Hur man blir en inredare i texas

En inredningsarkitektör är ansvarig för att skapa en estetisk designplan för inre utrymmen. Dessutom måste de se till att utrymmet uppfyller byggkoder och är tillgänglig för rullstolsburna, den synskadade osv. De bekräftar också rymdens funktionalitet och säkerhet och vet hur man kommunicerar med andra branschpersonal som byggentreprenörer och arkitekter. Eftersom en inredningsdesigners jobbfunktioner är så breda, tar det en viss utbildning och erfarenhet för att bli en professionell. För att vara en designer i delstaten Texas måste du ha den registrerade inredningsbeteckningen.

Steg

Del 1 av 4:
Tjäna en examen
  1. Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 1
1. Välj ett college. Texas Colleges som erbjuder grader inom inredning inkluderar Texas Tech University, University of Texas, Texas State University, Art Institute of Dallas och Baylor University, Waco. Du kan komma åt en fullständig lista över för närvarande ackrediterade Texas universitet på: https: // tbae.texas.gov / howtoapply / acced_interiordesign.
  • Bilden med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 2
    2. Verifiera universitetet är ordentligt ackrediterat. Utbildningskrav varierar, baserat på när du fick din utbildning för att bli en designer. Du kan granska dessa krav via TBAE-webbplatsen, eller begära ackrediteringsinformationsformulär universitet under ansökan. Din inredningsgrader måste komma från en institution som är ackrediterad av antingen CIDA eller NAAB.
  • Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 3
    3. Få en examen. För att bli en registrerad inredningsdesigner kan du få en baccalaureat, magisterexamen eller doktorsexamen. Om du redan har en baccalaureatexamen i ett annat fält, kan du också slutföra ett inredningsbindningsprogram eller certifieringsprogram. Granska de utbildningsbehov som införts av Texas stat http: // texreg.sos.stat.tx.US / FIDS / 201201631-1.html .
  • Associera grader eller certifieringsprogram i inredningsdesign erbjuder det minsta antalet krediter som är nödvändiga för att förstå de viktigaste koncepten för inredning, och i kombination med det extra året av fältupplevelse, är det ofta ett bra alternativ för dem som börjar andra karriärer eller vem skulle annars föredra att komma in i arbetskraften snabbare.
  • En baccalaureatexamen i inredningsdesign kommer att erbjuda dig det nödvändiga kursarbetet och erfarenheten, och det är vanligtvis den enda nivån som krävs för att vara en framgångsrik inredningsarkitekt.
  • En magisterexamen i inredning ger dig en fördel gentemot andra designers. Om du är på en konkurrensutsatt marknad, kan en MA eller MS-examen vara ett bra alternativ.
  • En doktorsexamen är vanligtvis endast eftersträvad av de designers som vill arbeta för större planerings- och miljöavdelningar, som vill undervisa inredning, eller som vill ta en ledarroll inom fältet som politiska representanter eller ledare i professionella organisationer.
  • Del 2 av 4:
    Få erfarenhet
    1. Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 4
    1. Lär dig staten Texas jobbupplevelse krav. I de flesta fall möter du kravet på inredningsupplevelsen med sex månader som arbetar på fältet eller genom att betjäna en 2-årig praktik, efter din baccalaureatexamen från ett ackrediterat universitet. Om du har en examen på någon nivå från ett icke-ackrediterat universitet eller en examen i ett annat fält, kan du fortfarande kvalificera dig för att registrera sig för tentamen genom att erhålla tre års erfarenhet. Du måste också spendera ett visst antal timmar på olika ämnen.
    • Du måste slutföra 3,520 erfarenhetstider för din sexmånaders på jobbet och 5 280 timmar för den tvååriga praktikplatsen.
    • Din mentor bör omfatta programmering, schema, designutveckling, kontraktshandlingar, kontraktsadministration och förvaltning av professionella praxis under hela din arbetslivserfarenhet.
    • Det finns också en mängd valfria upplevelser, inklusive professionella medlemskap och aktiviteter, redovisning och marknadsföring som du kan studera som en del av din arbetslivserfarenhet. Dessa kan läggas till er nödvändiga på arbetskraftskraven, men bör inte användas som ersättare för tid som spenderas på andra krav.
  • Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 5
    2. Förbereda din återuppta. Inkludera all relevant arbete och utbildning erfarenhet. Det finns ett antal sätt att göra ett bra CV som kommer att ta tag i din framtida arbetsgivarens uppmärksamhet.
  • Inkludera relevant information, men försök att undvika att ha mer än två sidor innehåll.
  • Lista erfarenhet, utbildning, utmärkelser och erkännanden, volontär erfarenhet och annan information i lätt granskade sektioner.
  • Ge en kort beskrivning av dina jobbfunktioner när du noterar arbetslivserfarenhet.
  • Tillgodose ditt CV till det jobb du ansöker om. Gå igenom och lägg till i referenser om hur din utbildning och erfarenhet gör dig en bra kandidat för det här jobbet.
  • Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 6
    3. Skapa en portfölj. Detta visar din potentiella praktikhandledare eller arbetsgivare vad du har lärt dig. Portföljen kommer att ses över som en del av nästan alla intervju, och många arbetsgivare kräver portföljen med ansökan och återuppta. Inkludera projekt som du slutförde som en del av ditt kursarbete som fick höga betyg från professorer. Även om ett projekt inte fick hög kvalitet, om du känner att det visar din skicklighet som konstnär och designer, inkludera den i din portfölj.
  • Bestäm om du ska använda en digital eller utskriftsportfölj. Om du använder en digital portfölj, ta med din egen dator eller tablett till intervjuer. Förvänta dig inte att detta ska tillhandahållas.
  • Om din professor föreslog förändringar eller förbättringar för någon av dina mönster, fyll i de innan du lägger till den i din portfölj.
  • Försök att berätta en historia med din portfölj. Lägg inte bara bilder tillsammans. Inkludera bildtexter och ta tid att organisera projekten på ett meningsfullt sätt. Till exempel kan du gå igenom ett hem med komplett design för varje rum som om det är en fastighetsresa.
  • Inkludera mönster, bilder, skisser och allt annat du tror kan vara viktigt att berätta för din berättelse.
  • Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 7
    4. Begär referenser från dina lärare och handledare. Många studenter och anställda väntar tills de examinerar eller flyttar till ett annat jobb för att begära referensbrev från sina handledare. Det är dock en bra praxis att hålla ett antal bokstäver till hands för att inkludera som en del av applikationerna för att komplettera ditt CV.
  • Om du har haft en klass, fråga din professor ", skulle du vara villig att skriva mig en bra rekommendation att inkludera i min professionella portfölj?"
  • Om du slutför din erfarenhetskomponent, fråga dina handledare för att slutföra ett referensbrev för dig.
  • Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 8
    5. Anmäl dig till en praktikplats. Ansök på Interior Design Experience Program (IDEP) som administreras av National Council for Interior Design Qualification (NCIDQ). Dessa program är öppna för alla inredningsstudenter och kan vara mycket konkurrenskraftiga, men praktik från andra organisationer uppfyller inte erfarenhetskraven. Du måste också uppfylla det angivna antalet timmar i varje ämnesområde som beskrivits av NCIDQ och godkänts av Texas tillstånd.
  • Prata med dina professorer om lokala praktikplatser.
  • Prata med vägledare, och fråga om det finns en lista över NCIDQ-praktikplatser i området.
  • Sök online för NCIDQ godkända praktikplatser.
  • Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 9
    6. Ansök på jobbet för ett inredningsföretag. Du kan också slutföra sex månader på jobbet erfarenhet i stället för en tvåårig praktik. Du måste arbeta med en inredningsarkitekt som är registrerad i staten Texas, och du behöver fortfarande uppfylla alla sju pedagogiska krav från NCIDQ.
  • Leta efter designföretag som anställer entry-level-positioner.
  • Kontakta dem, och fråga om de skulle vara villiga att anställa en ny examen som söker att slutföra examensbehörighetskraven.
  • Slutför programmet och skicka ditt CV, portfölj, referenser och alla andra applikationsmaterial till arbetsgivaren.
  • Expertips
    Suzanne Lasky, ASID

    Suzanne Lasky, ASID

    Inredning Designersuzanne Lasky är en inredare och grundaren av s inredning, ett designkonsultföretag med säte i Scottsdale, Arizona som specialiserat sig på nya hembyggnader, hemremodeller och alla relaterade designalternativ för bostads- och småföretagskunder. Suzanne har över 19 års inredning och konsultupplevelse. Hon är en allierad medlem av Asid (American Society of Interior Designers). Hon tjänade en Master of Business Administration (MBA) från Indiana University och en AAS i inredning från Scottsdale Community College.
    Suzanne Lasky, ASID
    Suzanne Lasky, ASID
    Inredningsarkitekt

    Visste du? Som inredningsdesigner är en av de viktigaste kvaliteterna du kan ha är en bra kommunikatör. Varje klient är annorlunda, och du måste ta dig tid att lära känna sina individuella behov och önskemål. Då måste du balansera sin smak med funktionaliteten i det utrymme du designar.

  • Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 10
    7. Har din handledare komplett en utbildningsverksamhetsverifieringsformulär. För att godkännas av NCIDQ och staten Texas behöver din praktik eller arbetshandledare uppfylla erfarenhetskraven och slutföra detta formulär. Varje praktik eller jobbsuperare behöver minst 3,750 timmars erfarenhet. Det är viktigt att notera att din handledares erfarenhet kan omfatta undervisningsdesign och arbetar på fältet, men minst 50% av deras erfarenhet bör vara på fältet.
  • Del 3 av 4:
    Registrering genom undersökning
    1. Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 11
    1. Ansök om att vidta kvalifikationsundersökningen. Det finns två versioner tillgängliga. En erbjuds av NCIDQ, och det är för de studenter som avslutade en tvåårig praktik. Om du väljer att ta provet med bara 6 månaders anställningserfarenhet, måste du registrera dig för att ta provet genom Texas Board of Architectural Examiners (TBAE) här https: // tbae.texas.GOV / HOWTOAPPLY / ID_REGBYEXAM.
    • Dubbelkontroll att du har alla nödvändiga pedagogiska transkript, arbetslivserktokument och referenser i ordning innan du börjar ansökan.
    • Applikationer för att ta provet gäller i upp till 3 år efter att du skickat in dem.
    • För att kunna betraktas för registrering måste du framgångsrikt slutföra alla delar av testet inom 5 år.
  • Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 12
    2. Passera den lämpliga certifieringsexamen. När du har tillämpat och godkänts för att ta certifieringsexamen måste du skicka för att bli en registrerad inredningsarkitekt. Testet består av tre sektioner. De två första är flera valfrågor som testar din kunskap om designtekniker samt regler och föreskrifter. Det sista avsnittet är ett dagslångt praktik med en mängd unika övningar. Du måste få en övergångsbeteckning på alla tre sektioner som ska registreras i Texas-staten. Om du passerar din examen blir du en certifierad inredningsarkitekt.
  • Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 13
    3. Registrera med Texas Board of Architectural Examinators. När du har passerat alla delar av testet, skickar NIDQ din information om TBAE, eller i fallet med dem som tar sin tentamen med TBAe, kommer registreringsprocessen att inträffa omedelbart. TBAE kommer att granska din utbildning, arbetslivserfarenhet och examensresultat. Om styrelsen godkänner dig får du kommunikation att du vet att du har accepterats. Vid denna tidpunkt betalar du en avgift och blir en registrerad Texas Interior Designer.
  • Del 4 av 4:
    Registrering av ömsesidighet
    1. Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 14
    1. Ge ett intyg om stående. Du måste underbygga påståendet att du är kvalificerad att träna som en registrerad interiördesigner. Du måste ha passerat en inredningsundersökning som antingen administreras av eller ackrediterad med NCDIQ. Ditt intyg om stående inkluderar din utbildning, tentamen och licensieringshistoria, och det måste skickas direkt från licenskortet i den stat där du tidigare registrerades. Begär denna information från licenskortet via telefon, e-post eller direktpost som beskrivs av dina statliga specifikationer.
  • Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 15
    2. Begära transkript. Du måste ha officiella kopior av alla dina transkript som skickas direkt till TBAE-styrelsen. Dessa kan antingen skickas via Mail, eller genom säker elektronisk kommunikation direkt från ditt universitet.
  • Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 16
    3. Ge bevis på rättslig status. Du måste skicka kopior av ditt bevis på rättslig status till TBAE. Dessa kan skickas, faxas eller mailas, och de kan inkludera pass, naturaliseringscertifikat, förarens licenser och socialförsäkringskort. Var noga med att granska de officiella listorna från TBAE här https: // tbae.texas.GOV / HOWTOAPPLY / OPOOKOFLEGALSTATUS.
  • Bild med titeln Bli en inredningsdesigner i Texas Steg 17
    4. Fyll i din kriminella historia check. Ett fingeravtrycksbaserat kriminellt historia är nödvändigt för alla nya sökande. Du måste tillåta flera veckor för att dina fingeravtryck ska bearbetas. Utan statlig bearbetning kan ta en eller flera månader. Se till att du lämnar gott om tid. TBAE kan inte, enligt lagstiftning, utfärda en licens utan denna färdiga check.
  • Bild med titeln Bli en inredare i Texas Steg 18
    5. Betala ansökningsavgiften. När du har samlat alla dina material måste du skicka in en registreringsansökningsavgift på $ 150 till TBAE. När du är godkänd betalar du ytterligare $ 200 avgift som ska registreras som designer i Texas-staten.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande