Hur man byter en torktumlare bälte

En av de vanligaste orsakerna till att en torktumlare misslyckas är ett brutet drivrem på torktrumman.Det här är ett enkelt gör det själv, vilket använder mycket få verktyg, och kan spara mycket pengar.Här är stegen för att uppnå denna uppgift.

  1. Bild med titeln Ändra ett torktumlare Steg 1
1. Koppla ur torken från elförsörjningen.Det enklaste sättet att göra detta är att helt enkelt koppla ur det från behållaren.Detta kommer att förhindra oavsiktliga elektriska stötar och brännskador.
  • Bild med titeln Ändra ett torktumlare Steg 2
    2. Flytta din torktumlare till ett område där det blir lätt att komma åt baksidan av maskinen om möjligt.Det betyder att du kopplar ur ventilkanalen och kopplar ur elkraften om det inte redan är gjort.Om torken är kanaled i med fast metallrör, eller hardwired In i hemets elkraft, kan du behöva ompröva göra det här jobbet själv.Försök inte lossna eller koppla bort gasröret (från någon gasapparat) för att flytta den.Även ett långsamt läckande gasrör är ett mycket farligt tillstånd som kommer smittar så småningom med potentiellt dödliga resultat.
  • Bild med titeln Ändra ett torktumlare bälte steg 3
    3. Kontrollera utsidan av maskinen nära toppen för eventuella exponerade fästelement.De flesta torkare som är byggda under de senaste 20 åren har gångjärnsliknande klipp på baksidan och snaplockfästen under toppen för att göra bort toppen lättare.Kontrollera på Lint Filter Access Door för ytterligare fästelement, vanligtvis motskynda Phillips typ maskinskruvar.
  • Bild med titeln Ändra ett torktumlare Steg 4
    4. Ta bort eventuella fästelement, antingen på luddskärmens åtkomst, eller den övre delen av torken, sätter dem på ett säkert ställe för återanvändning när du sätter ihop maskinen.De flesta torktumlare kroppsskruvar är antingen /4 tum (0.6 cm) eller /16 tum (0.8 cm) maskinskruvar, så a nötdrivrutin av rätt storlek gör det här jobbet lättare, men även ett par vanliga tänger kommer att göra i en nypa.
  • Bild med titeln Ändra ett klädtorkbälte steg 5
    5. Pry framsidan av toppen av torken upp med en stor plattskruvmejsel för att koppla ur säpplåset som håller den på plats. Var försiktig så att du inte vrider eller pry på ett sådant sätt att skruvmejseln glider och repor eller markerar finishen.När den är fri från låsringen kan du lyfta locket tillräckligt högt för att se toppen av torktrumman.Du bör se ett smalt förstärkt gummiband omslaget runt trumman.Om det saknas eller mycket lös, måste du fortsätta med att ersätta den.Om det fortfarande är på plats på trumman kan du ha problem med den elektriska motorn som vrider trumman eller de elektriska omkopplarna som styr torkarens funktioner istället för ett bältesproblem.
  • Bild med titeln Ändra ett torktumlare Steg 6
    6. Koppla ur de elektriska ledningarna på framsidan av torken som ansluter till dörrsäkerhetsbrytaren.Det finns vanligtvis en plugganslutning på ledningsnätet för att göra service av trumområdet enklare, men om det inte finns någon tydlig avtagbar kontakt, kan du behöva skära dessa ledningar och satach eller skarva dem när du monterar maskinen igen.
  • Bild med titeln Ändra ett klädtorkbälte Steg 7
    7. Lyft toppen av maskinen på framsidan, så att den kan gå tillbaka på baksidan av maskinen.Titta på ledningarna från timern och maskinens kontroller så att de inte rinner loss från sina terminaler eller snag på en skarp metallkant när du gör det.
  • Bild med titeln Ändra ett torktumlare Steg 8
    8. Ställ upp toppen av torken med en stol eller annat objekt så det stöds medan du arbetar på trumman och bältesenheten.Du kan hitta en volontär att helt enkelt hålla upp, men passar bältet på motorn och runt trumman kan ta tid, så att ha något att stödja det kommer att göra jobbet enklare.
  • Bild med titeln Ändra ett klädtorkbälte steg 9
    9. Lyft upp på torkans frontpanel.Det finns vanligtvis två friktionstypsklämmor som passar en slits på frontpanelen, vilket säkrar botten av panelen till maskinens sidor, och lyft den här delen kommer att tas bort så att trumman kan tas ut.Om lyftning inte frigör frontpanelen, kontrollera under maskinen för dold Skruvar eller andra fästelement.Om ingen är belägna, försök att pryda fronten.
  • Bild med titeln Ändra ett torktumlare bälte steg 10
    10. Håll framkanten av torktrumman och ta bort frontpanelen helt, placera det till sidan.Nu är du redo att glida torktrumman ur torkhuset.Om det gamla torkbältet fortfarande är anslutet, måste du glida av trumman så att trumman kan tas bort, eller klippa den och helt enkelt dra ut det.
  • Bild med titeln Ändra ett klädtorkbälte steg 11
    11. Dra Dryer-trumman framåt medan du balanserar sin vikt och tar bort den från torkhuset.
  • Bild med titeln Ändra ett torktumlare bälte steg 12
    12. Ta det gamla bältet och information från din torktumlare till en leverantör av apparat som matchar den för en ersättare.Vissa torktumlare har inte eftermarknadsbyte av leverantörer, så du kan hitta att du måste hitta en återförsäljare för ditt speciella märke av torktumlare.
  • Bild med titeln Ändra ett torktumlare Steg 13
    13. Rengör någon ludd, skräp, eller andra skräp från torkarens bostäder.Om luddfiltret kan flyttas, kan det vara en bra tid att göra det och rengör det också.Torka ner trumman rullar och guider medan du har trumman bort.
  • Bild med titeln Ändra ett torktumlare Steg 14
    14. Wrap det nya bältet runt trumman när du är redo att installera om det.Observera trumman, bör du se ett märke där det gamla bältet passar trumman och se till att det nya bältet är inställt på samma plats. Skjut trumman tillbaka i maskinen och stödja trummans framsida för att hålla den i läge.
  • Bild med titeln Ändra ett torktumlare bälte steg 15
    15. Ligga framför torken och titta under trumman till bältespännaren och den elektriska motorn som vrider trumman.Passa ditt nya bälte genom spännaren och runt remskivan på motorn, se till att Traction Grooves står inför remskivan på rätt sätt.
  • Bild med titeln Ändra ett torktumlare Steg 16
    16. Skjut framkåpan upp till trummans framsida, avlägsna eventuella stödblock från under trumman när du gör det.Tryck på framsidan helt och lyft den över spärren och så att den kan släppa på dem för att säkra botten i läge.Tryck på toppen i, se till att tätningarna passar inuti trumman snyggt, utan att skada dem.Dessa tätningar känns vanligtvis eller något annat mjukt material och hålls på plats med ett lim.
  • Bild med titeln Ändra ett torktumlare Steg 17
    17. Byt ut skruvarna som tagits bort för att ta bort frontpanelen i omvänd ordning togs de bort i, så att du kopplar in alla elektriska anslutningar som du gör det.Låt toppen av torken falla ner i läge och tryck på varje hörn för att koppla in snaplåserna.Kontrollera att alla extra fästelement ersätts och åtstramas snyggt.
  • Bild med titeln Ändra ett torktumlare Steg 18
    18. Byt ut torken i sitt vanliga läge och sätt tillbaka torktumlaren Ventilationskanal.Se till att det här kanalarbetet är rent inuti, eftersom lint som byter lintfiltret kan slutligen stoppa kanalen upp.Anslut torken tillbaka till dess behållare och sätt på den för att testa den.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Använd din digitalkamera, videokamera eller mobiltelefonkamera för att ta några bilder som du arbetar, det kan vara till hjälp för att komma ihåg hur man monterar maskinen.
  • De flesta torkare är utformade för att betjänas på plats, Men att ta bort dem till ett öppet område gör jobbet mycket enklare.
  • Eftermarknadsbälten (och andra delar) är ofta mycket billigare än OEM-delar, men se till att de är lika eller överlägsna kvalitet.
  • Rengör noggrant insidan av torkhuset medan trumman är borttagen.
  • De flesta bälten kommer med ersättningsanvisningar som är specifika för den maskin som de är gjorda för.
  • Varningar

    Koppla ur torken innan du försöker göra något jobb för det.
  • Försök aldrig att lossa eller koppla bort naturgas eller propanförsörjningslinjer från apparater.Läckande rör tillåter uppbyggnad av brännbara gaser att när de lämnas okontrolleras så småningom / exploderar.På de flesta platser kan endast en kvalificerad person (RE: licensierad rörmokare eller rörfitter) ansluta och koppla bort gasapparater.
  • Hardwired, eller direktkopplad Torktumlare kan vara farliga att arbeta med om du inte är bekant med grundläggande elektriskt arbete.
  • Saker du behöver

    • Flatblad och Phillips skruvförare.
    • Tänger eller nut-drivers
    • En ficklampa
    • Nya delar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande