Hur man ramar en dormer

En dammare är ett takligt vertikalt tillägg, vanligtvis med ett fönster, som juts ut från ett stigat tak. Att bygga en dammare på ditt tak är ett bra sätt att lägga till extra bostadsyta till ditt hem genom att dra nytta av oanvända loft eller vinden. Detta är särskilt sant om du bor i ett tätt urbana område där utrymme för andra renoveringar är begränsat. Så länge du har lite DIY och konstruktionskunskap är detta ett projekt du kan till och med göra själv. Vi har sammanställt några användbara frågor och svar för att komma igång!

Steg

Fråga 1 av 8:
Behöver du bygga regs för en dormer?
  1. Bild med titeln ram en dormer Steg 1
1. Ja, byggnadsreglering krävs för att lägga till en dormer till ditt hem. Planera en byggnadskontrollmätare för att komma till ditt hem före och under omvandlingsprocessen och inspektera dormerkonvertering. Få ett slutföringscertifikat från landmätaren efter att dormaren är klar.
  • Dormers måste vanligtvis uppfylla vissa krav på termisk effektivitet, nödsituationer och brand och elektrisk säkerhet.
  • På vissa områden kan dormers till baksidan av ditt hem inte behöva bygga REGS-godkännande. Alltid dubbelkontrollera lokala regler och regler med din lokala myndighet för att vara säker.
Fråga 2 av 8:
Kan du ha en främre dormer?
  1. Bild med titeln ram en dormer Steg 2
1. Ja, så länge du får det nödvändiga godkännandet. Främre dormers är vanligtvis mer reglerade än bakre dormers eftersom de kan påverka utseendet på grannskapet. Se till att något förslag på en främre dormer du skickar med lokala bestämmelser för främre förlängningar till bostäder.
  • Till exempel kan främre dormers inte tillåtas att sträcka sig förbi bygglinjen som bildas av fronterna av angränsande hus längs gatan. Mönster större än storleken på en veranda eller som drastiskt förändrar karaktären av huset kan också vara förbjudet.
  • I slutändan är beslutet att bevilja tillstånd för någon doormer subjektivt och är i händerna på dina lokala byggnadskontrollmätare. Regler varierar från område till område, så gör din forskning på din kommunala webbplats för att ta reda på specifika krav och förbud.
Fråga 3 av 8:
Hur stor ska dormers vara?
  1. Bild med titeln Frame A Dormer Steg 3
1. Minst 2.4 m (7.9 ft) lång. Höjden på en dammare påverkas i stor utsträckning av hur lång taket du lägger till är det. Det finns ingen hård och snabb regel för hur långa dormers måste vara, men gör dem åtminstone den här långa är en bästa praxis som möjliggör gott om utrymme att stå i.
  • Observera att det här är höjden från golvet till dellagarens mittloft.
  • 2. Gör dormers ingen bredare än hemens fönster nedan. Återigen är det bara en bästa praxis, men det hjälper till att undvika att bygga en dormer som ser oproportionerliga mot resten av hemmet. Dormers som är bredare än fönstren på hemmet nedan kan sluta bli en dominerande arkitektonisk funktion, snarare än en komplementär.
  • De arkitektoniska egenskaperna i ditt hem kan också styra delarens bredd. Till exempel kan en dammare som är lite smalare se bäst på ett hus med mycket klassiska funktioner, medan en som är lite bredare kan se bättre ut på ett hus med mer horisontella designfunktioner.
  • Att anställa en arkitekt som hjälper dig med designen är det bästa sättet att se till att du får dimensionerna rätt.
  • Fråga 4 av 8:
    Hur skär du ett hål i taket för en dormer?
    1. Bild med titeln Frame A Dormer Steg 5
    1. RIP takmaterialet utanför området du vill öppna upp. Bära tunga arbetshandskar och använd en kladdhammare för att pry upp och riva av plattorna eller takplattorna. Riva upp några underlag och battens också tills spärrarna under exponeras.
    • Tänk på att för att göra det här projektet, bör du vara bekant med takläggning, inramning och allmän konstruktion. Annars, få en professionell att göra det för dig.
    • Få några stora vattentäta tarps för att täcka öppningen i ditt tak om det regnar. Säkra dem över öppningen genom att väga ner dem med bitar av timmer.
  • 2. Klipp ut spärrarna i öppningen med en fram och återgående demo såg. Plug in demo såg och klippa genom ena änden av den första klyftan du vill ta bort. Klipp genom den andra änden och ta bort delen av timmer. Upprepa detta för alla andra spärrar som är i det område du vill lägga till dormern till.
  • Du måste vanligtvis ta bort minst 2 takmaskiner för att lägga till en liten dormer.
  • Fråga 5 av 8:
    Hur installerar du inramningspinnarna för en dormer?
    1. Bild med titeln Frame A Dormer Steg 7
    1. Fäst mitten takbjälk för dormeren till huvudloppet i taket. Skruva en skruvhängare i huvudtaket i mitten av öppningen för dormern. Skruva en 2 i (5.1 cm) med 4 tum (10 cm) stud till en batten i mitten av öppningen. Sätt dormers takbjälk i konsolen och skruva den på plats och skruva fast vid den andra änden till Joisten för att stödja den.
    • Använd en 2 i (5.1 cm) med 6 tum (15 cm) eller en 2 i (5.1 cm) med 8 tum (20 cm) bit av timmer för takbjälk.
  • 2. Montera inramningspinnarna på de omgivande rafterna. Skruv eller nagel 2 i (5.1 cm) med 4 i (10 cm) bitar av timmer, det är höjden på dormern, till de omgivande spjällen vertikalt vardera 16 i (41 cm). Sätt horisontella dubbar över de vertikala topparna.
  • Om du ska installera ett fönster i din dammare, ramar du en öppning för fönstret med kortare vertikala och horisontella dubbar.
  • 3. Fixa vinklade rafters till sidorna av mittloftet. Skär ändarna av 2 i (5.1 cm) med 4 tum (10 cm) bitar av timmer i vinkeln du vill ha taket på din dammare att sluttas på. Nagla spärrarna till toppen av de horisontella ramarna och sidorna av den mellersta ramaret vardera 16 i (41 cm).
  • Observera att du bara behöver vinklade spärrar om du gör en dormer med ett gable tak. Om du bygger en platt takad dormer, installera horisontella spärrar.
  • Fråga 6 av 8:
    Vad ska jag göra efter att jag ramar en dormer?
    1. Bild med titeln ram en dormer steg 10
    1. Täcka tapparna i plywood-mantel och ångspärrfolie. Nagel eller skruvplywoodplåt till sidorna av ramarna och ovanpå taken. Staple Damp Barrier Wrap till plywood till fuktsäker den.
    • Du kan också använda OSB-brädor istället för plywood.
  • 2. Installera fönstret och taket sist. Sätt fönstret i öppningen du inramat om du lägger till ett fönster. Täcka taket på dammen med takskiffer eller kakel för att matcha det omgivande taket.
  • Att lägga till en dormer är en bra tid att ersätta resten av ditt takläggning, så allt material matchar och är lika lika bra.
  • Fråga 7 av 8:
    Hur mycket bygger en dormerkostnad?
    1. Bild med titeln Frame A Dormer Steg 12
    1. Professionell dormer Installationskostnader från $ 2.500 till $ 20.000. Faktorer som storlek, materialkostnader och lokala arbetskostnader påverkar alla kostnaden för en dormer. Om du har kunskapen att göra projektet själv, kan det spara pengar på arbetskraft.
    • Prata med en lokal taktare för att ta reda på mer specifika priser för att bygga dormers i ditt område.
    Fråga 8 av 8:
    Lägger till en dormer mervärde?
    1. Bild med titeln Frame A Dormer Steg 13
    1. Ja, en dormer kan lägga till betydande värde för ditt hem. Till exempel, en dormer loft tillägg som har ett sovrum och ett badrum kan öka fastighetsvärdet på ett sovrum, ett-badrum hem med cirka 20%. Mervärde är sannolikt högre i stadsområden där utrymme är begränsat.
    • Dormers är ett mycket kostnadseffektivt sätt att lägga till funktionalitet och värde till ditt hem, speciellt när du lägger till ett helt extra golv eller tillägg är inte tillåtet eller inte inom din budget.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande