Hur man bygger ditt eget hem (usa)

Många drömmer om att bygga sitt eget hem. Med ett så stort projekt är det dock svårt att veta var du ens börjar. Lyckligtvis behöver processen inte vara så skrämmande om du helt enkelt gör en lista över allt du behöver göra och den ordning du behöver göra i. Börja med att köpa en mark där du kan bryta marken på ditt nya hem. Sedan sätt ihop en husplan med hjälp av en arkitekt och hyra ett lag av byggare för att göra din dröm en verklighet.

Steg

Del 1 av 4:
Finansiering och hantering av ditt projekt
  1. Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 1
1. Ange en realistisk arbetsbudget för ditt projekt. Numret du kommer med kommer slutligen att bero på vilken typ av disponibel inkomst du har, liksom det belopp du är villig att ta ut i lån. Att utforma en praktisk budget är nyckeln till att fokusera din vision och ställa in dina sevärdheter på en plan du älskar som inte kommer att lämna dig drunknar i skuld.
  • När du bygger ditt eget hem med hjälp av en byggentreprenör kan du förvänta dig att betala så mycket eller mer än du skulle om du köpte ett hus som redan finns på marknaden.
  • Varje hem är lite annorlunda, men för ett 2800 kvadratmeter enfamiljshus, tittar du på en genomsnittlig kostnad på cirka 290 000 dollar. Den figuren kommer bara att gå upp när du ökar kvadratmeter eller lägg till extra bekvämligheter.
  • Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 2
    2
    Hitta en del av egendom att placera ditt nya hem på. Om du inte redan har en webbplats för ditt nya hem, kommer ditt första steg att vara att förvärva en. Börja titta på lämpliga platser att bygga, hålla dina preferenser och finansiella begränsningar i åtanke, liksom de bostadsområden som Zoning Laws för området.
  • I många delar av USA är det möjligt att köpa några tunnland mark för $ 20.000-50.000.
  • Tysta landsbygd och förortsområden är särskilt populära bland ägarbyggare
  • Ett annat alternativ är att köpa mycket i en befintlig utveckling, sedan har ditt hem byggt till dina egna specifikationer. Var noga med att kolla med ägaren av utvecklingen för att ta reda på om det är speciella byggregler på plats som du kanske behöver veta om.
  • Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 3
    3
    Ansök om ett bygglån För att få de pengar du behöver bygga. När du har plockat ut den perfekta platsen för ditt nya hem, prata med en lånerådgivare på din bank om att få ett bygglån för att hjälpa dig att betala för det. Med ett bygglån kommer banken framför dig eller en del av kostnaden för fastigheten med förståelsen att du betalar tillbaka den när ditt hem är klart.
  • Glöm inte att ta med en kopia av din budget till banken med dig när du går in för ditt möte.
  • Att säkra ett bygglån tillåter dig att ta en del av marken från marknaden så att någon annan inte kan köpa den innan du gör det. Det ger dig också tid att utarbeta en husplan och skicka den till din lokala myndighet för godkännande.
  • Varning

    Tänk på att det hus du bygger kommer att fungera som säkerhet för ditt bygglån, vilket innebär att du kan förlora ditt hem om du misslyckas med att betala ditt lån.

  • Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 4
    4. Hyr en fastighetsmäklare eller köpagent för att gå igenom byggprocessen. Forskningsmässor och agenter i ditt område och ta lite tid att läsa kundens testimonials för att hitta en som rekommenderas. Att bygga ett hus är ett komplext projekt. Av denna anledning rekommenderas det starkt att du har någon i ditt hörn för att hjälpa dig att navigera i de många lagliga och finansiella detaljerna.
  • En fastighetsmäklare kommer att fungera som ett samband mellan dig och byggaren. De kommer att kommunicera dina önskemål till ditt arkitekt- och bygglag, erbjuda värdefulla kostnadsbesparingsråd och ta hand om komplicerade juridiska uppgifter för dig.
  • Låt inte budgetkänsla avskräcka dig från att arbeta med en fastighetsmäklare. Deras jobb är att minimera ditt projekts överhead, vilket innebär att de kommer att sluta betala för sig själva.
  • Del 2 av 4:
    Planerar ditt nya hem
    1. Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 5
    1. Rita upp eller köpa en detaljerad husplan. Om du har tidigare erfarenhet av byggnadshem kan du designa din egen anpassade planlösning. Annars är din bästa satsning att gå online och bläddra färdiga husplaner tills du hittar en som ringer till dig. Planer som dessa gör utmärkta mallar-du kan alltid ändra dem senare för att få allt precis som du vill ha det.
    • När du väljer en husplan, var noga med att överväga faktorer som övergripande storlek, antal nivåer och den allmänna bekvämligheten och tillgängligheten av layouten. Funktioner som dessa kommer att vara särskilt viktiga om du har en familj.
    • Premade husplaner är oftast prissatta efter skala och detaljnivå. I allmänhet kan du förvänta dig att betala var som helst från $ 700 till $ 1500 om du bestämmer dig för att köpa en mall online.
    • Din husplan kommer att vara Blueprint för ditt nya hem. Du och ditt bygglag kommer att referera tillbaka till det varje steg på vägen, så det är viktigt att se till att allt är på plats.

    Dricks

    Att välja en planlösning är en av de mest avgörande (och roligaste) delarna av att bygga ett nytt hem, så ta din tid och titta på många olika planer för att hitta en som matchar din vision så nära som möjligt.

  • Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 6
    2
    Kontakta en arkitekt För vägledning med din husplan om du behöver hjälp. Medan du anställer en arkitekt är det inte nödvändigtvis, det kan vara en stor hjälp om du känner att du är i över huvudet med designprocessen. En arkitekt kan hjälpa dig att förfina dina byggplaner och hantera direkt med bygggruppen för att se till att konstruktion går smidigt.
  • Om du inte behöver en arkitekt för att hålla handen över hela projektet, har du också möjlighet att betala dem för olika tjänster individuellt.
  • Vissa arkitekter laddar en timme eller daglig takt, medan andra hävdar en fast procentandel av den totala kostnaden för konstruktion, typiskt 5-15%.
  • Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 7
    3. Skicka din husplan till din stad eller län för godkännande. När du har satte efterbehandlingen på golvplanen, skicka den till din lokala bostadsplanering. En panel av examinator kommer att granska dina planer för att se till att de uppfyller alla nödvändiga byggkoder och zonförordningar. Alla potentiella byggare måste lämna in planer för sitt nya hem, oavsett om det är deras första eller deras femtonde.
  • Om dina planer är godkända, blir du underrättad via telefon eller e-post och får senare en kopia av bygglov per post.
  • Om dina planer avvisas måste du göra de angivna ändringarna till avdelningens tillfredsställelse för att de ska kunna rensas officiellt för konstruktion.
  • Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 8
    4. Uppskatta den totala kostnaden för att bygga ditt nya hem. Dra upp en omfattande hembyggnads checklista online och använd den för att notera varje och allt du förväntar dig att betala för. För att säkerställa att din uppdelning är så exakt som möjligt, bör den inte bara inkludera kostnaderna i samband med generell konstruktion utan även sekundära kostnader som målning, landskapsarkitektur och dekoration.
  • Det kan hjälpa till att skapa ett diagram som delar uppbyggnad i faser. Din första kolumn kan innehålla markkostnader, bygglov och inspektionsavgifter, nästa skulle innehålla fundament, inramning och takläggning, och de senare kolumnerna kan användas för att spela in de små efterbehandlingsuppgifterna.
  • Gå över din kostnadsberäkning med din fastighetsmäklare eller köpagent för att se till att allt redovisas. Var beredd att göra justeringar om din uppdelning inte passar din arbetsbudget.
  • Del 3 av 4:
    Slutföra dina byggpreparat
    1. Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 9
    1
    Hyr en byggentreprenör Att övervaka konstruktionen på ditt nya hem. Det bästa sättet att hitta en kvalificerad entreprenör är att prata med vänner och intresseföretag som har byggt sina egna hem och se om de kan erbjuda en rekommendation. När du har hittat någon som passar räkningen, kontrollera att de är ordentligt licensierade och bundna innan du godkänner att arbeta med dem. Detta är en icke-förhandlingsbart juridisk förutsättning i de flesta stater.
    • Det är också en bra idé att be potentiella byggentreprenörer för en lista över referenser, även om lagen inte kräver det. Komma i kontakt med minst hälften av referenserna som heter för att höra om deras erfarenhet i första hand.
    • Din allmänna byggentreprenör kommer att vara ansvarig för att hyra ut underleverantörer för att hantera specialiserat arbete som VVS, elektriska ledningar, takläggning, fönsterinstallation och målning.

    Andra resurser

    Om du inte känner till någon som nyligen har arbetat med en entreprenör rekommenderar de, bläddra bland webbplatser som Home Advisor, Houzz och Angies lista för att hitta en välrenommerad professionell med en bra track record.

  • Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 10
    2. Utarbeta ett preliminärt byggschema med ditt byggbesättning. Sätt dig med din byggentreprenör för att diskutera när varje fas av byggnad börjar och slutar. Försök åtminstone att skapa en lös tidslinje för hur projektet kommer att fortsätta. På det sättet har du en uppfattning om hur snart de kan komma igång, och när ditt hem kommer att vara klart.
  • Incheckning med din entreprenör regelbundet för att bekräfta att de håller fast vid det överenskomna schemat.
  • En bra entreprenör kommer att meddela dig i förväg när de förutser förseningar i schemat.
  • Om du inte har något sätt att spåra de olika milstolparna längs vägen, kommer du i huvudsak att vara kvar i barmhärtigheten.
  • Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 11
    3. Rita upp ett formellt kontrakt med din byggare. Begå alla större detaljer relaterade till projektet till papper. Ditt kontrakt bör innehålla entreprenörens fullständiga kontaktinformation, beräknade start- och slutdatum och en inventering av nödvändiga material, tillsammans med några speciella termer du och din byggare har satt. Se till att det språk som används är klart och tydligt formulerat så att du får dina baser som omfattas av en tvist.
  • Du måste också ange hur din entreprenör betalas i ditt kontrakt. Idag mottar entreprenörer vanligtvis sina pengar via Draw-ersättning, vilket gör det möjligt för dem att samla vad de behöver när de går.
  • Har din fastighetsmäklare eller advokat ut över kontraktet med dig innan du undertecknar det-de kommer att kunna tolka några förvirrande bestämmelser eller terminologi för dig.
  • Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 12
    4. Köp Builders försäkring för att undvika ansvar vid behov. De flesta kvalificerade entreprenörer har egen försäkring, vilket innebär att du inte behöver störa det. Om du av någon anledning inte gör det, ta ut en billig plan som ger täckning för arbetsplatsolyckor, katastrofer, vandalism och stöld. Du sover bättre på natten och vet att du är av kroken vid en nödsituation.
  • Fråga din entreprenör för en kopia av sin policy för att se vilken typ av skydd det erbjuder. Om du inte gillar det du ser kan du alltid köpa din egen plan för att förbättra din täckning.
  • En grundläggande byggmästare försäkringspolicy kan köra dig $ 1000-5000 per år, beroende på var du bygger och hur stort ditt projekt det.
  • Vanligtvis behöver du inte en separat försäkring om du har ditt hem inbyggt i ett befintligt samhälle, underavdelning eller utveckling. Du kommer dock att, om du bygger på privat egendom.
  • Del 4 av 4:
    Övervaka byggprocessen
    1. Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 13
    1. Börja med Att lägga grunden För ditt nya hem. Det första som din byggpersonal kommer att göra när det är dags att komma igång är att utgräva den webbplats du har plockat ut för ditt nya hem för att förbereda sig för att hälla grunden. De kommer att göra detta genom att hälla betong i en serie "footer" brädor som har arrangerats för att bilda husets skiss och dess individuella rum.
    • Ytterligare markformning kan vara nödvändigt om du planerar att bygga ditt hem på en sluttning eller annan lapp av ojämn terräng.
    • Stiftelsen är förmodligen den viktigaste delen av ett nytt hem. Utan en robust, vällagd grund, kan även det trevligaste hemmet plågas av strukturella problem.
  • Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 14
    2. Sätt upp ramen för ditt hems interna struktur. Därefter börjar dina byggare skära och montera timmer för ramen, som kommer att ge stöd för väggarna, taket och golvet. Detta måste göras med extremt omsorg och precision enligt den blueprint som utformats för din speciella planlösning.
  • Inramning bör endast göras av ett erfaret team av snickare-varje medlem måste vara på exakt rätt plats för att säkerställa att ramen håller ordentligt och uppfyller regionala säkerhetsstandarder.
  • Detta kan visa sig vara en av de mest tidskrävande faserna av konstruktionen, eftersom det är viktiga väderförhållanden som regn har potential att sakta ner saker.
  • Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 15
    3
    Bygg ut golvet, väggarna och taket. När det finns en ram att arbeta med, kommer golv, sidospår och takläggning av underleverantörer att tas in för att installera ditt hems huvudytor. Dessa grova ytor är kända kollektivt som "mantel."Så snart manteln är på plats, kommer dina byggare att omge hela strukturen med husomslag, vilket är en typ av vattentät barriär som är utformad för att förhindra mögel- och fuktskador.
  • Takläggning är ett omfattande jobb i sig, och tar vanligtvis längre tid att slutföra och inspektera än resten av manteln.
  • Detta är också när konturerna för yttre öppningar som dörrar och fönster kommer att skäras.
  • Beroende på hur din entreprenör föredrar att göra saker, kan de välja att fortsätta och installera sidospåren och andra exteriör som beskrivs omedelbart efter att manteln är klar.
  • Vattenskador kan förstöra ditt hem snabbare än någonting annat. För att ditt hem är hållbart, se till att du verkligen uppmärksammar vattentätningen av ditt tak, sidospår, dörrar och fönster utanför, såväl som dina duschar, sänkor och toaletter inomhus.
  • Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 16
    4. Integrera de grova VVS, elektriska och VVS-systemen. Vid denna tidpunkt kommer ett annat team av underleverantörer att börja utrusta ditt hems grundläggande struktur med vattenrör och leveranslinjer, elektriska ledningar och kanalverk för uppvärmning och luftkonditionering. Det är viktigt att sätta i verktygskomponenterna medan entreprenörerna fortfarande har lätt tillgång till kritiska områden som väggram och undergolv.
  • Ditt hemledningar, kanaler och ledningar kommer att täckas senare av gips och andra efterbehandlingsdetaljer.
  • I många fall kommer byggare att installera verktygslinjer och mantel samtidigt för att göra den mest effektiva användningen av sin tid.
  • Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 17
    5. Installera isolering inom ramen. Innan gips eller andra efterbehandlingsytor appliceras, kommer dina byggare att fylla utrymmena i vägg- och takramen med någon form av isolering. Isolering gör ditt hem mer energieffektivt genom att hjälpa det att behålla ett mer konsekvent temperaturområde. Det tjänar också som en extra försvarslinje mot fukt och skadedjur.
  • Det finns många typer av hemisolering att välja mellan, inklusive glasfiber, cellulosa, mineralull, sprayskum och betongblock. Prata med din allmänna entreprenör om vilken typ av isolering som kan fungera bäst för ditt hem.
  • Glasfiber- och mineralullisoleringar tenderar att vara den billigaste att köpa och installera, medan lösningscellulosa och styva skumisoleringar är bland de mest energieffektiva alternativen.
  • Dricks: Se till att ditt nya hem är ordentligt isolerat kan sluta spara pengar på verktyg på linjen.

  • Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 18
    6
    Häng gips och slutföra de återstående interiörens detaljer. Dina byggare är nu redo att installera den gips som behövs för de inre väggarna. Det handlar om att säkra och tappa gipsblad så att sömmarna mellan dem inte är synliga och släpper sedan på en primerfärg. Även om detta görs, kommer de också att anbringa dekorativa trim till dörrar, fönster och andra armaturer för att ge dem ett färdigt utseende.
  • Var noga med att diskutera dina formningsinställningar med din allmänna entreprenör eller underleverantör. Du kan bestämma om en verklig färg för dina väggar och trimmer senare när det är dags att börja dekorera.
  • Bild med titeln Bygg ditt eget hem (US) Steg 19
    7. Installera golv och bänkskivor. Den sista uppgiften för primärkonstruktion är att sätta i alla de hårda ytorna som kommer att definiera utseendet på ditt nya hem. Ditt val av stil och material är helt upp till dig, så det kommer mest att vara en fråga om att kommunicera vad du vill ha till dina entreprenörer. När du plockar ut dina ytor, var noga med att överväga funktion såväl som mode.
  • Lövträ, kakel, laminat och mattan är alla vanliga golvalternativ. Du kan hålla fast med ett konsekvent tema under hela ditt hem, eller du kan mixa och matcha olika material i samma utrymme.
  • Granit, keramik och betong är några av de mest eftertraktade bänkskivorna för upptagna kök. Alla dessa material finns i ett brett utbud av färger som gör det enkelt att knyta ihop ett rum.
  • Med alla de stora inre ytorna komplett kan du gå vidare för att dekorera och anpassa ditt nya hem.
  • Tips

    Om du arbetar med begränsade medel, tänk på att bygga ett litet hus eller liknande minimalistiskt boyta som ett alternativ till ett mer traditionellt hem.
  • Gör inte en slutbetalning eller underteckna en release på ditt färdiga hem tills du är nöjd med det. Kom ihåg: Som fastighetsägaren har du det sista ordet.
  • Varningar

    Att bygga ditt eget hem kan vara extremt stressigt, eftersom det kräver mycket tid, energi och uppmärksamhet på detaljer. Se till att du är upp till uppgiften innan du gör engagemanget och hamnar över huvudet. Då kommer det att vara för sent att vända tillbaka.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande