Hur man droppe eller kanal en lastbil

Att sänka en lastbil till marken kan få den att stå ut överallt du går. Det finns två sätt att ändra golvet i din lastbil så att kroppen sjunker lägre till marken. Den första är en kroppsfall, och den andra kallas kanalisering. I åratal har det varit vanligt bland entusiaster, och med rätt kunskap och verktyg kan du gå med i klubben. Var medveten om att det här inte är ett jobb för nybörjare.

Steg

Metod 1 av 3:
Demontera din hytt
  1. Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 1
1. Ta bort dina platser. Framsäten hålls vanligtvis i fyra bultar på varje hörn av löparen (baren längst ner på sätet som kontaktar golvet). När du tar bort bultarna kan du luta sätet framåt eller bakåt, beroende på vilket som är enklast och koppla ur alla ledningar som är anslutna till sätet. När sätet är lös kan du helt enkelt lyfta den ut ur fordonet.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 2
    2. Ta bort ditt streck och konsoler. Detta kan vara knepigt beroende på vilken typ av fordon du jobbar med. Du behöver ett platthuvud och Philips skruvmejsel. Det är också idealiskt att investera i ett klippdragare, ett verktyg som är utformat för att ta bort plastklämmor utan skada (priserna börjar på ca $ 10.00), och att arbeta försiktigt så att du inte klok någon av den texturerade plasten. Denna textur kan inte repareras.
  • Bild med titeln Drop eller Channel A Truck Steg 3
    3. Ta bort dina pedaler. Koppla ur pedalaggregatet från länken på andra sidan brandväggen eller under fordonet. Detta måste göras för acceleratorn, parkeringsbroms, vanliga bromsar, och om du kör en standard måste kopplingspedalen tas bort också.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 4
    4. Ta bort din matta.När du har sätena och dash ur vägen,Byte av din matta bör vara lätt. Mattan ska hållas i av plastklipp eller vridflikar. Ta bort dessa fästelement och dra mattan upp från golvet.
  • Metod 2 av 3:
    Gör en traditionell kroppsfall
    1. Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 5
    1. Markera dina nedskärningar. Du måste skära längs bakväggen, brandväggen och längs golvet på varje sida av hytten. Notera var du ska göra det innan du börjar klippa.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 6
    2. Använd en kvarn för att ta bort vilken färg som helst längs dina nedskärningar. Detta hjälper dig senare när du måste svetsa dessa områden tillsammans. Du bör bara svetsa nakna metall, och det är lättare att slipa bort färgen nu än efter att du har gjort dina nedskärningar.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 7
    3. Klipp längs hyttens baksida. Använd en plasmaskärare eller en fram och återgående såg (SAWZALL) för att skära ut en sektion som är en tum mindre än du vill släppa hytten (i.e. Om du vill släppa hytten 3" då skulle du klippa ut en 2" sektion). Detta lämnar 1/2" flikar på toppen och botten av skäret. Du kommer nu att kunna rulla de flikarna så att när du svetsa dem tillsammans kommer det att vara stabilt än att svetsa platt plåt tillsammans.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 8
    4. Klipp längs brandväggen. Klipp ut en sektion i samma storlek som sektionen du skär från bakväggen. Du kommer att använda extra 1/2" På toppen och botten av detta klipp på samma sätt.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 9
    5. Skära längs sidorna på ditt golv. Ditt golv ska vara helt separerat från resten av hytten vid denna tidpunkt. Det enda kvar som hindrar hytten från att släppa är dina ramhorn.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 10
    6. Skära framramen horn så att hytten kommer att falla ner. Ramhornen ska vara det sista stödet som håller hytten på plats. När de har tagits bort kan du sänka hytten till önskad höjd.
  • Bild med titeln Drop eller Channel A Truck Steg 11
    7. Svetsa bakväggen. Flikarna du rullade på bakväggen ska vara svetsad tillsammans så att de ger struktur och stabilitet för ditt fordon.
  • Bild med titeln kroppsfall eller kanal en lastbil steg 12
    8. Svetsa brandväggen. Som med bakväggen måste du svetsa de flikar du skapade på brandväggen tillsammans. Din hytt ska nu säkras i det nya lägre position.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 13
    9. Använd fjorton eller sexton gauge plåt för att göra patchplattor. Det kommer att finnas luckor skapade runt dörröppningarna när du har släppt hytten. Mät dessa luckor, och alla som skapas under kroppsfallet och skär ut en patchplatta som är samma dimensioner.
  • Bild med titeln kroppsfall eller kanal en lastbil steg 14
    10. Svetsar plåstret på plats. Var noga med att sprida sömtätaren på vilken svets du gör (efter det svalnar). Detta hjälper till att skydda svetsen från rostning.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 15
    11. Låda i dina främre ram horn med tungmetall. En tio eller tolv gaugeplåtar ska fungera bra för boxning i dina ramhorn.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 16
    12. Spray primer på någon naken metall. Du kommer att vilja förhindra att din hytt rostar, så det är nödvändigt att förstöra all naken metall.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 17
    13. Färg efter behov. Det kommer att vara nödvändigt att repaintera din hytt efter skärning, svetsning och patching.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 18
    14. Montera din lastbil. REATTACH Eventuella delar som togs bort för att göra kroppen droppe som bränsleledningar, bromslinjer, etc.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 19
    15. Montera din hytt. Sätt tillbaka sätena, dash, mattan, etc.
  • Metod 3 av 3:
    Kanalisera en lastbil
    1. Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 20
    1. Markera delen av golvet direkt överst på ramskenorna. När du kanalisera en lastbil, kommer du inte att klippa ut hela golvet. Istället kommer du att skära en kanal i golvet för att låta hytten sitta lägre på ramskenorna.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 21
    2. Slipa av vilken färg som helst längs ditt märke. Som med den traditionella kroppsdroppen måste du ta bort färgen nu så att metallen är klar för svetsning när du kommer till det steget.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 22
    3. Klipp ut den kanal du markerade. Detta gör att hytten kan glida ner under ramskenorna, vilket effektivt släpper din lastbil.
  • Bild med titeln Drop eller Channel A Truck Steg 23
    4. Låda i kanalerna med plåt. Du måste boxa i de kanaler du klippte ut för säkerhet och att göra insidan av din lastbil se bra ut igen. Svetsa plåtlådorna till golvet i trucken som direkt täcker dina kanaler.
  • Bild med titeln Body Drop eller Channel A Truck Steg 24
    5. Montera din lastbil. Installera din matta, bindestreck, konsoler, säten och alla andra interiörartiklar du tagit bort.
  • Bild med titeln kroppsfall eller kanal en lastbil steg 25
    6. Njut av din tur! Nu har du en skarp utseende, låg körbil. Gå visa det.
  • Tips

    Det är svårt att svetsa plåten så använd liten tråd och låg värme.
  • Köp en hel del sågzallblad eller köpa en plasmaskärare.
  • Varningar

    Titta på dina broms- och bränsleledningar. Det kan finnas några delar under din hytt som måste avlägsnas för att säkert släppa hytten. Om du är osäker på vad eller inte behöver flytta, kontakta en lokal tullbutik.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande