Hur man bygger en polig ladugård

Polen ladugård är den enklaste av alla shed design. Det är i huvudsak där inlägg eller poler är fasta i marken, säkras tillsammans på toppen, vilket sedan stöder ett tak. De används vanligtvis på gårdar, men kan vara av någon storlek, och är därför bra för bakgårdar också. Om du vill bygga en enkel struktur som ska användas för jordbruksarbete eller lagring, försök bygga din egen pole ladugård.

Steg

Metod 1 av 3:
Få rätt leveranser
  1. Bild med titeln Ansök om juridisk finansiering Steg 8
1. Få ett bygglov. Du måste kontrollera med din lokala kommunala och eller länsbyggnad och eller planera och zoning för att få ett bygglov innan du gör någonting. Ring eller besök deras kontor för att ta reda på vad du måste göra för att få ett bygglov, och sedan gå igenom processen och få ditt tillstånd innan du bygger någonting.
  • Bild med titeln Build a Pole Barn Steg 1
    2. Få det nödvändiga träet. För att bygga en polig ladugård måste du börja med rätt trä. Namnet "Pole Barn" kan vara något vilseledande, eftersom du har möjlighet att inte bara använda poler utan också fyrkantiga inlägg också. Du är också inte begränsad till byggandet av en ladugård, men någon utomhusstruktur du vill, inklusive skur, workshops och garage.
  • Du kan använda vanliga fyrkantiga inlägg, runda poler eller gamla verktygspoler för att bygga din struktur. Om du vill ha, har du möjlighet att använda loggar du har föll eller hittat på egen hand. Oavsett ved du använder, se till att det är tryckbehandlat och rotligt resistent så att integriteten hos din struktur inte är placerad i fara.
  • Du behöver 2x4s och 2x6s för att rama strukturen och lägg till takkrossen och timmer för takramningen.
  • Använd plywood för att skapa väggarna. Du har möjlighet att lägga till träspår på utsidan av plywood för att ge tillägg till utseendet.
  • Bild med titeln Build a Pole Barn Steg 2
    3. Välj ditt tak. De flesta Pole Barns tak är gjorda av metalltak, eftersom de är billiga, lätta att installera och varar länge. Ett metalltak är också mycket bättre än bältros eller rullade tak om strukturen är stor, särskilt i områden där det snöar. Men om du inte hittar metalltak estetiskt tilltalande, har du möjlighet att installera bältros.
  • Se till att du har rostbeständig takmetall för taket. Du behöver också en ås keps för att täcka mitten av taket.
  • Bild med titeln Build a Pole Barn Steg 3
    4. Hitta de återstående leveranserna. Du behöver betong för att placera runt polerna i marken, liksom grus för att skapa ett marklager och ge dränering. Använd en bärbar mixer om du lägger många poler. Du behöver också galvaniserade skruvar, skruv och raka takspikar och stormklipp för att hålla naglarna förankrade. Du kan använda bultade plattor för att fästa polerna tillsammans istället för att skära skåror i dem också.
  • Bild med titeln Build a Pole Barn Steg 4
    5. Få rätt verktyg. En del av attraktion med att bygga en polig ladugård är den enkelhet som är inblandad i att sätta det ihop. Du behöver inte många verktyg, men har möjlighet att köpa / hyra några större maskiner för att hjälpa till i byggprocessen.
  • Du behöver ett verktyg som ska användas för att gräva hålen för polerna. Du kan välja mellan att använda en efterhålsgrävare eller en traktordriven skruv. Den senare är uppenbarligen mindre tidskrävande, även om det är mycket dyrare att hyra. Ett annat alternativ är att söka efter en lastbilmonterad hålborrning i ditt område.
  • Du behöver en lasernivå och snickare, en elektrisk borr med fästet för takskruvar, en hammare, en miter eller cirkelsåg och en handsåg.
  • Du har möjlighet att hyra en traktorgrävare för det här projektet, även om det inte är nödvändigt. Du kan också använda en stor manipulering för att hjälpa till att nivån efter hålen för polerna.
  • Metod 2 av 3:
    Förbereder ditt område
    1. Bild med titeln Build a Pole Barn Steg 5
    1. Mäta utrymmet. Innan du börjar bygga är det absolut nödvändigt att du får en noggrann mätning av ditt utrymme. Detta hjälper dig att köpa en exakt mängd leveranser och minska stressen i byggnaden.
    • Gå runt ditt utrymme för att bestämma hur bred / lång du vill att ladan ska vara. När du har fått ett allmänt utrymme markerat, ta exakta mätningar och hålla reda på dem på en anteckningsblock.
    • Bestäm hur högt du vill att din struktur ska vara. Om du planerar att använda den som ett garage eller ett lagringsskur, minst 8 fot (2.4 m) krävs. Du kan bygga den så lång som du vill ha - bara kom ihåg att du måste arbeta på taket från polernas toppar när de är i marken.
    • Se till att det område du väljer har bra dränering för att undvika översvämning under regnperioden.
  • Bild med titeln Bli av med myror naturligt steg 19
    2. Bestäm om det kommer att finnas vatten och el går till byggnaden. Om så är fallet måste du anställa någon för att ställa upp dessa. Du måste också ringa 811, den nationella rifningen för att ha verktygsföretag kommer ut och kolla på rör och ledningar under jord.
  • Bild med titeln Build a Pole Barn Steg 6
    3. Ta bort eventuella hinder i området. Dra ut några buskar eller träd i det utrymme där du planerar att placera din struktur, förutom en 5 fot (1.5 m) brett utrymme runt det. Om du har gräs ner, använd en soda-cutter för att ta bort den och klippa den i bitar. Det kan återplanteras i ett annat område på din gård om du vill, eller användas för att starta en komposthög.
  • Bild med titeln Build a Pole Barn Steg 7
    4. Markera marken. Se till att det område du arbetar med är nivå. Det är lättast att använda en traktor för att göra detta, genom att flytta marken från ett område till ett annat. Du kan göra det manuellt men, särskilt när det område du arbetar på är redan ganska nivå.
  • Kontrollera om någon basrock behövs för att bygga upp ladorns golv. Om så är fallet, lägg sedan till 4 till 6 tum av sönderdelad granit eller en liknande typ av mindre, lätt komprimerat grusmaterial för ett smutsgolv och dränering.
  • Bild med titeln Build a Pole Barn Steg 8
    5. Skapa en stränglinje. Du gör det för att markera skissen av den byggnad du planerar att göra. Detta kommer att lägga ut posthålen mycket enklare och hjälpa till att hålla strukturen i perspektiv under början. Sätt en liten insats i var och en av de fyra hörnen av din byggnad, och sedan linda en lång sträng eller garn mellan varje stake.
  • Metod 3 av 3:
    Bygga din struktur
    1. Bild med titeln Build a Pole Barn Steg 9
    1. Gräva hålen. För detta kan du använda din traktordrivna skruv eller din efterhålsgrävare. Beroende på hur högt du vill bygga din struktur måste du göra hålen minst 3-5 fot (0.9-1.5 m) djupt. Många erfarna byggare säger att polen behöver ha 1/3 av dess längd i marken, speciellt för en öppen stundpolig ladugård.
    • Du behöver inte bygga en grund för en polig ladugård, men det är viktigt att dina inlägg är stabila så att även extrema väderförhållanden och olyckor inte kommer att flytta dem. Var noga med att överväga den primära vindriktningen och bygga i enlighet därmed.
    • Mät dina poler eller fyrkantiga stolpar för att se hur bred du behöver gräva hålen. Se till att du lägger till några inches bredd till hålet så att inläggen är garanterade att passa.
    • Håll dina poler inte mer än åtta meter från varandra. Du behöver din struktur för att vara stark genom att hålla dessa grundpoler nära nog att de inte är tvungna att utsättas för för stora av en belastning. Du kan dock också undersöka större poler-ladugårdsplaner, vilket kan kräva att placera polerna längre ifrån varandra än åtta meter.
  • Bild med titeln Build a Pole Barn Steg 10
    2. Blanda din betong. Du behöver nog för att lägga till 12-24 tum (30.5-61.0 cm) i botten av varje hål beroende på storleken på dina poler. Tampa insidan av varje håll för att göra bottnen på varje som platt och robust som möjligt. Släpp varje pol inuti hålen i betongen för att lägga till stabilitet. Se till att de är helt vertikala innan de lämnar dem att ställa in.
  • Se till att du har staking och bracingmaterial för två sidor av polerna för att hålla dem på plats. Det är viktigt att hindra dem från att flytta.
  • De måste lämnas i 2-3 dagar för att ge tid för betongen att ställa in helt. På så sätt riskerar du inte av misstag som slår på polerna innan de har stabiliserats.
  • Se till att hörnen är exakt kvadratiska 90 grader och avståndet mellan polerna är exakt, så att du inte har problem med att slutföra din polstruktur senare.
  • Bild med titeln Build a Pole Barn Steg 11
    3. Utjämna polernas höjd. Även om dina poler var alla exakt samma höjd när du började, eftersom hålen inte är lika stora är dina poler troligen ojämna nu. Använd en laser-nivå för att markera av topparna i samma höjd.
  • Använd byggnadsställningar eller en robust stege för att klättra upp till toppen av var och en av polerna och ta bort överskottshöjden. Du kan göra det här innan du installerar takstödstrålarna.
  • Om du föredrar att inte klättra upp polerna efteråt för att mäta dem, har du möjlighet att sätta in varje pol i hålet före betong, mäta avståndet på basen, ta bort dem och sedan klippa dem till storlek. Detta kräver mycket arbete som hämtar polerna in och ut ur dina posthål.
  • Bild med titeln Build a Pole Barn Steg 12
    4. Lägg till takstödstrålarna. Dessa är de första och svåraste horisontella brädorna att placera. Du kan välja att skära skåror för att passa brädorna i var och en av polerna eller placera dem över toppen med metallplattor. Använd din nivå för att se till att brädorna är parallella med marken och säkra dem med skruvar eller lagbultar för att se till att de är stabila.
  • Dessa är de brädor som ansluter mellan var och en av polerna, vilket gör en jätte rektangulär form.
  • Bild med titeln Build a Pole Barn Steg 13
    5. Bygga krossarna. Kryssningarna är de triangelformade takbjälkarna som kommer att placeras breddvis över takstödstrålarna. Dessa kommer att ha ett bräde som löper parallellt med marken, liksom två ytterligare brädor som kött i mitten i en vinkel. Mät baskortet för att passa över takstödstrålarna och välj sedan den vinkel som du vill ha taket till sluttning.
  • Mitar kanterna på de uppåt-vinklade brädorna så att de möter platt tillsammans vid lederna.
  • När de sätts samman, lyft upp dem (med hjälp av andra) på takbalkarna. Använd metallplattor för att säkra dem till basen, foder dem upp över polerna.
  • Lägg till en stråle ner i mitten för tillsatt stöd.
  • Om du bygger en större ladugård, kolla sedan med ett lokalt truss företag för kostnader för att bygga trusses, leverans och kran service för att ställa in dem.
  • Bild med titeln Bygg en pole ladugård steg 14
    6. Lägg till ytterligare brädor för support. Du måste nagla brädor över taket och mellan polerna för att sidospåren ska fästas på. Var noga med att använda en nivå för att se till att de kör vinkelrätt mot de brädor de är spikade till.
  • Numret du använder varierar beroende på storleken på din struktur, men minst en ytterligare styrelse ska placeras på varje sektion.
  • Om du planerar att lägga till väggar, nagel 2x4s längs omkretsen av strukturen vid basen. Detta kommer att ge siding något att fästa på på botten.
  • Överväg att använda en storlek större styrelse som har tryckt sig och det är minst 6 tum från marken för att skydda mot ruttning.
  • Lägg till brädor mellan balkarna för att fungera som studs för en dörr eller ett fönster. Skapa en ram för en dörr genom att spika ihop brädor i form och storlek du vill ha och skär ut några överskjutande bitar.
  • Om du ska bygga några bås, foder eller klibba rum, eller mata mangers med markposter, använd sedan tryckbehandlade brädor för inramning som kan komma i kontakt med marken.
  • Bild med titeln Build a Pole Barn Steg 15
    7. Lägg till sidospåren. Även om du kan välja att lämna sidorna på din ladugård, är det lätt att lägga till väggar. Ta din plywood och klippa till storlek. Spika det till stödbrädorna längs byggnadens ytterkanter. För att ta det ett steg längre, kan du lägga till träspår på utsidan för att göra byggnaden snyggare.
  • Bild med titeln Bygg en pole ladugård steg 16
    8. Installera taket. Om du valde att använda ett metalltak, ska dina bitar klippas för att passa. Installera dem genom att knacka på skruvarna på plats över stagarna och använd sedan borren (med takfäste) för att avsluta skruvarna. Om du använder bältros, spik ner plywood över hela taket och sedan laga bältros och fäst dem med 3-4 naglar.
  • Du behöver vanligtvis lägga ner en filt eller tjärpapper under bälten.
  • Bild med titeln Bygg en Pole Barn Steg 17
    9. Lägg till dörrar eller fönster. Om du har lagt till extra support och inramning för en dörr eller ett fönster, kan du lägga till den i ladan vid denna tidpunkt. Du kan också välja att lämna den som en utomhusdörr eller ett fönster, vilket är vanligt för pola ladugårdar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du planerar att hålla djur i din ladugård, överväga att lägga till isolering på insidan för att hålla värmen inuti under kalla nätter.
  • Använd en ritning, snarare än din egen plan - det här kan hjälpa till att spara tid och pengar.
  • Få så många människor som hjälper dig som möjligt för att påskynda processen och göra det säkrare.
  • Varningar

    Se till att du observerar alla hälso- och säkerhetsbestämmelser, liksom gränserna för ditt tillstånd.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande