Hur man skapar en uteplats

De flesta tycker om en uteplats som bara ett litet område av trädgård täckt med beläggningsstenar snarare än gräs eller blomsterbäddar. En uteplats förtjänar dock att vara mycket mer än det. En uteplats kan fungera som en plats för många dagliga aktiviteter, från ett barns lekområde när gräset är för vått till ett nöjesområde för grillar på långa sommarkvällar. Och det kan fungera som en idealisk plats att koppla av i. När du skapar en uteplats är huvudfokus på beläggningen och väggtexturen, som båda är täckta som olika ämnen i den här artikeln.

Steg

Del 1 av 18:
Uteplats
Bild med titeln Gör en tropisk stil trädgård Steg 3
Bild med titeln Gör en tropisk stil trädgård Steg 3
1. Tänk på hur du vill att din uteplats ska titta. En uteplats behöver inte vara platt. Du kan kombinera beläggningsplattor med väggar, steg, växter och olika material för att bygga ditt unika utrymme. Du kan överväga en skiktad uteplats om det här gör det lättare att använda det tillgängliga utrymmet, med ett steg eller mer ner till varje nivå.
  • När du tränar ut designen, mäta utrymmet först och ta hänsyn till befintliga hinder. Hur kommer du att använda det tillgängliga utrymmet och vad ska du göra om några hinder?
  • Vända hinder i egenskaper. Till exempel finns det ett litet infödd träd som du vill integrera snarare än att slå ner? Detta kan vara början på hela designen, när du arbetar runt trädet, vilket gör att beläggningen går runt och vänder den till en kontaktpunkt snarare än att se den som en olägenhet.
  • Växter kan vara en del av uteplatsen eller kan läggas till senare. Om de ska vara en del betyder det att man överväger att inkludera mark som en del av uteplatsens design. Om du läggs till efter, använd behållare för att skapa en extra känsla av design.
  • Bild med titeln Gör din bakgård säker för barn Steg 5
    2. Använd Paving och Walling Products för att skapa många möjligheter att lägga ut en attraktiv egenskap eller ett asfalterat område.
  • Bild med titeln Flytta en byggnad Steg 2
    3. Var beredd att ge det en go dig själv. Faktiskt lägger beläggningsplattor och byggnadsväggar för trädgården är inte svåra jobb. Du behöver inte vara en professionell att göra den här typen av arbete.
  • Del 2 av 18:
    Utarbeta planerna
    1. Bild med titeln Design En Landskap Trädgård Steg 5
    1. Förbereda. De flesta har en uppfattning om hur de vill att deras trädgård ska se men kanske det svårt att faktiskt lägga sina idéer i handling. Hemligheten är i planering i förväg.
    • Börja med ett pappersark. Använda de mätningar du redan har tagit, dra för att skala den del av den del av den trädgård du vill utveckla.
    • Markera i några obehagliga föremål, till exempel husets bakvägg, garaget, din gränslinje. Inkludera några föremål som stora träd och alla andra funktioner du vill behålla.
  • Bild med titeln Design En Landskap Trädgård Steg 3
    2. Om en uteplats ska vara på upphöjd eller att vara på mer än en nivå markerar du den avsedda platsen för väggar och steg.
  • Bild med titeln Design En Landskap Trädgård Steg 2
    3. Tänk på beläggningssystemets färgschema. Lägg till intresse för en layout genom att blanda plattorna, eller du kan lämna ut den udda plattan här och där, för att tillåta växter eller buskar som ska odlas.
  • Överväga att lägga dekorativa chippings eller grus i mellanslag.
  • Kanske innehålla en vattenfunktion eller damm i en uteplatsdesign. Viktig: Om barn ska använda området, se till att vattenfunktionen har lite eller inget djup - se till att vatten inte kan poola men dränerar sig snabbt.
  • Bild med titeln Välj den bästa metoden för vattenbehandling Steg 11
    4. Utarbeta elektriska och dräneringsbehov. Planera eventuella belysningsställen, elektriska och dräneringstjänster tidigt (för dränering, se relevanta byggregler eller prata med en rörmokare / arkitekt). Alla kablar och avloppsrörelser måste vara i position, tunnelbana och skyddad innan de startas.
  • Obs! Allt elektriskt arbete måste överensstämma med den relevanta standarden i ditt land (t.ex. BS 7671 i Storbritannien, de nuvarande IEE-ledningsbestämmelserna och del P i byggreglerna). Du rekommenderas att kontrollera med din lokala myndighets byggkontrollavdelning eller en auktoriserad behörig person innan du börjar. Om du är i tvivel om elektriskt arbete, kontakta en kvalificerad elektriker.
  • Bild med titeln Bygg en konkret uppfartsteg 12
    5. Lägg plattor för att skapa mönster. Plattorna måste inte alltid vara bredvid varandra - de kan läggas som stegar över gräsmattan eller som en väg bredvid en gräns. Alla idéer som dessa bör dras in i din skalaplan - på papper - innan arbetet påbörjas.
  • Förutom att skriva ut idéerna, köpa några testpavers för att prova mönster för riktiga. Detta kan ibland verkligen omvandla dina idéer om den exakta layouten eftersom du också kommer att se och känna texturen, riktig färg och djup.
  • Del 3 av 18:
    Att lägga ut planerna på webbplatsen
    1. Bild med titeln Bygg en konkret uppfart steg 10
    1. När du har gjort dina planer, överför dem till en fullstorlek på den aktuella platsen. Ställ ut med stränglinjer och pinnar. Detta ger dig möjlighet att kontrollera att allt kommer att vara som du vill ha det, och det är till exempel inte för mycket utrymme upptaget av över ambitiös planering. Viktig information vid planeringssteget är storleken på beläggningsplattor du tänker använda, så att dessa kan införlivas i designen. Planera att planera att använda full storlek plattor för att hålla skärning till ett minimum.
    • Observera att detsamma gäller för perimetervägg. Du behöver veta blocklängder och bredder för att kunna sätta dessa på planerna rimligen noggrant (kom ihåg mortelhålarna). Med tanke på exakta planer kommer du lättare att kunna utarbeta dina materialkrav.
  • Bild med titeln Installera linoleum golvsteg 17
    Bild med titeln Installera linoleum golvsteg 17
    2. Var medveten om de två väsentliga reglerna som måste följas om en uteplats läggs bredvid en husvägg:
  • Överst på beläggningsplattorna måste vara minst 150 mm / 5.9 inches under huset fuktsäker kurs.
  • Plattorna måste läggas med en mild sluttning bort från väggen för att se till att regnvatten går bort från huset. En lutning på 50 mm / 1.9 tum över 3 meter / 9.8 fot är det minsta acceptabelt.
  • Bild med titeln Placera och avsluta ett betonggolvsteg 24
    3. Få rätt verktyg. Om skärningen av många beläggningsplattor och väggblock är nödvändiga kan det hända att det är värt att anställa en platta och walling block splitter från en lokal hyra butik eller använda en 9 tum / 23cm vinkelslip. Om lite skärning behövs, kommer du att kunna göra med en klubbhammare och bolster mejsel.
  • Om hardcore behöver sättas under beläggning på mjuka marken, måste det vara väl komprimerat. Hyr en plåtkomprimdor för detta.
  • Du behöver också en bra anda nivå, helst 600mm / 23.6 tum lång.
  • Del 4 av 18:
    Budgetering
    1. Bild med titeln Placera och avsluta ett betonggolvsteg 13
    1. Budget. Det är alltid en bra idé att veta ungefär kostnaden för material som krävs (i metriska mätningar, du kan ändra dem med hjälp av Googles Metriska omvandlare). Här är en exempel shoppinglista för en 3.6 med 2.7m uteplats med 450 mm kvadrat texturerad beläggningsplattor, plus en 3.6m lång med ca 760 mm hög vägg, i pitched face walling blocks. Använd listan för att beräkna dina egna krav:
    • Som en guide till kvantiteter behöver du: 5 x 450 x 450mm beläggningsplattor per kvadratmeter. 47 x 300 x 100 x 65mm väggblock per kvadratmeter inklusive mortel tjocklek.
    • En påse sand och cement kommer att vara tillräcklig för att ligga ca 30, 300 x 100 x 65 mm väggblock. Du kommer att kräva två påsar av cement och 13 påsar med skarp sand för varje 5 kvadratmeter beläggning.
    • Obs! Lägg alltid 5-10% till kvantiteter för att möjliggöra eventuella brott.
  • Bild med titeln Placera och avsluta ett betonggolv Steg 18
    2. Lägg till mortel mjukgörare (240-669) till mortelblandningar för väggkonstruktion. Detta kommer att förbättra vidhäftning, styrka och bearbetbarhet. Det finns tre steg:
  • Konstruera en vägg
  • Förbereder marken för en uteplats
  • Lägga beläggning.
  • Del 5 av 18:
    Konstruera en vägg
    1. Bild med titeln kakel ett badrumsgolv steg 4
    1. Om du inte bygger på befintliga betong- eller fasta beläggningsstenar måste du ge tillräckliga fundament för väggen. Betongdelen av dessa fundament bör vara 300 mm / 11.8 tum bred och 75mm / 2.95 tum tjock. Blocken kommer så småningom att läggas i mitten av betongytan.
  • Bild med titeln Installera golvplattor Steg 9
    2. Gräva en gräv. Minst 100 mm / 3.93 tum av välfylld hardcore kommer att behövas under betongen så att du gräver en gräv 180-200mm / 7-7.8 tum djupt där väggen ska vara.
  • Använd pinnar och sträng för att markera grävningen. Kör 300mm / 11.8 tum långa träpinnar i mitten av grävningen vid 1200 mm / 47.2 tum till 1800 mm / 70.8 tumsintervaller så att de projekterar från basen upp till en punkt ca 25 mm / 0.9 tum under marknivå.
  • Använd en andningsnivå och rak kant för att säkerställa att topparna på pinnarna är jämn. De kommer att fungera som en guide när betongen läggs, vilket indikerar ytanivån.
  • Infill grävningen med väl komprimerad hardcore, då betong upp till PEG-nivå. Lämna betongen för att ställa in.
  • Obs! Täck med polyetenplåt för att hålla något regn av, och också för att förhindra att det torkar ut för snabbt i varmt väder. Sträck en stränglinje längs den uppsatta betongen där väggens främre kant är att avsluta. Detta kommer att se till att den första kursen är rak. Blocken läggs alltid i betongens mitt. Börjar i ena änden av väggen spridas mortel till ett djup av ca 12 mm / 0.47 tum bakom stränglinjen. Mortaren ska vara användbar men inte slarvig. Lägg det första änden eller hörnet på plats och tryck ner försiktigt, komprimera morteln till ca 9 mm / 0.35 tum. Kontrollera att den är jämn.
  • Bild med titeln Bygg en Adobe Wall Step 20
    3. Fortsätt lägga den första kursen med 9 mm / 0.35 tum mortelfogar mellan varje block. Var försiktig så att du inte kan tillåta mortel att komma på de ansikten av blocken där det kan orsaka färgning.
  • Obs! På en rak vägg utan retur hörn starta den andra kursen med ett halvt kvarter.
  • Bild med titeln Bygg en Adobe Wall Steg 17
    4. För att skära ett block, chip ett spår runt blocket med en bolster mejsel och klubbhammare längs den avsedda skärlinjen. Lägg det skurna blocket på en sandbädd, placera mejseln i spåret och slå sedan fast med klubbhammaren för att dela upp blocket. Alternativt, använd en anställd splitter eller vinkelkvarn (speciellt om du har många nedskärningar att göra).
  • Bild med titeln Bygg en Adobe Wall Steg 2
    5. På en vägg med ett hörn (retur), starta den andra kursen med ett block som läggs vid 90 ° till den första kursen. Fortsätt bygga kursen genom kursen ständigt kontrollera att blocken är nivå och i linje både vertikalt och horisontellt håller mortelfogarna till en jämn 9 mm / 0.35 tum tjocklek.
  • Obs! Ta bort överskott av murbruk omedelbart så att det inte fläckar blockets ansikte. När morteln börjar ställa in, antingen smidig den spola med blocken med den avrundade änden av en bit av trä eller rake, eller tillbaka bakom blockets ansikte till ett djup av ca 6 mm / 0.23 tum med en trowel. Detta är ett jobb som i allmänhet kan lämnas ett tag, beroende på temperaturen, efter att mortaren har lagts. Cap den färdiga väggen med coping stenar som läggs på en mortel säng.
  • Jorden under beläggningen behålls av betongblock som läggs på hardcore och betongfotar. Fotningarna för de två väggarna är separata för att tillåta dränering genom till marken
  • Del 6 av 18:
    Förbered marken för en uteplats

    Hur du förbereder marken för beläggningsplattor beror helt på platsförhållanden, tjockleken på plattan och vad du planerar att göra.

    1. Bild med titeln Installera golvplattor Steg 14
    1. Observera att vissa typer av plattor - särskilt de tunnare och mer bräckliga - får endast läggas på en solid säng av murbruk 25 mm tjock med mortelfyllda leder på 8 - 10mm / 0.31 - 0.39 tum (med "DOB & DAB" eller annan metod, kan orsaka att vissa att bryta i bruk).
  • Bild med titeln kakel ett badrumsgolv Steg 11
    2. Om dina plattor är lämpliga (starka nog) är marken fast, även när det är våt (till exempel som på krita) och du bara tänker lägga plattor, behöver du inte mer än att ta bort någon gräs och lite jordjord. Du behöver bara gräva tillräckligt för att se till att området är tillräckligt djupt för att klara av 38-50mm / 1.4-1.9 tum av sand, plus skivtjockleken, lämnar toppen av plattorna strax under torvnivå. Du kan sedan klippa över kanten av plattorna.
  • Bild med titeln Bygg ett Adobe Wall Steg 19
    3. I en situation där underjorden är mindre stabil, såsom med lera eller torv, måste du gräva mycket djupare för att sätta i en stabiliserande 100 mm / 3.93 tum tjockt lager av mycket väl komprimerad hardcore innan du lägger sandbädden. I båda dessa situationer bör sanden blandas grundligt med cement - 1 delcement till 9 delar sand - och dämpas med vatten som skapar en "halvtorkad" mix. Cementen / sanden läggs bara precis före plattorna som går ner.
  • När det gäller tunnare plattor bör detta alltid vara minst 100 mm / 3.93 tum av välkomprimerad hardcore, lägg sedan plattan på 25 mm murbruk.
  • I verkligheten är några områden tillräckligt nivå för omedelbar beläggning, vissa områden måste utgrävas, medan andra byggs upp för att skapa nivån.
  • Använd aldrig lera eller torvmarker för att göra upp marken (som de kommer att lösa). Bygg alltid med välkomprimerad hardcore.
  • Bild med titeln Installera golvplattor Steg 8
    4. Förbered i förväg. Tid i god förberedelse är tid väl tillbringade. Om du inte tar hand om att förbereda en fast bas, kan du inte förvänta dina beläggningsplattor för att förbli nivå eller helhet. Dålig förberedelse kommer att leda till att plattor sjunker och / eller bryts, så att de måste återlagas eller bytas ut efter ett år eller så.
  • Lägga beläggning

    Del 7 av 18:
    Screeded sand
    1. Bild med titeln Installera golvplattor Steg 11
    1. Efter beredning av basen kan beläggningen läggas på den tidigare nämnda halvtorkning / sandmixen. Detta bör vara 38-50mm / 1.4-1.9 tum tjock. Liksom med kullarna av väggar, se alltid till att den första raden (av plattor) läggs i en helt rak linje, vilket kan vara bredvid husväggen eller en vägg, som du har byggt runt uteplatsen.
    Del 8 av 18:
    Fast bäddsmetod
    1. Bild med titeln Dela och transplantationsdagen Steg 3
    1. Beroende på typ av mark, som visas tidigare, gräva tillräckligt för att säkerställa att området är tillräckligt djupt för att klara av den önskade tjockleken på hardcore (det är alltid bättre att ha för mycket än för lite), 25mm / 0.98 tum av mortel plus skivtjockleken, lämnar toppen av plattorna strax under torvnivå.
  • Bild med titeln kakel ett badrumsgolv Steg 6
    2. Innan du lägger några plattor, låg och nivå en 25 mm / 0.98 tums lager av mortel på den komprimerade hardcore (men bara så mycket som kan läggas på en gång) Kom ihåg att morteln kommer att sätta snabbare i varmt väder. Arbetar bort från väggar etc. och lämnar ett gap mellan 8-10 mm / 0.31 - 0.39 tum för mortelfogar, försiktigt lägg plåtarna.
  • Alla tunna eller bräckliga plattor måste läggas på en full säng av mortel, 25mm / 0.98 tum tjock.
  • Kom ihåg: Om plattor ska vara upp mot husväggen, måste plattans övre yta vara minst 150 mm / 5.9 tum under d.f.c. Nivå och plattorna måste lutas bort från väggen.
  • Bild med titeln Installera bambu golv Steg 7
    Bild med titeln Installera bambu golv Steg 7
    3. För att säkerställa att en jämn lutning bibehålls, använd 6mm / 0.23 tum tjocka bitar av ply eller något liknande material. Placera skiktet på kanten av plattan längst bort från husväggen.
  • Placera andningsnivån på skiktet och på den motsatta kanten av plattan. När bubblan i nivån är centralt har du rätt sluttning.
  • Lämna 9mm / 0.35 tums luckor mellan plattor. Det kommer att hjälpa om du förbereder ett gott utbud av distansorgan för detta ändamål, kanske skär upp bitar av plywood av rätt tjocklek.
  • Bild med titeln Installera golvplattor Steg 12
    4. Se till att alla plåtar är välbäddade ner på cementen / sanden och svänger inte på en ojämn bas. Vid behov lägga till eller ta bort sängmixen för att uppnå en fast och stabil bas. Det kan finnas någon färg / skuggvariation mellan packar av plattor. Mellanxplattor från olika förpackningar.
  • Bild med titeln kakel ett badrumsgolv Steg 7
    5. Om plattor måste klippas för hand, markera en pennalinje runt. Lägg plattan på en sandbädd och chip ut ett spår längs linjen, med hjälp av en klubbhammare och bolster mejsel. Hugga ut till ett djup av ca 3 mm runt plattan. Tryck på slipdelen av plattan med klubbhammarens handtag. Plattan ska bryta ihop längs linjen om det skurna spåret är tillräckligt djupt. Som tidigare nämnts, om mycket skärning måste göras, är det mycket bättre att anställa en blockdelare (om du inte kan få en, använd en 230mm / 9" vinkelslip).
  • Bild med titeln Installera golvplattor Steg 15
    6. Gå inte på de uppsättning plattorna i minst 24 timmar. Efter den här tiden kan du ta bort distansorganen. Infill luckorna med en mortelblandning, var försiktig med att hålla mixen av slibens ansikte. Detta kan vara ett tråkigt jobb, men misslyckande att göra det kommer att leda till tillväxten av ogräs mellan plattorna och tillåter dem att flytta sidled, ur position.
  • Om tiden inte är på din sida, eller du är inte angelägen om att fylla varje gap individuellt, använd Patio-grout för att fylla beläggningsgap på över 5 mm bred och 25 mm djupt.
  • Beläggningsplattor är gjorda av material som innehåller naturliga salter. När det är våt kan dessa salter visas på plattans yta som missfärgning eller kristaller - kända som "efflorescence". Detta är helt normalt. Försök aldrig att städa ytan av plattorna med ännu mer vatten. Detta leder helt enkelt till utseendet på fler kristaller. Låt plåtarna torka och borsta ytan fast med en helt torr, styv yard kvast. Över en tid efter vätning, torkning och borstning, upphör salterna att visas.
  • Del 9 av 18:
    Byggande trädgårdssteg
    1. Bild med titeln Stairs Steg 6
    1. På sluttande platser, eller där uteplatser har byggts på två eller flera nivåer, kan du behöva konstruera steg. Detta är en ganska enkel uppgift som involverar lite mer än att ställa in väggblock på betongfotar i botten om det är på marknivå och sedan sätta beläggningsplattor på murningen efter normala beläggningsbehandlingsförfaranden. Beläggningsplattorna skapar slitbanorna och väggarna blockerar stigarna.
  • Bild med titeln Paint Basement Trappor Steg 3
    2. Om det ska vara mer än en förändring i nivå, jag.e., Två eller tre steg upp, kommer de andra stigande blocken att bli bäddade på beläggningsplattan på baksidan. Plattorna måste därför vara säkra och läggas på hardcore toppad med en cement / sandmix. I det här fallet bör blandningen vara ca 1 del cement till 6 delar sand och läggs endast lite fuktad.
  • Del 10 av 18:
    Betongblockbeläggning
    1. Bild med titeln Köp frimärken utan att gå till postkontoret Steg 15
    1. Se till att du har planeringstillstånd. Observera att i Storbritannien, från oktober 2008, har de tillåtna utvecklingsrättigheter som tillåter husägare att bana över sin främre trädgård för hårt stående utan planeringstillstånd ändrats. Planeringstillstånd krävs nu att lägga traditionella ogenomträngliga uppfart som tillåter okontrollerad avrinning av regnvatten från främre trädgårdar på vägar. Övriga jurisdiktioner kommer sannolikt att ha relevanta regler i förhållande till det område du kontrollerar först.
  • Bild med titeln Dela ett stort rum Steg 3
    2. Välj ett av tre alternativ när du installerar ersättning eller nya uppfart i trädgården. Det rätta alternativet för dig kommer att bero på lokala markförhållanden och kommunala riktlinjer för kommuner. Det rekommenderas att du kontaktar din lokala myndighetsplaneringsavdelning och söker råd innan du börjar arbeta:
  • Använd en traditionell ogenomtränglig uppfartslösning och få planeringstillstånd från din lokala myndighet.
  • Använd en traditionell ogenomtränglig uppfartslösning, med bestämmelse för att säkerställa att ytvatten riktas till ett blötläge i din egendomsgräns.
  • Använd en permeabel lösning som för produkter som inte kräver planeringstillstånd.
  • Del 11 av 18:
    Ogenomträngliga uppfart
    1. Bild med titeln Bygg ett Adobe Wall Steg 19
    1. Konstruera en attraktiv, långvarig och hård med uppfart med Stamford-beläggningsblock som mäter 100 x 200 x 50 mm / 3.9 x 7.8 x 1.9 tum. Dessa block kan hanteras och läggas lättare än de flesta andra uppfartningsmaterial och kan klara trycket som utövas av en bils vikt när den är inställd på rätt bas. De är lika lämpliga för att göra banor runt huset och trädgården, och kan till och med användas för en uteplats.
  • Bild med titeln Ta bort golvplattor Steg 5
    2. Välj mönster enligt användning. Använd ett sillbenmönster för fordonstillträde. För fotgängare eller uteplatser är antingen mönster lämpligt. Täckning är cirka 50 kvarter per kvadratmeter. Skarp sand används för sängkläder och uteplats och blockbeläggande sand som materialet för infilling mellan block som har inbyggda distansorgan. Verktygen du behöver är en spade och rake, en tallrikvibrator (anställd), en stenplattor (även anställd) och en bolster mejsel och klubbhammare.
  • Bild med titeln Placera och avsluta ett betonggolvsteg 1
    3. Göra en slående off bräda. Detta är helt enkelt en bit av timmer ca 100 mm / 3.9 tum bred, och tillräckligt länge för att spänna bredden av den avsedda enheten eller vägen. Med andra timmerremsor som tillsätts i varje ände används den för att kontrollera nivån på vilken som helst hardcore som används och sedan, med ändremsorna placerade annorlunda, för att jämföra sängsanden. Timmerremsorna är avsedda att vila på de övre kanterna av en hållkantstruktur medan nivellering utförs. Varje uppfart eller väg måste byggas inom en kvarhållningsram för att förhindra att sängkläderna eller blocken är förskjutna. Våra bana Edgings i en betongbädd är idealiska för att det är inställt.
  • Del 12 av 18:
    Förbereda marken
    1. Bild med titeln Bygg en Adobe Wall Steg 8
    1. Om du konstruerar en uppfart, sätt blocken på sand och hardcore så att du måste gräva ut marken till ett djup av ca 200 mm / 7.8 tum. Ställ fasthållningsstenarna i betong så att topparna är på din avsedda färdiga enhetsnivå.
  • Bild med titeln Bygg en Adobe Wall Steg 18
    2. När betongen har ställt in, infill med hardcore och kompakt till ett djup av ca 100 mm / 3.9 tum med din slående bräda för att kontrollera detta. Notera timmerremsans position. En tallrikvibrator kan användas för att komprimera hardcore, men var försiktig så att du inte störa kantstenarna.
  • Del 13 av 18:
    Läggningsblock
    1. Bild med titeln Plant A Gardenia Steg 4
    1. Börja i ena änden av enheten, lägg sand över hela bredden men sträcka sig endast ca 3 meter / 9.8 fot längs enheten, eller över ett område som du rimligen kan förvänta dig att slutföra under en arbetstid.
    • Sprid sanden till en tjocklek av 65 mm / 2.5 tum utan att gå på den eller på annat sätt komprimera.
    • Använd den slående brädet, med timbersna för att uppnå nivån. Fortfarande utan att gå på sanden börjar du placera blocken i utformningen av ditt val på sanden uppåt mot utgångspunkten. De inbyggda distanserna, på blocken, kommer att hålla dem rätt avstånd från varandra.
    • Om du arbetar med ett sillbenmönster, oroa dig inte för att klippa block för att passa kanter än. Det kan finnas någon färg / skuggvariation mellan förpackningar eller plattor. Därför bör du blanda block (eller plåtar) från olika förpackningar.
  • Bild med titeln Bygg en konkret uppfartsteg 11
    2. När du har lagt blocken över de första 1.5 meter / 4.9 meter av enheten - inte det kompletta slipade området - använd plattvibratorn till sängen ner i sanden. Två eller tre passerar med vibratorn ska bäddar dem till nivån på hållväggen. Vibrerar inte inom en meter i slutet av sandbädden.
  • Fortsätt sprida sand, läggningsblock och vibrera ner i lätta steg.
  • Montera klippkantblock efter behov. Klipp dem med en splitter, om du har anställt en eller med en bolster mejsel och klubbhammare som för vanliga beläggningsplattor, som tidigare beskrivits i denna bipacksedel.
  • Uteplats / blockbeläggningssand måste sedan sprida sig över ytan och initialt borstar bakåt och framåt tills utrymmena mellan blocken är helt fulla.
  • Lämna lite sand på ytan, gör ett par passager med vibratorn för att komprimera mer sand i luckorna.
  • Slutligen ta bort överskott av sand och enheten är klar för användning.
  • Del 14 av 18:
    Permeabla uppfart
    1. Bild med titeln Bygg ett steg 13
    1. Överväga pavers som inte kräver planeringstillstånd. Pavers som är öppna och tillåta grästillväxt är idealiska för tillfällig extra parkering som erbjuder ett mångsidigt, hållbart alternativ till solid beläggning. Detta är ett öppet gallermönster tillåter att gräs växer igenom för en "gräsmatta" som kan klippas och underhållas för att dölja betongnätet. Dessa pavers bör vara 150mm mot typ 1, hardcore, ett sängkläder reglerande lager av skarp sand eller ärtstång 25mm plus 20% humus för att stödja rotutveckling.

    Underhåll och reparation

    Del 15 av 18:
    Brutna eller nedsänkta block
    1. Bild med titeln Ta bort golvplattor Steg 1
    1. Realisera de problem som kan uppstå. Beläggningsblock kan bryta eller sjunka. Ersätta eller höja dem kan vara ett problem, eftersom de vanligtvis är tätt packade ihop. Beroende på hur tätt packade de är, kan en av två metoder för borttagning användas (använd alltid ögonskydd och handskar):
  • Bild med titeln Ta bort golvplattor Steg 7
    2. Borra ett hål i mitten av blocket, eller största stycket, med hjälp av en hammarborr och murverk. Sätt i en RAW-plugg och skruvad ögonbult av en lämplig storlek, gänga en bit stark sladd genom ögat och dra försiktigt uppåt (den här metoden fungerar bara om blocket inte är för hårt).
  • Obs! Om det finns flera nedsänkta block som ska höjas eller bytas ut, starta vid den yttre kanten av depressionen, kommer dessa att vara minst tätt packade och det enklaste att ta bort.
  • Bild med titeln Ta bort golvplattor Steg 2
    3. Om ovanstående metod inte fungerar, eller blocket är för hårt, använd en stor murverk och borra så många hål som möjligt över blocket. Med en skarp kall mejsel och klubbhammare, chip ut blocket genom att skära över de borrade hålen. Upprepa om det behövs tills blocket är borttaget. När ett block (eller stycke) är ute, bör de intilliggande blocken lätt avlägsnas.
  • Byte av ett block - lägg till lite skarp sand, nivellering med kanten av en kort bit av trä. Försiktigt släppa det nya blocket på plats. Skydda ytan med en annan bit av träfamp ner till nivå med de andra blocken.
  • Byte av flera block liknar en, men se till att var och en är helt och hållet fast mot sin granne, se till att det inte finns några luckor, eller den sista kommer inte att passa och du måste börja om igen. Passa den sista som slutar så det kan lätt avlägsnas (det här stoppar utrymmet). När alla är på plats, använd en lång rak kant över topparna för att kontrollera att de är nivå, tampa ner något som är stolta. Lägg till sand under något som är låga. Montera det sista blocket korrekt (om det här behöver hjälp, använd en bit av trä över blocket och tryck försiktigt in) och kontrollera efter nivå.
  • Del 16 av 18:
    Upphöjda block eller plattor
    1. Bild med titeln Vård för ett gråtande körsbärsträd Steg 4
    1. Växande trädrötter är vanligtvis orsaken till upphöjda blockpavlare och plattor. Om så är fallet, innan du försöker reparera, kontakta ditt lokala råd / kommun (i händelse av mycket uppenbar eller allvarlig skada, ditt försäkringsbolag), för råd om skador som orsakas av träd. Aldrig Ta bort stora rötter utan professionell rådgivning, du kan orsaka alla slags problem!
    Del 17 av 18:
    Trasig eller nedsänkt beläggningsplattor
    1. Bild med titeln Ta bort golvplattor Steg 3
    1. Ta bort eventuell mortel (om den används) från runt plattan genom att använda en smal bladed murverk mejsel (om morteln är i dåligt skick, kan en gammal stark skruvmejsel göra). Var försiktig så att du inte skadar kanten på de närliggande plattorna. För en trasig platta, mejla ett hål i den trasiga delen av plattan, så försiktigt spakar ut bitarna tills alla tas bort.
  • Bild med titeln Ta bort golvplattor Steg 6
    2. Var medveten om att nedsänkta hela plattor är lite svårare. Antag att det finns ett gap mellan plattan och de närliggande plattorna, sätt in en bred mejsel, spade eller lämplig spak.
  • Placera en bit av trä över den intilliggande plattan och spaken på det.
  • Har två eller tre bitar av trä redo, stark och tjock nog att stödja och höja plattan tillräckligt för att du får fingrarna under.
  • Lyft försiktigt ut plattan (om det är tungt, få lite hjälp). Placera på mer bitar av trä (du måste få fingrarna under för att sätta tillbaka det).
  • Del 18 av 18:
    Byter ut
    1. Bild med titeln kakel ett badrumsgolv steg 10
    1. Ta bort någon gammal murbruk från hålet och kanterna. Lägg till skarp sand, tampa ner och nivå. Om du använder mortel, tillåta ca 10mm rum ovanpå sanden för morteln.
  • Bild med titeln kakel ett badrumsgolv Steg 5
    2. Lägg till fem Blobs ett till varje hörn och en till mitten (plattan måste höjas tillräckligt mycket ovanför de andra för att tillåta att tampning och nivellering), applicera en tunn mortel runt hålets kanter. Den svåra biten får plattan i hålet utan att förstöra sanden och murbruksbasen.
  • Bild med titeln Installera golvplattor Steg 1
    3. Placera försiktigt ena änden av plattan i läge, se till att de omgivande luckorna är lika, sedan lägre. Om du behöver centrera plattan, använd en stor mejsel eller en spade och försiktigt hävarm mot (utan att skada) de ljud som angränsande plattor.
  • En annan metod är att lyfta plattan på två delar av lämplig sladd (eller platt plastbandning) och försiktigt sänka in i hålet (om det är tungt bruk två eller flera personer). Använd handtaget på en klubbhammare för att stampa plattan i läge, se till att det är nivå med en lång andlig nivå.
  • Bild med titeln Installera golvplattor Steg 19
    4. Skär sladden eller bandnivån med plattan och tryck ner under ytan (plastband är skarp så var försiktig). Lägg till mortel i lederna och jämn nivå med de andra plattorna. Ta snabbt bort överskottet eller det kommer att fläcka plattan och se fuktigt.
  • Tips

    Denna artikel är endast avsedd som en guide. Många unika problem måste skräddarsys för att passa utrymmet och stilen på din egen uteplats. När du är tvivel, sök professionell rådgivning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande