Hur man blir en michelin-inspektör

Älskar du att resa? Är du intresserad av att ägna din karriär till utsökt mat? Om så är fallet, blir en Michelin-inspektör det för dig! Medan landning en av de mest eftertraktade livsmedelskritikerna i världen tar lite ansträngning, är allt möjligt om du är villig att sätta i det hårda arbetet. Tänk på, Michelin Inspectors reser 3 veckor i månaden och äter ut 275 gånger om året, åtminstone. Om det här låter som en blast till dig kan du ha hittat din uppringning!

Steg

Metod 1 av 3:
Kvalifikation
  1. Bild med titeln Bli en Michelin Inspector Steg 1
1. Få en kandidatexamen i kulinarisk konst, matstudier eller gästfrihet. Michelin-inspektörer måste vara extremt kvalificerade, så det är idealiskt att få en formell utbildning på ett relevant område. Om du kan, delta i ett 4-årigt universitet och större i kulinariska studier, näring, matvetenskap, gästfrihet eller hotellledning. Om du redan har en kandidatexamen i ett annat fält, delta i kulinarisk skola eller ta fortbildningsklasser för att få den grundläggande bakgrunden Michelin letar efter.
  • En kandidatexamen i ett matrelaterat fält är inte obligatoriskt, men det är mycket svårt att landa denna position om du inte har årtionden av erfarenhet på en avancerad restaurang för att kompensera.
  • Bild med titeln Bli en Michelin Inspector Steg 2
    2. Arbeta som kock, server eller restaurangchef i 5-10 år. Arbetsbrevet för Michelin-inspektörer kräver uttryckligen 5-10 års erfarenhet. Om du inte har det ännu, spendera några år på jobbet först. Hitta arbete som chef, server eller kock och lära dig allt du eventuellt kan för att skapa en utmärkt kulinarisk upplevelse för dina kunder.
  • Fråga många frågor. Ju mer du kan absorbera från dina medarbetare, kökspersonal och chefer, desto bättre. Michelin-inspektörer tar hänsyn till hela restaurangens ekosystem när de granskar mat, så ju mer du lär dig nu, desto lättare kommer jobbet att vara i framtiden.
  • Om du kan, få erfarenhet i en finmatsal. Michelin-guiden grunda inte strängt snygga restauranger, men de tenderar att ta upp en stor andel av sina guider.
  • Bild med titeln Bli en Michelin Inspector Steg 3
    3. Utveckla dina skrivförmåga genom att behålla en blogg eller ta klasser. Michelin inspektörer spenderar mycket tid på att skriva. Medan din restaurangupplevelse och utbildning kvalificerar dig som expert i mat, måste du utveckla dina skrivkunskaper som är kvalificerade som en ordsmed. Starta ett mat blogg att träna granska mat om du kan, eller ta några skrivklasser. Fokusera på att bygga din förmåga att beskriva mat, smaker och olika matlagningstekniker.
  • En god matkritiker beskriver mat på ett pulserande och färgstarkt sätt. De måste också ge sammanhang genom att förklara kockens bakgrund och tillverka en berättelse om deras middagsupplevelse. Öva att beskriva rätter i det mest levande, korrekta sättet. Berätta historier, läs arbetet med andra kritiker och följ populära bloggar för att se hur andra författare gör det!
  • Om du startar en blogg, nämna inte din önskan att bli en Michelin-inspektör någonstans på din webbplats. Michelin-inspektörer måste vara 100% anonyma, och antyda vid något förhållande eller önskan att gå med i organisationen kan avskräcka dem från att anställa dig i framtiden.
  • Bild med titeln Bli en Michelin Inspector Steg 4
    4. Bygg en social media närvaro och fokusera uteslutande på mat. Tweet Korta recensioner av populära restauranger i ditt område och skapa ett Instagram-konto fyllt med högkvalitativa bilder av maten du äter. Alla Michelin-inspektörer är skyldiga att hämta anonyma inlägg på sociala medier för varje restaurang de granskar, så få erfarenhet av sociala medier före tid att visa upp vad du kan när det är dags att ansöka.
  • Erbjuda att köra din restaurangs sociala media konton medan du får erfarenhet. Detta är ett enkelt sätt att bygga de färdigheter du behöver!
  • Bild med titeln Bli en Michelin Inspector Steg 5
    5. Lära sig hur smak och skriva om fint vin. Föregående Michelin Inspector jobbannonser nämner uttryckligen kunskap om vin som en förutsättning. Om du inte är en ivrig drinkare, gör du lite läsning och forskning på fritiden för att bekanta dig med fint vin. Gå till en vinbar och chatta upp sommelier, delta i vinprovningar och prova olika viner för att utveckla din smak.
  • Du kan också ta en sommelier-klass på fritiden, eller prenumerera på Decanter Magazine.
  • Öva granskning av vin! Först ladda ner en app som Delectable eller Vivino. Gå prova ett slumpmässigt vin, jot några anteckningar ner, ta ett foto av etiketten med din app för att dra upp expertrecensioner. Detta är ett bra sätt att se hur nära din åsikt leder till andra vinentusiaster.
  • Metod 2 av 3:
    Ansökan
    1. Bildbeteckningen blir en Michelin-inspektör Steg 6
    1. Kontrollera Michelins hemsida regelbundet till Spot Openings tidigt. Michelin Inspector öppningar visas på företagets hemsida, men de tillkännager öppningar på företagets Michelin-guide webbplats också. Eftersom detta är en mycket eftertraktad position i den kulinariska världen, kolla båda webbplatser regelbundet för att se upp för öppningar. Tänk på att det bara kan vara 5 inspektörer som tilldelats en region vid en given tidpunkt, så du får inte se några öppningar tillgängliga för ett år eller två.
    • Försök att söka efter "inspektör" eller "matkritiker" för att se vilken typ av inlägg som dyker upp.
    • Eftersom Michelin är främst en däcktillverkare, kommer du att se inlägg för sin bilverksamhet på samma företagssida. Oroa dig inte. Du är på rätt plats.
    • Öppningar på Michelins företagssida finns här: https: // jobb.michelinman.com / sv.
    • Meddelanden på Michelins guide finns här: https: // Guide.michelin.com / sv.
  • Bild med titeln Bli en Michelin Inspector Steg 7
    2. Skräddarsy ett CV för positionen för att markera dina kulinariska referenser. Sätt ett CV tillsammans som beskriver din arbetslivserfarenhet inom livsmedelsindustrin. Betona alla ledningsroller du har hållit och inkluderar färdigheter som markerar din reseupplevelse, skrivkunskaper och gommen. Eftersom inspektörer gör en rättvis skrivande, ta dig tid att revidera och korrekturläsa för att visa dem du är en bra författare.
  • Till exempel, istället för att skriva att du "pläterade rätter för lånare" under en av dina positioner, kan du skriva, "utformade anpassade rätter för att skräddarsy middagsupplevelsen för lånare."
  • Nämna din integritet och samarbetsupplevelse också.
  • Utanför ett CV, resten av anställningsprocessen för Michelin-inspektörer är okänd. Michelins process är ganska hemlighet, men de har aldrig nämnt ett brev eller andra krav i tidigare jobbposter. Oddsen är höga att det här kommer att bli en unik anställningsprocess.
  • Bild med titeln Bli en Michelin Inspector Steg 8
    3. Följ Michelins instruktioner för att fylla i och skicka in din ansökan online. Hyresprocessen för Michelin-inspektörer är inkasserad i alla slags sekretess. Arbetsposten kommer att omdirigera dig till en länk för att komma åt programmet, men det är oklart vad som medför. När du har fyllt i programmet och skickat ditt CV kan du bara vänta på ett svar. Du kan behöva slutföra en examen, intervju och ge referenser, så vänta bara på Michelins svar att se vad som är nästa!
  • Mycket av Michelin Guide processen är okänd för allmänheten. Tyvärr är det bara inte prep-arbete du kan göra om själva applikationen. Om du får det här, men har du ett seriöst skott på landning!
  • Du kan behöva flytta till en ny stad för att ta jobbet.
  • Metod 3 av 3:
    Ombord
    1. Bild med titeln Bli en Michelin Inspector Steg 9
    1. Fyll i ditt 6-månaders träningsprogram och lära sig repen. När du är anställd, dyka upp där du får veta att du ska gå till ditt träningsprogram. Ombordstigningsprocessen tar 6 månader, och det är ganska intensivt. Din palett testas, du lär dig om Michelins granskningsprocess, och du kommer att skugga en senior inspektör för att se hur de fyller sina recensioner.
    • Var entusiastisk, fråga frågor och ta strikta anteckningar! Du måste begå granskningsprocessen till minnet så lägg jobbet i nu för att behärska sitt system!
  • Bild med titeln Bli en Michelin Inspector Steg 10
    2. Var beredd att resa till en ny stad för att täcka en region. Inspektörer är tilldelade specifika zoner. Till exempel kan du täcka restauranger endast i New York, norra Kalifornien, eller västra Frankrike. Gör dig redo att packa dina saker och hitta en plats i din nya stad! Du behöver inte oroa dig för att hitta den trevligaste platsen som är möjlig. Du kommer att äta ute för 275 måltider om året och du kommer till på väg mest av tiden, så du kommer inte att ha ett ton tid att umgås hemma.
  • Tyvärr kommer Michelin inte att betala omlokaliseringskostnader.
  • Bildbeteckningen blir en Michelin Inspector Steg 11
    3. Håll anställningsprocessen och jobbet under omslag för att vara anonym. Michelins hela granskningsprocess är baserad på tanken att granskarna är 100% anonyma. Vissa inspektörer jämför sitt arbete för att vara i en hemlig CIA-operation! Annonsera inte att du förföljer den här nya spelningen på sociala medier och bara berätta för dina närmaste familjemedlemmar om ditt nya jobb om du landar det. När du börjar granska restauranger, gör reservationer under ett falskt namn och betalar kontant om du kan hålla din hemlighet under wraps.
  • Berätta inte för vänner eller avlägsna släktingar vad du gör för arbete om du tror att de kan spilla bönorna. Om du bestämmer dig för att berätta för någon, gör det helt klart att ditt jobb står på spel om de börjar berätta världen vad du ska göra.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande