Hur man bygger ett underjordiskt hus

Har du någonsin velat ha ett hus helt dolt från andra människors syn?Gillar du grottor eller den djupa lukten av fuktig jord? Fruktar du den överhängande apokalypsen? Tja, du kanske vill bygga ett underjordiskt hus. Det kommer att ta lite tid och ansträngning, men om du vill begå att begå projektet kan du få ditt eget underjordiska skydd snarare än senare.

Steg

Metod 1 av 5:
Förberedelser för att bygga ditt underjordiska hus
  1. Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 1
1. Kontrollera dina zoneringslagar. Du kan ringa ditt tillstånd för att kontrollera zoneringslagarna i din egendom för att se om du får lägga en ny byggnad på din egendom. Du vill inte att staten förstör det roliga genom att fina dig för ditt nyskapade underjordiska hus. Även om du är underjordisk är du inte säker från lagen.
  • Helt tunnelbana hus är faktiskt olagliga på många ställen eftersom bristen på Windows betyder att de inte kan träffa brandkoder.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 2
    2. Få tillstånd från staten att gräva. Mer officiell verksamhet. Du måste förmarkera området på din egendom som du vill gräva med insatser och vit färg. Då kallar du din statens goda säkra filial och beskriver det område du planerar att gräva i. Förhoppningsvis kommer de att ge dig tillåtelse. Du måste definitivt göra detta för att säkerställa att du inte kommer att gräva i ett avloppssystem eller något sådant.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 3
    3. Hyr en professionell grävmaskin eller köpa professionell utrustning. Att anställa en professionell att göra det för dig skulle inte vara den värsta idén. Beroende på storleken på ditt hus kommer du förmodligen att behöva använda tunga maskiner, och om du inte har någon erfarenhet av att anställa en professionell är förmodligen vägen att gå. Sök efter professionella grävmaskiner på Internet eller kontakta ett lokalt byggföretag. De borde kunna citera dig en kostnad och åtminstone erbjuder dig några användbara tips. Du kanske kan förhandla om ett pris för att använda sin utrustning om du kan bevisa att du är utbildad att använda den.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 4
    4. Hitta någon villig att hjälpa dig. Detta är inte ett solojobb även om du verkligen vill att det ska vara. När du utgräver eller hanterar tunga material behöver du någon för att se till att du är säker. Du kommer att hantera mycket tunga material och arbetar i jorden och något kan hända när som helst. Se till att du har en partner.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 5
    5. Hitta en lämplig plats. Leta efter en plats som ligger utanför ditt områdets 100-åriga översvämningslätt och är inte nära några branta backar som kan utlösa en jordskred. Ett stort öppet utrymme är förmodligen bäst lämpat för ett underjordiskt hus, eftersom trädrötter också kan orsaka problem under utgrävning. Oddsen är att du kommer att försöka bygga kammaren på egen egendom, så du behöver nog inte oroa dig för mycket men bara vara medveten om det.
  • Generellt vill du hålla dig borta från några stora föremål som träd, stenblock eller multi-våningar byggnader.
  • Du borde inte placera ditt hus nära några koncentrationer av bränsle eller eventuella farliga material.
  • Metod 2 av 5:
    Utforma ditt underjordiska hus
    1. Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 6
    1. Utveckla detaljerade strukturplaner. Arbeta med en arkitekt för att designa en skalad design och planlösning för ditt underjordiska hus. Denna plan bör vara komplett med dimensioner, detaljer om de potentiella material som kommer att användas,
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 7
    2. Designa ditt hus. När du utformar ditt hus bör du överväga luft- och vattenfiltreringssystem, potentiella ljuskällor och matlagringsutrymme.Rita en modell av ditt hus för att skala med de strukturella planer som du redan skapat. Rita nu där alla installerade apparater kommer att gå först, sedan möblerna, då något annat du vill inkludera i din plan. Var medveten om följande begränsningar:
  • Om du kommer att vara underjordisk under mycket långa perioder måste du få ditt vatten upp till en slags förnyning av vattenkälla och du behöver också massor av utrymme för att hålla maten du har fräsch. Det betyder många kylskåp och en pålitlig kraftgenerator.
  • Ett pålitligt luftcirkulation och filtreringssystem är också avgörande för att undvika att koldioxidförgiftning eller andra luftburna sjukdomar.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 8
    3. Inkludera en ingång och utgång i din design. Detta kan vara så enkelt som en stege med en lucka på toppen eller till och med en tunnel som leder upp och på utsidan. Det enklaste alternativet köper en trappa. Du kan köpa en trappa online och få den levererad till ditt hus, så det behöver inte ens vara en del av konstruktionen om du inte vill ha det.
  • Om du bestämmer dig för att använda en stege kan du behöva säkra stegen på väggen med metallstöd. Köp U-formade metallstöd på en hemförbättringsbutik och säkra dessa i din vägg över stegen i din stege. Detta kommer att hålla det stabilt medan du klättrar upp och ner. Du kan också köpa lufttäta luckor för att säkra toppen av din entré. Återigen är det viktigt att se till att din lucka är betydligt bredare och längre än det hål du vill täcka.
  • Metod 3 av 5:
    Planerar utgrävningen
    1. Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 9
    1. Utveckla en strategi för att gräva ditt hål. Kom ihåg att gräva baserat på utgrävningsområdet som du fått tillstånd att gräva i. Om du gräver utanför det riskerar du att gräva in i något som en avloppslinje eller en fiberoptisk kabel. Vet också vilken typ av mark du kommer att utgräva. Om du gräver in i berggrunden kommer du inte att bli väldigt långt.
    • Du bör också kontrollera dina markposter på Town Office innan du börjar gräva för att se vad du ska gräva i och vilken typ av utrustning du behöver. Fråga clerk på Town Office om din egendom och de kommer att få de poster tillgängliga för dig att se det mesta av tiden. Om de inte gör det, kanske du måste ha någon och undersöker ditt land.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 10
    2. Undersöka villkoren för din jord. Det är oerhört viktigt att veta vilken typ av jord du jobbar med, och det kommer också att informera din grävstrategi. Ha en professionell kom och undersök din jord.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 11
    3. Tänk på en snitt och täcka strategi. Klipp och lockverk om du gräver i relativt mjuk mark. Tanken är att du gräver ut ett område, bygger en konkret struktur inuti den, och täck sedan hålet med smuts igen. Självklart vill du hålla din lucka eller trappa utsatt så att du kan komma in i din struktur. Men om din jord tillåter det är det ett bra sätt att bygga en stor ram för ditt hem.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 12
    4. Spara överskottsjorden. Detta är särskilt viktigt om du planerar att skapa ett Berm-hus. Ett Bermhus är ett hus som är täckt av mark men har fortfarande fönster och dörröppningar till utsidan. Ditt hus kommer att sitta i en djup grund och när du har slutfört byggandet av byggnaden kan du trycka smuts upp sidorna och på toppen av huset för att skapa BERM-utseendet. Detta kommer att kräva ett förstärkt tak.
  • Metod 4 av 5:
    Konstruera ditt underjordiska hus
    1. Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 13
    1. Bygg en omkrets träram. Du kommer att hälla betong i den här ramen för att skapa en fot. Fotningarna kommer att ligga till grund för din foundation. Styrelserna ska byggas enligt specifikationerna för din grund i din utformade plan.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 14
    2. Installera följande för att ge basen för din grund. Kom ihåg att försegla foten för att skydda dem från fukt. Använd en högkvalitativ försegling. Du kan hälla betong antingen direkt i gräv eller i träformer.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 15
    3. Skapa stamväggar. Börja med grundens hörn och sedan bygga en plommon och jämn vägg som förbinder de två hörnen. Att ha något att ansluta väggen till på båda sidor gör processen enklare. Det är mycket lättare att upptäcka om väggen är ute av anpassning. Ta bort bristerna med hjälp av handfartyg.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 16
    4. Överväga att använda förstärkt betong på väggarna. Du kommer att vilja använda den på taket också om du planerar att täcka taket tungt med smuts och jord. Att leva under jorden kommer att hålla temperaturerna relativt måttliga, men jorden lägger också en stor mängd tryck på väggarna och taket på ditt hus.. Det är också viktigt att anställa en konstruktionsingenjör för att designa jordbävningsresistenta element om du bor i ett jordbävning.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 17
    5. Bestäm vilken typ av tak du vill ha. Du kan välja ett material så enkelt som träskivor eller något mer komplext, men strängare, som tegel eller betong. Om du väljer tegel eller konkret, se till att du bygger har starka strukturella stöd.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 18
    6. Planera att ha byggnadsställningar eller tegelstenar säkra ditt tak. Du måste lägga tegelstenen själv genom att köpa tegel och murbruk och bygga en tjock pelare upp till taket. En sex tegelbas bör ge ett anständigt stöd. Om ditt rum är mycket stort vill du bygga några stöd. Byggnadsställningar är något du kan köpa på en hemförbättringsbutik, men är mer benägna att böja och bryta. Ta det här steget mycket allvarligt eller du riskerar potentiella grottas.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 19
    7. Använd träbjälkar för att skissera rummen i ditt hus. Ställ in dessa rum i enlighet med dina designplaner. Se till att du lämnar utrymme i väggarna för eventuella ledningar som du behöver göra.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 20
    8. Överväga isolering. Även om du bor under jord kan du behöva isolering. Detta kommer att hålla dina uppvärmnings- och kylkostnader nere och göra din energianvändning mycket effektivare. Vänta tills du har slutfört ledningarna innan du installerar isoleringen.
  • Metod 5 av 5:
    Köpa ett premade underjordiskt hus
    1. Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 21
    1. Forskning Den typ av underjordiska skydd du vill ha. Tro det eller inte det finns gott om företag som specialiserar sig på underjordiska skydd. Du kan hitta ett antal företag på internet som kan sälja dig förgjorda hus i olika olika stilar. Du kan gå ganska galen här om du är villig att spendera mycket pengar. Försök att överväga ditt prisklass och mängden personer som du planerar att leva med dig i detta skydd.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 22
    2. Köp ditt underjordiska hus. I de flesta av dessa situationer måste du köpa bostaden direkt, för i allmänhet är tanken att du kommer att vara holig i skyddet när du har det. Men några av dessa företag erbjuder finansiering.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 23
    3. Få godkännande för att gräva på din egendom. Du måste först förstärka ditt utgrävningsområde med vit färg eller insatser. Ring sedan ditt tillståndsgrävningsnummer för att beskriva det exakta området där du planerar att utgräva. Du får inte gräva utanför detta område. I Massachusetts är detta nummer 8-1-1, men det varierar mellan staten.Detta är viktigt för att du inte behöver gräva in i ett begravt avloppssystem eller fiberoptisk kabel.
  • Bild med titeln Bygg ett underjordiskt hus Steg 24
    4. Har ditt underjordiska hus levererat och installerat. Detta ingår i priset. Se till att det finns en väg för sin lastbil att leverera ditt nya hus. Du kan inte ha din Dig Site hela vägen ut i mitten av skogen om det inte finns någon väg att komma dit.Installationen kan ta flera dagar, så var medveten om det.
  • Tips

    Ha ditt hus inspekterat av en professionell så att du vet att det inte kommer att kollapsa.
  • Planera framåt. Du vill inte arbeta med detta under vintern eller dåligt väder.
  • Begå tid till projektet. Om du verkligen vill ha ett underjordiskt hus kommer det att bli en lång process.
  • När du konstruerar någon gräv eller hål vinkel väggarna tillbaka något, så toppen är större än golvet.Detta låter tyngdkraften hjälpa dig att hålla tillbaka trycket på smutsväggarna.
  • En telefon i händelse av nödsituation kan vara användbar.
  • Innan du lägger på taket sticka alltid sidorna på gräv och hål för att förhindra grottan.
  • Ventilationshål är en mycket bra att bygga kanske bakom en växt så att ditt underjordiska hus kommer att stanna hemligt.
  • När du klämmer på väggarna, kör pinnen eller polen i golvet, tryck mot väggen så att för att du ska driva fingret bakom brädet, skulle du skada dig själv, eller åtminstone få riktigt smutsiga naglar.
  • Stå alla väggar och gräva aldrig djupt utan en vän nära dig och över marken.
  • Försök inte bygga ett underjordiskt hem om du bor under havsnivån. Du kommer förmodligen att träffa vatten.
  • Var försiktig med var och hur du gräver. Om du gräver i fel typ av jord eller ditt hus är inte starkt konstruerat, kan du ha grottas. Detta är mycket farligt och mest sannolikt dödligt!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande