Hur man justerar en dubbeljusterbar remskiva

Dubbeljusterbara remskivor, ibland kallade en dap, är träningsmaskiner som möjliggör ett nästan obegränsat antal övningar. De är lätta att använda, och du kan träna varje muskel i din kropp, beroende på hur du justerar dem. De har också en mängd olika handtag och tillbehör som du kan använda för att lägga till ännu fler variationer. Se till att remskivorna är låsta på plats, välj en vikt som är lämplig för att du ska undvika att skada dig själv och komma dit och ha det roligt!

Steg

Metod 1 av 3:
Flytta remskivorna
  1. Bild med titeln Justera ett dubbeljusterbart remskiva steg 1
1. Leta reda på justeringsknappen eller spaken på remskivan. Kontrollera baksidan eller sidan av remskivan. Leta efter en knoppliknande knapp eller en spak som är låst på plats.
  • Vissa dubbla remskivmaskiner kan ha ett skydd eller ett lock över knappen så att den inte aktiveras av misstag medan du tränar.
  • Bild med titeln Justera ett dubbelt justerbart remskiva steg 2
    2. Dra på knappen eller tryck på spaken för att koppla ur remskivan. Håll remskivan med 1 hand och använd din andra hand för att dra knappen. Du kommer att känna en stift från slitsen som låser den på plats. Om remskivan använder en hävarm, tryck på spaken upp för att lossa låsningsmekanismen.
  • Att släppa låsningsmekanismen betyder att remskivan kan falla till golvet, så se till att du håller på den med 1 av dina händer!
  • Om du har problem med att dra på knappen eller trycka spaken, använd 1 hand för att lyfta upp remskivan för att göra det lättare att koppla ur låset.
  • Bild med titeln Justera ett dubbelt justerbart remskiva steg 3
    3. Skjut remskivan uppåt eller ner till din föredragna höjd. Använd dina händer för att höja eller sänka remskivan. När du har justerat den till den längd du vill ha den baserat på de övningar du planerar att göra, håll den på plats.
  • Till exempel, om du planerar att göra bicep curls, vill du sänka remskivan hela vägen till golvet. Men om du vill göra en övning som Tricep Pushdowns, höja remskivan hela vägen till toppen. För en övning som bakre rader, placera remskivan så det är även med bröstet.
  • Om remskivan använder en knapp, håll tillbaka knappen när du glider remskivan upp eller ner så det låser inte på plats.
  • De flesta remskivmaskiner har ett numreringssystem på remskivan som du kan använda för att välja en höjd.
  • Bild med titeln Justera ett dubbelt justerbart remskiva steg 4
    4. Släpp knappen eller spaken för att låsa remskivan på plats. Håller remskivan där du vill ha det, släpp på knappen eller tryck på spaken ner för att låsa den på plats. Ge remskivan en bra wiggle för att se till att den är låst i och kommer inte att lossa.
  • Bild med titeln Justera ett dubbeljusterbart remskiva steg 5
    5. Ändra höjden på den andra remskivan så att de matchar. Håll remskivan med 1 hand och dra knappen eller tryck spaken för att koppla ur låset. Skjut remskivan uppåt eller ner för att radera den med den andra remskivan så att de är jämn. Släpp knappen eller tryck spaken för att låsa den på plats.
  • Om remskivan har numrerade markeringar på skenan, använd dem för att matcha de 2 remskivorna. Till exempel, om den första remskivan är inställd på en 5, justera den andra remskivan så att den också är inställd på 5.
  • Metod 2 av 3:
    Ändra vikten
    1. Bild med titeln Justera ett dubbelt justerbart remskiva steg 6
    1. Hitta viktstacken på maskinens inre. Dubbeljusterbara remskivmaskiner använder viktplattor för att lägga till motstånd mot kablarna. Kolla på insidan av remskivmaskinen eller på baksidan. Leta efter en stack av tunna metallplattor med numrerade markeringar på dem för att lokalisera viktbunten.
    • De flesta remskivmaskiner kommer att ha vikter som anges i stigande ordning, eller minsta till största. Till exempel kan den första plattan vara märkt "5" för 5 pund (2.3 kg), den andra plattan kan säga "10" i 10 pund (4.5 kg), och så vidare.
  • Bild med titeln Justera ett dubbelt justerbart remskiva steg 7
    2. Dra väljarknappen ur viktplattan. Leta efter en metallstift i mitten av 1 av tyngdplattorna. Dra pinnen och skjut det hela vägen ut ur plattan.
  • Vissa stift är utformade för att vara lite svåra att ta bort som en extra säkerhetsåtgärd. Du kan behöva bogsera eller skrika på stiftet för att få ut det.
  • Se till att du inte drar på kabeln eller det är inte ett handtag som är fäst vid karabinen i slutet. Vikten av ett handtag kan något höja plattan och göra det svårt att ta bort stiftet.
  • Bild med titeln Justera ett dubbeljusterbart remskiva steg 8
    3. Skjut stiftet i en annan platta för att justera vikten på remskivan. Titta på de numrerade märkningarna på framsidan av plattorna. Välj den vikt du vill justera remskivan till och glida in i plattan tills det är hela vägen inuti.
  • Om du inte har använt maskinen innan, eller du försöker en ny övning, börja med något som 10 pund (4.5 kg). Om det är för lätt kan du alltid lägga till mer vikt!
  • Vissa stift kan snäppa eller klicka på plats när de är helt införda.
  • Bild med titeln Justera ett dubbeljusterbart remskiva steg 9
    4. Justera vikten på den andra remskivan så att de matchar. Hitta stiftet anslutet till en viktplatta och dra ut det. Skjut stiftet i en tallrik med samma viktmarkering som den andra remskivan så att de är samma vikt.
  • Du vill att båda remskivorna ska ha samma mängd resistans så det finns inte en obalans när du tränar.
  • Metod 3 av 3:
    Med hjälp av tillbehör
    1. Bild med titeln Justera ett dubbeljusterbart remskiva steg 10
    1. Bifoga handtag till karabinaren för att använda remskivmaskinen. Dual justerbara remskivor gör att du kan ändra de typer av handtag som du använder för olika övningar och variationer. Titta på racket på eller nära maskinen och välj ett handtag. Anslut handtaget till karbinen i slutet av remskivan. Sedan bifogar ett matchande handtag till kabeln av den andra remskivan så att de matchar.
    • Välj handtag som ger dig ett starkt och bekvämt grepp.
  • Bild med titeln Justera ett dubbelt justerbart remskiva steg 11
    2. Anslut ett repfäste till 1 remskiva för armövningar. Många remskivmaskiner inkluderar en valfri repfäste, vilket gör att du kan använda 2 händer för att greppa det som ett handtag. Anslut repfästet till 1 remskiva och håll den med båda händerna för att arbeta olika armövningar.
  • Till exempel justerar du remskivan så det är hela vägen ner nära golvet och använd repfästet för bicep curls.
  • Du kan också justera remskivan så att det är huvudhöjd och tryck ner handtagen för att fungera dina triceps.
  • Bild med titeln Justera ett dubbelt justerbart remskiva steg 12
    3. Vik en ankelbälte runt din fotled för olika benövningar. Om det finns ett ankelband, linda det runt din fotled tätt så det är säkert. Justera remskivan så att det är lågt till golvet och anslut bandet till karbinen på remskivan. Välj en vikt och använd fästet för att prova olika benövningar.
  • Till exempel, med remmen som är fäst vid din fotled, stå bredvid remskivan så att du står inför det och försiktigt lyfter benet bakom dig för att arbeta med dina hamstrings och glutes.
  • Bild med titeln Justera ett dubbeljusterbart remskiva steg 13
    4. Använd stapeln ovanpå remskivan för pullups. Många dubbla justerbara remskiva har en tvärstång på toppen av maskinen. Greppa tvärstången med båda händerna och använd den för att göra pullups. Du kan också hänga från baren och höja benen för att göra hängande benhöjningar, som fungerar din abs.
  • Bild med titeln Justera ett dubbeljusterbart remskiva steg 14
    5. Placera en viktbänk mellan remskivorna för bänkpressar. Justera båda remskivorna så att de alla väger ner till golvet och glider en viktbänk mellan dem. Välj en vikt och ligga på ryggen på bänken. Grepp båda handtagen och tryck dem upp över bröstet tills dina armar är raka. Sänk dina armar tills dina händer är även med bröstet och tryck sedan tillbaka dem igen.
  • För en bra bänkpress träning, som fungerar ditt bröst och armar, sikta på 3-5 uppsättningar av 8-10 repetitioner.
  • Välj alltid en vikt som är lämplig för att du ska undvika skada.
  • Bild med titeln Justera ett dubbeljusterbart remskiva steg 15
    6. Förvara tillbehören på racket om det finns en ansluten till maskinen. Vissa dubbla justerbara remskivsystem har ett inbyggt lagringsställ som ligger antingen på sidan eller baksidan av maskinen. När du är klar med en övning, ta av handtagen eller tillbehören och placera dem på rack så att de är lagrade ordentligt.
  • Tips

    De viktigaste fördelarna med en dubbeljusterbar remskiva är den stora mängden variationer och alternativ du har. Spela runt med olika handtag och övningar för att hitta det som fungerar bäst för dig.
  • Många dubbla justerbara remskivmaskiner har placerade på dem med exempel på övningar du kan göra med maskinen. Om du inte är säker på vad du ska göra, eller om du vill se till att du använder maskinen korrekt, kolla in plakat.
  • Varningar

    Använd inte vikter som är för tunga för att du ska undvika att spänna eller skada dig själv.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande