Hur man får reda på om något är olagligt innan du gör det

Det finns en mängd lagar i USA i många stater och lokaliteter, vilket innebär att det är omöjligt att veta varje lag från toppen av ditt huvud. Som ett resultat befinner sig många människor i en situation där de inte är säkra på om en viss verksamhet är olaglig. Tyvärr är okunnighet om lagen inte en ursäkt om du fångas gör något olagligt. Om du är osäker, bör du undersöka innan du bestämmer dig för att utföra en viss verksamhet.

Steg

Metod 1 av 2:
Undersöker ämnet
  1. Bild med titeln Ta reda på om något är olagligt innan du gör det Steg 1
1. Läs skyltarna i området du är i. För enkla omständigheter, svara på din fråga kan vara en enkel fråga om att uppmärksamma din omgivning. Mycket ofta säger tecken om vissa aktiviteter är förbjudna. Till exempel, om du undrar om skateboarding är tillåtet i parken, se om det finns några tecken på att säga det.
  • Bild med titeln Ta reda på om något är olagligt innan du gör det Steg 2
    2. Gör en Internet-sökning. Ett av de enklaste sätten att ta reda på om något är olagligt skriver det i en Internet-sökmotor. När du skriver in, ange den aktivitet du planerar att göra och nyckelord som "olaglig," "laglighet," eller "Rättslig." Se också till att ange det område du kommer att fungera i, eftersom lokaliteter ofta har olika lagar på böckerna. Det är möjligt att du kommer att komma över en eller flera träffar som indikerar huruvida den handling du överväger är laglig.
  • Tänk på att du kan stöta på många opålitliga källor med den här metoden. Om du får ett svar från en icke-officiell webbplats, bör du fortfarande verifiera informationen med en statlig webbplats eller juridisk expert innan du fortsätter.
  • Bild med titeln Ta reda på om något är olagligt innan du gör det Steg 3
    3. Se om din ort har digitaliserat sina lagböcker. Många lokala myndigheter har sina lagböcker tryckta och lätt tillgängliga på internet. Försök att göra en Internet-sökning med hjälp av nyckelord som "lagar i..." och sedan det specifika området. Om du har tur, kommer dokumentet att vara sökbart, så du kan snabbt skriva in några sökord och hitta den information du letar efter.
  • Om dina lokala lagar inte är tillgängliga på internet, kommer de fortfarande att vara tillgängliga på papper. Försök att kontakta din stad eller rådhus och fråga om att titta på en viss lag. Någon kan kanske se upp det, eller du kan behöva gå ner själv och titta upp det.
  • Bild med titeln Ta reda på om något är olagligt innan du gör det Steg 4
    4. Undersöka dina statliga lagar. Ibland är den aktuella verksamheten en fråga om statlig lag. I det här fallet måste du ta din undersökning till nästa nivå upp och undersöka statens lagar.Klicka här För länkar till alla 50 stater och deras lagar och förordningar.
  • Bild med titeln Ta reda på om något är olagligt innan du gör det Steg 5
    5. Sök de nationella lagarna i Förenta staterna. Om du inte har någon lycka till att lokalisera aktiviteten i statliga eller lokala lagar, måste du gå en nivå och titta på federal lag. Det finns flera nivåer av federal lag.
  • Klicka här För den amerikanska konstitutionen, som anses vara den högsta lagen i landet.
  • Naturligtvis finns det många fler lagar i landet än de som nämns i konstitutionen. Klicka här För ett sökbart register av lagar i USA.
  • Metod 2 av 2:
    Frågar professionella
    1. Bild med titeln Ta reda på om något är olagligt innan du gör det Steg 6
    1. Kontakta en advokat. Advokater får omfattande juridisk utbildning och kommer antingen att veta om något om olagligt, eller har resurserna att undersöka och ta reda på det. Om du har problem med att ta reda på om något är lagligt eller inte, försök att fråga en advokat.
    • Se till att vilken advokat du samråder fungerar i det område du planerar att ta den här åtgärden, eftersom lagar ändras baserat på den särskilda orten.
    • Om du känner till en advokat personligen eller har på i din familj, använd den resursen.
    • Om du inte personligen känner till en advokat, se om några företag i ditt område erbjuder gratis samråd. Advokater kommer ibland att ge ett gratis introduktionskonsult, hoppas kunna förvärva nya kunder.
  • Bild med titeln Ta reda på om något är olagligt innan du gör det Steg 7
    2. Fråga en polis. Medan polisen inte får samma juridiska utbildning som advokater gör, är de mycket väl bekanta med lokala lagar och kan förmodligen svara på några frågor du kan ha.
  • Nästan alla polisavdelningar har en "Kontakta oss" avsnitt på deras hemsida, som leder dig till det prästerummer. Använd detta för att fråga den lokala avdelningen om något är olagligt.
  • Bild med titeln Ta reda på om något är olagligt innan du gör det Steg 8
    3. Fråga med personalen på din kommunala byggnad. Även om lokala lagar inte skrivs ut online kommer de att finnas tillgängliga på stads- och stadshuset eller tingshuset. Du kan ringa den här platsen och fråga med personalen på kontoret om de är medvetna om något är olagligt. De kan känna till BAT, eller kunna ge dig de resurser du behöver för att ta reda på det.
  • Tips

    Se till att dina internetkällor citerar den specifika lag som de hänvisar till, eller är från välrenommerade källor.
  • Kom ihåg att lagen i många fall är öppen för tolkning, och det kanske inte är ett okomplicerat svar på din fråga.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande