Hur man kontrollerar om din facebook-information är offentlig

Det är möjligt för dina personuppgifter att bli gruvd på Facebook, Som visat nyligen när en säkerhetskonsult samlade namn och profiladresser för 171 miljoner Facebook-användare som hade offentligt sökbara profiler och laddat upp den informationen som en torrent. För att stoppa det här med att hända med dig (eller veta om din information var med i den torrenten) kontrollera dina inställningar och göra de ändringar som behövs. Säkerhet är alltid bra, särskilt i en så stor och snabbt växande miljö som Internet.

Steg

  1. Bild med titeln Kontrollera om din Facebook-information är offentligt steg 1
1. Gå till din Facebook-profil Dashboard. Klicka på "konto" På den övre högra sidan av din instrumentpanel.
  • Bild med titeln Kontrollera om din Facebook-information är offentligt steg 2
    2. Välj "Sekretessinställningar". Under "Grundläggande kataloginformation", Klicka på "Visa inställningar".
  • Om den första noteringen heter "Sök efter mig på Facebook" är satt till "Alla", Då är ditt namn och profil offentligt tillgängliga och kan scooped upp av någon som vill samla den här offentliga informationen. Det betyder att ditt namn och profiladress är förmodligen i ovannämnda torrent.
  • Bild med titeln Kontrollera om din Facebook-information är offentligt steg 3
    3. Medan du är på det, kolla om externa sökmotorer som Google och Bingare kan indexera din profil. Det kommer att avgöra om någon söker ditt namn kommer att se din Facebook-profil i sökresultaten. (Detta är ett av de många steg du kan ta till Ungoogle själv.)
  • Gå tillbaka till din huvudsakliga sekretessinställningssida. I vänstra nedre hörnet av skärmen klickar du på "Ändra inställningar" knapp (under "Ansökningar och webbplatser").
  • Klicka på "Ändra inställningar" under "Allmän sökning".
  • Om "Aktivera offentlig sökning" Kryssrutan är markerad, det betyder att sökmotorer indexerar din profil. Avmarkera rutan för att stoppa det här. För att återvända, klicka på "Tillbaka till applikationer".
  • Bild med titeln Kontrollera om din Facebook-information är offentligt steg 4
    4. För att justera vilka delar av din profil som människor kan se från inom Facebook: Ser Hur man hanterar Facebook-sekretessalternativ för mer information.
  • Tips

    Tänk på att om en del av din personliga information visas i avsnittet ADS, är de för webbplatser som Entellus, som tar ut personer pengar för att se din personliga information, som samlas in från offentliga och affärsrekord, inte Facebook. Medan det kanske eller kanske inte är korrekt, är det ganska svårt att se allt, som du måste betala ca $ 20 för att se en komplett upparbetning.

    Saker du behöver

    • Facebook-konto
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande