Hur man är en ansvarig digital medborgare

Att vara ansvarig digital medborgare innebär att man använder teknik på lämpligt sätt och fungerande online säkert och kunnigt. Begreppet digitalt medborgarskap blir allt mer erkänt som människor kommunicerar, handlar och delar information online. På grund av detta är det mer behov än någonsin att träna ansvariga vanor. Förståelse och drift Enligt begreppet ansvarsfullt digitalt medborgarskap hjälper dig att respektera, utbilda och skydda dig själv i andra.

Steg

Del 1 av 3:
Respektera dig själv och andra på nätet
  1. Bild med titeln vara en ansvarig digital medborgare Steg 1
1. Beter sig med etikett medan du är online.Öva digital etikett genom att följa rätt standard för uppförande och procedur online. Modell lämpligt beteende när det är online, och vara villig att undervisa och diskutera digital etikett med andra, både online och personligen.Viktigast: Var artig!Aktivt försöka presentera en positiv bild av dig själv online. Lämplig digital etikett kräver också att du:
  • Minska din sarkasm.Eftersom ansiktsuttryck och kroppsspråk inte kan förmedlas via text, kan sarkastiska kommentarer lätt uppfattas negativt.
  • Eskalera inte meningsskiljaktigheter. Använd inte hård, krass eller aggressivt språk.
  • Delta inte i Cyber-Bulling. Tala upp när du bevittnar cyber-mobbning. Stödja trakasseriens mål, och erkänna att de användare som är mobbning uppträder olämpligt.
  • 2. Utbyta information korrekt.Digital kommunikation, eller den elektroniska utbytet av information och korrespondens, blir snabbt den viktigaste formen av kommunikation mellan varandra.Var försiktig, men med vad du postar online. Dela inte personlig information elektroniskt med personer du inte känner till och på webbplatser litar du inte på.
  • Förstå att vissa former av kommunikation är mer lämpliga att åtar sig personligen. Specifikt:

    Bild med titeln vara en ansvarig digital medborgare Steg 2
    1. 1
    2. Instera inte om dina semesterplaner, din inkomst och allt som kan äventyra dig eller någon annan på något sätt.
    3. Instera inte om dina personliga känslor angående ditt jobb eller ett förhållande.Ha emotionella eller viktiga konversationer i privat med de andra involverade.
    4. Bild med titeln vara en ansvarig digital medborgare Steg 3
      2. Följ lagen. Det finns särskilda juridiska rättigheter och restriktioner för användning av elektronisk teknik. Vet att du är lagligt ansvarig för ditt online-beteende.Utbilda dig själv om upphovsrätt och rättvisa användningspolicy om du är osäker på den laglighet som du vill förvärva någon form av media tillgängliga online. Var särskilt försiktig med att använda Peer-to-Peer (P2P) delningstjänster. Mer specifikt:
    5. Ste inte pengar, immateriella rättigheter eller någon annans identitet.
    6. Skada inte andras arbete, identitet eller online-egendom.
    7. Ladda ner inte musik eller filmer som gjordes tillgängliga olagligt.
    8. Skapa inte destruktiva skadliga program, program eller webbplatser.
    9. Skicka inte spam.
    Del 2 av 3:
    Förespråkar för digital medborgarskapsmedvetenhet
    1. Bild med titeln vara en ansvarig digital medborgare Steg 4
    1. Förespråka användningen av ny teknik. Arbeta för att förbättra digital läskunnighet genom att lära och undervisa andra om tillgängligheten och användningen av ny teknik. Erkänna att ny teknik uppstår med större och större frekvens.Att vara ansvarig digital medborgare kräver att vi vet hur man använder dessa tekniker på lämpligt sätt. Dessutom erkänner att lärare nu behöver kontinuerlig träning om hur man använder tekniken i klassrummet.Se till att dina barn och de barn i skolan närmast ditt hem är digitalt literat på att ringa och fråga om de har en plan för att öka elevernas digitala läskunnighet. Det finns flera läroplaner och lektionsplaner tillgängliga online för att hjälpa till att styra utbildare.
    • New York City Department of Education har gjort en omfattande guide som heter "medborgarskap i den digitala tiden" som innehåller lektionsplaner för betyg K-12.
  • Bild med titeln vara en ansvarig digital medborgare Steg 5
    2. Säkerställa digital åtkomst.Digital åtkomst avser den grad som människor kan delta elektroniskt i samhället. Var välkomnande när du interagerar med andra online.Det finns också mer aktiva sätt att förespråka för ökningen av digital tillgång för alla människor, oavsett socioekonomisk status, förmågor och fysisk plats.En viktig politisk fråga idag ger en rättvis tillgång till teknik för alla studenter, och det finns många organisationer som arbetar för att uppnå detta mål. Här är några andra sätt att hjälpa till att öka digital åtkomst:
  • Lobbar dina lokala politiker att prioritera allmänhetens tillgång till Internet och tillgängligheten av datorutrustning för offentlig användning. Stödja de politikerna och samhällsarrangörerna arbetar för dessa orsaker.
  • Bidra med din oanvända tekniska utrustning till ditt lokala bibliotek eller en skola som kan använda den.
  • Volontär med en organisation som arbetar för att öka digital tillgång.
  • Bildbeteckningen är en ansvarig digital medborgare Steg 6
    3. Känna igen dina egna och andras rättigheter och ansvar.Digitala rättigheter och ansvar hjälper till att forma och se till att de friheter som alla ska kunna njuta av online. Observera att rättigheter kommer med ansvar.Var medveten om egna rättigheter och ansvar i den plats och nätverk du använder, och dela den här informationen med andra om de inte uppträder i enlighet därmed.Denna kunskap omfattar graden av din yttrandefrihet och din frihet att besöka de flesta offentliga webbplatser.Respektera alla du interagerar med online, och se till att dina egna rättigheter inte bryts.
  • Bidra till positiva respektfulla konversationer om dina rättigheter och ansvar som en digital medborgare för att hjälpa till att definiera en korrekt användning av ny teknik som samhället fortskrider.
  • Del 3 av 3:
    Skydda dig själv online
    1. Bildbeteckningen är en ansvarig digital medborgare Steg 7
    1. Underhålla digital säkerhet.Ta försiktighetsåtgärder med din tekniska utrustning och online-beteendeöverkotektera dig själv och materialet du delar online.Var särskilt försiktig med information som är förknippad med din identitet. Det här är alla viktiga åtgärder för att fungera med digital säkerhet:
    • Installera virusskydd på den utrustning du använder för att gå online.
    • Var försiktig när du öppnar e-postbilagor och klickar på länkar.
    • Säkerhetskopiera dina data, helst på flera säkra platser.
    • Använd ett överspänningsskydd för att skydda din utrustning från mer konkreta faror som elektriska störningar under inkrementväder, etc.
  • Bild med titeln vara en ansvarig digital medborgare Steg 8
    2. Var uppmärksam på din hälsa.Även om du kanske inte bildar på en dator som farlig eller ohälsosam, sker din hälsa och välbefinnande av din digitala livsstil. Var medveten om de fysiska och psykologiska effekterna av att fungera i en digital värld.Skydda dig själv från dessa faror och uppmuntra andra att vara medvetna om. Några risker med tung användning av datorer och andra online-enheter inkluderar:
  • Karpaltunnelsyndrom.
  • Ansträngda ögon.
  • Dålig hållning.
  • internet missbruk.
  • Repetitivt stress syndrom.
  • Bildbeteckningen är ett ansvarsfullt digitalt medborgare Steg 9
    3. Engagera dig i digital handel på ett ansvarsfullt sätt.Digital handel inkapslar inköp och försäljning av varor och tjänster online. Var medveten om riskerna i samband med denna praxis.Gör endast välinformerade och säkra beslut innan de engagerar sig i online-transaktioner. Många varor och tjänster tillgängliga online får inte lagligt vara besatta i vissa länder.Var noga med att alla transaktioner du deltar i är lagliga och legitima.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande