Hur man ansöker om hud-bostäder

Förenta staternas institution för bostads- och stadsutveckling (HUD) driver det nationella HUD-programmet för att ge prisvärda, anständiga och säkra bostäder till hushåll med låg och måttlig inkomst, äldre och funktionshindrade. HUD behandlar inte applikationer direkt. Det ger snarare medel till lokala myndigheter, ideella organisationer och enskilda stater. För att bestämma din behörighet för HUD-bostad, måste du hitta den lämpliga bostadsbyrån för ditt område och slutföra en ansökan.

Steg

Del 1 av 2:
Navigera i HUD-programmet
  1. Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 1
1. Hitta din lokala bostadsbyrå. Även om HUD är federalt finansierad, drivs den på lokal nivå genom enskilda bostadsbyråer (ha). Du måste bestämma vilken som tjänar ditt specifika område för att få information om de program som finns i din region och gå vidare med ansökan.
  • Gå online till den här webbplatsen och välj ditt tillstånd för att hitta listan över ha i ditt område. Bläddra sedan igenom listan för att hitta kontaktinformationen (telefon och / eller e-post) för den i din stad.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 10
    2. Bekanta dig med HUDs program. Det finns ingen enstorlekspassar alla HUD-bostäder. Det finns snarare en mängd olika hjälpprogram (privatmarknadsuthyrning, hemköpsbistånd) och typer av bostäder (enfamiljshus, höghus), varav några kan vara bättre lämpade för dig / din familj och din speciella situation. Bland de många alternativen är följande program:
  • Bostadsval kupongprogram: Tidigare känd som avsnitt 8 bostäder, detta program är det största programmet som administreras av HUD. Det ger kuponger att hyra på den privata marknaden. Stödberättigade sökande är låginkomstfamiljer och individer, äldre och funktionshindrade.
  • Hem Investeringspartnerskapsprogram (Hem): Hemmet ger låginkomsthushåll med finansiering för att bygga, köpa eller rehabilitera bostäder för uthyrning eller ägande.
  • Bostadsmöjligheter för personer med aids (HOPWA): Detta program ger bostadsbistånd till personer med hiv / aids och deras familjer. Ytterligare supporttjänster tillhandahålls också.
  • Multifamily subventionerade bostadsprogram: Detta program innehåller avsnitt 202 Stödjande bostäder för äldre och Congregate Housing Services Program (CHSP). Dessa program kan vara särskilt fördelaktiga för äldre personer, eftersom de ger några ytterligare tjänster som hushållning och transport. CHSP är ett mycket begränsat program, och avsnitt 202 är tillgängligt för personer minst 62 år och med mycket låg inkomst.
  • Hudvet: Detta program strävar efter att minska hemlöshet bland veteraner och deras familjer. Ytterligare tjänster tillhandahålls.
  • Självhjälp Homeownership Opportunity Program (Shop): Till skillnad från några andra HUD-program, beviljas butiken främst till regionala och nationella ideella organisationer, inte individer / familjer. Det ger hjälp med att köpa och renovera hemsidor.
  • Bild med titeln Stäng ett bankkonto Steg 8
    3. Kontrollera din inkomst. Innan du spenderar tiden för att fylla i en lång applikation kan du kontrollera din inkomst mot "inkomstgränsen" som utvecklats av HUD för att avgöra vem som kommer att kvalificera sig för bostäder. Inkomstgränser varierar beroende på område och beror på storleken på ditt hushåll, så det är viktigt att jämföra din inkomst mot gränsen för det område där du söker bostäder.
  • Inkomstgränserna är baserade på medianinkomsten i din stad eller storstadsområde. "Nedre inkomst" -gränser ställs till 80% av medianen, medan "mycket låga" gränser är inställda på 50% av medianen.
  • Du kan kontakta din lokala ha för att ta reda på inkomstgränsen för ditt område, eller du kan se online på http: // huduser.Org / portal / dataset / il.html.
  • Bara för att din inkomst inte faller vid eller under inkomstgränsen betyder inte att du inte ska ansöka. Det kan dock vara en bra idé att prata med en ha representant först.
  • Bild med titeln Säg adjö till medarbetare Steg 12
    4. Bläddra igenom HUD-webbplatsen. Det finns många resurser tillgängliga här, och du kan hitta mycket information om olika bostadsprogram och typer av hjälp, liksom länkar för att lokalisera långivare, uppskattning av ett lån och hitta prisvärda lägenheter. Börja med att välja ditt tillstånd från "Statsinfo" Fliken längst upp på hemsidan.
  • Del 2 av 2:
    Fylla i ansökan
    1. Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 5
    1. Bestäm hur du fyller på programmet. Enligt den federala regeringens HUD-webbplats måste alla HUD-applikationer fyllas i i hårddisk, och du kan antingen fylla applikationen själv eller få hjälp från en HA-representant.
    • Vissa stater kan emellertid tillåta elektroniska tillämpningar för vissa program. Kontakta din lokala ha för att ta reda på deras specifika politik.
    • Om du fyller på appliceringen själv kan du kanske skriva ut det online och maila / faxa det, beroende på dina lokala HA: s policyer. Annars måste du göra ett möte för att gå in i ha-kontoret och fylla programmet där ute.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 7
    2. Boka tid. Om din HA kräver att du fyller i ansökan personligen, eller om du vill hjälp med att fylla i ansökan, ring din lokala byrå för att skapa ett möte.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 2
    3. Samla den nödvändiga informationen. Du behöver en rad information för applikationsprocessen, så samla det på förhand för att du ska vara beredd. Om du går in på HA: s kontor är det bäst att ha den information som skrivs ner om du glömmer något.
  • Du behöver din aktuella adress och telefonnummer tillsammans med information om alla som kommer att bo i bostadsenheten (namn, kön, födelsedatum och deras förhållande till hushållets huvud).
  • Ansökan kommer att kräva information om veteranstatus eller om du för närvarande bor i substandard boende. Dessa detaljer kan hjälpa dig att kvalificera dig för specifika program.
  • Du måste ge en uppskattning av din hushållsinkomst de närmaste 12 månaderna och inkomstkällorna.
  • Var beredd att ge kontaktuppgifter för dina nuvarande och tidigare hyresvärdar, arbetsgivare och banker.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn Steg 4
    4. Leta reda på lämplig dokumentation. När du går till bostadsbyrån för att fylla i din ansökan, bör du ta med dig födelsecertifikat, avkastning, ditt körkort och annan information som hjälper HA att verifiera den information du ger på din ansökan.
  • Med den här dokumentationen tillgänglig när du fyller på programmet kommer att göra processen att springa mycket smidigare och snabbt. Annars kan du behöva spendera dagar eller veckor som får informationen till rätt personer och väntar på att din ansökan ska behandlas under tiden.
  • Bild med titeln vara ett hemligt medel Steg 9
    5. Fyll i ansökan. Ansökan kan vara ganska detaljerad, så förvänta sig att spendera ett tag att fylla i det. Om du fyller på det online, var noga med att avsätta tillräckligt med tid, eftersom vissa system kanske inte kan spara dina framsteg och du vill inte börja om igen om du blir avbruten i mitten.
  • Ansök om så många olika hjälpprogram som du kan. De flesta har stora väntelistor, och applicering på flera program maximerar dina chanser att flytta till toppen av minst en väntelista i en relativt snabb tidsram.
  • Vänta listor får bara vara öppna för ett kort fönster under en viss tidsperiod. För att öka din sannolikhet att göra det på väntelistan om din ansökan accepteras är det viktigt att du uppfyller den nödvändiga tidsfristen för att ansöka om ett visst program. Att ha all nödvändig information och dokumentation med dig när du går till ha för att fylla i programmet hjälper dig att undvika onödiga förseningar.
  • Har i allmänhet fått många fler applikationer för hjälp än vad de kan acceptera. Om du uppfyller några kriterier som räknas som preferens eller prioriterad status, var noga med att notera dessa på din ansökan, eftersom de kommer att göra dig mer benägna att flytta upp väntelistan och väljas för bostäder. Prioriterad status kan ges till någon vars lägenhet har dömts - som lever i ett skydd eller på gatan - som lider av en allvarlig medicinsk akut - som betalar mer än hälften av sin inkomst i hyran - vem står inför våld i hemmet - eller som utvisas genom inget eget fel.
  • Se till att din ansökningsinformation är helt korrekt. Om bostadsbyrån eller en hyresvärd finner att du har lämnat falsk information om din bostadsansökan, kan den nekas.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 13
    6. Fråga frågor. Om du har fyllt i ansökan personligen, kommer en HA-representant att vara tillgänglig för att svara på eventuella frågor som du kan ha om HUD-bostäder och ansökan. Han kan ge dig information om olika program, urvalsprocessen, vänta listtider, etc.
  • När som helst under processen kan du ringa din lokala byrå och fråga dem frågor om ansökan, tillgängliga program i ditt område, och så vidare. Du bör också kunna göra ett möte för att prata med en representant på kontoret om andra bekymmer än att fylla i en ansökan.
  • Tips

    Vänta listor för bostadsbistånd kan sträcka sig från två till fem år, med särskilt långa väntar i storstadsområden.
  • Om man inte har den typ av bostad du letar efter, överväga att titta på någon annanstans om du kan flytta till ett annat område - en annan närliggande Ha kanske.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande