönster, hitta en blommig designer som arbetar andra material, eller en bröllopsdesigner som har erfarenhet av att göra hängande mittpieces.
  • Att undersöka blomsterhandlare eller designers och titta på sitt arbete kan inte bara hjälpa dig att välja vilken blomsterhandlare du vill använda, det kan också ge dig de idéer och inspiration du behöver för att hjälpa dig att veta vad du vill ha.
  • Bild med titeln Välj ett hängande mittpunkt för ditt bröllop Steg 4
    4. Välj din designer. Att undersöka olika blomsterhandlare och bröllopsdesigners i din stad borde ha hjälpt dig att komma närmare att nå ett beslut om vem du vill gå med. Begränsa dina alternativ till några designers, sedan skapa ett möte med var och en du är intresserad av.
  • När du träffas med blomsterhandlarna eller designersna, berätta för dem om din vision för ditt bröllop såväl som din budget. Be blomstarna att ge dig en mer fokuserad prisuppskattning, och be dem att visa dig prover av sitt arbete.
  • Ta din egen budget och arbetet hos varje blomsterhandlare beaktas för att göra ditt slutliga beslut om vilken blomsterhandlare du vill använda för att göra ditt slutliga mittpiece eller centerpieces.
  • Bild med titeln Välj ett hängande mittpunkt för ditt bröllop Steg 5
    5. Kommunicera dina idéer med din blomsterhandlare eller designer. När du har fattat ditt beslut, träffa din blomsterhandlare eller bröllopsdesigner för att prata om dina idéer och att få inmatning. Ta med stämningen du skapade, tillsammans med några föremål som kan ge dig någon form av inspiration.
  • Ge din designer detaljerna i ditt bröllop, inklusive den typ av plats som äger rum, storleken på bröllopet, brudtärnans storlekar klänningar tillsammans med de andra färgerna som du ser är den mest framträdande i receptionen.
  • Visa din designer din humörbräda och berätta för dem om några idéer som du kan ha i detta skede. Välj sedan ett mittpunkt med hjälp av din blomsterhandlare genom att både matcha arrangemanget med resten av ditt bröllop och med tanke på vilka arrangemang som är praktiska när det gäller ditt bröllop.
  • Del 2 av 3:
    Välja ett blommigt mittpunkt
    1. Bild med titeln Välj ett hängande mittpunkt för ditt bröllop Steg 6
    1. Matcha det blommiga hängande mittpunkten med stilen på ditt bröllop. Hängande blommiga centrumpieces är överdådiga och vackra arrangemang som hjälper till att ge ditt bröllop en klassisk känsla. För att välja rätt mittpunkt för ditt bröllop, tänk på de olika aspekterna av ditt bröllop, inklusive typen av plats, formalitetsnivån och stilen på din klänning. Ett bra ställe att börja är att tänka på adjektiv som kan beskriva estetiken för ditt bröllop, som "klassisk", "rustik", "minimalistisk" eller "färgglada."Använd dessa adjektiv som att hoppa av punkter för att hitta rätt hängande mittpunkt.
    • En "klassisk" stil blommig centerpiece har ofta vita, neutrala eller rosa färgade blommor, med klassiska blommor som rosor, barns andetag eller tulpaner som hänger i en symmetrisk bildning. Du kan välja den här typen av centerpiece om du vill ha en traditionell, kyrka-stil bröllop och du går för ett feminint och romantiskt utseende.
    • En "rustik" stilbröllopscentrum kan innehålla hängande krukor eller stora hängande arrangemang av ljusa vildblommor, blandade texturer och behållare som stora metaller burkar eller korgar. Denna typ av centerpiece är bra om du har ett utomhusbröllop eller har din mottagning i en miljö som en trädgård eller vingård.
    • En "glamorös" bröllopscentrum kan ha en stor grupp av kaskadblomningar, och kan också innehålla överdådiga detaljer som kristallutsmycklingar eller fjädrar. Ett glamoröst bröllopscentrum är bäst för mycket fina bröllop och mottagningar i historiska inställningar.
    • Ett "modernt" bröllopscentrum kan innehålla minimalistiska arrangemang av blommor eller grönska, suspenderade i kvadratiska eller geometriska behållare eller i kransar eller hoops. Denna typ av centerpiece ger ditt bröllop en chic och sofistikerad känsla.
  • Bild med titeln Välj ett hängande mittpunkt för ditt bröllop Steg 7
    2. Tänk på säsongen där ditt bröllop äger rum. Ett bra sätt att begränsa dina blomsterval är att överväga säsongen av ditt bröllop. Om du har en sommar eller vårbröllop, kanske du vill använda pastellfärgade eller ljust färgade blommor.
  • Under hösten kan du välja att använda djupt färgade blommor i crimson eller lila tillsammans med vita eller neutrala blommor.
  • Matcha säsongen under vintern genom att använda evergreens och neutrala blommor, och genom att integrera ljus i ditt mittpunkt.
  • Du kanske också vill kolla med din blomsterhandlare om blommor som kanske inte är säsong under månadens bröllop.
  • Så länge blommorna är tillgängliga, känns inte begränsad av säsongen när det gäller de blommor du vill använda. Även om vissa framtida brudar och brudgummar gillar att ta ledtrådar från säsongen är det inte nödvändigt att göra det.
  • Bild med titeln Välj ett hängande mittpunkt för ditt bröllop Steg 8
    3. Se till att du har de strukturella stöden du behöver. Kolla med platsen för ditt bröllopsmottagning för att se om du kommer att kunna hänga arrangemang från taket. Om du är värd ditt bröllop ute eller på ett ställe med ett extremt högt tak, se till att din blomsterhandlare känner till gränserna för utrymmet.
  • Om du inte har ett tak för att hänga mittpunkten betyder det inte att du inte kan ha en hängande centerpiece. Du kan behöva fråga din blomsterhandlare eller bröllopsdesigner om att köpa en stående struktur som går runt varje bord eller i mitten av rummet, från toppen av vilken du kan avbryta ett blommigt arrangemang. Tänk på att detta är bäst för mer avslappnad eller rustikstil bröllop.
  • Bild med titeln Välj ett hängande mittpunkt för ditt bröllop Steg 9
    4. Välj färger som harmoniserar med ditt bröllop. Tänk på det övergripande färgschemat för ditt bröllop, inklusive andra blommor du använder, färgen på brudtärna klänningar och färgen på bordslinnen som centerpieces kommer att presenteras över.
  • Du behöver inte exakt matcha mittpunkten till någon av dessa färger, så länge du använder färger som komplimangerar varandra. Till exempel kan du välja att ha pastellblomningar i ditt mittstycke om ditt bröllop har andra pastellfärger. Om du har ett fall tema för ditt bröllop, kan du välja att ha ett centerpiece som har djupa, mörka färger tillsammans med vita eller benvita blommor.
  • Använd inte bara en färg under hela ditt bröllop. Det är bäst att använda några färger som harmoniserar med varandra istället för bara en färg. Använda färger som komplimangerar varandra hjälper till att ta fram varje färgs skönhet och gör det mer intressanta visuella.
  • Bild med titeln Välj ett hängande mittpunkt för ditt bröllop Steg 10
    5. Tänk på de andra blommorna vid ditt bröllop. Om du anställer en blommig designer, kommer du sannolikt att anställa samma blomsterhandlare att göra några av de andra blommor arrangemanget vid ditt bröllop. Tänk på hur blommorna på ditt mittpunkt kan passa in med de andra blommorna som du kommer att ha, och välja blommor för ditt mittpunkt som matchar eller komplimanger de andra blommorna i termer färg eller typ av blomma.
  • Bild med titeln Välj ett hängande mittpunkt för ditt bröllop Steg 11
    6. Plocka mildt doftande eller unscented blommor. När du bestämmer om vilka typer av blommor du vill ha för ditt mittpunkt, kom ihåg att centerpieces kommer att vara direkt över dina gäster i flera timmar. Använd lätt doftande eller unscented blommor för att se till att ingen av dina gäster får en allergisk reaktion från dina arrangemang!
  • Bild med titeln Välj ett hängande mittpunkt för ditt bröllop Steg 12
    7. Välj lågunderhållsblommor. Det sista du vill oroa dig för på din bröllopsdag är att lysa blommor. Håll dig borta från höga underhållsblommor som hortensior som behöver konstant hydrering och varar inte länge ur vatten. Fråga din blomsterhandlare för deras råd om vilka typer av blommor som ska användas.
  • Del 3 av 3:
    Plockar ett ljust eller skulpturellt mittpunkt
    1. Bild med titeln Välj ett hängande mittpunkt för ditt bröllop Steg 13
    1. Matcha mittpunkten med stilen på ditt bröllop. Precis som med blommiga centrumpieces är det viktigt att det ljusbaserade eller skulpturella mittpunkten du använder matchar stilen på ditt bröllop.
    • En "klassisk" stil icke-blommig mittpunkt kan innehålla ett utsmyckat silver, guld eller kristallkrona, vilket förbättrar ditt bröllops eleganta känsla. Du kan införliva ett blommigt element genom att lägga till kransar av blommor som vrider runt jordens armar.
    • En "rustik" eller "edgy" -stilcentral kan innehålla en baldakin av strängljus, eller en "ljuskrona" av otillbörlig belysning, inklusive papperslyktor, Edison-lampor och lampor i burkar. Detta ger din centerpiece en unik och handgjord känsla.
    • Ett "artsy" -stilscentrum kan vara gjord av invecklat papper, utsmyckade pompom stilskulpturer, eller till och med stiliga, metalliska ballongbrev i ord som "kärlek" eller "för alltid."
    • En "modern" stilcenterpiece kan innehålla en ljuskrona av ljus i geometriska burkar eller behållare, eller "gardiner" av hängande ljus.
  • Bild med titeln Välj ett hängande mittpunkt för ditt bröllop Steg 14
    2. Se till att du har de stöd du behöver. Kolla med den plats som du använder för din mottagning för att se vilken typ av stöd du behöver för ditt centerpiece. Detta är särskilt viktigt för stränglampor, som måste fästas på flera ställen och kan behöva kopplas till el.
  • Du kan ha möjlighet att hänga bitar från träd om du har ett utomhusbröllop eller upprepa stående stöd som gör att du kan hänga ditt mittpunkt
  • Bild med titeln Välj ett hängande mittpunkt för ditt bröllop Steg 15
    3. Välj subtil belysning. Om du vill ha ett ljust baserat mittstycke, se till att ljuset är mjukt och trevligt, i motsats till alltför ljus. Välj lampor som ger en varm glöd och bedömer mittpunkten tillsammans med vad du vet om belysningen av platsen för att se till att rummet inte är för svagt eller för ljust.
  • Om du använder färgade lampor för en modern, artsy-effekt, använd färger som smalare hudtoner som pinks och purpur.
  • Tips

    Du kan också försöka DIY ditt hängande centerpiece, men du kan hitta att köpa alla delar av att göra det lägger till i fråga om pris. Det du vill DIY ditt mittpunkt, kom ihåg alla överväganden i plats, färgschema och humör om vilken du skulle ha hört med din bröllopsdesigner.
  • Många centerpieces innehåller både blommiga och belysningselement. Prata med din blommönster om du kan kombinera de två.
  • För att spara pengar, försök att hyra några dekorativa delar av dina centerpieces, som dekorativa lyktor eller ljus.
  • Var realistisk om designen av ditt bröllop. Välj inte ett arrangemang som du gillar, men kommer inte att passa in med platsen och teman i ditt bröllop.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande