Hur man blir en varumärke ambassadör

Att arbeta som en varumärke ambassadör kan vara ett bra sätt att göra lite extra sidokassa, men det är inte alltid uppenbart - eller lätt att få din start. För att låsa en position som en personlig ambassadör, söka efter speciella varumärkeshändelser som äger rum i ditt område och prata med evenemangets arrangörer om möjligheter till kommande evenemang. Om du är mer intresserad av att bli en betald influencer på sociala medier, försök att skicka ett förslag till det företag du är intresserad av att representera på den sociala medierplattformen efter eget val.

Steg

Metod 1 av 2:
Bli anställd för märkesvaror
  1. Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 10
1. Forskning Brandhändelser pågår i ditt område. Kontrollera sidan "Evenemang" på Facebook eller kör en snabb sökning efter "Brand Events" tillsammans med namnet på din stad. Resultaten du drar upp ger dig en uppfattning om vad som händer nära dig. Företag som bilproducenter, kläddesigners, alkoholdestillerier, cellleverantörer och konsumentteknikföretag håller regelbundet marknadsföringshändelser.
  • Medan du surfar, tänk på vilken typ av saker du är passionerad. Chansen är att du kommer att kunna hitta minst ett tillfälle som leder till dina intressen.
  • Om du är konfronterad med så många alternativ att du inte är säker på var du ska börja, kan det hjälpa till att göra en lista över alla företag du kan se dig som representerar och begränsa det till 2 eller 3 som du gillar mest.
  • Bilden med titeln har ett bra jobbintervju steg 8
    2. Prata med ett företagsrepresentant personligen vid en kommande händelse. Fråga om att ta reda på vem som kör händelsen och närma dem om möjligheten att bli en betald associerad. De kommer att ge dig en nedgång på de nödvändiga kvalifikationer och egenskaper som de letar efter på en ambassadör, liksom det exakta ansvarsområdena som rollen medför. Åtminstone kan de ta kontakt med den person som ansvarar för att anställa.
  • Ta lite tid att lära dig lite om företaget innan du dyker upp. Ju mer kunniga och entusiastiska du verkar, desto mer sannolikt är det att de vill ta med dig ombord.
  • Bild med titeln Få ett jobb Steg 16
    3. Ansök på jobbet vid bolagets nästa händelse. I vissa fall kan du kanske ansöka om ett varumärke ambassadör det gammaldags sättet. Besök webbplatsen för det företag du vill arbeta för och kolla in deras "karriär" eller "möjligheter" sida. När du är där, leta efter en länk till en applikation eller kontaktformulär där du kan uttrycka intresse i positionen och berätta för företagets marknadsförare lite om dig själv.
  • Om du inte ser några listor på företagets hemsida, försök leta efter relaterade inlägg på jobbsökningswebbplatser som Monster, faktiskt och LinkedIn.
  • Beroende på vilken produkt eller tjänst som annonseras kan tidigare erfarenhet av marknadsföring eller sjukhasposities ge dig en kant över andra sökande.
  • Bild med titeln Få ett jobb Steg 6
    4. Representera företaget vid framtida händelser. Som en varumärkeambassadör kommer dina uppgifter att innehålla saker som att dela ut prover, utföra produktdemonstrationer och ge speciella presentationer om företaget och vad de gör. Du kan också bli ombedd att anlända tidigt eller stanna sent för att hjälpa till med andra uppgifter som att konfigurera bås och visar.
  • Brand ambassadörer ges också typiskt skjortor, hattar, jackor och andra specialmarkerade kläder att bära.
  • Var beredd att göra något annat som evenemangsarrangörerna behöver du göra, till exempel strumpbackupprodukter eller anmäla intresserade kunder för företagets postlista.
  • Metod 2 av 2:
    Bli en online varumärke ambassadör
    1. Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 12
    1. Komma i kontakt med det företag du är intresserad av att marknadsföra. Skicka ett kort meddelande direkt till företagets Instagram, Facebook eller Twitter-konto och fråga om möjligheten att bli en varumärkeambassadör. Fokusera på de typer av företag du ofta ser som nämns i sponsrade inlägg. Om de arbetar med andra influenser är chansen att de är intresserade av att arbeta med dig också.
    • Förvänta dig inte att ett företag ska vara den som når ut till dig om du inte redan har en imponerande sociala medier som följer.
    • Om du antar att du passar räkningen för vad företaget letar efter, kommer de att meddela dig tillbaka och följa upp med detaljer om hur du kommer igång.
  • Bildtiteln blir ett miljonärsteg 16
    2. Representerar bara märken du faktiskt använder och gillar. Som ett märke ambassadör är ditt jobb att sälja dina anhängare på en viss produkt eller tjänst. Om du inte riktigt står bakom vad du annonserar, kommer de att känna att de får en spiel snarare än en personlig rekommendation från någon vars åsikter de litar på.
  • De flesta sponsorföretag tillåter sina varumärkesambassadörer att testa sina produkter och tjänster (t.ex. en ny klädstreck eller måltidsabonnemangstjänst) så att de kan prata om dem med mer myndighet.
  • Att driva något på ett sätt som känns tvång (eller alltför kraftfulla) kan kosta dig anhängare.
  • Bild med titeln nå massorna steg 6
    3. Posta engagerande innehåll till din föredragna sociala medier plattform. Din kontakt inom företaget kommer vanligtvis att ge dig några riktlinjer för hur de vill ha sponsrade tjänster som ska struktureras. De kan begära att du visar en present på ett visst sätt, till exempel, eller inkluderar specifika hashtags i den medföljande bildtexten.
  • Om du njuter av din största följande på Instagram eller YouTube tar du foton eller videoklipp av dig själv med hjälp av en företags produkter, tillsammans med uppmärksamhetsfulla bildtexter som förklarar dina anhängare varför de borde försöka det för sig själva.
  • På plattformar som Facebook eller Twitter kan ditt sponsrade innehåll baseras runt längre inlägg som beskriver dina erfarenheter i detalj.
  • När du har nöjt med företagets grundläggande kriterier, har du lite frihet över hur du väljer att presentera dina inlägg. Företag arbetar med influencers på grund av den sväng som de har med en viss publik, vilket innebär att du uppmuntras att göra saker på dig.
  • Bild med titeln Skriv ett blogg Post Steg 15
    4. Hålla fast vid ett vanligt skickningsschema. Få vana att sätta upp nytt innehåll på en konsekvent grund. Detta kan betyda varje vecka, veckovis eller till och med dagligen, beroende på arten av ditt arrangemang med din sponsor. Om du får betalt av posten betyder mer innehåll mer pengar i fickan.
  • Företaget kan be dig att göra strategiskt tidsbestämda tjänster för att sammanfalla med försäljning eller pågående marknadsföringskampanjer, eller de kan lämna frekvensen till ditt eget gottfinnande.
  • Bild med titeln Skriv ett blogg Post Steg 6
    5. Få din publik involverad. Bjud in dina anhängare att ställa frågor eller dela sina egna erfarenheter med en viss produkt i kommentarfältet i ditt inlägg. Ta då tid att svara på så många kommentarer som du kan. Att interagera med din följande direkt kan påverka sitt beslut att ge de varor du främjar ett skott.
  • Tagg dina anhängare i dina svar eller nämna dem med namn för att ta itu med dem på en mer personlig nivå.
  • Bild med titeln Skriv om dina hobbyer och intressen Steg 5
    6. Bygga så stort ett följande som möjligt. Fortsätt Racking Up-abonnenter När du fyller din sida med inspirerad, kvalitetsinnehåll. Om din profil för närvarande är inställd på privat, överväga att göra det offentligt. Ju fler ögon du lyckas komma på dina inlägg, desto mer pengar kommer din sponsor att göra.
  • Att få följande från högprofilerade användare är ett bra sätt att rikta mer trafik till din sida.
  • Gör det till en punkt att ansluta till andra framgångsrika influencers. Det här kommer inte bara att utöka ditt nätverk, det kommer också att ge dig en lista med hjälpsamma exempel att se till.
  • Tips

    De flesta märkt händelsesignaler är engångs enda möjligheter, vilket innebär att de kanske inte räcker för att betala räkningarna på egen hand.
  • Gilla, dela, och kommentera sponsrat innehåll kan ofta hjälpa till att locka uppmärksamheten hos företagets marknadsföringskoordinatorer.
  • Vissa företag kompenserar sina ambassadörer med gratis varor snarare än kontanter. Var noga med att granska villkoren för ditt kontrakt noga innan du accepterar om du är i det för en lönecheck.
  • Top-Level Brand Ambassadors har potential att göra så mycket som $ 20.000-50.000 per år, med lönesatser som sträcker sig från $ 10-16 per timme.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande