Hur man svarar på en knacka på dörren

Det händer med de flesta av oss. Du sitter ner, tittar på TV, och du hör en knock på dörren. Medan vi mest av tiden inte ens tänker på det, men personen på andra sidan dörren kan vara farligt. Oavsett om du är ett barn eller en vuxen, kommer den här artikeln att hjälpa dig att svara på dörren säkert i någon situation.

Steg

  1. Bild med titeln Svar en knacka på dörren Steg 1
1. Ta försiktighetsåtgärder på förhand. Dessa kan vara så enkelt eller komplexa som du vill. Tänk på vilken typ av grannskap du bor i - Om du bor i en del av staden som är känd för att ha brott, kan vissa eller alla försiktighetsåtgärder vara nödvändiga, medan i en "säkrare" grannskap de kanske inte är.
  • Installera en säkerhetskamera. Detta gör det möjligt för dig att se någon som kommer till din dörr innan du öppnar den, och kommer också att avskräcka inbrott. Även att ha en falsk kamera kan skrämma bort tjuvar om du inte är villig att betala för en riktig. Om du installerar en säkerhetskamera, är det en bra idé att lägga upp ett tecken som indikerar videoövervakning, och kan vara till och med krävas i vissa områden.
  • Installera ett intercom-högtalarsystem. Det är faktiskt billigare än du tror, ​​och är ett bra sätt att säkert kommunicera med människor vid din dörr utan att faktiskt öppna den.
  • Få en säker dörrkedja om du inte redan har en. Detta gör det möjligt för dig att prata med främlingar genom ett litet gap istället för att öppna dörren hela vägen. Se till att den är ordentligt monterad med långa skruvar så det kommer att hålla om någon försöker trycka sig inuti. De standardskruvar som följer med dörrkedjan är ofta för korta och svaga för att motstå kraft.
  • Få en hund. Medelstora eller skällande hundar kommer att avskräcka några främlingar med dåliga intentioner. Inbrottstjuvar ofta inte att hantera hundar och kommer att undvika ditt hem helt och hållet om det är uppenbart att du äger en.
  • Bildbeteckningen svarar på en knacka på dörren Steg 2
    2. Fråga dig själv om du förväntar dig någon runt den tiden. Gjorde du planer för din vän att komma över, eller ordna till rörmokaren för att fixa din läckande handfat? Om så är fallet kan det vara dem, men det är fortfarande klokt att dubbelkontrollera innan du öppnar dörren. Om du inte förväntar någon, behöver du inte panik. De är troligen en främling, men det kan fortfarande vara ett oväntat besök från någon du vet.
  • Bild med titeln Svar en knacka på dörren Steg 3
    3. Titta ut ett fönster för att se vem det är. Undvik att titta på dörrens fönster (om du har en), och istället se ut ett intilliggande fönster som är borta från dörren. På så sätt kan de inte se dig, och du kan säkert bedöma om du vet och litar på dem eller inte. Om du har ett Peephole kan du också använda det som en metod för identifiering.
  • Bild med titeln Svar en knacka på dörren Steg 4
    4. Om du inte vet eller litar på personen vid din dörr, överväga att väcka dig själv. Det behöver inte heller vara med skjutvapen. En kniv, baseballbat, pepparspray, golfklubb, etc. kan också användas. Speciellt om du känner dig obekväma eller att personen är misstänkt, med ett sätt att skydda dig själv kan hjälpa dig att känna dig säkrare och potentiellt rädda ditt liv i en dålig situation.
  • Bild med titeln Svar en knacka på dörren Steg 5
    5. Fråga vem det är, och få dem att verifiera deras identitet om de hävdar att det är arbetstagare eller säljare. Varje giltig arbetstagare eller säljare bör kunna verifiera sin legitimitet med det företag de representerar. Om de inte kan eller vägrar att göra det, avvisa deras erbjudande och be dem att lämna din egendom eller komma tillbaka senare. Bara för att de är klädda i uniform betyder inte att du borde lita på dem.
  • Bild med titeln Svar en knacka på dörren Steg 6
    6. Om besökaren är oönskad, berätta för dem att lämna. Till exempel, om en säljare kommer till din dörr som säljer något och du är ointresserad, berätta bara för dem "Nej tack." Om du inte litar på dem eller inte har tid att lyssna, kan du säga "Tyvärr, jag är upptagen just nu. Kan du komma tillbaka senare?" Var artig första gången, men om de inte lyssnar, fortsätter att störa dig, eller insistera på att stanna, ring polisen.
  • Bildbeteckningen svarar på en knacka på dörren Steg 7
    7. Enas om ett kodord med din familj och vänner, och använd det för att säkerställa att besökare kan lita på. Gör kodordet något riktigt konstigt att du normalt inte brukar använda i konversation och kunde inte gissa, som "känguru". Du kan till och med göra det flera ord eller en fras, som "Jag gillar äppelpaj" att kraftigt minska chanserna för en främling gissning det. Låt inte någon inuti utan att säga kodenordet, även om de insisterar.
  • Bild med titeln Svar en knacka på dörren Steg 8
    8. Om inget annat, ignorera bara det.Oavsett om du är upptagen eller för någon annan anledning otillgänglig att svara på dörren, ignorera det bara. Den som är det kommer sannolikt att gå och lämna dig ensam.
  • Men försök inte att göra det som att ingen är heminbrott som poserar som säljare kan ta detta som ett tillfälle att bryta in. Bläddra en ljusbrytare eller gör ljud för att fastställa det faktum att du är närvarande.
  • Expert Q & A

    Visste du att du kan läsa expertvar för den här artikeln?Lås upp expertvar genom att stödja WikiHow
    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Ska jag svara på dörren om någon knackar?
      Saul Jaeger, MS
      Saul Jaeger, MS
      Poliskapten, Mountain View Police Department
      Saul Jaeger är en polis och kapten i Mountain View, Kalifornien Police Department (MVPD). Saul har över 17 års erfarenhet som patrullischef, fältutbildningsansvarig, trafikansvarig, detektiv, gisslanförhandlare, och som trafikenhetens sergeant och offentlig informationsansvarig för MVPD. På MVPD har Saul förutom att beordra fältoperationsavdelningen. Saul har också lett till kommunikationscentret (sändning) och krisförhandlingsgruppen. Han tjänade en MS i räddningstjänsten från California State University, Long Beach 2008 och en BS i förvaltning av rättvisa från University of Phoenix 2006. Han tjänade också ett Corporate Innovation Lead Certificate från Stanford University Graduate School of Business 2018.Saul Jaeger, MS
      Saul Jaeger, MS
      Poliskapten, Mountain View Police Department
      Expert svar

      Stöd WikiHow avlåsa upp detta expertsvar.

      Om någon knackar på din dörr, behöver du inte öppna dörren. Du kan bara berätta för någon, "Jag är inte intresserad, tack." Vissa människor känner att de behöver öppna dörren och engagera, men du kan alltid bara säga nej.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 0
    Ställa en fråga

    Tips

    Kom ihåg att du inte är skyldig att låta någon i ditt hem om de inte är polisen med en sökande. Använd ditt huvud och gör en bra dom av situationen innan du öppnar dörren.
  • Bli inte för paranoid om en inbrottstjuv eller scammer utanför din dörr varje gång du öppnar den. Dessa händelser händer väldigt sällan, och det är inte troligt att de kommer att hända med dig. Det är dock bra att vara beredd på det värsta.
  • Inlägg a "Ingen uppmaning" Skriv på din ytterdörr om du inte vill att advokater kommer till din dörr. Detta kommer att eliminera de flesta främlingar som potentiellt kan knacka på din dörr, eftersom de enligt lag inte kan närma sig din ytterdörr.
  • Om du har ett fönster nära din dörr, behåll det hela tiden med en gardin. På det sättet kan oönskade besökare inte se in i ditt hus, och du kommer att ha mer integritet.
  • Berätta planerade besökare ditt kodord innan de kommer till ditt hus för att undvika förvirring. Det skulle också vara en bra idé att ändra ditt kodord några månader eller så för att se till att den blir säker.
  • Gör inte din dåliga moster Hilda vänta i det kalla medan du frågar dina föräldrar. Om du känner till dem, låt dem in.
  • Varningar

    Var försiktig med att människor säljer dig saker, speciellt om de är livsmedelsprodukter. Se till att den person som säljer dem är pålitlig innan de köper dem, för att de kan leta efter att lura eller bluffa dig.
  • Berätta inte för någon vid dörren du är ensam, speciellt om du är en kvinna eller ett barn. Många inbrottslar uppfattar kvinnor och barn att vara svagare och mer sårbara än män, vilket gör dem enklare mål (även om de inte är). Tänk på det - de vet inte om kvinnan är en viktliftare och mannen är en scaredy katt. Psykologiskt associerar människor män med mer styrka, så att det nämns att det finns en man i huset kan avskräcka dem. Ordspråk "Mina föräldrar är upptagna just nu." eller "Min pappa är i telefon just nu, kan du komma tillbaka senare?" är bra ursäkter för att få dem att lämna.
  • Ignorerar någon vid dörren kan vara farligare än att öppna den. Inbrottstjuvar ofta först för att se om någon är hemma, och om ingen svarar kan de försöka bryta in. Du bör försöka svara på dörren om du kan. Berätta bara för dem att du är upptagen med att etablera det faktum att du är hemma och få dem att gå iväg.
  • Du borde vara särskilt försiktig med några besökare som kommer utanför främsta öppettider. Den som kommer tidigt på morgonen eller sent på kvällen är mer benägna att ha dåliga intentioner.
  • Var försiktig med människor som har överhettat ditt kodord. Be personen att viska den i ditt öra, och blur inte det så att andra kan höra.
  • Falla inte för det undercover cop trick. Polisen kommer vanligtvis inte till din dörr utan anledning, särskilt undercover. Även om de är i uniform har du rätt att fråga dem om verifiering innan de ställer frågor eller kommer in.
  • Om någon, som inte är polis, bryter in i ditt hus, byter dörren, eller försöker göra någon av dessa, ring polisen direkt. Detta kallas bryta och komma in, vilket är olagligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande