Hur man donerar kläder till välgörenhet

Alla har saker i sina garderober som de inte har bäras i år. Men något du inte älskar längre kan vara en annan persons nya favoritutrustning! För att undvika att kasta kläderna eller få dem att röra upp ditt hus, donera dem till välgörenhetsorganisationer. Välj rätt plats för att släppa av dina kläder, bestämma vad du ska donera, och klara dina kläder för donation för att se till att dina föremål är goda användningsområden i år att komma.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta ett donationscenter
  1. Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 1
1. Gör en online-sökning för att kontrollera ditt områdes alternativ. Om du inte planerar att skicka av dina kläder till en online-only donationsorganisation, är det bäst att hålla fast vid lokala donationscentra. Detta gör det lättare att transportera kläderna.
  • För att hitta en lokal plats, skriv "kläder donationscentraler nära mig" eller "kläder donationscentraler i Seattle" i din favorit sökmotor.
Expertips
Direktlättnad

Direktlättnad

Humanitärt biståndsorganisationsdirect Relief är en prisbelönt humanitär biståndsorganisation, aktiv i alla 50 stater och mer än 80 länder. De fokuserar på att hjälpa människor som påverkas av nödsituationer och naturkatastrofer. Direktlättnad har varit högt rankad av välgörenhet Navigator, Guidestar och Centrum för High Impact Philanthropy vid University of Pennsylvania, för deras effektivitet, effektivitet och öppenhet.
Direktlättnad
Direktlättnad
Humanitärt biståndsorganisation

Se till att organisationen accepterar donationer av begagnade kläder. Direkt lättnad, en humanitär biståndsorganisation, säger att det är viktigt att donera till en välgörenhet som specifikt frågar efter begagnade kläder. "Det finns grupper som specialisera sig på att acceptera begagnade föremål, eller som håller drivrutiner för vissa produkter. Folk vill hjälpa och de vet att något kan vara användbart för någon annan, men den faktiska logistiken att få den kläderna till en person i nöd kan vara svårt. Systemet behöver redan vara på plats, eller det kan sluta göra en röra av en redan delikat situation."

  • Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 2
    2. Donera till goodwill för att stödja sitt anställningsuppdrag. De flesta städer och ännu mindre städer har goodwills. Goodwill är ett utmärkt alternativ för donation. De accepterar alla dina föremål, och de sätter de flesta av sina vinster tillbaka till arbetsutbildning och sysselsättningsprogram för kämpande arbetstagare i USA.
  • Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 3
    3. Ge till frälsningsarmén om du behöver en lastbil hämtning. Du kan också hitta frälsningsarmé i de flesta städer och städer i USA. De kan vara bäst för familjer med riktigt stora donationer, eftersom de kan hämta dina kläder från ditt hem.
  • Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 4
    4. Ring hemlösa bostäder för att se om de behöver kläder. Om du har hemlösa skydd i ditt område, ge dem ett samtal. Det här kan vara ett bra sätt att få dina kläder till människor som behöver det mest, direkt. Ring innan du släpper kläderna, eftersom det kan vara bättre tider för skyddet att hantera drop-offs.
  • Du bör också ringa skydd för kvinnor och barn som är offer för missbruk, speciellt om du har professionella kvinnor eller barnkläder.
  • Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 5
    5. Släpp av kläder med din lokala religiösa institution. Om du tillhör en religiös organisation är de troliga i ett löpande donationsprogram. Kontrollera om de accepterar kläder, och när du kan släppa av det.
  • Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 6
    6. Gå online för att donera unika typer av kläder. Om du har PROM och bröllopsklänningar, tuxedos och äldre professionella kläder som ligger runt din garderob, leta efter specialiserade organisationer online. Det finns många stiftelser som är dedikerade till att samla och sälja bara en typ av kläder.
  • För Prom-klänningar, prova Fairy Godmothers Inc.
  • För bröllopsklänningar, besök brudens hemsida över Amerika.
  • För professionell kläder, använd klänning för framgång (för kvinnor) eller karriärutrustning.
  • Metod 2 av 3:
    Plockar saker att donera
    1. Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 7
    1. Lägg åt sidan en hel dag för att städa ut ditt hem. Välj en dag när du inte har något annat pågår, till exempel en fri lördag eller en ledig arbetsdag eller skola. Sortering genom kläder kan vara tidskrävande, och du vill inte bli frustrerad eftersom du går tom för tiden mitt i din de-cluttering extravaganza.
    • För att göra denna process roligare, sätt på lite optimistisk musik medan du sorterar.
  • Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 8
    2. Fokusera på garderober. Garderober, mer än andra ställen i ditt hus, samla saker. Dessa kommer att vara områden i ditt hem där de flesta oanvända kläder och skor är belägna. Börja med sovrumsskåp och flytta sedan till alla hall eller förvaringsskåp.
  • Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 9
    3. Sortera dina kläder i högar för att hålla och ge bort. Om du inte har slitit något på över ett år, överväga att ge bort det. Om något inte passar dig, kan det också tillhöra sig i donerapelaren. Kom ihåg, något som inte längre är perfekt för dig kan vara någon annans skatt.
  • Du kan göra tre högar: "behåll", "ge bort" och "osäker."I slutet av din sortering, återkom du" osäker "hög och fråga dig själv" kommer jag verkligen att bära det här igen?"För varje objekt.
  • Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 10
    4. Välj objekt som är i gott skick. Medan det kan vara frestande att ge bort det paret av helt förstörda jeans, motstå den uppmaningen. Du skapar mer arbete för donationscentra när du ger dem objekt som inte kan återanvändas av andra människor.
  • För kläder som är totalt förfall, överväga att rippa upp dem för att göra rengöringsdukar. Du kan också se online för återvinningscentraler för kläder, som är annorlunda än donationscentra.
  • Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 11
    5. Ge bort professionella kläder för att hjälpa arbetssökande. Människor som är ute av arbetet är ofta beroende av donerade kläder för intervjuer. De kanske inte har råd med fullpris kostymer, skjortor och slacks, så allt du donerar kunde sättas till mycket bra användning.
  • Professionella skor är också i hög efterfrågan.
  • Även obehagliga professionella kläder kan vara användbara. Människor kan få dessa saker skräddarsydda och fortfarande spendera mindre än de skulle på nya professionella kläder.
  • Bild med titeln Organisera en skos garderob Steg 2
    6. Donera skor. Skor som är i gott skick kan doneras. Donera inte skor som är ute av form eller har slitna sålar, eftersom människor inte kommer att hitta dessa användbara. Skor som har bra sålar, har hållit sin form, är ren och har alla tillbehör som snören fortfarande intakta gör perfekta val för att donera. Sandaler, stövlar och sneakers är också önskade saker i välgörenhetsbutiker.
  • Metod 3 av 3:
    Förbereder dina föremål
    1. Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 12
    1. Kontrollera fickorna för lösa föremål. Se till att du inte ger bort lös förändring, smycken eller nycklar tillsammans med dina kläder! Det kan vara mycket svårt för donationscentra för att få dessa saker tillbaka till dig.
  • Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 13
    2. Tvätta alla kläder du planerar att donera. Var noga med att du inte donerar smutsiga eller illaluktande kläder. Använd ett unscented rengöringsmedel för att undvika att utlösa någons känslighet. Vik kläderna innan du får dem redo för transport.
  • Om du donerar saker som måste rengöras, gör det här innan du donerar också.
  • Barnkläder och tillbehör behöver en särskilt bra städning, men var noga med att använda tvättmedel som är säkra för spädbarns hud.
  • Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 14
    3. Kolla på ditt donationscenters regler. Vissa donationscentraler kommer att be dig att lägga alla dina kläder på hängare. Andra kanske vill ha dem snyggt vikta, och vill inte att du ska ge dem några hängare. Gå online eller ring för att du klibbar med riktlinjerna för donationscenteret du har valt.
  • Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 15
    4. Lämna inte stift eller häftklamrar i kläder. Att lämna skarpa stift eller häftklamrar i kläder kan skada de människor som sorterar dem på donationscentret. Om inte säkerhetsnålarna är en del av föremålet (som ett par obehagliga jeans), ta bort dessa också.
  • Om du aldrig har slitit objektet kan du (och förmodligen) lämna taggen på.
  • Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 16
    5. Välj en stor låda eller påse för att transportera kläderna. Använd en stor kartong, plastfack eller tunga papperskorgen. När du har fyllt i det halvvägs, testa för att du fortfarande kan lyfta den. Fortsätt fylla det tills det är fullt eller bara vid din lyftgräns.
  • Om du vill ha dina plastkorgar tillbaka, kanske du vill hålla fast vid kartong och påsar. Speciellt om mitten är upptagen kan de inte ha tid att omedelbart tomma rutiner och ge dem tillbaka till dig.
  • Bild med titeln Donera kläder till välgörenhet Steg 17
    6. Känn kraven på att få skatteavdrag. I Förenta staterna kan du få ett skatteavdrag för välgörande donationer, vilket kan minska din skattepliktiga inkomst något. Variera din kläddonation och uppskatta "Fair Market Value" av varje bit. Det innebär att du måste bestämma hur mycket du kunde ha sålt kläderna för.
  • För att kvalificera sig för avdrag måste din välgörenhetsorganisation vara legitim. Läs IRS: s publikation om regler för donation för att kontrollera kraven för donationscentraler: https: // IRS.GOV / PUB / IRS-PDF / P526.pdf.
  • Fråga donationscentret för ett kvitto varje gång du donerar för att hålla i dina poster i händelse av en revision.
  • De flesta länder runt om i världen har alternativ för avdrag i sina skattekoder. Kontakta dina lokala tjänstemän för att ta reda på de specifika reglerna för din nation.
  • Goodwill ger en praktisk värde guide som kan hjälpa dig att specificera dina kläder. Du kan hitta den här: http: // amazinggoodwill.com / hubfs / docs / donation_value_guide_-100115.pdf.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Vissa välgörenhetsorganisationer ger påsar för dörr-till-dörr-samling. Du kan använda detta som en påminnelse för att fylla en väska för din betrodda välgörenhet.
  • Se till att du inte vill ha kläderna innan du ger dem bort. Om du har några tvivel, gör du en "Jag är fortfarande inte säker hög" och kom tillbaka till det senare.
  • Varningar

    Placera inte något annat än kläder i klädfack. Breakables kunde bryta och skada insamling av föremålen.
  • Se till att du ordnar en tid att släppa av kläderna eller veta att den plats du ska är öppen. Lämna inte kläder på dörrarna. Detta uppmuntrar stöld.
  • Saker du behöver

    • Behållare som lådor, påsar, etc.
    • Kläder
    • Doftfri tvättmedel
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande