Hur man hittar dig runt sommarnatten

För dem som bor på norra halvklotet är sommarnätterna helt enkelt bländande, fyllda med hundratals, tyvärr tusentals stjärnor. Medan det kan tyckas skrämmande först, kan du lära dig de stora konstellationerna på sommaren och hitta dig runt natthimlen genom att använda stegen nedan som en guide.

Steg

  1. Bild med titeln Hitta dig runt sommarnattskyen Steg 1
1. Leta efter tre ljusa stjärnor. Diagrammet nedan representerar en typisk sommarnatt (i det här fallet den 14 juli klockan 9.00 lokal / 10:00 lokal dst) på ungefär 35 ° norr (nära latituden för städerna Memphis, Tennessee (USA), Tokyo (Japan) och Teheran ( Iran)). Ser rakt upp, mot söder, kommer du att märka tre ljusa stjärnor till vänster (öst). Dessa stjärnor är Vega, Altair och Deneb. De utgör en stor asterism som kallas sommaren triangeln.
  • Bild med titeln Hitta din väg runt sommaren nattsky Steg 2
    2. Gå för de tre konstellationerna. Efter att ha hittat sommarstriangeln kan du identifiera de tre konstellationerna som är förknippade med de stjärnorna: Lyra The Harp, Aquila Eagle och Cygnus Svanen.
  • Bildtiteln Hitta din väg runt sommarnattskyen Steg 3
    3. Spot en orange stjärna. Till höger (väst), och lite längre norr, hittar du den stora dipperen också känd som plogen. Plogen är faktiskt en annan asterism. Följ kurvan för handtaget söderut mot en mycket ljusstjärna- "Arc till Arcturus", den lysande orange stjärnan som markerar konstellationen Boötes herdsman.
  • Bild med titeln Hitta din väg runt sommaren nattsky Steg 4
    4. Leta reda på en annan ljus konstellation. Den här är kanske den snyggaste sommarkonstellationen, Scorpius Scorpion, som lögner söderut. Den ljusaste stjärnan i Scorpius är Antares, en röd jätte.
  • Bild med titeln Hitta dig runt sommaren natthimmel Steg 5
    5. Använd de ljusare konstellationerna för att hitta några av de Fainterikonstellationerna. Rita en osynlig linje från Deneb genom Vega och lite längre västerut. Detta leder dig till konstellationen Hercules hjälten.
  • Bild med titeln Hitta dig runt sommarnattskyen Steg 6
    6. Flytta väst och tillbaka till den ljusa stjärnan Arcturus. Eftersom du redan har följt "Arc till Arcturus", du kan nu "Spike till Spica", Vilket är den ljusaste stjärnan i konstellationen Virgo The Maiden.
  • Bilden med titeln Hitta dig runt sommaren nattsky Steg 7
    7. Leta efter tekanna. Flytta tillbaka till söder och Scorpius, lokalisera "Tekanna" asterism. Den består av de ljusaste medlemmarna av konstellationen Skytten. Ett intressant faktum - området strax ovanför "pip" och mellan Scorpius markerar riktningen för mitten av det mjölkiga sättet, vårt galaktiska hem.
  • Bild med titeln Hitta dig runt sommarnattskyen Steg 8
    8. Hitta den stora björnen. Flytta tillbaka norrut nu. Den stora dipperen (plogan) som nämns tidigare som asterism är faktiskt en del av en stor konstellation som kallas Ursa Major, den stora björnen. Om du följer en osynlig linje från de två stjärnorna mittemot handtaget (the "pekare"), du kommer att upptäcka att de pekar nästan direkt mot Polaris, North Star, som i slutet av handtaget av den lilla dipperen, en annan asterism. Detta är faktiskt Ursa Minor, den lilla björnen.
  • Bild med titeln Hitta dig runt sommarnattskyen Steg 9
    9. Gå till Cassiopeia, drottningen. Om du fortsätter att följa linjen genom Polaris, kommer du till en konstellation som ligger nästan direkt mittemot himlen av Ursa Major. Detta är Cassiopeia drottningen, en av de stora höstkonstellationerna.
  • Bild med titeln Hitta dig runt sommarnatten Sky Steg 10
    10. Leta reda på en av de minsta av de 88 officiella konstellationerna, bara öster om sommaren triangeln. Detta är Delphinus delfinen som verkligen ser ut som namnet.
  • Tips

    För att hitta dessa föremål i nattskyen behöver du inte någon fina utrustning, bara mörka himlen och dina egna ögon.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande