Hur man agerar och ser smart ut

Du får bara en chans för ett första intryck. Ser smart genom att välja rena, välpassade kläder och upprätthålla god hygien och hållning. ACT Smart Genom att bygga din kunskapsbas, kommenterar bara på ämnen du är kunnig om, och frågar insiktsfulla frågor som visar din vilja att lära sig. Att agera och se smart kommer att lämna människor med ett positivt intryck av dig, och kan öppna möjligheter både socialt och professionellt.

Steg

Metod 1 av 2:
Ser smart och presenterbart
  1. Bild med titeln Act och ser smart steg 1
1. Bär rena, monterade outfits för att göra ett bra första intryck. Bär säckiga, rippade eller färgade kläder kan oavsiktligt få dig att se slarvig ut och oprofessionellt. Även om det inte har något att göra med din inre intelligens, gör människor mycket snap-domar om varandra, så det är bäst att ge dem ett bra första intryck. Hitta tröjor, byxor eller klänningar som passar dig bra, och är inte för tätt eller för lös.
  • Gå till en knapp-down-skjorta varje gång i taget, istället för bara en t-shirt.
  • Bild med titeln Act och ser smart steg 2
    2. Undvik att bära sweatpants och atletiska redskap ut och om. Naturligtvis kan du bära t-shirts och tröjor när du tränar eller lounger på soffan. Men när du går ut offentligt, sätt på några jeans, en kjol eller slacks, för att ge dig en extra förtroende. Inte bara kommer du att se mer professionell, men du kommer att må bättre: mer förberedd, varning och redo att göra ditt bästa.
  • Om du planerar att träna senare på dagen, ta med dina träningskläder i väskan för att byta till senare, så att du fortfarande kan se professionell hela dagen.
  • Bild med titeln Act och ser smart steg 3
    3. Bära glasögon för att se smartare. Begreppet att människor som bär glasögon är smarta är helt ogrundade, men det är så populärt Trope i filmer, böcker och TV, att många människor automatiskt tror att du ser smartare om du bär glasögon. Om du behöver korrigerande linser, gå till glasögon istället för kontaktlinser, och det kan öka din bild.
  • Om du vill bära glasögon, men inte faktiskt behöver dem att se, kan du få "mode glasögon" som bara är tydliga glaslinser.
  • Bild med titeln Act och ser smart steg 4
    4. Investera i ett snyggt par skor för att avsluta din outfit. De behöver inte vara dyra, eller högklackade, men att ha rent, osköttade skor kan gå långt mot att ge dig ett smart utseende. Försök att gå för något lite trevligare än sneakers att stiga upp ditt utseende.
  • Prova chelsea stövlar eller mocka sneakers.
  • Undvik att bära löpskor när du inte tränar.
  • Bild med titeln Act och ser smart steg 5
    5. Håll personlig hygien att lukta fräsch och se ren. Dusch och rakning regelbundet och alltid bära deoderant. Borsta dina tänder och flock. Du behöver inte göra en utarbetad frisyr eller bära smink för att se smart ut, men du måste ta hand om din kropp och lukta snyggt och rent.
  • Om du inte har tid att tvätta håret på en viss dag, bära det i en fläta så att det inte ser oljigt ut.
  • Bild med titeln Act och ser smart steg 6
    6. Öva upprätt hållning. Försök att stå med dina axlar tillbaka och din ryggrad rakt. Om du måste spendera mycket tid på att sitta, kan du fortfarande förbättra din hållning genom att sitta med ryggen välvda något och din datorskärm i linje med dina ögon. Att öva bra hållning gör att du ser smartare ut, för att du ser självsäker och professionell ut.
  • Att upprätthålla god hållning kan också undvika mycket ryggsmärta.
  • Bild med titeln Act och ser smart steg 7
    7. Underhålla ögonkontakt när du talar och lyssnar. Göra ögonkontakt I konversation gör du självsäker, lugn med dig själv och engagerad i vad du än diskuterar. Om du inte känner dig bekväm att göra ögonkontakt, träna ser mellan någons ögon eller i ögonbrynen och gå därifrån.
  • Känn inte behovet av att stirra in i någons ögon under hela konversationen. Detta kan känna för intensivt. Istället, försök att behålla ögonkontakt i ca 5 sekunder och sedan titta bort på något annat innan du kommer tillbaka för att titta i ögonen.
  • Försök att behålla ögonkontakt ca 50% av tiden när du talar, och ca 70% av tiden när du lyssnar.
  • Metod 2 av 2:
    Agerar intelligent
    1. Bild med titeln Act och ser smart steg 8
    1. Lyssna mer än du talar för att absorbera information. Du kan bli frestad att gå med i en konversation och säga en massa gjorda saker för att få dig att se smart ut, men faktiskt som gör att du kommer ut som falskt. Om du inte vet något om ett ämne, gör det inte uppenbart genom att göra saker upp. Lyssna istället. Du kommer faktiskt att lära! Då kan du artigt styra konversationen mot ett ämne som du vet något om.
    • Ändra inte ämnet för att skryta om dig själv. Istället, byt den till ett ämne som du är bekväm att diskutera. Som, "Åh, det påminner mig om en konversation jag hade med min farfar. Han hade ett så intressant liv. Han brukade…"
  • Bild med titeln Act och ser smart steg 9
    2. Fråga insiktsfulla frågor. När det är en konversation om något som du inte vet mycket om, kan du fortfarande se intelligent ut. Ingen vet allt, men smarta människor vet hur man frågar insiktsfulla frågor som tar samtalet ut ur småprat och till något mer meningsfullt.
  • Till exempel, om någon beskriver en upplevelse som de hade, kan du fråga, "Hur känns du som den erfarenheten ändras som du interagerar med människor idag?"Eller om de beskriver en bok de läser, kan du fråga," Vad de flesta stod ut till dig om boken?"
  • Bild med titeln Act och ser smart steg 10
    3. Läs böcker på pendlingen och före sängen. Det kan tyckas som en enkel, men det kommer faktiskt att få dig att stå ut i en folkmassa. Många tror att de inte har dags att läsa, Men du behöver faktiskt inte en stor bit av tid att läsa en bok. Ta med en bok i din ryggsäck eller handväska, och ta ut det när du normalt börjar sippa genom din telefon: i linje, på bussen, på tåget, väntar på en vän att dyka upp. Välj en genre som du faktiskt tycker om att läsa, och det känns inte som en chore.
  • Inte bara kommer du att se smart genom att läsa en bok i allmänhet, men du kommer faktiskt att bli smartare genom att exponera dig för nya världar, ord och idéer.
  • Försök att läsa innan du går och lägger dig istället för att titta på tv. Det kommer att lugna din hjärna för sängen bättre än att titta på ljusa ljus och flytta bilder. Läs inte något för ledsen eller skrämmande strax före sängen!
  • Bild med titeln Act och ser smart steg 11
    4. Håll dig uppdaterad om nyheterna så att du kan ha intressanta samtal. Känner inte att du måste läsa en tidning på baksidan varje dag för att vara på toppen av saker. En snabb blick på rubrikerna på din telefon på morgonen kan vara tillräckligt för att starta en intelligent-ljudande konversation. Du kan säga, "hörde du om ..." och låt den andra personen göra det mesta av pratningen.
  • Du behöver inte heller hålla på alla nyheter som händer överallt. Välj ett ämne som du är intresserad av, och checka in om det.
  • Många nyhetsställen erbjuder podcasts sammanfattningar av sina nyheter, så du behöver inte läsa om du inte har tid. Till exempel kan du lyssna på New York Times Podcast, "The Daily."
  • Bild med titeln Act och ser smart steg 12
    5. Ta anteckningar och gör dina läxor att se smart i klassen. För att lyckas i skolan måste du vara beredd. Människor är inte riktigt mycket smartare än andra - det handlar mest om förberedelser. Gör läsningen och anteckna Medan läraren pratar.
  • Om du inte förstår något, och inte vill fråga framför hela klassen, rita en stjärna på dina anteckningar i marginalen för att påminna dig om att fråga läraren efter klassen.
  • Tala inte om test betyg med andra studenter. Detta gör bara att du stöter på som fast och obsessad, inte mer intelligent. Om folk frågar efter din betyg på ett test, säg bara, "Jag föredrar att inte prata om betyg, men jag var nöjd med hur jag gjorde," eller "Jag gjorde inte så bra den här gången, jag ska studera mer."
  • Bild med titeln Act och ser smart steg 13
    6. Spendera tid att prata med människor som är äldre än du ska vinna visdom. Det är frestande att spendera all din tid med vänner din egen ålder, men gör lite tid att prata med dina morföräldrar, eller andra äldste och mentorer i ditt liv som har visdom att dela. Fråga om deras livsupplevelser och lyssna på sina berättelser.
  • Du får mycket visdom, och människor kan till och med börja se dig som "klokt bortom dina år."
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande