Hur man bygger en ladugård

Att bygga en ladugård kan verka som en imponerande uppgift, men det är ett projekt som någon kan göra förutsatt att de har en solid plan, rätt material och en del grundläggande konstruktionskunskap. Börja med att välja en webbplats för din ladugård som tar faktorer som dränering, vindriktning och solens position i beaktande. Häll sedan en betongkudde för att fungera som en robust foundation. Med din grund på plats kan du börja montera strukturen själv enligt dina behov, budget och önskad stil.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en lämplig plats
  1. Bild med titeln Bygg en ladugård steg 1
1. Studera byggkoderna för ditt område innan du bryter mark. Du kan dra upp dina lokala byggkoder genom att navigera till kodernas verkställighet av regeringens webbplats för din stat eller territorium. Bestämmelserna som anges där kommer att berätta mer om vilka typer av strukturer du kan eller inte kan bygga och tillhandahålla en utgångspunkt för planeringsfasen i ditt projekt.
  • Byggkoder dikterar ofta viktiga byggförhållanden, som var din ladugård kan gå, hur stor det kan vara, och vilken typ av VVS och elsystem det kan ha.
  • Beroende på var du bor kan det också vara nödvändigt att få ett bygglov från din lokala planeringsavdelning innan du kan börja bygga.
  • Bild med titeln Bygg en ladugård Steg 2
    2. Plocka ut en robust, nivåplåster av mark med bra dränering. Styra av lösa sandiga eller grusiga marktyper, eftersom dessa kan orsaka stabilitetsfrågor när det är dags att hälla din grund. Om du bor i ett område som får rikligt regn, välj en webbplats med tillräckligt med en betyg för att främja rätt dränering, men inte så mycket att avrinningen tar överjorden med den eller kräver omfattande utgrävning.
  • Undvik mark som ligger på botten av kullar eller nära vattenkroppar. Platser som dessa kan se attraktiva, men allt det kommer att ta är ett hårt regn för att orsaka översvämning eller svårare vattenskador.
  • Bild med titeln Bygg en ladugård Steg 3
    3. Notera vindmönstren på din prospektiva byggarbetsplats. När du kartlägger ditt land, var uppmärksam på vilket sätt vinden vanligtvis blåser. Detta gör det möjligt för dig att placera din Barndownwind av var du bor så att doften av boskap och gödsel inte bär till ditt hem.
  • Om vinden verkar blåsa lika hårt i alla fyra riktningarna, överväga att placera en ingång på varje sida av din ladugård. Du kan sedan öppna och stänga de olika ingångarna som behövs för att uppnå optimal ventilation.
  • Dricks: Om du tenderar att ha starka vindar på din egendom, sätt din ladugård i en 45 graders vinkel mot den rådande vindriktningen. På det sättet kommer det att njuta av utmärkt luftcirkulation utan att bli en gusty, bullriga vindtunnel.

  • Bild med titeln Bygg ett ladugård steg 4
    4. Leta efter fläckar som får sol på morgonen och skuggan på kvällen. Observera var solen stiger och sätter och hur ljuset träffar träd och andra föremål på din egendom för att skapa skuggiga fläckar. Med rätt placering kommer din ladugård att vara varm när temperaturen är de lägsta och förbli coola när de klättrar, så att du och dina djur är bekväma hela dagen.
  • Om du inte har en silo, långa träd eller andra nyansproducerande strukturer på din egendom, upprepa din ladugård där du tror att det blir det mest stabila.
  • Del 2 av 3:
    Att lägga grunden
    1. Bild med titeln Bygg en ladugård Steg 5
    1. Utgräva din byggarbetsplats till ett djup av 6-8 tum (15-20 cm). Rensa en stor kvadrat eller rektangulär grop som matchar de planerade dimensionerna i din ladugård genom att gå över den med en grävmaskin, grävmaskin eller bulldozer. Se till att det utgrävda området är så smidigt och nivå som möjligt innan du häller din fundament.
    • Många elutrustning företag hyr ut grävmaskiner, backhoes och andra utgrävningsverktyg på en daglig, veckovis eller månadsvis. Kör en snabb sökning efter din valfri utrustning plus namnet på din stad eller stad för att hitta en hyresgäst i ditt område.
    • Var noga med att spara den jordläge du tar bort. Det kan komma till nytta för att bygga upp ojämna områden eller slutföra framtida landskapsarkitekturprojekt.

    Dricks: Rensa stora stenar, små träd, buskar och grunda rotsystem manuellt innan du tar in utgrävningsutrustning för att spara tid och hålla din byggarbetsplats snyggt.

  • Bild med titeln Bygg ett ladugård steg 6
    2. Fortsätt gräva 8-12 fot (2.4-3.7 m) bortom sluttande platser för att jämföra dem. Om du planerar att bygga din ladugård i en sluttning, måste du göra ytterligare utgrävning till jämn ut den terräng du har valt. Klipp in i jorden några meter förbi uppförsbacken på din planerade omkrets för att säkerställa att hela byggnaden sitter på platt mark. Var noga med att ge en konsekvent mängd utrymme hela vägen.
  • För en ladugård som är 30 meter (9.1 m) x 40 fot (12 m), ditt utgrävda område skulle behöva vara 38-42 fot (12-13 m) x 48-52 fot (15-16 m).
  • Om du inte har tillräckligt med utrymme för att utöka din Dig-webbplats är ett annat alternativ att bygga en kvarhållande vägg längs stiftelsens omkrets för att stabilisera den intilliggande jorden och stoppa avrinningen.
  • Bild med titeln Bygg ett ladugård steg 7
    3. Gräva en djup gräv runt din webbplats för att fungera som sidfot för din foundation. Footer är den nedre delen av stiftelsen, utformad för att förankra den i marken och ge stöd för de omgivande betongväggarna. Använd din grävmaskin för att öppna en lång, linjär kanal som spänner över den yttre omkretsen av det utgrävda området.
  • Tänk på att din sidfot måste uppfylla det minsta djupet och breddskraven som anges i dina lokala byggkoder. Dessa kan variera från plats till plats, beroende på det regionala klimatet.
  • Det är inte nödvändigt att gräva grunden för en ladugård ganska som djupt som du skulle för ett hus eller liknande struktur, eftersom väggarna och taket är allt som det kommer att hålla upp.
  • Bild med titeln Bygg ett ladugård steg 8
    4. Placera 2-3 längder av # 4 rebar längs botten av sidfoten. Kör metallstavarna rakt ner i mitten av golvet på alla 4 sidor av grävningen, avståndet dem så att de ligger 3-6 tum (7.6-15.2 cm) från varandra och överlappa var de möts i varje hörn. Rebaren kommer att fungera som ett preliminärt förstärkningsskikt för den konkreta grunden du kommer att hälla senare.
  • Använd en cirkelsåg utrustad med ett järnhaltigt metallskärblad för att trimma din rebar till lämplig storlek.
  • Bild med titeln Bygg ett ladugård steg 9
    5. Fyll i din grävningsplats med 6-8 tum (15-20 cm) krossad sten. Du kan köpa påsar med maskinkrossad sten i olika storlekar på ditt lokala hemförbättringscenter. Distribuera stenen jämnt runt det utgrävda området, inklusive sidfoten. Omplacera den sten som behövs med en spade eller grus rake fram till lögner nivå, utan märkbara högar eller fördjupningar.
  • Varje typ av stenstorlek # 57 eller större kommer att göra ett idealiskt substratval för strukturer som ladugårdar och stora skjul.
  • För att garantera maximal stabilitet är det viktigt att alla byggarbetsplatser fylls på med sten, oavsett om de är belägna på en sluttning eller inte.
  • Bild med titeln Bygg ett ladugård steg 10
    6. Häll betongfundamentet. Fyll först Footer-gräven med 6-8 tum (15-20 cm) betong och låt den ställa in 2-3 dagar. Installera sedan vertikal rebar med regelbundna steg runt omkretsen och häll en andra konkret för att slutföra den underjordiska grundväggen, igen Allyting 2-3 Days of Setting Time. Slutligen installera ett nät av trådnät över substratet på din byggarbetsplats och häll ett 5-6 i (13-15 cm) betong för plåtgolvet.
  • Alternativt kan du stack 8-10 i (20-25 cm) cementblock i utrymmet mellan betongfoten och toppen av ditt substrat och häll betongen för skivgolvet mellan det översta lagret av block.
  • När du är klar med att hälla betongen för din grund, låt den ställa in i ytterligare 2-3 dagar, eller tills det har tid att bota helt.
  • Betonggolv är starkare, mer hållbara och lättare att rengöra och underhålla än nakna smuts eller grusgolv, men de kan vara svåra på dina djurs hovar. Överväga att täcka din ladugårds mittgång med gummi pavers eller mattor, och var noga med att lägga ner en säng av grus, lera eller halm inuti dina boskap.
  • Del 3 av 3:
    Montering av strukturen
    1. Bild med titeln Bygg en ladugårdssteg 11
    1. Konstruera en vanlig stavväggsram av 2x6 studs. Traditionella ladugårdar är vanligtvis inramade, på samma sätt som de flesta hem är. Ordna dina väggpinnar vertikalt längs toppen av din foundations sillplatta, avståndet på ett avstånd av 16-24 tum (41-61 cm) på mitten. För att säkra varje stud, kör två naglar ner genom botten av den inre kanten och in i sillplattan. Fyll i din väggram genom att fästa en toppplatta som speglar din sillplatta, sjunker ett par naglar i toppen av varje underliggande stud.
    • Sillplattan är den första timmer som du kommer att lägga ner för din foundation. På de flesta strukturer består sillplattan av en serie brädor som ligger runt fundamentets yttre kanter och säkras med bultar, murverk och / eller stålband.
    • För ett mer rustikt utseende, försök att inrama din ladugård med grovskuren 4x6 ekstolpar som är åtskilda 8-12 fot (2.4-3.7 m) från varandra på centrum. Ring din lokala sågverk för att fråga om att ha anpassade inlägg som skärs till de exakta specifikationerna du behöver.
  • Bild med titeln Bygg ett ladugård steg 12
    2
    Bygg en serie av trussar att rama taket. Välj en typ av tak som passar dina estetiska preferenser och rumsliga behov, liksom de typiska klimatförhållandena där du bor. Ladugårdar i högbaserade områden, till exempel, kan dra nytta av brant sluttande tak. När du har bestämt dig för en viss stil, mät taket och använd de dimensioner du får planera layouten på dina krossar, som du kan klippa och fästa monteringslinjestil.
  • Tidigare har ladugårdar nästan alltid gambrelak, som består av fyra plana plan som kommer ihop i en punkt i centrum. Om du föredrar kan du också gå med en enklare stil för din ladugård, som en gavel, skicklighet, höft eller till och med ett platt tak.
  • Taket är en av de viktigaste delarna av ladan, eftersom det tjänar till att ge skugga, avböja nederbörd och hålla det inre av strukturen som omfattas. Om du inte är säker på din förmåga att bygga ett robust, vattentätt tak själv, är det bäst att anställa en entreprenör för att komma in och se till att jobbet blir gjort rätt.
  • Bild med titeln Bygg ett ladugård steg 13
    3. Installera ditt takmaterial som valts. Börja med att skära ark av /2 i 1.3 cm) plywood i sektioner och spikar dem på plats på takkrossen. Sedan rulla ut överlappande lakan av takfilt och spik eller stapel dem längs kanterna för att säkra dem. Därifrån kan du sätta ner bältros eller stående sömmar, som är de två vanligaste typerna av material som används för tak traditionella ladugårdar.
  • Takning filt fungerar som en buffert för att skydda ditt taks mantel från skador, blockera fukt och isolera mot värme och kyla. Planera att lägga ner ett lager av takläggning kände oavsett vad takmaterial du äntligen går med.
  • Korrugerade metalltakpaneler kan ge ett enkelt och långvarigt alternativ om du har lite mer pengar att spendera. De är lätta att installera, miljövänliga, och kunna motstå extrema temperaturer, solexponering och nederbörd i upp till 70 år!
  • Bild med titeln Bygg ett ladugård steg 14
    4. Täck din ladugårdsram med bräda och batten sidospår. Board & Batten Siding är en typ av förskuren trä som ansvarar för att ge gammaldags ladugårdar sitt särskiljande utseende. Köp din sidospår i enskilda paneler Förskuren till önskad storlek för enkel installation. Fäst panelerna på ladugårdens yttre väggar genom att köra naglar i båda ändarna på toppen och botten.
  • Det kan vara nödvändigt att Trim den sista brädet på varje vägg för att bekvämt passa det återstående utrymmet.
  • Om du föredrar DIY-tillvägagångssättet kan du också skapa din egen styrelse och batten-stil-sidospår genom att spika 2x10 brädor på dina väggpinnar med 2x4-brädor placerade vinkelrätt i mellan.
  • Bild med titeln Bygg ett ladugård steg 15
    5. Montera en uppsättning stora skjutdörrar för huvudentrén. Sist men inte minst behöver du ett sätt att få dig själv och din boskap in och ut ur ladan. Barndörrar är tillgängliga i både svängande och glidande stilar, men skjutdörrar är mycket vanligare. För att installera glidbara barndörrar, montera en smal backplatta över ingångsutklippet och skruva på metallspårens maskinvara som ingår i dörrens installationspaket. Fäst rullremmarna på vardera sidan av varje dörrs övre kant, lyft sedan dörrarna försiktigt och sätt dem ner i spåret, se till att hjulen är anpassade ordentligt.
  • Barndörrar kan vara ganska tunga och kan vara för besvärliga att hantera dig själv. Be någon att ge dig en hand lyfta dörrarna upp på sina spår när du är klar med att installera monteringsutrustning.
  • Glöm inte att mäta muren du vill sätta din dörr så vet du vilka storleksdörrar att köpa och hur långt de kommer att kunna öppna i båda riktningarna. Detta kommer att vara särskilt viktigt om du kommer att herding stora djur genom ingången.
  • Dricks: Inklusive en andra uppsättning dörrar gör det möjligt att flytta djur och utrustning fritt genom båda ändarna av din ladugård.

    Tips

    Upprätta en praktisk budget och hålla fast vid det när du börjar planera och bygga din ladugård. Barnar kan vara enkla strukturer, men nationella medelvärden placerar kostnaden för att bygga en 1 200 kvadratmeter (110 m) ladugård på cirka 45 000 dollar, eller ca $ 40 per kvadratfot.
  • Ladugårdar är framför allt praktiska strukturer. Det betyder att det utan överflödiga egenskaper som rinnande vatten, centralvärme och luft, och till och med el kan vara ett bra sätt att minska kostnaderna och minska huvudvärk för att planera en layout utan att offra funktionalitet.
  • Att bygga även en liten ladugård är ett stort projekt, speciellt om du inte har mycket byggnadsupplevelse. Om du inte är säker på att du har de färdigheter som behövs för att sätta ihop en ladugård på egen hand, ring en kvalificerad entreprenör för att se till att jobbet blir gjort rätt.
  • Saker du behöver

    • Grävmaskin, grävmaskin eller bulldozer
    • Krossad sten (# 57 eller större)
    • Skovla eller grusrake
    • Betongblandning
    • Rebar
    • Trådnät
    • Träplankor
    • /2 i 1.3 cm) plywood ark
    • Motorsåg
    • Trådlös borr
    • Takpapp
    • Träskakningar eller bältros, stående sömmar, korrugerade metallpaneler
    • Naglar
    • Klammer
    • Nail pistol (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande