Hur tjäna och spara pengar

Det kan vara svårt att tjäna och spara pengar, speciellt om du inte är bra på pengarhantering och kämpar för att betala av dina skulder. Men att tjäna en inkomst är det första steget för att spara pengar och betala av någon skuld som kan begränsas av din ekonomi. Du måste också justera dina livsstilsvanor för att vara mer att besvara vänlig och öka besparingarna i ditt bankkonto.

Steg

Del 1 av 3:
Intjäna en inkomst
  1. Bild med titeln Tjäna och spara pengar Steg 1
1
Leta efter heltidsanställning. Det första steget att bygga dina besparingar är att få heltid eller deltidsanställning. Du kan söka efter potentiella jobb online via listning webbplatser eller i avsnittet Classifieds av din tidning. Nyckeln till att landa ett jobb är att hitta en position som du är kvalificerad för och det spelar till dina styrkor som en sökande.
  • För att öka dina chanser att anställa bör du skapa en stark återuppta och en Personligt brev som anpassas för de positioner du ansöker om. Du ska då skicka ut applikationer till flera positioner du tror kommer att vara en bra passform för dig, baserat på ditt CV och dina kvalifikationer.
  • Bild med titeln Tjäna och spara pengar Steg 2
    2. Överväg att få ett deltidsjobb. Om du redan har heltidsanställning men kämpar för att spara pengar, kan du få ett deltidsjobb för att tjäna lite extra pengar. Detta kan vara ett lågt skickligt jobb som servitris, bartending eller arbetar som tjänsteman i detaljhandeln. Du kan också ta på sig sida möjligheter som relaterar till ditt heltidsjobb. Om du till exempel är en lärare kan du tjäna mer pengar på sidan genom att ta öppna bubbande positioner eller undervisa en extra klass på en community college i närheten.
  • Om du planerar att tjäna deltidskassa av servitris eller bartending, kommer du sannolikt att behöva få din proservicen innan du kan anställas av en arbetsgivare i en bar eller restaurang. De flesta provar certifieringar kan göras online för $ 25- $ 30 via ditt tillstånds bevarandeprogram.
  • Bild med titeln Tjäna och spara pengar Steg 3
    3. Erbjuda att göra udda jobb i ditt grannskap. Om du kämpar för att hitta heltidsanställning eller letar efter extra inkomst på sidan, kan du leta efter andra sätt att tjäna lite extra pengar. Detta kan vara genom att erbjuda att skovla uppfart eller klippa gräsmattor för dina grannar eller barnpassning för en familjvän i närheten. Leta efter tillfälligt arbete som du kan göra enkelt och konsekvent, som en veckovis nyhetsbrevleveransväg eller en betald konsert som barnflicka för barn i området.
  • Bild med titeln Tjäna och spara pengar Steg 4
    4. Vänd en hobby eller passion till en inkomstkälla. Kanske har du alltid älskat att hekla och har blivit mycket bra på att göra hattar och halsdukar för familj och vänner. Du kan använda den här hobbyen som en potentiell inkomstkälla genom att skapa en webbutik där du säljer dina handgjorda produkter eller genom att sälja dina produkter på marknader och mässor. Detta gör det möjligt för dig att göra något du tycker om och tjäna lite extra inkomst.
  • Många småföretagare börjar små, med begränsat lager och en online-butik, speciellt om de är de enda som gör, marknadsföring och säljer sina handgjorda produkter. Du kan köra din butik som en Side Business Medan du behåller ett heltidsjobb tills det blir hållbart nog att vara din heltidskälla.
  • Del 2 av 3:
    Skapa ett sparkonto
    1. Bild med titeln Tjäna och spara pengar Steg 5
    1. Betala av någon skuld innan du börjar spara pengar. För att spara pengar effektivt måste du först betala någon befintlig skuld du kan ha, till exempel kreditkortsdebitering eller studentlånskuld. Gör detta i månatliga betalningar och försök alltid att betala så mycket av din skuld som möjligt, så fort som möjligt, eftersom det kommer att hindra dig från att debiteras höga räntor.
    • Du kan ställa in automatiska betalningar via din bank där du betalar samma belopp på dina utestående skulder varje månad. Med konsekventa betalningar bör du snabbt och effektivt betala din skuld.
    Expertips
    Benjamin Packard

    Benjamin Packard

    Finansiell Advisorbenjamin Packard är en finansiell rådgivare och grundare av Lula Financial baserat i Oakland, Kalifornien. Benjamin gör ekonomisk planering för människor som hatar ekonomisk planering. Han hjälper sina kunder att planera för pension, betala ner skulden och köpa ett hus. Han tjänade en BA i juridiska studier från University of California, Santa Cruz 2005 och en Master of Business Administration (MBA) från California State University Northridge College of Business 2010.
    Benjamin Packard
    Benjamin Packard
    Finansiell rådgivare

    Vår expert samtycker till: Det är omöjligt att spara pengar när du fortfarande har enastående skulder eftersom du måste betala dem någon gång och de kommer att hålla intresse när du inte betalar dem. Prioritera att betala av skulder innan du börjar spara.

  • Bild med titeln Tjäna och spara pengar Steg 6
    2
    Ställ in ett sparkonto på din bank. När du har betalat alla dina skulder bör du öppna ett sparkonto på din bank. Prata med en bankrepresentant hos din bank om att öppna ett intressefritt sparkonto, där du inte debiteras en avgift för att deponera pengar i sparkontot varje månad. Vissa sparkonto är också inställda för att belöna dig för att deponera ett visst belopp i kontot varje månad.
  • Beroende på din arbetsgivare kan du också styra en del av din lönecheck i ditt sparkonto varje månad. Prata med din arbetsgivare om den här möjligheten.
  • Om du verkligen vill se till att du inte spenderar några av dina besparingar kan du öppna ett sparkonto hos en annan bank som inte är din huvudbank. På så sätt är ditt checkkonto och ditt sparkonto helt separata och är inte lättillgängliga från ett konto eller ett betalkort.
  • Ett annat alternativ är att betala dig först innan du betalar dina räkningar. Det innebär att du lägger din lönecheck på ditt sparkonto och sedan återkommande veckovisa betalningar till ditt kontrollkonto för att betala för räkningar och kostnader. Detta kommer att bidra till att du inte försummar ditt sparkonto eller använder dina besparingar för att betala för onödiga utgifter.
  • Bild med titeln Tjäna och spara pengar Steg 7
    3. Begå att spara en viss summa pengar varje månad. Ange en minsta summa pengar du kommer att deponera på ditt sparkonto varje månad och hålla fast vid det. Detta kan vara liten, $ 200- $ 300 för att börja, speciellt om du har en hög kostnad. Försök att öka beloppet eftersom dina inkomster ökar och dina utgifter blir mer hanterbara. Helst bör du spara en bra mängd av din inkomst så att ditt sparkonto fortsätter att växa och trivas.
  • Din arbetsgivare kan också ha en pensionsplan som du kan anmäla dig, känd som en 401 (k). Denna plan gör det möjligt för din arbetsgivare att matcha hur mycket pengar du deposition i din 401 (k) och de maximala årliga avgifterna för dessa medel blir större ju längre du arbetar hos företaget. Detta kan hjälpa dig att spara för pensionering och vara smart om dina besparingar.
  • Bild med titeln Tjäna och spara pengar Steg 8
    4. Använd dina besparingar som investeringar i ett framtida köp eller erfarenhet. Det kan vara svårt att spara pengar varje månad, speciellt när du är frestad att köpa nya kläder eller gå ut varje natt. Fokusera på att spara med syfte, där varje dollar du sparar kommer att fungera som en investering i framtida inköp eller erfarenheter.
  • Tänk på ett stort biljettobjekt som du sparar för, som ett nytt hem eller en fortsatt utbildningskurs, eller en livsförändrande upplevelse, som en två månaders backpacking resa eller en termin som studerar utomlands. Att ha ett syfte med dina besparingar kommer att motivera dig att fortsätta att lägga till ditt sparkonto och belöna dig själv för att vara medveten om dina utgifter.
  • Del 3 av 3:
    Justera dina livsstilsvanor
    1. Bild med titeln Tjäna och spara pengar Steg 9
    1
    Skapa en budget och begå det. Om du inte redan har en budget, bör du skapa en och begå det. Det innebär att du bestämmer dina nödvändiga kostnader och säkerställer att din inkomst omfattar dina utgifter. Detta kan också hjälpa dig att spara pengar, eftersom du kommer att kunna hålla din besparingsplan och inte överskrida onödiga föremål. Din budget bör omfatta:
    • Hyr och verktyg.
    • Transport.
    • Mat.
    • Diverse utgifter, som bilbetalningar, skolmaterial, hälso- och sjukvårdsbetalningar mm.
    • Om du har några skuldbetalningar, lägg till dessa till din budget som nödvändiga kostnader och betala dem så snart som möjligt.
    Expertips
    Nicolette Tura, MA

    Nicolette Tura, MA

    Life Coachnicolette Tura är en hälsopersonal och grundare av den upplysta kroppen, hennes välbefinnande och relationer konsulttjänst baserat i San Francisco Bay-området. Nicolette är en 500-timmars registrerad yoga lärare med en psykologi och mindfulness major, en nationell akademi av sportmedicin (nasm) certifierad korrigerande träningspecialist och är en expert på holistiskt boende. Hon har en ba i sociologi från University of California, Berkeley och fick hennes masterexamen i sociologi från SJSU.
    Nicolette Tura, MA
    Nicolette Tura, MA
    Livscoach

    Fokusera på hur din inkomst kommer att öka, inte på din brist på pengar. Tänk på lagen om attraktion. Om du alltid tänker på hur mycket du är i skuld, är du mer benägna att stanna i skuld. Om du fokuserar din uppmärksamhet på pengar som kommer in i din besittning, kommer pengarna att börja komma till dig. Attraktionslagen ger dig vad du fokuserar på det mesta.

  • Bild med titeln Tjäna och spara pengar Steg 10
    2. Undvik att äta ute. Att äta alla dina måltider är en garanterad pengar som är så snitt ner på dina matvanor och fokusera på matlagning minst en till två måltider om dagen. Om du tenderar att köpa en kaffe varje morgon på väg till jobbet, skära ner på dina utgifter genom att köpa kaffebönor och göra ditt eget kaffe hemma. Om du äter ute till lunch varje dag, försök att packa en lunch istället för att spara $ 10- $ 15 per dag. Även en liten mängd som sparas varje dag kan lägga till mer pengar på ditt sparkonto.
  • Bild med titeln Tjäna och spara pengar Steg 11
    3. Gör en livsmedelsbutik innan du går livsmedelsbutik. Planera dina måltider för veckan och göra en livsmedelsbutikslista så att du håller dig på spår när du går med mataffär. Du borde ha tillräckligt med minst två till tre måltider om dagen. Det kan vara till hjälp att beteckna en dag som din livsmedelsbutik, som lördag eller söndag, när du vet att jordbrukarens marknad kommer att vara öppen eller när du har tillräckligt med tid att göra en bra mataffär.
  • Bild med titeln Tjäna och spara pengar Steg 12
    4. Köp lågprisartiklar och använda kuponger. Var på utkik efter erbjudanden på mat via kuponger till din lokala mataffär eller Big Box Store. Du bör också välja lågprisversioner av mat eller diskonterad mat när du går till livsmedelsbutik.
  • Bild med titeln Tjäna och spara pengar Steg 13
    5. Sätt din extra förändring i en bytburk. Håll inte din extra förändring med dig eller djupt i dina kappfickor. Starta en extra byte burk och lägg till all din ändring till den. Med tiden kan det lägga till en betydande summa pengar du kan lägga till på ditt sparkonto.
  • Bild med titeln Tjäna och spara pengar Steg 14
    6. Tänk på dyra objekt i minst 24 timmar innan du köper dem. För att förhindra att köpa varor på impuls ska du vänta minst 24 timmar innan du köper ett dyrt föremål eller en produkt. Ta dig tid att tänka på om du vill ha objektet och om varan är en värdefull investering. Detta förhindrar att du beklagar ditt köp senare eller betalar för mycket för ett objekt som du kan betala mindre för med lite forskning och övervägande innan du köper.
  • Bild med titeln Tjäna och spara pengar Steg 15
    7. Använd debet eller kontanter i stället för kredit att betala för varor. Undvik skuld genom att använda debitering eller pengar för att betala för varor, särskilt nödvändiga kostnader. Med hjälp av debitering kan du hålla reda på dina inköp och använda pengar ger dig en känsla av hur mycket du spenderar varje dag.
  • Du kanske vill ta ut dina matpengar för månaden, till exempel, och använd den här kontanterna klokt på matvaror. På det här sättet kommer du inte att kunna överskrida innan månaden är ute och du kan stanna på budgeten.
  • Hur kan jag strategisera ett rimligt besparingsmål?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Ara Oghoorian, CPAAra Oghoorian, CPacertified Financial Planner & Accountant
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande