Hur man gör design landskapsarkitektur

Att utforma ett landskap är en utmanande, men givande, åtagande. Skapa ett vackert hemlandskap börjar med att observera din omgivning. När du har en bra uppfattning om vilka växter som trivs i ditt område och vilka designelement du vill inkludera i ditt landskap, börja lägga dem en i taget. Börja med hardcaping genom att installera stigar, staket och en uteplats. Ta sedan trädgården till liv med växter. Lägg till en eldstad, pergola eller vattenfunktion till din bakgård för att göra det till ett socialt samlingscenter.

Steg

Metod 1 av 3:
Hardscaping ditt landskap
  1. Bild med titeln Do Design Landscaping Steg 1
1. Rita upp en plan av ditt utrymme som det är. Rita en plan på din gård att skala. Markera några viktiga funktioner som du måste arbeta runt, till exempel verktyg.
  • För de flesta stora utrymmen fungerar det bra för att representera ett utrymme på 3 med 3 fot (1 av 1m) med en torg på en grafpapper.
  • Bild med titeln Do design landskapsarkitektur steg 2
    2. Skissera en grov designidé med olika utrymmen. Tänk på de olika utrymmena i ditt landskap som rum. Varje "rum" tjänar ett syfte, som rekreation, avkoppling eller dekoration. I vart och ett av dessa områden, lista några av växterna, möblerna eller inredningen som kommer att bidra till det ändamålet.
  • Som ett exempel kan du använda en pergola som en uteservering eller en uteplats för underhållande. Eller, för en enklare division, använd en väg eller en trädgårdsäng för att dela din gård i olika utrymmen.
  • Tänk också på hur du ska skapa övergångar mellan dessa utrymmen. Använd vägar och skapa öppningar så att människor kan röra sig mellan de olika "rum" I ditt landskap. Du kan använda långa växter för att skapa en tunnel som leder från ett område till ett annat, eller försök att skapa en slingrande väg för att uppmuntra människor att vandra genom din trädgård, snarare än en rak väg från punkt A till punkt B.
  • Bild med titeln Do design landskapsarkitektur steg 3
    3. Lägg till fäktning runt gränsen till din gård för privatliv. För att definiera utrymmen tydligare och få en liten bit av integritet, Lägg till fäktning runt din gård eller en del av din gård. En rolig och billig DIY-lösning är att använda fraktpallar. Småföretag ger ofta fraktpallar bort gratis, så det kan vara ett mycket billigt alternativ. Stå pallarna upprätt och line dem jämnt. Sedan bult dem tillsammans med 3" bultar eller takspikar.För extra stabilitet, köp insatser för att köra in i marken. Antingen skjut pallarna över insatserna, eller bult dem ihop. Anpassa ditt staket genom att måla det, lägga till en dörr eller installera planteringar längs toppen.
  • Om du behöver ett staket för att hålla djur ut eller i ditt landskap, prova ett högt stängsel.
  • Kontrollera var dina fastighetslinjer är tidigare bygga ett staket runt din gård.
  • Bild med titeln Do design landskapsarkitektur steg 4
    4. Skapa gångbanor mellan olika delar av ditt landskap. För en snabb, enkel lösning, skapa en grus gångväg genom att gräva en grundväg, installera kanter, lägga till och komprimera en krossad stenbas och fyller sedan resten med grus. För ett mer inblandat projekt, försök att installera a tegelsten eller stenväg.
  • Gångvägar skär ner på mängden gård du måste ta hand om, och hjälpa till att förhindra skador på ditt gräs. De lägger också till visuellt intresse för din gård och uppmuntrar människor att gå igenom din trädgård.
  • Bild med titeln Do design landskapsarkitektur steg 5
    5. Installera höjda trädgårdsängar för att definiera olika mellanslag. Upphöjda planteringshjälp innehåller grönska och hjälper till att hålla skadedjur ur din trädgård. Försök stapla stenpavers för att skapa en rustik trädgårdsvägg. Eller bygga en enkel fyrsidig trä trädgårdsäng med hjälp av cederträd och några skruvar.
  • Trädgårdsängar kan vara så stor eller så liten som du vill. Bygga dem baserat på storleken på de växter du vill ha inuti, när de är fullvuxna.
  • Bild med titeln Do design landskapsarkitektur steg 6
    6. Lägg till en uteplats för att skapa ett utomhusrum för underhållande. Processen Installera en uteplats är mycket lik att installera en gångväg. Mäta det utrymme du vill använda för din uteplats, så att du vet exakt hur mycket material du behöver. Då, gräva en dikta några inches djupt och storleken du vill att din uteplats ska vara. Förstärka kanterna med stål eller plast. Lägg sedan till ett lager av paver sand. Slutligen, lägg till ett lager av pavers, tegel eller betongplattor. Ställ in paversna med en kompaktor och försegla dem för att hålla dem i samma tillstånd.
  • Lägg till möbler till din uteplats för att få det till livet.
  • Bild med titeln Do Design Landscaping Steg 7
    7. Börja med små handlingar som passar in i din större plan. Det är nästan omöjligt att omvandla hela landskapet på en dag, så börja med att introducera ett element i taget. Sätta på några timmars arbete varje vecka för att långsamt bygga landskapet som matchar din huvudplan.
  • Installera en liten blomma säng är ett bra ställe att börja.
  • Metod 2 av 3:
    Lägga till växter till ditt landskap
    1. Bild med titeln Do Design Landscaping Steg 8
    1. Välj växter baserat på din USDA-växthårdzon. Att ta reda på vilken växthårdzon du är i kommer att ge dig en grov uppfattning om vilka typer av växter som kommer att trivas i ditt utomhusutrymme. Om du till exempel bor i zon 3, överväga Crabapple Trees, Bayberry och Juniper buskar och Honeysuckle Vines när du skapar dina planer. Om du bor i zon 10, titta på fler tropiska växter som eukalyptus, gummi växt och palmer.
    • Medan din planthårdzon kan ge dig en uppfattning om vilka typer av växter som kommer att göra bra i ditt område, är det inte perfekt. Faktor i fuktighetsnivåer och höjd i din planeringsprocess för att få en mer komplett bild av vad man ska plantera.
  • Bild med titeln Do Design Landscaping Steg 9
    2. Växt strategiskt baserat på mikroklimaten i din gård. Tillsammans med det allmänna klimatet i ditt område, behöver du veta vilka områden av din gård som får ljus eller skugga. Fulla solälskande växter (6-8 timmar direkt solsken varje dag) inkluderar bulbin, coneflowers, pavonia och verbena. Växter som gör det bra i partiell nyans (3-6 timmars solsken om dagen) inkluderar Foxglove, Japansk skogsgräs och pulmonaria. Ferns, gräs och Hosta gör det bra i helt skuggade områden.
  • Om du inte är säker på vilka typer av växter som kommer att göra bra i ditt område, leta efter växter som är infödda i din region.
  • Undvik att plantera i djup nyans, där det inte finns något ljus alls. Växter kan inte växa utan lite ljus.
  • Bild med titeln Do design landskapsarkitektur steg 10
    3. Skapa ett schema för plantering. För var och en av de växter du planerar att ta in ditt utrymme, undersöka den idealiska tiden på året för att plantera dem och hur lång tid det tar innan de är fullvuxna. När du tänker på var du ska placera dina växter, se till att du tar hänsyn till hur stor de kommer att vara när de är fullvuxna.
  • Bild med titeln Do Design Landscaping Steg 11
    4. Hålla fast vid ett tema av specifika färger, former eller texturer. För att skapa ett sammanhängande utseende över dina olika utrymmen, upprepa liknande färger, former och texturer. Det kan ta lite övning för att hitta rätt balans mellan att upprepa dessa element och introducera nya. För att spela det säkert, håll dig med mer repetition. För många nya element kan se kaotiska.
  • Högt gräs gör ett vackert fyllmedel och skapar en känsla av sammanhållning i din trädgård om du använder många olika typer av växter.
  • Håll syftet med ditt utrymme i åtanke när du bestämmer dig på ett tema. Till exempel, i en Zen-trädgård, använd en reflekterande pool och vattenliljor som en kontaktpunkt. Välj växter och möbler som kompletterar det.
  • Bild med titeln Do design landskapsarkitektur steg 12
    5. Använd tillfälliga lösningar medan du väntar på att planera att fylla i. Om din huvudplan kräver stora växter som tar ett tag att växa eller du inte har kommit runt för att installera en gångväg, ta in några tillfälliga annualer eller markdäck under tiden. Detta kommer att se mer avsiktligt och få din gård att se mindre naken.
  • Om du gillar hur dina temporära växter ser ut, men tycker att de är på fel ställe för din huvudplan, kan du försöka flytta dem någon annanstans i din gård.
  • Bild med titeln Do design landskapsarkitektur steg 13
    6. Var öppen för att låta saker förändras. Oavsett hur mycket planering du gör i förväg, kommer du inte att kunna förutsäga exakt hur ditt landskap kommer att komma ihop. Växter kan vara oförutsägbara, och det är troligt att du måste flytta några av dem eller ompröva använda dem helt. Var inte rädd för att göra en förändring.
  • Metod 3 av 3:
    Landskapsarkitektur din bakgård
    1. Bild med titeln Do Design Landscaping Steg 14
    1. Introducera en kontaktpunkt för att dra ögat till ett visst område. Detta kan vara antingen en möbel eller inredning, eller det kan vara en stor växt. Hur som helst, välj ett stycke som du älskar, och gör det till det viktigaste funktionen i ditt utrymme.
    • Exempel på en kontaktpunkt kan innefatta ett träd som ser fantastiskt under alla årstider, en skulptur eller en reflekterande pool.
  • Bild med titeln Do Design Landscaping Steg 15
    2. Bygga en eldstaden för ett kvällsuppsamlingsutrymme. Brandgränser kan vara ett enkelt DIY-projekt, eller en mycket mer involverad process. För att hålla det enkelt, skapa en cirkel med stenpavers. Bygga upp det så högt som du vill. Fyll cirkeln med paver sand, sedan lager fyrkantiga beläggningsplattor ovanpå sanden. Klipp ner plattor för att passa i de återstående utrymmena för att fylla i cirkeln.
  • Återkalla en konkret trädring, tvättmaskin trumma eller några gamla tegelstenar för en unik diy eld grop. Bara se till vad du använder är brandskyddad.
  • Bild med titeln Des Design Landscaping Steg 16
    3. Lägg till en pergola för att skapa ett utomhus underhållande utrymme. En pergola kan antingen stå ensam eller sträcka sig från ditt hus. Om du vill ha el i din pergola, är det bättre att hålla det nära ditt hus. En pergola kan vara så enkel eller involvera som du vill att den ska vara, men den grundläggande processen innebär att du lägger ner foundationskostnader vid fyra hörn och installerar sedan tvärbalkar och lägger sedan på taken över balkarna för att skapa ett tak.
  • Använd taket på din pergola för att installera hängande växter för en skuggad bakgård hangout, eller sträng upp några älvljus för att göra det till den perfekta platsen för kvällen underhållande.
  • Lägg till lounge möbler för att skapa en utväg känsla, eller ta ut ett bord och stolar för ett uteservering alternativ.
  • Bild med titeln Do Design Landscaping Steg 17
    4. Installera en slå samman eller vattenfunktion för en tropisk känsla. Att lägga till vatten till ditt bakgårdsutrymme kommer att omvandla det till en Zen Getaway. Storleken och komplexiteten hos din vattenfunktion beror på ditt utrymme och hur mycket tid du måste spendera på underhåll.
  • En liten vatten fontän är ett bra ställe att börja om du vill prova att lägga till en vattenfunktion.
  • För en mellanliggande utmaning, lägg till en reflekterande pool eller koi damm till din bakgård. Du kan också lägga till vattenväxter om du vill att poolen ska blandas i din trädgård.
  • Lägg till en stor damm eller vattenfontän för en dramatisk stil.
  • Varningar

    Kontrollera om du behöver några tillstånd innan du gör några större förändringar i ditt landskap eller börjar ett byggprojekt.

    Tips

    Asses vilken typ av jord du har och andra naturliga egenskaper hos din gård när du planterar en trädgård. Förutom klimatet på din gård, bestämmer den typ av jord du också kommer att bestämma vilka typer av växter som kommer att trivas.
  • Tänk på faktorer som vind och nederbörd när du skapar ditt landskap.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande