Hur man skapar ett elektroniskt presspaket (epk) som blir märkt

Ett elektroniskt presspaket är ett måste för alla som söker exponering och publicitet som en konstnär. Du kan skicka ditt elektroniska presskit till musikbranscher, klubbar, media eller någon som kanske är intresserad av ditt arbete. EPK är ditt professionella CV till världen.

Visste du att de flesta EPKs slutade att raderas? Den främsta anledningen är att de är för fina med för lite information eller är fylld med för mycket värdelös information. Tanken är att skapa en EPK som är enkel och till den punkten. Här är några tips som hjälper dig att skapa en bra EPK.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa ett elektroniskt tryckkit (EPK) som blir märkta steg 1
1. Se till att din EPK har följande element: Kontaktinformation, kort biografi, dina bilder, citat från personer om ditt arbete, tryck på täckning, spelning eller visa information (om tillämpligt) och länkar till ditt professionella arbete (ljud, video, bilder eller texter).
  • Kontaktinformation: Detta bör tydligt ange var kan du nås, dina telefonnummer, e-postmeddelanden, postadress och länk till din webbplats (om du har en).
  • Bild med titeln Skapa ett elektroniskt tryckkit (EPK) som blir märkta steg 2
    2. Håll biografin kort. Din biografi bör inkludera var du är baserad och en kort skiss om ditt professionella arbete. För musiker eller band, inkludera även alla bandmedlemmar och instrument som spelas. Vänligen gör inte så länge och bor inte din läsare med detaljer om din kamp eller andra irrelevanta detaljer.
  • Bild med titeln Skapa ett elektroniskt presskit (EPK) som blir märkta steg 3
    3. Ge länkar till ditt professionella arbete: Länkar till dina professionella videor och ljud eller professionella bilder för modeller, fotografer, målare. Se till att alla länkar fungerar och är av god kvalitet.
  • Bild med titeln Skapa ett elektroniskt tryckkit (EPK) som blir märkta steg 4
    4. Lägg till professionella bilder. Speciellt tillämpligt på dem som är rockband eller skådespelare eller modeller. Försök att få en professionell att skjuta dig och inkludera 2-3 bilder i din EPK.
  • Bild med titeln Skapa ett elektroniskt tryckkit (EPK) som blir märkta steg 5
    5. Inkludera några citat från andra yrkesverksamma i ditt fält som har något positivt att säga om ditt arbete. Gör inte misstaget att tillhandahålla citat från vänner eller familj. Om du bara börjar försök att få citat från dina lärare eller professorer.
  • Bild med titeln Skapa ett elektroniskt tryckkit (EPK) som blir märkta steg 6
    6. Inkludera länkar till din pressdäckning (om någon).
  • Bild med titeln Skapa ett elektroniskt presskit (EPK) som blir märkta steg 7
    7. Lägg till någon Gig / Tour / Show Information: Nämna några tidigare eller kommande spelningar / turer eller show (målningar / fotografer).
  • Tips

    Du kan antingen ta ut pengar för att skapa en EPK på flera webbplatser eller skapa en gratis EPK med många onlinetjänster. Tro det eller inte, det finns absolut ingen skillnad mellan de betalda och obetalda.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande