Hur man annonserar en marijuana-företag online

Eftersom federala och statliga föreskrifter på marijuana skiljer sig i USA är annonsering av cannabisrelaterad verksamhet online komplex. Vidare, de flesta stora onlineplattformar, som Google och Facebook, förbjuder marijuana-relaterad reklam i någon nation. Men dessa förbud har ansträngt en rad nya mediegrupper som kan utbilda småföretagare om digitala marknadsföringsstrategier och hjälper dig att få tillgång till nya kunder. Det finns gott om steg du kan ta för att effektivt och lagligt marknadsföra ditt företag online.

Steg

Metod 1 av 3:
Utveckla en digital marknadsföringsstrategi
  1. Bild med titeln Annonsera en marijuana Business Online Steg 1
1. Bygg en välgjord webbplats. Det första steget att annonsera ditt företag online är att Bygg en professionell webbplats som effektivt representerar ditt varumärke. Det borde vara estetiskt tilltalande, lätt att navigera och informera tittare om ditt företag. Om du inte har erfarenhet av webbplatsens konstruktion, överväga att anställa en grafisk designer eller byte med en kompetent i grafisk design.
  • Titta på andra företags webbplatser för att hitta sätt att organisera information som du gillar.
  • Bestäm vilket innehåll och sidor du vill inkludera på din egen hemsida. Dina sidor kan innehålla en sektion om affären, kontaktuppgifter, länkar, fotografier och beskrivningar av produkter och allmän information om rekreations- eller medicinsk cannabis.
  • Använd programvara, som Adobe Dreamweaver, eller ett innehållsförvaltningssystem, som WordPress, för att skapa din webbplats. Om du inte har erfarenhet av HTML, blir ett innehållshanteringssystem lättare för dig att använda.
  • Om du inte redan har det behöver du förvärva ett domännamn. Nätverkslösningar, Godaddy eller Registrera.com är budgetvänliga alternativ.
  • Bild med titeln Annonsera en marijuana Business Online Steg 2
    2. Utveckla en sökmotoroptimering (SEO) -strategi. En effektiv SEO-strategi hjälper dig att utnyttja söktrafik. Du bör bygga en välbyggd webbplats, uppdatera ofta din webbplats och inkludera länkar till andra hög trafikställen för att förbättra hur sökmotoralgoritmer utvärderar din webbplats.
  • Du bör också inkludera länkar till dina sociala medier profiler till din webbplats, skapa en mobilvänlig version och använda riktade sökord över olika sidor för att optimera din söktrafik.
  • Bild med titeln Annonsera en marijuana Business Online Steg 3
    3. Håll en blogg. Posta animerade gifs, videor, skriftlig kopia och infographics på din blogg. Skapa ditt eget ursprungliga innehåll eller dela information eller underhållande innehåll från andra branschvänliga källor.
  • Du kan skriva om din dagliga verksamhet eller hur det är att köra ett cannabisrelaterat företag, dela video av dig och din personal på jobbet och skapa infographics om Proffs-rekreations- eller medicinsk marijuanaanvändning.
  • När du ser övertygande media som publiceras av större industrins publikationer, kontakta dem om att regelbundet dela med sig av innehållet. Även de största marijuana marknadsförings- och medieenheterna är angelägna om att arbeta med småföretag i intresset att sprida positivt, informativt branschrelaterat innehåll.
  • Bild med titeln Annonsera en marijuana Business Online Steg 4
    4. Annonsera på branschrelevanta webbplatser. Branschrelaterade webbplatser har fått fått miljontals tittare, eftersom de flesta mainstream-reklamkanaler inte är tillgängliga för marijuana-relaterade företag. Du kan nå dessa potentiella kunder och online-tittare genom att annonsera på webbplatser, inklusive löviga, kanasys, hampa American Media Group och Mantis-nätverket.
  • Besök deras webbplatser och klicka på länkarna märkt "För annonsörer." Där berättar de om deras policy, priser och vem som ska kontakta om du vill annonsera med dem.
  • Bild med titeln Annonsera en marijuana Business Online Steg 5
    5. Utforska lokala, branschrelevanta tidningar och tidskrifter. Leta efter lokala eller regionala tidningar eller tidskrifter som dina kunder och potentiella kunder läser. Kontrollera sina webbplatser och läsa deras annonseringspolicy och överväga att köpa annonsutrymme.
  • Fråga ditt professionella nätverk och vänner som lokala publikationer är mest populära. Ta reda på om deras popularitet innehåller både tryck och online-läsare.
  • Bild med titeln Annonsera en marijuana Business Online Steg 6
    6. Spåra prestanda för din marknadsföringsstrategi. Använd Promo-koder och spåradresser för att spåra dina kampanjers framgång. Att hålla reda på dina ansträngningar hjälper dig att optimera tiden och pengar du investerar i reklam.
  • Till exempel, om du erbjuder en speciell affär som har annonseras online, inkludera en kampanjkod för att spåra antagandet.
  • Du kan använda Googles URL-byggare för att bygga en spårningsadress.
  • Metod 2 av 3:
    Använder sociala medier
    1. Bild med titeln Annonsera en marijuana Business Online Steg 7
    1. Gå med och annonsera på branschvänliga sociala medieplattformar. Eftersom stora sociala medier plattformar begränsar marijuana-relaterade inlägg och sidor har en mängd olika branschrelaterade plattformar uppstått. Medlemskapet ökar och fortsätter att bygga, så se till att du går med, ladda ner sina appar och, om det är överkomligt, annonsera på nätverk som massrötter, duby och social hög.
  • Bild med titeln Annonsera en marijuana Business Online Steg 8
    2. Engagera din publik i en vänlig, professionell ton. Oavsett om du postar på nischplattformar eller på stora sociala medier, använd alltid en professionell ton med rätt stavning och grammatik. Medan du vill representera ditt företag på ett trovärdigt sätt, vill du inte låta som en robot. Försök att humanisera något innehåll du skickar med varmt, vänligt språk.
  • Till exempel, istället för att skriva ett inlägg som säger, "Våra timmar idag är 10:00 till 10:00. Du borde besöka butiken," posta något som "Hej allihopa! Vi är på affären hela dagen från 10:00 till 22:00. Hoppas att se dig!"
  • Hitta en balans mellan att blanda rätt grammatik och stavning med slang, sammandragningar och idiom.
  • Bild med titeln Annonsera en marijuana Business Online Steg 9
    3. Registrera ditt varumärke över så många plattformar som möjligt. Du bör ställa in profiler över så många sociala medieplattformar som möjligt, även om de stora plattformarna begränsar marijuana-relaterade affärsidor. På det sättet garanterar du att ditt varumärke är registrerat, även om du inte utvecklar din profil omedelbart.
  • Med marijuanaindustrins växande monetära värde och allmän acceptans är det en bra chans att stora sociala medieplattformar kommer att gå lätt på deras anti-cannabis-politik.
  • Bild med titeln Annonsera en marijuana Business Online Steg 10
    4. Prioritera Facebook och Instagram över andra stora plattformar. Om du väljer att utveckla profiler på stora sociala medieplattformar, gå till Facebook och Instagram. Med tanke på att medicinsk och rekreationsdispensaries sidor har stängts av (trots att de är belägna i områden där cannabis är laglig), bör du vara försiktig med innehållet du skickar.
  • Använd Facebook för att skicka dina öppettider, plats och underhållande eller informationsinnehåll som skulle vädja till potentiella kunder.
  • Lägg in bilder av dina produkter och företag på Instagram, och använd hashtags för större synlighet.
  • Bekanta dig med gemenskapsstandarderna för båda plattformarna för att undvika blatant bryta mot sin politik.
  • Metod 3 av 3:
    Underhålla ett trovärdigt varumärke
    1. Bild med titeln Annonsera en marijuana Business Online Steg 11
    1. Undvik annonser som vädjar till minderåriga. I Förenta staterna är den viktigaste försiktighetsåtgärden du måste ta in reklam ditt företag i någon form för att säkerställa att du riktar sig till vuxna över 21 år. De bilder du använder kan inte vädja till barn och du kan inte skicka utskriftsinnehåll i områden inom 1000 meter (300 m) av en skola, lekplats, barnvårdscenter, rekreationscenter, offentlig park, bibliotek eller spelarkad.
    • Ditt marknadsföringsmaterial kan inte innehålla tecknade tecken, leksaker eller andra skildringar som skulle vädja till minderåriga.
  • Bild med titeln Annonsera en marijuana Business Online Steg 12
    2. Styra upphovsrättsintrång. Undvik att använda spel på andra registrerade produkter eller tjänster, oavsett deras bransch. Var särskilt uppmärksam vid namngivning av ätbara produkter för att undvika upphovsrättsintrång och en efterföljande rättegång.
  • Till exempel, en dispensar som sålde edibles som heter Reefer`s Cups stämdes av Hersheys. Stora företag kommer att slösa ingen tid när det gäller små cannabisrelaterade företag för att disassociate sig från branschen.
  • Bild med titeln Annonsera en marijuana Business Online Steg 13
    3. Tänk på hur ditt varumärke kan avancera din bransch. Branschen finns i många gråa områden och dess offentliga uppfattning utvecklas. Du bör göra ett försök att använda ditt varumärke för att främja positivt, informativt innehåll och undvika negativa stereotyper.
  • Behålla rättvisa arbetsmetoder, följa alla dina lokala jurisdiktions gällande lagar och representera ditt företag med professionalism.
  • Undvik nedsättande och sexistiska meddelanden.
  • För juridiska och yrkesmässiga ändamål, undvik att förespråka över konsumtionen av marijuana.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande