Så här konfigurerar du outlook express

E-post är ett utmärkt sätt att hålla kontakten med familj och vänner. Medan du får tillgång till e-post från en webbläsare, kan du använda ett e-postprogram som Microsofts Outlook Express (tillgängligt för både Windows och Mac), ge dig ett sätt att organisera dina e-postmeddelanden, dina kontakter och ditt schema. Följande visar hur du konfigurerar det här programmet för att skicka och ta emot e-postmeddelanden.

Steg

Del 1 av 2:
Bestämning av vilken server som ska användas
  1. Bild med titeln Konfigurera Outlook Express Steg 1
1. Förstå IMAP-servrar. IMAP (Internet Meddelande Relay Access Protocol) är en nyare standard som fungerar bra med flera enheter och är det vanligaste alternativet att använda. I stället för att ladda ner ditt mail till din dator, tillåter IMAP du att manipulera posten på servern (i.e Flytta mail till mappar du har skapat) och se de ändringar på vilken enhet du använder för att komma åt ditt mail (dator, smartphone, tablett, etc ...).
  • Du bör välja IMAP om du kommer att få tillgång till ditt mail på olika tider från flera enheter.
  • Bild med titeln Konfigurera Outlook Express Steg 2
    2. Förstå popservrar. POP (Post Office Protocol) är det ursprungliga standardprotokollet för hur e-postprogram får mail från e-postservern. Pop Mail hämtar ditt mail till din dator och tar bort meddelandet från servern automatiskt efter en tidsperiod, var som helst från omedelbart till 30 dagar senare beroende på ditt val.
  • Du skulle välja POP om du bara skulle få tillgång till e-post från en enda dator.
  • Bild med titeln Konfigurera Outlook Express Steg 3
    3. Samla din kontoinformation. För att kunna konfigurera e-postprogrammet behöver du din e-postadress, ditt lösenord och adresserna till inkommande och utgående e-postservrar för din e-postleverantör. Om adresserna är angivna för både POP och IMAP-servrar, skriv både ner när du väljer vilken tjänst du ska använda inom uppställningen.
  • Bild med titeln Konfigurera Outlook Express Steg 4
    4. Logga in på din e-postadress. På webbläsaren efter eget val, logga in på din e-postadress. Om du inte har ett e-postkonto måste du skapa en.
  • Bild med titeln Konfigurera Outlook Express Steg 5
    5. Öppna hjälpskärmen. Leta reda på hjälpskärmen antingen från menyn, eller i Gmail genom att klicka på Inställningsikon och välja hjälp.
  • Bild med titeln Konfigurera Outlook Express Steg 6
    6. Sök efter postservrar. Stiga på "Mejl server" in i fältet Hjälp Sök eller välj från hjälp Meny (om din e-postleverantör erbjuder detta som ett menyalternativ).
  • Bild med titeln Konfigurera Outlook Express Steg 7
    7. Ange informationen om e-postservern. Skriv ner den inkommande (POP och IMAP) Serverinformationen och den utgående (SMTP) -serverinformationen från den här skärmen. Till exempel är Gmails inkommande server iMap.gmail.com, kräver Ssl och använder porten 993- Gmails utgående server är smtp.gmail.com, kräver autentisering, och använder antingen port 465 eller 587 För SSL.
  • Del 2 av 2:
    Konfigurera Outlook Express-klient
    1. Bild med titeln Konfigurera Outlook Express Steg 8
    1. Öppna ditt e-postprogram. Nu när du har din kontoinformation och förstå varför du skulle välja antingen POP eller IMAP är det dags att ange den här kontoinformationen och konfigurera ditt e-postprogram.
    • Om du är på en Mac, klicka på programmet ikon, eller navigera till programmet från Upphittare>Applikationer.
  • Bild med titeln Konfigurera Outlook Express Steg 9
    2. Öppna dina kontoinställningar. Kontoinställningar innehåller alla anslutningsinställningar och inställningar för ditt e-postkonto. Beroende på vilken version av Outlook du använder, kommer det att hittas antingen i Fil>Information>Kontoinställningar eller Verktyg>Kontoinställningar.
  • Bild med titeln Konfigurera Outlook Express Steg 10
    3. Lägg till ett nytt konto. Välj alternativet för att lägga till ett nytt e-postkonto och börja ange informationen som du spelat in för servernamn, tillsammans med din e-postadress och lösenord. Detta ställer in konfigurationen för ditt Outlook-e-postkonto..
  • Följ anvisningarna eller formuläret för att ange ditt namn (det här är det som kommer att visas för någon som får ett e-postmeddelande), e-postadress, lösenord och lämplig serverinformation.
  • Bild med titeln Konfigurera Outlook Express Steg 11
    4. Verifiera kontoinformationen. Innan du sparar informationen, läs om den information du har skrivit in i formuläret för noggrannhet som jämför det med vad du tidigare skrev ner och korrigera eventuella felaktigheter.
  • Bild med titeln Konfigurera Outlook Express Steg 12
    5. Spara kontoinformationen. Följ prompten för att spara kontoinformationen, programmet kommer att verifiera anslutningen och kommunikationen och börja nedladdning av e-post eller uppmana dig att lösa ett problem.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande