Så här ändrar du ditt namn i vermont

Ändra ditt namn i Vermont är relativt enkelt. Det är speciellt enkelt om du ändrar det på grund av äktenskap eller skilsmässa, även om det fortfarande bara tar några dokument för att göra den första förändringen om du tar ett nytt namn av en annan anledning. Glöm inte att andra officiella dokument måste ändras, till exempel ditt socialförsäkringskort och ditt körkort.

Steg

Metod 1 av 5:
Ändra ditt namn efter äktenskap eller skilsmässa
  1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 1
1. Få ett äktenskapslicens. För att ändra ditt namn till din make, måste du lagligt gifta dig. Det inkluderar att registrera ditt äktenskap med en lokal stads kontorist. Avgiften från och med 2015 är $ 45.
  • Du behöver grundläggande biografisk information för att fylla i formuläret, inklusive dina föräldrars födelseplatser, men du kan också erbjuda ett födelsecertifikat. Vissa clerks kan kräva ytterligare dokumentation, till exempel skilsmässa dekret eller dödsintyg att bevisa att du inte är gift med någon annan längre.
  • En av er måste skriva in licensen i närvaro av clerk.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 2
    2. Ändra ditt namn på ditt äktenskapslicens. Om du föredrar kan du ändra ditt namn till din makas namn eller välja en bindningsform. När du ansöker om ett nytt socialförsäkringskort eller körkort behöver du ditt äktenskapsintyg. Ditt äktenskapsintyg måste ange ditt nya namn.
  • Köp äktenskapslicensen före ceremonin. Men bara köpa det inom 60 dagar efter ditt bröllop, eftersom det är annullerat om det inte är klart tidigare. Du ger det till din officiant när du gifter dig. Officianten måste fylla den och returnera den till stadskonsulenten inom 10 dagar.
  • När licensen är undertecknad blir det ett äktenskapsintyg snarare än bara en licens. Vissa städer kommer att kräva att du fyller i en byte av namnformulär, medan andra är beroende av äktenskapsintyget.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 3
    3. Återgå till ditt flicknamn. På samma sätt, efter en juridisk skilsmässa, kan du återvända till att använda ditt flicknamn. Du behöver inte gå igenom domstolen för att specifikt ändra ditt namn. Din advokat borde göra det en del av skilsmässa dekretet, med din återkomst till ditt flicknamn. Ditt skilsmässa dekret måste ange ditt nya namn. Annars kan du behöva följa riktlinjerna i resten av den här artikeln för att gå igenom domstolen för att ändra ditt namn.
  • Metod 2 av 5:
    Ändra ditt namn utan äktenskap eller skilsmässa
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 4
    1. Få en framställan av vuxen att ändra namn. Du måste hitta det här dokumentet på Vermonts hemsida. Skriv ut det så att du kan fylla det. Om du föredrar kan du hämta en kopia av det här dokumentet på Probate Court.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 5
    2. Fyll i formuläret. Du behöver information som ditt tidigare namn och ditt nya namn och din adress. Du måste också fylla i ditt födelsedatum och stad, liksom din makas namn (om tillämpligt) och dina barns namn (om tillämpligt).
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 6
    3. Få en certifierad kopia av ditt födelsecertifikat. Om du inte redan har en extra kopia till hands måste du begära en certifierad kopia av ditt födelsecertifikat. Generellt måste du begära en kopia online eller fylla i en blankett som begär ett födelsecertifikat. Du kommer sannolikt att behöva betala en avgift.
  • Till exempel, i Vermont, fyller du på en blankett online, skriv ut den och skicka in $ 10 för varje kopia som du behöver.
  • Du behöver också en kopia för att ansöka om ändring av körkort och för att ändra ditt socialförsäkringskort, även om du kanske kan använda samma, beroende på om varje organisation håller den eller gör en kopia.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 7
    4. Vänd i formuläret och betala arkiveringsavgiften. Du måste betala en avgift för arkivering när du vänder dig i formuläret. Från och med 2015 är avgiften $ 131.25.
  • Du lägger in din blankett på de lokala probate-domstolarna. Probate domstolar är av län. Du kan hitta information om Vermont Probate Court på Vermonts rättsväsende webbplats.
  • Glöm inte att ta med ditt statligt utgivna ID och födelsecertifikat.
  • Clerk kommer att ställa in en tid för ditt ärende att höras, varefter du får din dokumentation för ditt nya namn.
  • Metod 3 av 5:
    Ändra namnet på en mindre
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 8
    1. Få samtycke från både barnets föräldrar. För att ändra namnet på ett mindre barn (någon som är under 18 år) måste du först få båda föräldrars samtycke att göra det. Samtyckesformen som föräldrarna måste fylla i kan hittas som en del av framställningen för att ändra namnet på en mindre.
    • Om samtycke inte kan erhållas kommer en hörsel att fastställas så att domstolen kan avgöra om namnbytet är i barnets bästa. Båda föräldrarna kommer att bli underrättad om förhandlingen.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 9
    2. Få barnets samtycke om det behövs. Om det mindre barnet är 14 år eller äldre, måste barnets samtycke erhållas för att deras namn ska ändras. Barnets samtycke kan bevisas av barnet underteckna framställningen för att ändra namnet på en mindre.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 10
    3. Fyll i en framställan för att ändra namnet på en mindre. För att starta namnbytesprocessen måste du få en framställan att ändra namnet på en mindre. Du kan gå till din lokala probate domstol där barnet bor och får en kopia där. För att fylla i framställningen behöver du följande information:
  • Mindre namn-
  • Minorens födelsedatum och födelseort-
  • Föräldrarnas namn och adresser-
  • Eventuella förmyndares namn och adress-
  • Barnets nya namn - och
  • Anledningen till barnets namnbyte.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 11
    4. Återvända framställningen till domstolen tillsammans med en certifierad kopia av barnets födelsecertifikat. När du fyller fram framställningen, tillsammans med eventuella samtyckesformulär, måste du återvända den framställningen och en certifierad kopia av barnets födelsecertifikat till den probate-domstol där barnet bor.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 12
    5. Betala arkiveringsavgiften. När du är fil, måste du betala en arkiveringsavgift. Arkiveringsavgiften är för närvarande $ 150.00.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 13
    6. Delta i din hörsel. Om du inte kunde få föräldrarnas samtycke, måste du delta i en utfrågning så att domstolen kan bestämma om namnet förändras är i barnets bästa. Om det händer måste du visa domstolen att du uttömde alla möjliga vägar i försök att få föräldrarnas samtycke.
  • Även om du fick föräldrarnas samtycke, kan en domare begära en utfrågning om de har frågor om anledningen till att du försöker ändra barnets namn. Du får inte ändra minorets namn om du gör det för olagliga eller olämpliga ändamål. Till exempel kommer du inte att kunna ändra minorets namn för att kunna springa från juridiska problem. Du kommer inte heller att kunna ändra minorets namn till något olämpligt, som ett svärord.
  • Metod 4 av 5:
    Ändra ditt namn med social trygghet
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 14
    1. Börja snart efter att du ändrat ditt namn. Socialförsäkringsverket (SSA) kräver att dokumentationen för ett namnbyte är nyligen (inom 2 år). Också, annat tidskänsligt pappersarbete kräver ditt socialförsäkringskort, så du måste få det så snart som möjligt.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 15
    2. Skriv ut och fyll i formuläret. Du kan hitta formuläret för en namnbyte på Social Security Administration hemsida. På det måste du ge grundläggande biografiska information, t.ex. ditt namn och adress och dina föräldrars namn.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 16
    3. Samla den nödvändiga dokumentationen. Du behöver ett officiellt foto-ID som bevisar vem du är, till exempel ett pass eller körkort. Du behöver också domstolen som ändrar ditt namn, äktenskapslicensen eller skilsmässa dekretet. Du behöver också ett bevis på medborgarskap. Ett födelsecertifikat är idealiskt, men du kanske kan använda ett pass istället. Denna ansökan behöver inte en avgift.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 17
    4. Skicka in eller ta in dina dokument. Det är lättast att ansöka personligen, för om du inte har de dokument du behöver kan clerken berätta exakt vad du behöver istället för att gå tillbaka via post. Du kan dock också maila i din ansökan. Du bör maila det eller ta det till ditt lokala socialförsäkringsbyrå, som du kan hitta på SSA: s webbplats.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 18
    5. Vänta på ditt kort. Du borde få ditt kort inom 10 arbetsdagar från den tid de fick det. Men om du inte har rätt dokument kan det dock ta längre tid.
  • Metod 5 av 5:
    Ändra ditt namn med Institutionen för motorfordon (DMV)
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 19
    1. Börja omedelbart. Du måste kontakta DMV inom en månad med att ändra ditt namn. Du meddelar dem att ändra ditt namn på din licens. DMV kräver också att du kontaktar dem om du ändrar din adress.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 20
    2. Fyll i formuläret för en ny licens. Med ett nytt namn måste du ansöka om en ny licens. Du kan hitta formuläret på Vermonts DMV-webbplats. Skriv ut det och fyll i det. Om du föredrar kan du också gå till DMV för formuläret. Du måste ansöka personligen, varför du måste skriva ut det för att fylla i.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 21
    3. Fyll i formuläret för namnbyte eller adress. Du kan också skriva ut det här på Vermonts DMV-webbplats. Denna blankett kräver grundläggande information som ditt gamla namn, ditt nya namn och din adress, liksom vilken typ av förändring du begär.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 22
    4. Samla de nödvändiga dokumenten. Du behöver domstolsbeslutet att ändra ditt namn, eller åtminstone en officiell kopia av ditt äktenskapslicens eller skilsmässa. Du behöver också ditt nya socialförsäkringskort.
  • Dessutom behöver du en certifierad kopia av ditt födelsecertifikat, ett officiellt foto-ID, som ett körkort eller pass och minst två delar av levererat mail som har levererats till din adress med ditt nya namn på dem.
  • I fråga för mail kan du använda en verktygsräkning, ett leasingavtal eller en egenskapsräkning, liksom ett Vermont EBT eller AIM ID-kort eller uttalanden från din husägare försäkring.
  • Istället för födelsecertifikatet kan du använda andra bevis på dig.S. medborgarskap, till exempel ett pass.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Vermont Steg 23
    5. Ta formulären till ett förbättrat körkortsutfärdskontor. Hitta ett lokalt kontor för att ta din information till på Vermonts DMV-webbplats. Ta alla dina formulär och dokumentation med dig, tillsammans med ett sätt att göra en betalning, till exempel en check. Från och med 2015 borde du betala ca $ 40 för den här applikationen. En clerk hjälper dig att slutföra processen.
  • Tips

    Om bara gift, var noga med att ha ditt äktenskapscertifikat, medan om det nyligen skiljs, var noga med att få ditt skilsmässa dekret när du försöker ändra andra dokument.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande