Hur man bygger en pergola

En pergola är en öppen utomhusstruktur som består av trästolpar och har ett trussed tak. Att bygga en pergola måste du förbereda och mäta ett utrymme i din gård innan du lägger ner grunden. När en stark grund är på plats, kommer du att avsluta projektet genom att bygga taket. Med rätt material och förtänkning kan du bygga en robust pergola som kan lägga till någon stil till din gårds inredning och kan skapa ett skuggat område där du kan koppla av och umgås.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelse och mätning av ditt utrymme
  1. Bild med titeln Bygg en pergola steg 1
1
Forskning Zoning lagar i ditt område. Stater och städer har zoneringslagar som begränsar vissa typer av konstruktion. Ring din lokala byggnadskommission eller zoning avdelning för att se till att du kan bygga en pergola på din egendom. Du kan också hitta zoningordinanser på din lokala stads hemsida.
  • I vissa fall måste du få tillstånd innan du kan börja bygga.
  • Om du är i ett urbana område måste du överväga "motgångar" Ställ av städerna.
  • Ett bakslag är minsta distansstrukturerna måste vara från gator, vägar, floder och andra skyddade områden.
  • Bild med titeln Bygg ett pergola steg 2
    2. Kontakta Lokala verktygsföretag innan du gräver hål. Om du bygger din Pergola i din gård, måste du gräva djupa hål som kan skada rör eller kraftledningar under marken. Titta på dina räkningar för att hitta telefonnummer för ditt verktygsföretag. Ring dem och fråga om några rör eller linjer som kan springa under jord.
  • Om du bor i USA kan du ringa 811 för att kontakta dina lokala verktyg.
  • I Australien skulle du ringa 1100 för att kontakta lokala användarföretag.
  • Bild med titeln Bygg en pergola steg 3
    3. Mäta och markera en 8 med 8 fot (2.4 m × 2.4 m) Square i din gård. Markera varje hörn av torget med sprayfärg. Detta kommer att vara längden och bredden på din pergola. Mäta och markera en annan torg om du vill ha en större eller mindre pergola. Detta är en genomsnittlig storlek för en pergola.
  • Om du mäter ett utrymme som är större eller mindre än 8 med 8 fot (2.4 m × 2.4 m), du måste justera storleken på dina träposter i enlighet därmed.
  • Om du installerar pergola på en uteplats, använd krita istället för sprayfärg för att markera dina mätningar.
  • Bild med titeln Bygg en pergola steg 4
    4. Gräva ett hål i varje hörn av ditt uppmätta utrymme. Varje hål ska vara 28-48 tum (71-122 cm) -deep. Dessa hål kommer att hålla dina inlägg på plats och se till att din pergola stannar tillsammans. Gör varje hörnhål 8 med 8 tum (20 cm × 20 cm) så att de är tillräckligt stora för att passa dina Pergolas inlägg.
  • Gör varje hål samma djup.
  • Om du placerar din Pergola över en uteplats, måste du skruva fast metallpostankare i uteplatsen istället för att gräva hål.
  • Bild med titeln Bygg ett pergola steg 5
    5. Packa botten av hålet med 4 tum (10 cm) grus. Hälla grus på botten av hålet kommer att ge dina inlägg något att vila på. Om du inte gör det kommer de att sjunka in i smutsen. Du borde nu ha totalt fyra hål fyllda med grus.
  • Bild med titeln Bygg ett pergola steg 6
    6. Mäta djupet på varje hål och ta bort eller lägg till grus för att nivån dem. Använd ett måttband för att mäta väggarna i varje hål. Om de inte är lika stora, ta bort eller lägg till grus så att alla hål har ett enhetligt djup. Om du inte gör det, kommer din pergola att vara lopsided.
  • Del 2 av 3:
    Lägger ner foundation inlägg
    1. Bild med titeln Bygg ett pergola steg 7
    1. Placera ett inlägg i det första hålet. Du vill använda stolpar som är minst 8 med 8 tum (20 cm × 20 cm) tjocka och 10 meter (3.0 m) lång. Arbeta på varje inlägg en i taget tills den är fastsatt på marken. Sätt ena änden av posten i ett hål och se till att den vilar platt på gruset. Håll inlägget på plats när du flyttar till nästa steg.
    • Inlägg ska inte gå rakt in i marken, för att du vill minimera träkrot. Häll dem med Rapid Set Quickcrete, eller om du är på en flaggstens eller asfalterad uteplats, använd parentes som skapar ett gap mellan ytan och posten. Sedan hälls parenteserna i betongen, och stolparna är bultade i parenteserna.
    Expertips
    Maggie moran

    Maggie moran

    Hem & Garden Specialistmaggie Moran är en professionell trädgårdsmästare i Pennsylvania.
    Maggie moran
    Maggie moran
    Hem & Trädgårdsspecialist

    Välj tryckbehandlad tall för ett prisvärt konstruktionsalternativ. Horticulturalistiska Maggie Moran säger, "Även om det finns flera typer av trä tillgängliga för att bygga en pergola, är det mest populära och ekonomiska alternativet tryckbehandlad tall."

  • Bild med titeln Bygg en pergola steg 8
    2. Se till att posten är jämn. Håll en nivå vertikalt mot posten. Bubblan på din nivå ska ligga upp i mitten av nivåns indikator. Om ditt inlägg är i en vinkel, justera det.
  • Håll nivån mot posten när du justerar det så att du vet när posten är jämn.
  • Bild med titeln Bygg ett pergola steg 9
    3. Nagel mindre brädor till ditt inlägg för att stärka det. Ha en vän hålla inlägg på plats medan du spik 1 med 4 fot (0.30 m × 1.22 m) plankor av trä i 30 graders vinkel mot varje sida av posten. Vinkel bottebrädorna så att den ena änden av stagan är kilad mot marken och den andra änden är tryckt upp mot ditt inlägg. Därefter kör en spik genom stagan och in i stolpen för att hålla den på plats. Placera de andra inläggen i hålen och stärka dem alla.
  • Du kan använda skrot eller köpa ytterligare plankor för hängslen.
  • Du kan sluta hålla inläggen på plats när du stöder dem.
  • Bild med titeln Bygg en pergola steg 10
    4. Nivå och stärka resten av dina inlägg. Upprepa stegen på de följande tre inläggen. När du är klar ska varje grundpost stå vertikalt och bilda grunden för din pergola.
  • Bild med titeln Bygg ett pergola steg 11
    5. Blanda en påse med betong med vatten. Köp en 80 pund (36 kg) påse med betong och häll det torra betongdammet i en skottkärra. Läs anvisningarna på förpackningen så att du vet hur mycket vatten du behöver lägga till pulvret. Häll långsamt vattnet i betongdammet och blanda det tillsammans med en spade. Detta kommer att skapa betong som du kan använda för att stänga hålen för dina inlägg.
  • Bild med titeln Bygg ett pergola steg 12
    6. Häll betong i varje posthål. Fortsätt att hälla betong i hålet tills det är 3-6 tum (7.6-15.2 cm) från toppen av hålet. Se till att betongen inte överflödar eller det kommer att se rörigt ut.
  • Bild med titeln Bygg ett pergola steg 13
    7. Rör betong i hålet för att lufta det. Använd en pinne för att blanda betongen medan den fortfarande är våt. Detta kommer att ta bort luftbubblor.
  • Bild med titeln Bygg ett pergola steg 14
    8. Låt betongen torka i 24 timmar. Efter 24 timmar har gått, bör betongen vara tillräckligt solid för att hålla grunden för din pergola på plats.
  • Bild med titeln Bygg ett pergola steg 15
    9. Lossa hängslen från stolparna. Ta bort naglarna från axlarna på dina inlägg. De borde nu stå vertikalt och vara ordentligt implanterade i marken.
  • Del 3 av 3:
    Bygga taket
    1. Bild med titeln Bygg ett pergola steg 16
    1. Markera 2 fot (0.61 m) från toppen på båda sidor av varje inlägg. Rita en x i mitten av båda sidor av varje inlägg. Markera den sida som pekar inåt, mot din pergola. Gör sedan en annan x på motsatt sida av posten. Dessa markeringar kommer att ge dina tvärbalkar något att vila på när du spikar in dem. Gör dessa markeringar på alla fyra inlägg.
  • Bild med titeln Bygg ett pergola steg 17
    2. Hammar naglar halvvägs i stolparna. Naglarna du använder ska vara 4 tum (10 cm) lång. Placera naglarna där du gjorde dina betyg. Dessa naglar kommer tillfälligt att hålla upp balkarna eller tvärbalkarna som kommer att springa horisontellt över hela din pergola. Kör spiken halvvägs på varje sida av alla 4 inlägg.
  • Bild med titeln Bygg ett pergola steg 18
    3. Vila 2 med 10 meter (0.61 m × 3.05 m) tvärbalkar ovanpå naglarna. Använd naglarna för att hålla dina tvärbalkar på plats och hålla dem nivå. Varje inlägg ska ha 2 uppsättningar tvärbalkar på motsatta sidor av posten. Placera en nivå ovanpå korsbalkarna för att se till att de är nivå, klämmer dem sedan till dina fundamentstoler för att hålla dem på plats.
  • Bild med titeln Bygg ett pergola steg 19
    4. Skruva eller bult tvålbalkarna till stolparna. Skruva tvärbalkarna i stolparna med skruvar eller 4 tums skruvar. Placera 2 skruvar på varje ände av korsstrålen för att säkra dem tätt. Din pergola ska nu ha 2 tvärbalkar som löper parallellt med varandra på vardera sidan av strukturen.
  • Om strålarna inte är jämn, ta bort spiken och justera placeringen.
  • Du kan göra lite vinklade skär i slutet av dina tvärbalkar och spärrar för att ge din Pergola ett mer anpassat utseende.
  • Bild med titeln Bygg ett pergola steg 20
    5. Ta bort naglarna som du använde för att stabila korset. Använd baksidan av hammaren för att dra ut naglarna som du brukade städa dina tvärbalkar. De borde hålla sig på plats om du skruvade dem till dina fundamentstolpar ordentligt.
  • Bild med titeln Bygg ett pergola steg 21
    6. Lägg 8 spjäll över tvärbalkarna. Dina spärrar ska vara lika stora som dina tvärbalkar, eller 2 med 10 fot (0.61 m × 3.05 m). Ordna spärrarna så att de ligger vinkelrätt mot dina tvärbalkar. Varje trafter ska vara åtskilda 1 fot (0.30 m) bort från nästa rafter.
  • Konfigurera spärrarna på korsbalkarna så att de ser hur du vill. Du kan lägga till fler takmaskiner och rymma dem närmare, eller lägga till färre spärrar och rymd dem längre ifrån varandra.
  • Bild med titeln Bygg ett pergola steg 22
    7. Hammar en spik i varje ände av varje tak. Du vill använda naglar som är minst 4 tum (10 cm) långa. Vinkla din nagel så att den går genom sidan av fafterna och ner i korset. Gör det här en gång på varje sida av taken för att hålla den på plats.
  • Bild med titeln Bygg en pergola steg 23
    8. Nail 8 Top Slats i spärren. De bästa lamellerna kan vara tunnare trästycken, eller 1 med 2 tum (2.5 cm × 5.1 cm) tjock och 8 fot (2.4 m) lång. Linje alla 8 av lamellerna en 1 fot (0.30 m) från varandra och kör en spik i varje ände av lamellerna. Detta kommer att avsluta taket på din pergola.
  • Saker du behöver

    Förberedelse och mätning av ditt utrymme

    • Måttband
    • Sprayfärg
    • Skyffel
    • Gruspåse

    Foundation Posts

    • Skiftnyckel eller skruvmejsel
    • Bultar eller 4 tum (10 cm) skruvar
    • Skyffel
    • 4 8 med 8 tum (20 cm × 20 cm) -tick och 10 fot (3.0 m) långa träposter
    • 80 pund (36 kg) betong
    • Hjulkärra
    • Skyffel
    • Träpinne

    Taket

    • Penna
    • naglar som är 4 tum (10 cm) långa
    • Klämma
    • Bultar eller 4 tum (10 cm) skruvar
    • 12 2 med 10 fot (0.61 m × 3.05 m) bitar av trä
    • 8 1 med 2 tum (2.5 cm × 5.1 cm) tjocka 8 fot (2.4 m) plankor av trä
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande