Hur man tillämpar termisk pasta till en ps4

Om din PS4-konsol är överhettning kan det behöva någon ny termisk pasta. Applikationsprocessen kan tyckas lite komplex, men oroa dig inte! Vi har svarat på alla dina vanliga frågor så att du kan ta itu med den här reparationen hemma.

Steg

Fråga 1 av 8:
Vad är termisk pasta?
  1. Bild med titeln Applicera termisk pasta steg 1
1. Termisk pasta håller din PS4 från överhettning. Denna pasta går mellan din konsols CPU och kylsystem, och håller din PS4 vid en normal temperatur. Din konsol är tillverkad med termisk pasta, men det kan försämras, vilket leder till överhettningsproblem.
Fråga 2 av 8:
Vilken termisk pasta ska jag använda för min PS4?
1. Arctic, Noctua och Thermal Grizzly är populära märken. PS4-entusiaster rekommenderar produkter som den arktiska MX 4, Noctua NT-H1, termisk grizzly kryonaut, termisk grizzly conducaut och arctic silver 5 as5. Dessa pastor är alla lätta att applicera, och fungerar bra med PS4.
Fråga 3 av 8:
Var kan jag få termisk pasta för min PS4?
  1. Bild med titeln fånga någon som är otrogen online steg 18
1. Köp termisk pasta på nätet eller på elektronikbutiker. Online marknadsplatser som Amazon och eBay bär termisk pasta, liksom stora namn elektronikaffärer, som bästa köp.
Fråga 4 av 8:
Hur mycket kostar termisk pasta?
Bild med titeln Skicka pengar Steg 18
Bild med titeln Skicka pengar Steg 18
1. Termisk pasta är vanligtvis $ 15 eller mindre. Vissa företag säljer sin pasta så låg som $ 5. Vissa termiska pastor levereras med en platt applikator, vilket gör det lättare att tillämpa pastaen.
Fråga 5 av 8:
Var tillämpar jag termisk pasta?
1. Den termiska pastan går på din PS4s processor. Efter demontering av din PS4, lägg till moderkortet - det ser ut som en platt, grön och orange sektion. Skruva av och ta bort den krökta metallstödet från moderkortet för att hitta processorn.
  • Processorn är en liten, fyrkantig sektion längs moderkortets mitt.
Fråga 6 av 8:
Behöver jag ta bort den gamla termiska pastaen först?
1. Ja det gör du. Försök att avlägsna någon av den gamla, torkade termiska pastaen med en ren bomullspinne. Doppa sedan bomullspinne i isopropylalkohol och rengör ytan.
Fråga 7 av 8:
Hur mycket termisk pasta ska jag använda?
1. Använd en storstorlek. Med termisk pasta går lite en lång väg. Krama en prick av pasta längs processorns centrum för att få reparationen påbörjad.
Fråga 8 av 8:
Ska jag sprida termisk pasta?
  1. Bild med titeln ber om ursäkt till ditt barn för att sätta pinsamt bilder av Him_her Online Steg 6
1. Ja det borde du. Använd ett platt objekt, som ett visitkort. Tryck och dra objektet ovanpå den termiska pastaen, smearing den i ett platt skikt längs processorns yta. Om du inte har ett platt objekt i närheten, smita pasta med ett handskat finger.

Tips

Innan du ersätter din termiska pasta, torka bort dammet från konsolen och se om det gör en skillnad.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande