Hur man dekorerar ett soffbord

Soffa bord är en ofta förbises möbel. När du är dekorerad kan dock en soffbord vara ett bra tillägg till alla bostadsutrymme, fyller tomt utrymme och berikar det övergripande designschemat för ett rum. En väl inredd soffbord kan omvandla ditt rum till ett varmare och mer inbjudande utrymme. Det kan också utformas för att tjäna en rad praktiska funktioner.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja huvuddesignelement
  1. Bild med titeln Dekorera ett soffbord Steg 1
1. Välj färger som berikar ditt vardagsrum. När du väljer och dekorerar ett soffbord, välj färger som kompletterar den övergripande utformningen av ditt bostadsutrymme. Du kan välja antingen ett färgschema som matchar andra möbler i rummet eller en som slår en estetiskt tilltalande kontrast med sin omgivning.
  • Ett svart eller mörkt brunt bord eller lampa, till exempel, kontrasterar, särskilt bra med en vit eller ljus beige soffa.
  • Bild med titeln Dekorera ett soffbord Steg 2
    2. Välj ett symmetriskt arrangemang. Symmetri är en klassisk designteknik för soffbord. Om du bestämmer dig för ett symmetriskt arrangemang, börja med att välja ett attraktivt mittpunkt. Detta kan vara en dekorativ skål, ett blommigt arrangemang eller en intressant skulptur. Du kan placera ett par matchande lampor, vaser eller andra tillbehör på vardera sidan för balans och fyll i utrymmet nedan med identiska avföring eller korgar för att förstärka bordsdisplayens symmetri.
  • Bild med titeln Dekorera ett soffbord Steg 3
    3. Skapa ett asymmetriskt utseende. Om symmetri inte är till din smak kan du sätta ihop ett asymmetriskt arrangemang. Det finns otaliga sätt att bygga en asymmetrisk display. Börja med att placera en vas, liten skulptur eller dekorativ bricka utanför centrum och bygga därifrån. Medan de två sidorna inte kommer att vara desamma, bör du försöka hålla de två sidorna balanserade.
  • Du vill välja objekt som varierar i höjd för att undvika monotoni och skapa en mer intressant bildskärm.
  • Metod 2 av 3:
    Dekorera för funktionalitet
    1. Bild med titeln Dekorera ett soffbord Steg 4
    1. Ljusa ditt vardagsrum med en lampa eller lampor. En lampa på ditt soffbord kan lägga till extra ljus för läsare på din soffa. Välj en lampa som står tillräckligt hög på bordet för att lysa ned på din soffa på det sätt du vill ha. Stil och färg på lampan ska komplettera det övergripande dekorationsschemat du har lagt ihop för ditt rum.
    • Du kan placera en lampa i båda änden av bordet för balans, eller hålla fast med bara en och kompensera den med en vas av blommor eller liten skulptur som är ungefär lika stor i storlek.
  • Bild med titeln Dekorera ett soffbord Steg 5
    2. Håll fjärrkontroller och böcker i dekorativa skålar, korgar och brickor. Överst på ett soffbord är i lätt räckhåll från soffan, vilket gör det till en idealisk plats för att hålla TV-fjärrkontroller, böcker och hushållsknickknappar. För att förhindra rodnad, lägg till dekorativa skålar och korgar till toppen av ditt soffbord för att hålla dessa föremål.
  • Bild med titeln Dekorera ett soffbord Steg 6
    3. Placera korgar eller dekorativa lådor under för bekväm lagring. Korgar eller dekorativa lådor under ett soffbord kan vara ett bekvämt ställe att lagra extra kast och kuddar. Oerhört praktiskt, de kan också accentuera andra designelement i ditt bostadsyta.
  • Korgkorgar är ett bra tillägg till ett rustikt designschema.
  • Bild med titeln Dekorera ett soffbord Steg 7
    4. Öka ditt rums sittplatser med avföring. Utrymmet under din soffbord kan också användas som en plats för att hålla avföring och bänkar. Dessa kan vara särskilt praktiska när de underhållande stora grupper av gäster.
  • Du kan välja elegant och enkelt avföring för att komplettera ditt rums moderna utseende, eller gå med korgstolar för ett mer rustikt utseende.
  • Att hålla avföring här kan också omvandla ditt soffbord till en tillfällig arbetsyta när du behöver lite extra utrymme.
  • Metod 3 av 3:
    Skapa en hemtrevlig och inbjudande display
    1. Bild med titeln Dekorera ett soffbord Steg 8
    1. Visa bilder av familj och vänner. Du kan också använda ditt soffbord som ett mellanslag för att visa upp det som är mest viktigt för dig i världen. Sätt dina favoritbilder i attraktiva ramar som echo den övergripande designen av ditt rum.
    • Svartvita bilder kan lägga till en elegant, subtil touch till din soffa bordsdisplay.
  • Bild med titeln Dekorera ett soffbord Steg 9
    2. Uttrycka dig själv genom att stapla dina favoritböcker. Stacking Books är en enkel och klassisk designteknik. Medan du vill välja böcker som har en yttre färg och storlek som harmoniserar med de andra designval som du har gjort, visar böcker som har speciell betydelse för dig, kan du lägga till en personlig touch på din soffbordsdisplay. De kan också gnista inspiration och konversation bland dina gäster.
  • Bild med titeln Dekorera ett soffbord Steg 10
    3. Välkommen gäster med vackra och flagranta blommor. Blommor i en vas eller ett blommigt arrangemang på ditt soffbord kan förnya ditt rum med en färgburst. Du kan placera riktiga eller falska blommor. Ett växt- eller blommarrangemang i en dekorativ skål kan vara ett tilltalande mittpunkt på bordet.
  • Placera blomstervaser i vardera änden av ditt soffbord kan ge ditt arrangemang ett trevligt, symmetriskt utseende.
  • Bild med titeln Dekorera ett soffbord Steg 11
    4. Gnista glädje med en godisrätt eller skål med färsk frukt. En maträtt fylld med godis eller en skål med frukt kan lysa upp ditt vardagsrum med en streck färg. Dessa läckra godis kan också göra rummet känna sig varmare och mer inbjudande.
  • En kristallrätt av gyllene-inslaget godis kan lägga till en välkomnande touch till en sofistikerad soffbordsdisplay.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande