Hur man bygger ett litet hus

Den lilla husrörelsen är populär i många delar av världen, och vädjar till människor som vill minska sina liv och minska sitt fotavtryck. Att bygga ditt eget lilla hus är ett bra projekt för att personifiera ditt hem till din exakta smaker. Men det här är ett stort jobb, så det är nog att undra hur man kommer igång. Lyckligtvis är vi här för att hjälpa! Läs vidare för att hitta svar på dina vanligaste frågor om att bygga ett litet hus.

Steg

Fråga 1 av 16:
Lever i ett litet hus en bra idé?
  1. Bild med titeln Bygg ett litet hus steg 1
1. Om du inte behöver mycket utrymme för att vara lycklig, då ja. Huvuddragningen av ett litet hus är nedsänkt ditt liv, som konsumerar mindre och är nöjd med vad du har. Om du inte behöver mycket utrymme eller saker för att vara lycklig, kan ett litet hus vara rätt för dig. Som en bonus är det vanligtvis mycket billigare än att bo i ett normalt hus.
  • Tänk på att det finns nackdelar med små hus också. Du måste vara väldigt snygg och organiserad för att passa allt där inne. Om du bor med andra människor kanske du inte gillar att vara så nära alla hela tiden. Du måste också använda mindre apparater, som ugnar, kylskåp och diskmaskiner. Det kan vara svårt att passa allt i dessa mindre typer.
Fråga 2 av 16:
Hur mycket kostar en liten huskostnad?
  1. Bild med titeln Bygg ett litet hus Steg 2
1. Att bygga ditt eget lilla hus kostar i genomsnitt $ 12,000-35,000. Det finns mycket variation beroende på vilka material du använder, hur fancy du gör ditt hus, och om du anställer någon som hjälper dig. Om du är väldigt frugal kan du spendera $ 10.000 eller mindre, eller du kan gå all-out och spendera över $ 40.000. Om du är på en budget är det bäst att planera huset och lägga till allt material du behöver för att få en uppfattning om vad du ska spendera.
  • Denna kostnad omfattar inte marken eller egendomen du måste bygga huset på. Det innehåller inte heller lokala tillstånd som du kanske behöver göra konstruktionen på ditt lilla hus.
Fråga 3 av 16:
Är det billigare att köpa eller bygga ett litet hus?
  1. Bild med titeln Bygg ett litet hus Steg 3
1. I allmänhet är byggandet av ett litet hus billigare än att köpa en. I genomsnitt kostar ett litet hus 12 000-35 000 dollar. I jämförelse kan man köpa ett litet hus kostar $ 30 000-40,000, men kan vara mycket mer beroende på området och bekvämligheter. Om du är på en budget är byggnaden billigare än att köpa i de flesta fall.
  • Tänk på att de är bara medelvärden. Du kan köpa ett mycket grundläggande litet hus eller bygga ett mycket lyxigt litet hus, och priserna kommer att vara annorlunda.
Fråga 4 av 16:
Är ett litet hus billigare än ett vanligt hus?
  1. Bild med titeln Bygg ett litet hus steg 4
1. Övergripande små hus är billigare, men de kan kosta mer per kvm. fot. Att bygga eller köpa ett litet hus är definitivt övergripande billigare än ett fullstorlek. Den genomsnittliga hemkostnaden i USA är cirka 230 000 dollar, så även ett dyrt litet hem är mycket billigare än det. Att bygga ett litet hem tenderar dock att kosta mer per kvadratmeter. Ett vanligt hus kostar ungefär $ 150 per kvm. med., medan ett litet hus kan vara upp till $ 400 per kvm. med. Detta beror på att du använder mindre byggmaterial, så du kommer att sakna bulkbesparingar och rabatter. Ironiskt nog, medan ett litet hus är billigare, det kanske inte är det bästa värdet för din dollar.
  • Om du anställer entreprenörer för att göra något arbete på ditt lilla hem, kan de också markera sina arbetskraftskostnader eftersom de inte gör så mycket på en mindre byggnad.
Fråga 5 av 16:
Bygger ett litet hus hårt?
  1. Bild med titeln Bygg ett litet hus steg 5
1. Detta är ett stort byggprojekt och det kan definitivt vara svårt. Du behöver lite byggnadsupplevelse, planering och designkunskaper, förtrogenhet med verktyg och byggmaterial och massor av tålamod. Bli inte avskräckt, men också vara beredd att göra mycket hårt arbete.
  • Bara för att du inte har dessa färdigheter för tillfället betyder inte att du inte kan lära dig! Det finns massor av instruktionsvideor på nätet som kan hjälpa dig att dra av det här projektet.
  • Du kan också anställa någon för att hjälpa dig. Du har tillfredsställelse att göra jobbet själv utan med en professionell att titta på och se till att du inte gör några misstag.
  • Du kan också ta med en professionell när som helst för att ta över om du inser att det här är ett större jobb än du planerat på.
Fråga 6 av 16:
Finns det sätt att göra ett litet hus enklare?
  1. Bild med titeln Bygg ett litet hus steg 6
1. Ja, du kan använda ett förgjort husskal. Dessa skal ger dig byggnaden exteriör, så du måste bara ta hand om interiören. Om du inte är ombord för ett stort byggprojekt som att bygga ett helt hus, så kan det här alternativet träna lite kreativitet med mycket mindre arbete.
  • Observera att dessa skal kan vara dyra, allt från $ 17.000 till $ 37.000. Detta kommer definitivt att lägga till i din budget.
  • 2. Du kan också konvertera en liten skjul eller garage i ett litet hus. Dessa små byggnader kan fungera bra som små hus. Du har redan utsidan och stiftelsen, så du måste bara ta äckel och återuppbygga insidan. Detta gör jobbet snabbare och lättare.
  • Om du omvandlar en gammal byggnad till ett litet hus, inspektera en entreprenör det först för att se till att det är strukturellt ljudet.
  • Fråga 7 av 16:
    Vilka material behöver jag bygga ett litet hus?
    1. Bild med titeln Bygg ett litet hus steg 8
    1. Alla samma material du behöver bygga ett vanligt hus. Ett litet hus kan vara litet, men det är fortfarande en byggnad. Det betyder att du skulle behöva allt som ett normalt byggprojekt skulle kräva. Några huvudmaterial att få inkludera:
    • Timmer för husramen.
    • Plywood eller gips för väggarna.
    • Cement för stiftelsen.
    • Siding, bältros, fönster och dörrar.
    • Isolering.
    • Ledningar, rör, utlopp och apparater.
    • Om du bygger ett husdjur, behöver du också hjul och en stor släpvagnssäng.
    Fråga 8 av 16:
    Hur börjar jag?
    1. Bild med titeln Bygg ett litet hus Steg 9
    1. Planering av projektet är det viktigaste första steget. Du skulle inte försöka bygga något annat byggprojekt utan korrekt planering, så ditt lilla hus är inte annorlunda. Tidiga steg inkluderar att hitta mark eller egendom för huset, utforma huset, ta reda på var du ska få material och få finansiering eller lån om du behöver dem.
    • Om du inte har mycket erfarenhet av att designa ett hus, är det bäst att ha ett professionellt utseende på dina planer och avgöra om huset kommer att vara säkert.
    • Titta också på den lagliga sidan av att bygga ett litet hem innan du börjar. Stater och län Alla har olika lagar om de tillstånd och koder du behöver för att bygga ett hem.
    • Du behöver också en hjulvagn om du bygger ett hus.
    Fråga 9 av 16:
    Måste jag bygga en grund för mitt hus?
    1. Bild med titeln Bygg ett litet hus steg 10
    1. Om huset är fast på ett ställe, behöver du en grund. Det är inte bara den grund som krävs för att stödja huset, men nästan alla lokaliteter kräver fasta byggnader att vila på en grund. Det betyder att du behöver gräva ett hål så stort som huset kommer att vara och fylla det med cement för en solid grund.
    • Du behöver mycket cement för en grund, så det är bäst att ringa i en entreprenör för att lägga grunden.
    • Om ditt hus kommer att vara mobilt som en RV, behöver du inte en stenfundament. Du behöver hjul för det så att du kan flytta den runt.
    Fråga 10 av 16:
    Vad gör jag efter att ha lagt grunden?
    1. Bild med titeln Bygg ett litet hus Steg 11
    1. Därefter måste du bygga skalet för huset. Detta lägger ut omkretsen för ditt hus. Skalet omfattar golv, yttre väggar och taket. Detta är mycket viktigt för att du har ett starkt, hållbart hus, så var noga med att planera detta noggrant och använda kvalitetsmaterial.
    • Du kan också göra det lättare genom att köpa ett förgjort husskal istället för att bygga en.
    Fråga 11 av 16:
    Vad täcker jag mitt lilla hus med?
    1. Bild med titeln Bygg ett litet hus steg 12
    1. Siding och bältros är de vanligaste beloppet. Precis som med normala hus använder småhus regelbundna sidospår och bältros för taket. Den enda skillnaden är att du behöver mindre av varje material för att täcka ditt hus.
    Fråga 12 av 16:
    Hur avslutar jag mitt lilla hus?
    1. Bild med titeln Bygg ett litet hus steg 13
    1. Lägga till kosmetika och bygga inredningen är nästa steg. När du har slutfört skalet och taket finns det fortfarande mycket arbete att göra. Att bygga in interiören är hur du verkligen gör ditt hus din egen. Det här är några av de allmänna stegen:
    • Isolering av inredningen.
    • Sätta upp väggar.
    • Hängande hyllor och installera dörrar.
    • Lägger kosmetika som målning eller paneler.
    • Att föra in alla apparater som du använder.
    Fråga 13 av 16:
    Hur får jag vatten i ett litet hus?
    1. Bild med titeln Bygg ett litet hus steg 14
    1. Du behöver en tank och pumpsystem eller en anslutning för att få inomhus VVS. En vattentank med ett pumpsystem är bra för ett mobilt litet hus, som med en RV, eller om du inte bor nära några vattenrör. För en anslutning måste du fästa ditt hus till det lokala vattensystemet med ett rör eller slang. Detta kommer bara att fungera för ett hus som är fastställt i läge. I båda fallen måste du bygga ett VVS-system med rör i ditt hus.
    • Om du inte är bekant med att bygga VVS-system är det definitivt något du behöver en professionell för. Eventuella problem med VVS kan översvämma ditt hus.
    • Det finns också möjlighet att leva helt utanför rutnätet och använda ett uthus och välvatten istället för att installera inomhusvägg.
    Fråga 14 av 16:
    Kan jag få el i ett litet hus?
    1. Bild med titeln Bygg ett litet hus steg 15
    1. Ja, men du måste leda huset ordentligt. Detta kräver löpande ledningar alla i hemmet och installation av uttag, lätta armaturer och kretskort. För att driva huset har du några alternativ. Du kan koppla hem till den lokala elförsörjningen och betala kraftföretaget. Du kan också använda förnybara metoder som att installera solpaneler eller väderkvarnar för att generera el.
    • Arbeta med el är farligt, speciellt om du aldrig har gjort det förut. Du kan ge dig en chock eller ens starta en eld. Tveka inte att ringa i en elektriker om du behöver lite hjälp som leder upp huset.
    • Det är också en bra idé att ha en backupgenerator om din elförsörjning misslyckas.
    Fråga 15 av 16:
    Vilka stater tillåter små hus?
    1. Bild med titeln Bygg ett litet hus Steg 16
    1. Små hus är lagliga i varje stat, men de särskilda lagarna varierar. Tekniskt sett har inga amerikanska stater outlawed små hus. Men stater och städer har alla olika regler om vilka bostäder som är tillåtna, byggkoder och zonering. Några av dessa lagar är mer fientliga mot små hem än andra. Det bästa är att undersöka dina lokala lagar för att se hur vänligt ditt område är till små hus.
    • Enligt det lilla huset, Maine, New Hampshire, Massachusetts, Oregon, New Mexico, Texas, Michigan och Georgien är de mest vänliga staterna till små hus.
    • Connecticut är för närvarande den minst vänliga staten för små hus, som scorerar en 0/10 på det lilla huset samhällets vänlighetskala. Staten har mycket strikta byggkoder och zoneringslagar, och har för närvarande inga lagar om böckerna för att tillgodose små hus.
    Fråga 16 av 16:
    Finns det några lagar jag måste följa medan du bygger mitt hus?
    1. Bild med titeln Bygg ett litet hus Steg 17
    1. Huvudbestämmelserna är om ditt hus är mobilt eller fixat. Små hus på hjul klassificeras vanligtvis som RV, så du måste registrera det som sådan i ditt tillstånd. Du måste också parkera det på en utsedd RV-park eller campingplats. Små hus fasta på plats och byggt på en grund anses vara en bostad. Det betyder att du behöver egenskap för att lägga den på och följa byggnadskoder.
    • Vissa stater tillåter inte småhus att vara den enda bostaden på en egendom. Det betyder att du måste bygga den på någon annans egendom med ett annat hus eller lägga till det till din egen fastighet som ett pensionat eller stuga.
  • 2. Du behöver också byggtillstånd på de flesta ställen. Detta är särskilt viktigt om ditt lilla hus är på grund, vilket betyder att det kommer att klassas som en bostad eller byggnad. Dessa lagar varierar alla från plats till plats, så det bästa är att kontrollera med ditt lokala zonbrädor för att se vilka tillstånd, om det kommer att behöva bygga ditt hus.
  • Kom ihåg att konstruktion tillåter kostnadspengar, så lägg till dem i din budget om du behöver dem.
  • Tips

    Om du bygger ett mobilt litet hus, kom ihåg att du behöver en lastbil och släpvagn för att transportera den.

    Varningar

    Små hus är vanligtvis inte berättigade till inteckningar. Om du behöver finansiering för att bygga ditt hus, behöver du förmodligen ett bygglån istället.
  • Alltid ha en professionell inspektera ditt hus när du är klar med det för att se till att det är strukturellt sund.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande