Hur man dekorerar en loftlägenhet

Att dekorera en loftlägenhet kan ibland verka lite knepigt. Loft Apartments har vanligtvis en öppen planlösning, vilket kan göra det svårt att skapa en sammanhängande känsla. Oavsett om din lägenhet har massor av utrymme eller har mer av en mysig layout, är det viktigt att skapa definierade utrymmen inom loftet som efterliknar traditionella rum. Försök att använda sig av naturlig belysning i lägenheten och leta efter kreativa lagringslösningar för allt du inte vill ha på full display.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa distinkta utrymmenTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Dekorera ett loftläge Steg 1
1. Använd möbler för att blockera områden för att skapa känslan av enskilda rum.En av de första utmaningarna när du arbetar med ett öppet utrymme är att bryta den i användbara sektioner. Försök att ordna dina möbler för att skapa specifika områden inom det större utrymmet. Du kan använda bokhyllor, soffor, sovrumsmöbler och bord som gränser för varje utrymme.
  • Till exempel, om du skapar ett vardagsrumsutrymme, kan du placera en soffa och en loveseat i en L-form, med slutbord på vardera sidan av sittgrupp, en underhållningskonsol och TV över från soffan och a Soffbord i mitten av "rummet."
  • För att göra ett kontorsområde kan du skapa ett skrivbord, en kort bokhylla där du lagrar dina arbetstillbehör och en bekväm kontorsstol.
  • Bild med titeln Dekorera ett loftläge Steg 2
    2. Lägg till mattor och mattor för att hjälpa till att definiera varje utrymme. Du måste inte bara lita på dina möbler för att hjälpa till att skapa visuella gränser. Stora mattor och mattor kan hjälpa ankare ett utrymme, vilket gör att varje område känner sig avsiktlig och självständigt. Detta fungerar särskilt bra för vardagsrum och sovande områden, men du kan också använda mattor för att skapa en mysig entré, definiera en matplats och mer!
  • Välj för golvbeläggningar i ljusfärgade neutrala om du vill skapa en luftig känsla, eller bli djärv med pops av färg om det är mer din stil.
  • Bild med titeln Dekorera en loftlägenhet Steg 3
    3. Lämna 36 i (91 cm) gångvägar för att säkerställa att det finns gott om utrymme. Det kan vara en utmaning att skapa enskilda utrymmen samtidigt som det är ett öppet flöde, speciellt om ditt loft är på den mindre sidan. Se till att du alltid lämnar gott om plats för dina gångbanor - annars, även det mest öppna utrymmet kommer att känna trånga och trångt.
  • Om du till exempel har en väg där du går från ditt vardagsrum till ditt kök, skulle du vilja se till att alla möbler, väggar och inredning längs den vägen är åtskilda minst 36 i (91 cm).
  • Bild med titeln Dekorera ett loftläge Steg 4
    4. Använd vikningsskärmar eller paneler för att skapa väggliknande partitioner. Om du vill ha ett utrymme att ha lite mer integritet, skapa illusionen av väggar genom att ställa in vikningsskärmar eller paneler. Dessa är vanligtvis lätta och lätta att flytta runt, så du behöver inte begå sig till en viss layout.
  • Om du äger loftet eller har tillstånd från ägaren kan du även installera spårning i taken för att hänga draperier. På det sättet kan du enkelt öppna draperierna när du vill att lägenheten ska känna sig rymligare, men du kan stänga dem när du vill ha sekretess. Du kan även installera glidväggar eller bokhyllor för mer permanenta partitioner.
  • Detta är ett bra sätt att göra ett sovrum att känna sig mer privat, för att skapa ett område där du kan byta kläder, eller att väga bort distraktioner från ett studieutrymme.
  • Bild med titeln Dekorera ett loftläge Steg 5
    5. Installera unika ljusarmaturer för att definiera varje utrymme. Om du kan byta ut lätta armaturer i ditt loft, försök använda olika stilar i olika delar av huset. Till exempel kommer en ljuskrona över din matplats att skapa en intim miljö för dina måltider, medan hängande lampor i ditt kök kan lägga till värme medan visuellt separerar utrymmet.

    Dricks: Försök att installera spår eller kabelbelysning under det mesta av loftet. På det sättet kan du justera varje enskilt ljus för att lysa exakt var du behöver det.

  • Metod 2 av 3:
    Välja din inredningTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Dekorera ett loftläge Steg 6
    1. Använd upprepande element för att loftet känna sig mer sammanhängande. När du dekorerar din lägenhet, leta efter ett visst mönster, konsistens, form eller färg som du kan använda på olika ställen runt utrymmet. På det sättet, när någon tittar på utrymmet som helhet, kommer allt att vara bundet ihop.
    • Till exempel kan du dekorera ditt loft i rika, varma neutraler, men sedan ha fuscia-färgade accenter i hela lägenheten för att knyta allt tillsammans.
    • Du kan även använda upprepande former för att skapa en sammanhängande känsla. Du kan till exempel hänga runda bildramar och klockor på väggarna, använda en rund matta i vardagsrummet och ha ett runt matbord.
  • Bild med titeln Dekorera ett loftläge Steg 7
    2. Använd poppar av färg för att få utrymmet att känna sig ljus. På grund av deras höga tak och öppen layout kan loftlägenheter känna sig något industriella. Om du vill ta med värme till loftet, använd färgglada dekorationer som kontaktpunkter i hela utrymmet.
  • Till exempel, om du har breda, öppna väggar, kan du välja en överdimensionerad målning eller vägg som hänger i en iögonfallande nyans.
  • Kasta kuddar, mattor och vaser kan också användas för att lägga till färg till ditt utrymme.
  • Dricks: Dra nytta av en öppen planlösning och inkludera konversationsdelar i hela ditt loft. Bläddra igenom sparsamhetsbutiker, loppmarknader och vintagebutiker för iögonfallande, unika bitar som speglar din personliga stil!

  • Bild med titeln Dekorera ett loftläge Steg 8
    3. Använd mindre proportionerade möbler för ett litet loft. Inte alla loftlägenheter är lagerstorlek. Om ditt loft är på den mindre sidan, håll dig till nedskalade möbler, som en loveseat istället för en soffa eller ett bistrobord istället för en stor, traditionell matuppsättning.
  • Du kan också välja möbler som du enkelt kan se igenom för att göra utrymmet verkar större. Till exempel skulle ett massivt träändbord blockera din åsikt och göra rummet att känna sig stängt av. Men ett bord av metall och glas skulle nästan skapa uppfattningen att det inte finns något där.
  • Bild med titeln Dekorera ett loftläge Steg 9
    4. Häng rena gardiner för att använda något naturligt ljus som är tillgängligt. Det kan vara en utmaning att tillräckligt lätta ett stort loft, så det är viktigt att utnyttja ditt naturliga ljus. Loft Apartments har ofta stora fönster, så välja rena gardiner som gör att något av det ljuset ska filtrera igenom.
  • Om du har möjlighet kan du också ordna ditt utrymme så ditt kontor, matplats eller bostadsutrymme placeras närmast fönstren, eftersom de behöver vara väl upplysta.
  • Känner inte att du måste begränsa dig till vita gardiner! Du kan hitta rena gardiner i nästan vilken färg du kan tänka dig.
  • Metod 3 av 3:
    Lägger till extra lagringTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Dekorera ett loftläge Steg 10
    1. Häng hyllor för att använda ditt vertikala utrymme. Förvaringsutrymmet är alltid på ett premie när du har en öppen planlösning, eftersom det inte finns många garderober eller hörn där du kan klara saker. Om du har höga tak, häng hyllor på och över ögonnivå så att du kan stash viktiga saker som inte nödvändigtvis behöver vara ute i det öppna.
    • Håll pappersarbete och andra föremål städa genom att placera dem i attraktiva lådor eller mappar innan du lagrar dem på hyllan.
    • Flytande hyllor ser speciellt trevligt ut på exponerade tegelstenar eller stenmurar, och de låter dig bevara din lofts coola industriella känsla.
    • Om du inte vill installera hyllor, lägg bara en bokhylla mot väggen!
  • Bild med titeln Dekorera ett loftläge Steg 11
    2. Använd korgar för att hålla extra sängkläder eller andra diverse föremål. Pålar av filtar ser untidy, men om du väl vikar de samma filtarna och placera dem i en vacker vävt korg, får du omedelbart en varm, hemlig känsla. Du kan sedan ta korg under ett konsolbord, placera den vid foten av din säng eller lagra den i ett hörn ur vägen någonstans.
  • En stor korg med lock är ett bra ställe att lagra vinterrockar och tillbehör när vädret blir varmt.
  • Bild med titeln Dekorera ett loftläge Steg 12
    3. Placera ottomaner i ditt vardagsrum för att kombinera extra sittplatser och förvaring. Många ottomaner har ett lock som lyfter av för att avslöja dolda lagringsutrymme inuti. Med locket på, kommer ottoman bara att se ut som en plats att propera dina fötter, eller extra sittplatser om du har gästerna faller av. Vissa ottomaner har även brickor på toppen, så de kan också fungera som ett slutbord eller ett soffbord.
  • Använd osmanska för att lagra objekt som du inte nödvändigtvis behöver hålla ut i det öppna, som kasta filtar, böcker eller plånböcker
  • Bild med titeln Dekorera ett loftläge Steg 13
    4. Stash skor och lågsäsong kläder under din säng. Om din säng lyfts av marken, besök en hemaffär och leta efter lagringslösningar under sängen. Dessa är ofta breda, grunda lådor gjorda för att glida under din madrass för att ge dig extra lagringsutrymme medan du håller dig organiserad.
  • Detta är ett bra alternativ om du har en stor sko samling eller du behöver någonstans att sätta din mysiga tröja samling när vädret blir varmt.
  • Visste du? Vissa sängar är även gjorda med hyllor inbyggda i botten!

  • Bild med titeln Dekorera ett loftläge Steg 14
    5. Använd rullande klädställ om du behöver mer garderobsutrymme. Om du har mer kläder än du har garderob, besök en hemaffär eller stor box butik och köpa en metall eller PVC klädställ. Dessa har ofta hjul på botten så att du enkelt kan flytta dem, och de är vanligtvis billiga.
  • Försök hänga dina mycket favorit kläder på rullande rack, eftersom de kommer att visas när någon kommer över.
  • Du kan också använda hyllor med trådkorgar för att lagra dina tillbehör eller kläder som du normalt inte hangar, som dina underkläder, tights eller tankplattor.
  • Tips

    Om dina väggar är gjorda av industriella material, som tegel, välj en monokromatisk färg.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande