Hur man undviker att bli stalkad på sociala medier

Oavsett om du är försiktig med en obsessiv stalker, eller du vill helt enkelt inte ha en kryp ofling över dig, det är inte svårt att neka främlingar som är kul medan du fortfarande njuter av den sociala aspekten av nätverkswebbplatser. Gör ändringar i dina sekretessinställningar över plattformar. Var försiktig med att stänga av platsspårning och märkning i bilder. Interagera inte med din stalker och få de myndigheter som är involverade om det behövs.

Steg

Metod 1 av 4:
Skydda din information
  1. Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 1
1. Gör dina profiler privata. Varje social media-webbplats gör att du kan bestämma vilken information som delas med webben och vad som är privat eller delat med kontakter. Dra nytta av den här funktionen och skydda dig enkelt från en stalker. Ställ in dina inställningar för att bara dela information och interagera med vänner eller kontakter.Var vaksam på alla dina sociala medieplattformar och justera dina sekretessinställningar.
  • Om du har konton på Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr, Instagram och YouTube, till exempel, kontrollera att du kontrollerar dina sekretessinställningar på var och en och maximerar dem över hela linjen. Akta dig för att vissa webbplatser, som VSCO och Pinterest, har lite för inga sekretessinställningar.
  • Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 2
    2. Inaktivera geotagging. Geotagging visar automatiskt din plats från din smartphone. Detta kan vara farligt eftersom en stalker kan veta var du är och, ännu viktigare, om du är hemma eller borta. Gå till programmets inställningar på din telefon och inaktivera geotagging eller platsfunktioner.
  • Stäng av alla plats- och geotaggingstjänster för sociala medier.
  • Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 3
    3. Använd ett annat användarnamn för varje social media webbplats du är på. Om ditt användarnamn på Facebook är "valparandcookies", Vem som helst kan ansluta till en sökmotor och hitta dina andra profiler under det användarnamnet. Om du har flera sociala mediekonton, använd ett annat användarnamn för var och en. Detta kommer att bidra till att skydda din integritet och göra saker svårare för en stalker.
  • Håll inte samma användarnamn och lägg bara till bindestreck eller ändra några bokstäver. En skicklig Cyberstalker kommer att veta hur man hittar ditt konto om namnet bara har haft minimala förändringar.
  • Ha en annan e-postadress också.
  • Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 4
    4. Dölj dina kontakter. Om du har en vänlista på ditt sociala medier, göm det. En stalker kan försöka nå ut till en vän till din för att komma nära dig. Dina vänner eller kontaktlista kan hanteras via dina sekretessinställningar.
  • Låt dina vänner veta om stalkeren och inte svara på konstiga meddelanden eller kontaktförfrågningar.
  • Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 5
    5. Använd säkerhetsfunktioner. Håll datorn fri från hot eller överträdelser i säkerhet genom att installera säkerhetsprogram och brandvägg. Om du använder ett konto från en annan dator, logga ut innan du lämnar. Om du är rädd för att Stalker kan försöka bryta in på ditt konto, skapa ett säkert lösenord.
  • Se till att ingen kan använda eller hitta din information, från utsidan eller insidan.
  • Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 6
    6. Radera gamla konton. Om du har gamla konton som för närvarande är inaktiva, radera dem. Detta är särskilt viktigt om platserna har personlig information eller bilder av dig. Tänk tillbaka till alla konton du öppnade när du var yngre och har sedan övergivit. Du kanske behöver ändra lösenordet om du har glömt det. Logga in och radera sedan kontot helt.
  • Till exempel, om du har ett gammalt MySpace-konto som du inte har använt i år, ta ner det. Det kan ha bilder eller information som du inte vill delas med en stalker.
  • Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 7
    7
    Ta bort dig själv från sökmotorer. Att ta bort din privata information är ett sätt att skydda din identitet på internet utöver sociala medier.Medan sökmotorer sällan kommer att ta bort innehåll på dina vägnar kan du ta några steg för att minimera vad som visas när ditt namn om det söker. Gör en sökning på egen hand och hantera varje resultat individuellt.
  • Till exempel, om ditt sökresultat kommer upp med Pinterest Boards, är du markera dina stift och ändra ditt konto privatliv.
  • Om du är rädd för din säkerhet och vill ta varje åtgärd som är möjligt att förbli säker, Ta bort din Internet-identitet.
  • Metod 2 av 4:
    Skydda dina interaktioner
    1. Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 8
    1. Acceptera inte nya vänner eller följa förfrågningar. Stalkers kan skapa ett falskt konto som försvinner någon annan i hopp om att komma nära dig. Om du får en ny vän eller följ, acceptera inte det. Ta bort det eller klicka inte på det. Meddela inte dem och säg, "Vem är det här?"Eller" Känner jag dig?"Eftersom detta kan öppna kommunikationslinjer med någon som kan vara din stalker.
    • Låt dina vänner veta om din stalker och att de kan nå ut till dem för att komma till dig.
  • Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 9
    2. Be dem att sluta. Om du känner den person som stalkar dig, be dem att sluta. Begär en gång i skrift För att de ska stoppa sitt beteende, interagera inte eller prata med dem igen. Spara korrespondens i digitala och hårddiskformulär.
  • Till exempel, säg, "Jag gillar inte meddelandena och kommentarer du skickar mig. Jag ber dig att sluta. Tack."
  • Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 10
    3. Undvik att interagera. Interagera inte på något sätt med din stalker. Oavsett om du känner dem i ditt vardag eller du känner bara till sin internetaktivitet, håll dig borta. De kan försöka eskalera situationen eller säga saker de vet kommer att uppröra dig eller intrigera dig för att få dig att svara eller skriva tillbaka. Ta inte betet.
  • Men behåller dock en skriftlig rekord av vad de har skickat dig, inklusive texter, meddelanden, bilder, hot, etc.
  • Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 11
    4. Blockera misstänkta konton. Om du vet att det finns en stalker som tittar på dina konton, och du är medveten om Stalkers konto (er), blockera dem! Blockfunktionen på varje webbplats är annorlunda, så du kanske inte kan dölja allt, men det kan göra något för att avvärja dem.
  • Facebook, Twitter, Tumblr, YouTube, Instagram Alla har alternativ för att helt blockera en person eller en profil.
  • Om de skapar nya konton, blockera dem också.
  • Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 12
    5. Stäng av meddelanden. Vissa sociala mediekonton har en meddelandefunktion, och främlingar kan använda detta för att kontakta dig. Du kan stänga av meddelanden och blockera personer du inte är ansluten till. Det betyder att även om de skapar alternativa profiler kan de fortfarande inte kontakta dig.
  • Till exempel har Facebook en funktion där personer som inte är vänner kan inte meddela dig eller skicka en vänförfrågan.
  • Metod 3 av 4:
    Skydda dina foton
    1. Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 13
    1. Undvik märkta bilder. Täck inte andra, och låt inte andra märka dig. När du kopplar till någon annans profil genom taggning, stora sekretesshål öppnas. En person kan se några andra bilder av dig eller din familj och vänner, och de kommer också att se de kommentarer du lämnade (och kommentarerna folk lämnade om dig). Deras integritetsinställningar kan påverka din säkerhet.
    • Se till att dina bilder inte är geotagged.
    • Slå på en funktion på vissa sociala medier för att godkänna taggar innan de visas på din profil. På det sättet kan du inte godkänna, och de kommer inte att dyka upp.
  • Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 14
    2. Privatisera online fotoalbum. Gör några online fotoalbum privata, också, framförallt Om du bädde bilder från dessa album på dina sociala medier. Till exempel, om du använder en moln eller fotodelningsplattform, gör alla dina album privata eller delbara endast av dig.
  • Om du till exempel använder bilder från ditt Google-konto på ditt Blogger-konto, kontrollera inställningarna för att se till att innehållet du vill ha privat är privat.
  • Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 15
    3. Ladda upp små bilder. Även om dina profiler är privata kan folk hitta den ursprungliga versionen av din profilbild eller avatar (den högupplösta) och ladda ner den. Ladda upp bilder i låg upplösning. På det här sättet kan de inte zooma in på dig eller dina funktioner.
  • Om din profilbild är allmän, överväga att använda en bild som inte är en närbild av dig. Du kanske vill skicka en bild av något som inte är du, som en fras eller ett ordstäv, eller något som inte kommer att bränna en kryps besatthet.
  • Metod 4 av 4:
    Komma utanför hjälp
    1. Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 16
    1. Rapportera hotande verksamhet. Om du känner dig hotad och rädsla för din säkerhet, nå ut till någon i auktoritet för hjälp, som en polis. Du kanske kan få en skyddsordning eller åtala personen, eftersom cyberstalking är olaglig.
    • När du går till polisen, samla alla bevis och presentera det. Ange varför du känner dig hotad och vad du vill göra.
  • Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 17
    2. Logga och rapportera Stalkers IP-adress. Du kan spåra och rapportera din Stalkers IP-adress. Vissa bloggbaserade sociala medier, som Tumblr och Wordpress, tillåter en IP-loggare att installeras på ditt konto. Hitta ett verktyg som kan installeras på din Social Media-sida, till exempel StatCounter och installera den på ditt konto. Detta kan användas på olika sätt - du kan helt enkelt spåra IP-adresserna som besöker din blogg, blockerar IP-adressen (ES) på din stalker, eller sök i IP-adressen på en webbplats som Whois.
  • Du kan också kontakta sin Internetleverantör (ISP) eller din egen ISP och begära meddelanden eller kontakt som ska blockeras.
  • Bild med titeln Undvik att stalkas på sociala medier Steg 18
    3. Öppna en supportbiljett. Om du vet att du stalkas av någon och känner till namnet på deras konto (er) och blockerar dem och / eller döljer dina konton inte gör tricket, försök att hitta något sätt att kontakta webbplatsens administratörer eller "kundtjänst". Öppna en supportbiljett, och lista all information du behöver i supportbiljetten. Du måste skriva in en e-postadress, bevis på trakasserier (det är där en IP-logg kan komma till nytta), och allt annat du behöver.
  • Ett exempel på vad man ska säga kan vara, "Den här användaren har använt Tumblr för att titta på mitt konto och skicka mig hotande meddelanden. Jag har försökt gömma webbversionen av min blogg, men jag tror att de använder appen för att komma runt det. Jag har också blockerat sitt konto och installerade en IP-loggare på min blogg, men de kan fortfarande kontakta mig. Vänligen gör något om det här kontot."
  • Tänk på att inte alla supportbiljetter kommer att bli tittade på. Särskilt om webbplatsens personal är känd för att inte vara mycket vänlig eller hjälpsam för sina användare, kanske du inte får mycket hjälp.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande