Hur man blir populär på sociala medier

Kanske vill du bli populär på sociala medier för att tjäna pengar, eller kanske vill du bara dela din konst och idéer med andra. Oavsett orsaken, det finns några steg du kan ta för att öka dina sociala medier efter och få popularitet. Utveckla en rutin för att skicka ditt unika innehåll och interagera med anhängare för att öka din online-närvaro. Begå dig till din nya strävan - det kan ta lite tid att bli populär, men du kan göra det!

Steg

Metod 1 av 4:
Välja rätt plattform
  1. Bildbeteckningen blir populär på sociala medier Steg 1
1. Välj en plattform för att fokusera din uppmärksamhet på. Du kan definitivt använda flera sociala medieplattformar, men välj en att börja med. Att försöka behärska för många plattformar på en gång kommer att försvaga din sociala medier, vilket inte är vad du vill ha. Gå vidare och boka ditt användarnamn på flera plattformar, men vänta med att börja utveckla dem tills du har spenderat tid att bli skicklig i ditt första val. När du känner att du enkelt kan hantera plattformen och skickar regelbundet nytt innehåll, införliva en extra plattform.
  • Om du använder för många sociala medieplattformar, blir det omöjligt att följa med kommentarer och frågor. Börja små och öka sedan dina plattformar när du får mer erfarenhet.
  • Bildbeteckningen blir populär på sociala medier Steg 2
    2. Använda sig av Instagram eller a blogg Att fokusera på livsstil och bildcentrerad information. Skriva, matlagning, skönhet och fitnessintressen gör det bra på dessa plattformar eftersom de främst bild- och informationsbaserade. Instagram är bra för snabbare innehållsskapande, medan en blogg gör att du kan dyka lite djupare i olika ämnen.
  • Instagram kan också vara ett bra verktyg för att ansluta till andra skapare som dig själv väldigt snabbt. Det är lätt att använda hashtags för att söka efter relatabelt innehåll, och människor kontrollerar ofta sina konton, vilket innebär att du kommer att ha mer fottrafik än du kanske förstår på en blogg.
  • Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 3
    3. Välj ett snabbmedium för att visa upp din humor och vitt. Platser som Twitter och Reddit uppdateras ständigt. Folk bläddrar snabbt genom innehållet, pausar för bara några sekunder för att kolla in ett inlägg. Det här är bra ställen att interagera med andra om politik, popkultur och komedi. Twitter används mycket för nyheter, sport och populär media-reddit inkluderar forum och djupt dyk i nästan alla ämnen du kan tänka på.
  • Twitter och Reddit låter dig också skicka bilder och interagera med andra enkelt genom att "gilla", retweeting, reposting och kommentera innehåll snabbt.
  • Bildbeteckningen blir populär på sociala medier Steg 4
    4. Välj Facebook för att främja din närvaro till många människor. Förutom att dela innehåll med alla människor du är vänner med, kan du också marknadsföra inlägg (mot avgift) och nå människor som inte är på din vänlista. Det är också en bra plattform för att ansluta till företag i ditt samhälle, eftersom de flesta företag har Facebook-sidor.
  • Facebook ger också mycket hjälpsam statistik om dina inlägg och innehåll, som visar dig hur många som klickar på dina inlägg och engagerar dem, vilka tider på dagen är mest trafikerade och vad demografiskt är intresserad av ditt innehåll.
  • Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 5
    5. Använd videor eller podcaster för att förklara något i längd. Om du är expert på bakning, historia, politik, motion eller handledning av något slag, skapar en youtube-kanal, blogg, eller podcast På SoundCloud eller iTunes skulle det vara ett bra sätt att börja dela din information. Detta ger dig lite mer utrymme att gå in i detalj och kan vara en bra resurs för anhängare att lära sig något nytt.
  • Detta är ett utmärkt sätt att börja utsätta dig för fler följare. Många människor skulle hellre titta på (eller lyssna) än att läsa något, så att skapa en dynamisk video eller podcast är ett coolt sätt att visa din personlighet och nå fler människor.
  • Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 6
    6. Lär dig hur du passerar ditt innehåll om du använder flera medier. Medan du kan skapa nytt material för varje plattform, kan du också länka dina konton så att de alltid uppdateras med samma nya material (eller åtminstone en länk till det nya materialet). Till exempel, om du i första hand bloggar och använder Instagram, kommer du förmodligen att skicka mycket fler bilder till Instagram än nya poster på din blogg, vilket är helt bra. Men när du lägger upp en ny blogg, gör ett meddelande på ditt Instagram-post så att dina anhängare vet att det finns nytt material!
  • När du börjar, försök att hålla saker enkelt att lära sig att behärska en plattform och skicka bra innehåll, och när du gör dessa saker, har du en bra bas som du kan bygga ditt varumärke.
  • Metod 2 av 4:
    Postar nytt innehåll
    1. Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 7
    1. Välj ett tema för ditt innehåll, som skönhet eller utbildning. Välj något du är passionerad och knowledgable om. Kanske är det något som komedi, matlagning, sminktekniker, shopping, sång, mode eller intryck. Det bästa sättet att hålla dig och andra intresserade av ditt innehåll är att vara passionerad om det själv.
    • Motstå frestelsen att kopiera andra populära online-presences. De är kända på grund av deras unika synpunkter och intressen, och du kan också vara. Det är okej att få inspiration från någon annan - bara se till att återskapa det innehåll du älskar så att det är unikt din.
    • Att bosätta sig på en nisch för att fokusera på är verkligen viktigt - hitta en nisch som fungerar för dig hjälper dig att sticka ut från mängden.
  • Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 8
    2. Lägg åt sidan några timmar per vecka för att skapa nytt innehåll. Välj en dag per vecka som är dedikerad till innehållsskapande. Om du är i skolan, kanske en eftermiddag är tillägnad detta. Eller om du har en familj, kanske söndagsmorgnar när alla sover i är en bra tid för dig. Skriv det i din kalender och begå det.
  • Använd den här tiden för att skapa allt innehåll för den kommande veckan. Du kommer inte att skicka allt du skapar den dagen samtidigt, men det är redo att gå hela veckan.
  • Den här tidsluckan garanterar att du har nytt innehåll att posta. Arbeta på bloggar, fotoredigering, länkar, videor, handledning, och vad som helst du skapar.
  • Var beredd att investera månader och månader innan ditt följande börjar växa. Några av de mest populära sociala medierna har funnits och arbetar med innehållet i åratal.
  • Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 9
    3. Tillbringa tid korrekturläsning eller titta på ditt arbete för att korrigera fel. Från grammatiska fel till felaktiga fakta, spendera cirka tio minuter att granska ditt innehåll innan du skickar ut det till världen. Tänk på hur posten kommer att dyka upp för dina anhängare-kommer formuleringen eller innehållet att vara meningsfullt? Är meddelandet på varumärke? Är det fritt från stora misstag?
  • Särskilt om du gör någon form av social kommentar eller rapportering är det viktigt att dubbla kontrollnamn, datum och fakta så att du är en pålitlig online-närvaro.
  • Bilden med titeln blir populär på sociala medier Steg 10
    4. POST 5 till 6 gånger per vecka för att hålla dina anhängare engagerade. Även om du planerar ut dina huvudposter och har några saker du gör varje vecka, försök att engagera dig med publiken och skicka något nästan varje dag, även om det är något litet som en selfie utanför din favorit kafé eller ett citat från en bok du läser.
  • Om du saknar en dag eller två här och där, är det helt okej! Det kan också vara till hjälp för din mentala hälsa att ta en paus från sociala medier varje gång i taget, också.
  • Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 11
    5. Schema dina inlägg för att visas under de hög-trafiktid på dagen. Från måndag till fredag ​​är Instagram det mest trafikerade från kl. 12.00 till 13.00. Facebook är bäst på 12:00 och 3 pm under arbetsveckan, och Twitter har den högsta trafiken runt 3 pm. Tänk på de tider du är mest sannolikt att kontrollera dina konton, som under middagsbrott och sena kvällstimmar.
  • Undvik att posta tidigt på morgonen. De flesta människor är upptagna att göra sig redo för arbete eller investeras i sina uppgifter för dagen.
  • Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 12
    6. Variera ditt innehåll för att hålla det engagerande. Snarare än att bara lägga upp hur-till-videor, om du är en skönhetsblogger, kan du också skicka några recensioner av nya produkter eller intervjuer med andra mode och skönhetsbloggar. Roliga fakta, inspiration, memes, tävlingar, throwbacks, FAQ sessioner, omröstningar, turer och reseinnehåll kan alla arbeta för att hålla ditt innehåll fräsch och spännande.
  • Försök spåra vilken typ av innehåll du skickar i en månad, och titta på vilka områden du kan expandera på att diversifiera dina inlägg.
  • Metod 3 av 4:
    Få efterföljare
    1. Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 13
    1. Använda sig av hashtags För att hjälpa nya följare att hitta ditt innehåll. Var uppmärksam på Hashtags som andra personligheter använder. Till exempel, om du har ett bookstagram (ett instagram som innehåller foton på böcker och recensioner), kommer du att märka #bookstagram, #bookworm, #bibliophile, #amreading och #shelfiesunday. För en given kategori kan du söka online för de mest populära Hashtagsna för att avsluta ditt inlägg med.
    • Webbplatser som Instagram kommer också att göra hashtag-förslag när du börjar skriva, och de kommer att visa dig hur många andra inlägg använder den hashtag. Ju högre antal, desto mer sannolikt kommer att hitta ditt inlägg när de söker den taggen.
    • Använd specifika hashtags som är skräddarsydda för ditt innehåll snarare än super populära, vaga som #beauty eller #fashion. Det blir lättare för människor att hitta dig på det sättet.
  • Bildbeteckningen blir populär på sociala medier Steg 14
    2
    Vara äkta Att dra i fler anhängare. Följare kan berätta om du är falsk eller låtsas vara intresserad av någonting. Därför är det viktigt att posta innehåll som du verkligen är intresserad av. Och det stora med Internet är att det finns utrymme för alla, från Star Wars Fanatics till skönhetsexperter. Var sann mot dig själv!
  • Glöm inte att vad dina kamrater i det verkliga livet tycker är coolt kan det vara riktigt annorlunda än vad folk online tänker. Det bästa sättet att hitta online popularitet är att börja med att vara dig själv.
  • Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 15
    3. Interagera med anhängare och ställa frågor till Förbättra din sociala medier närvaro. Undvik att bara lägga in innehåll utan att checka tillbaka på några svar. Tillbringa 15-30 minuter per dag och titta tillbaka på meddelanden och svara på människors frågor eller kommentarer. Också, var inte rädd för att ställa frågor från dina anhängare för att få dem att prata eller helt enkelt lära sig något nytt.
  • Till exempel, om du gör ett inlägg om ett nytt recept, kan du fråga, "Vad är några av dina favoritkakabakningstips, läsare? Jag skulle gärna veta!"
  • Tack dina anhängare när de säger något trevligt eller dela ditt innehåll.
  • Om du använder Instagram, svarar du på dina efterföljarens DMS ett bra sätt att direkt interagera med dem.
  • Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 16
    4. Följ personer som har liknande innehåll till dig. Detta fungerar på två nivåer: du kommer att bli inspirerad av deras innehåll och förhoppningsvis kommer att skapa mer nytt material, och människor som följer dem kommer att bli mer benägna att hitta ditt innehåll också på grund av dina delade intressen.
  • Kom ihåg att inte kopiera eller plagiera någon annans innehåll. Du kan låta det inspirera dig att skapa något nytt, men kopiering av det är en form av intellektuell fastighetsstöld.
  • Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 17
    5
    Nätverk i det verkliga livet för att göra anslutningar och växa ditt följande. Din online-närvaro är viktig, men att träffa nya människor på evenemang är ett annat bra sätt att få inspiration och bli en större personlighet online. Delta i händelser som gäller dina intressen - om du är en bakare, ta några matlagningskurser - om du är en musiker, delta i Open Mic-evenemang - om du är en modeblogger, gå till modeshower.
  • Du kan även skapa visitkort som har dina sociala medier hanterar på dem så att du kan lämna ut dem till nya kontakter.
  • Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 18
    6. Överväg att betala för att främja ditt innehåll. Många webbplatser låter dig annonsera dina inlägg till en riktad demografisk för en riktigt liten summa pengar. Till exempel, Facebook kan du till exempel främja inlägg till hundratals människor för så lite som $ 5. Instagram ger en liknande funktion. Om det här är något du är intresserad av, kolla in dina sociala medier för att ta reda på vilka alternativ som är tillgängliga för dig.
  • Du behöver definitivt inte betala pengar för att bli populär på sociala medier, men det kan hjälpa dig att nå en bredare publik.
  • Metod 4 av 4:
    Håller ditt varumärke konsekvent
    1. Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 19
    1. Använd samma användarnamn över alla sociala medieplattformar om du kan. Detta gör det enkelt för anhängare att hitta dig. Till exempel, låt oss säga att ditt namn är Katy Smith och du har en bakning och crafting blogg som heter Katys skapelser, gör sedan dina handtag för alla dina konton Läs @KatyScreations.
    • Det här är också ett bra sätt att se till att ingen annan får ett tag på ditt stora namn!
    • Om du inte kan använda samma användarnamn över alla plattformar, försök att göra dem så lika som möjligt.
  • Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 20
    2. Skapa ett konsekvent schema för inlägg. Snarare än att ta din sociala medier popularitet dag-för-dag, planera framåt för framgång. Ställ in tid på din kalender för att skapa och skicka nytt innehåll. Till exempel, låt oss säga att du har en bakande blogg-på måndagar du kan alltid skicka ett nytt recept, på onsdagar kan du göra en giveaway, och på lördagar kan du göra ett live-flöde. Bestäm vilken typ av innehåll du vill dela, och hitta ett repeterbart sätt att arbeta.
  • Du kan undersöka många olika populära bloggare och sociala medier som delar hur de skapar och hanterar nytt innehåll. Många av dem planerar sina inlägg flera veckor till en månad i förväg.
  • Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 21
    3. Automatisera dina inlägg och hantera alla dina konton från ett ställe. Det finns en hel del appar där ute (av vilka några är gratis och några som inte är) som låter dig hantera alla dina konton och ange ett bostadsplan från ett ställe. Detta sparar tid och säkerställer att ditt nya innehåll publiceras konsekvent. Det frigör också en del av din tid så att du kan fokusera på att interagera med anhängare.
  • Hootsuite, Buffer, Sprout Social, Agorapulse, Sentable och Social Pilot är alla populära ledningsverktyg. Titta på förmågorna och recensionerna för var och en att hitta den bästa för ditt innehåll.
  • Bild med titeln blir populär på sociala medier Steg 22
    4. Kom ihåg vad ditt tema är och inte strida långt ifrån det. Chansen är att dina anhängare är likasinnade människor. Om du byter vad ditt meddelande handlar om, kommer du att designa dem och förmodligen förlora anhängare. Till exempel, om du har en filmgranskningsblogg, kanske folk inte är lika intresserade av att läsa om mode tips.
  • Det är okej att vara intresserad av flera saker och att visa dina varierade intressen, men försök att hålla det viktigaste det viktigaste.
  • Bildbeteckningen blir populär på sociala medier Steg 23
    5. Implementera varumärkesförändringar gradvis och förklara dina beslut. Till exempel, om du i första hand har skrivit blogginlägg men har bestämt dig för att starta en podcast, kommunicera med dina anhängare varför den här förändringen händer och vad de kan förvänta sig av ditt innehåll över tiden. Chansen är att de förändringar du gör kommer att vara att stärka din online-närvaro, så se till att dela hur du tänker för att dessa förändringar är bra för alla som helhet.
  • Om du gör en stor förändring, försök att tillkännage det 4-6 veckor i förväg och få det att känna sig som en fest! På så sätt kommer dina anhängare att vara upphetsade och ser fram emot ditt nya innehåll.
  • Tips

    Om du befinner dig överväldigad av sociala medier, är det helt okej att ta en paus. Håll bara dina anhängare att du ska ta några dagar bort för att fokusera på din mentala hälsa. Chansen är att de uppskattar din ärlighet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande