Hur man bygger en paver uteplats

Med tillägget av några rustika paverstenar kan du omvandla en humdrums bakgård till en förtrollad vildmarksflöde. Allt du behöver är en grundläggande plan för ditt nya uteplats och en iögonfallande design för stenarna själva. När den ursprungliga planeringen är ur vägen kan du börja utgrävning av din gräsmatta och installera grundskiktet. När det är allt sagt och gjort, har du en idyllisk, professionell utseende utomhus fristad att visa för dina ansträngningar.

Steg

Del 1 av 3:
Plottar din uteplats
  1. Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 1
1. Bestäm vart du vill att din uteplats ska gå. Paver uteplatser tjänar oftast som en förlängning av huset, så att besökare kan övergå från bakdörren eller veranda rakt på stenytan. Du kan också boka ett out-of-the-way-hörn av en stor gård för ett privat loungsområde. En öppen, scenisk plats utan träd eller stora växter i närheten kommer att fungera bäst.
  • Oavsett utrymme du väljer bör vara rymlig nog att flytta runt i bekvämt och hålla några bitar av utemöbler, tillsammans med några gäster du kan vara underhållande i framtiden.
  • Tänk på dräneringsproblem, till exempel avrinning från uteplatsytan och kanterna, för att säkerställa att vatten inte kommer att poola på uteplatsen. Om du installerar ett markis eller överhängning, överväga om du också behöver gutters eller downspouts för att rikta vattnet bort från uteplatsen.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 2
    2. Ta bort närliggande hinder. Dra upp några små buskar, stubbar, rötter och gräsklippningar i omedelbar närhet och se till att marken är fri från fallna grenar och andra skräp. Rensa området några meter bortom ditt avsedda uteplats utrymme för att ge dig ett rum att arbeta bekvämt.
  • Sätt dina befintliga utemöbler till lagring för nu-du kan ersätta det senare när uteplatsen är klar.
  • Om ditt angivna uteplats är täckt med mulch, ta bort det till en annan del av trädgården.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 3
    3. Linje av de planerade dimensionerna på din uteplats. När du har en uppfattning om var du vill att uteplatsen ska gå, släpp några trädgårdsakt för att markera omkretsen. Använd ett måttband för att se till att dina gränslinjer är raka och jämnt, stäng sedan i omkretsen med sträng eller markeringsfärg.
  • När du bygger en uteplats med en krökt omkrets, böja en trädgårdsslang i form och använda den för att fungera som ett grovt visuellt hjälpmedel.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 4
    4. Designa din egen anpassade uteplats. Du kan också ta ett fritt formulär till din Patios placering, om du föredrar. Detta kan spara dig lite tid och arbetskraft, eftersom du inte behöver klippa paversna för att passa ett område av en viss storlek. Det kommer också att låta dig bli så kreativ som du vill när du planerar din layout.
  • Bygg din uteplats längs konturerna på en slingrande gångväg eller i en liten alkov där det skulle vara svårt att hitta utrymme för en traditionell kvadratisk eller rektangulär setup.
  • Oavsett vilken form du bestämmer för din uteplats borde du vara vettigt visuellt i din gård som helhet.
  • Om du lägger till ett markis eller överhängning, se till att denna struktur är på plats (och uppfyller rätt belastning och viktkrav) innan du bygger uteplatsen.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 5
    5. Välj en design för paverstenarna. Du har flera olika alternativ när det gäller att arrangera paversna själva. Enkla mönster som Jack-on-Jack (där stenarna upprepar som ett rutnät) eller körbindning (där varje annan rad är offset) blir det enklaste att installera. Om du föredrar en mer överdådig layout, överväga en komplex design som sillben eller pinwheel.
  • Tänk på att mer komplexa arrangemang sannolikt kommer att kräva att du skär eller på annat sätt ändra paversna för att få dem att passa.
  • Del 2 av 3:
    Utgrävning och utjämning av din gård
    1. Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 6
    1. Kontakta ditt lokala verktygsföretag minst 2 dagar före grävning. För att du inte slår en begravd verktygslinje, kontakta ditt lokala verktygsföretag. Ring dem minst 2 dagar innan du börjar ditt projekt och be dem att hitta och markera begravda linjer på din egendom. Denna tjänst är gratis och kan förhindra olyckor och strömavbrott.
    • I U.S., Ring upp digrinen på "811."De kommer att prata igenom de steg du behöver ta för att gräva säkert och även kontakta det korrekta verktyget för att markera begravda linjer på din egendom.
    • Om tidigare invånare har gjort justeringar eller tillägg till verktygen, kan du behöva kontakta en landskapsarkitektur eller utgrävningstjänst för att hjälpa dig att hitta varje tjänstpunkt.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 7
    2. Gräva ut uteplatsen till ett djup av 6 i (15 cm). Detta kommer att lämna rätt mängd utrymme för både paverstenen och det underliggande substratet. Du kan ta hand om det mesta av borttagningen med en enda spade. En handprowel kommer också att vara användbar för att hålla kanterna på platsen ren och exakt.
  • Du kan använda en skytte för att bryta upp jorden först och göra det lättare att handskopa det önskade djupet och ta bort med hjulbåge. Stora områden kan kräva en skidstyrning eller minikrävare eller traktor med en traktorgrävare och främre hinkfäste.
  • När det är klart, bör din paver uteplats sitta på eller något över marknivå.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 8
    3. Använd en förhöjd nivå för att skapa lutning när du gräver. En liten sluttning är nödvändig för att främja avrinning under vått väder. Skära en 1 i (2.5 cm) Stycke av skrot och binda det till slutet av en nivå. På det sättet kan du se till att din färdiga uteplats har 1 i (2.5 cm) av droppe av var 4: e meter (1.2 m).
  • Se till att lutningsvinklarna är borta från uteplatsen och tillsätt dränering om det behövs.
  • Du kanske kan komma med en perfekt uteplats om du bor på ett ställe med ett varmt, torrt klimat, eller om du har valt att placera uteplatsen under ett överhäng.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 9
    4. Lämna utrymme för underjordiska verktyg. Om du behöver begrava den elektriska kabeln för utomhusbelysning, gör det nu innan du börjar lägga till substrat-smuts är mer förlåtande på kablar än ostruermaterial som sand och grus. Se till att tråden eller kabeln är klassad för direkt begravning eller är i en godkänd ledning. Notch jorden runt kanterna på gropen med din trowel och lägg kabeln i en rak väg, undviker kinks, spolar och skarvar där det är möjligt.
  • Ta några ögonblick för att kontrollera om dina belysningselement är funktionella. Annars måste du bara gräva dem igen om något går fel senare.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 10
    5. Tampa jorden för att platta den. Använd en handtippare eller en plåtkomprimdor och arbeta dig inåt från omkretsen på webbplatsen. Detta kommer att ge en mer stabil grund för substratet och förhindra att paverstenarna skiftar när de har blivit föremål för.
  • Som ett valfritt steg kan du också rulla ut ett ark av landskapsarkitektur vid denna tidpunkt att fungera som en buffert för ogräs och förhindra att de rota under grusbasen.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 11
    6. Häll 2-3 i (5.0-7.6 cm) krossat grus för basen. Dumpa gruset i gropen och använd en tung järnrake för att distribuera det till kanterna. Se till att du sprider gruset jämnt och lägger till mer tills du når önskat djup. Som du gjorde med jorden, tampa gruset ner tills det är fast set. Vätning av gruset kan hjälpa dig att distribuera och packa det jämnt.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 12
    7. Lägg till 1-2 i (2.5-5.0 cm) av nivellering sand. Detta lager kommer att fylla i sprickorna i gruset. Det kommer också att ge paverns stenar något att bosätta sig i och erbjuda ytterligare stabilitet.
  • Snip ett hörn av påsen och sikt det långsamt, vägleda den från ena sidan av gropen till den andra.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 13
    8. Nivån sanden med en platt bräda. För att undvika över eller underfylla basen, skära ett par längder på 1-tum (2.5 cm) PVC-rör och placera dem parallellt med varandra ner i mitten av gropen innan du häller i sanden. Dra sedan en platt bräda, som en 2x4, längs båda rören för att nivån. När du är klar, dra ut rören, fyll i depressionerna och stampa hela ytan platt.
  • Snarare än att dumpa i hela sanden samtidigt, gå några meter vid en tidshällande, utjämning och upprepa.
  • Del 3 av 3:
    Installera paversna
    1. Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 14
    1. Lägg ner paverstenarna från den yttre omkretsen. Tryck försiktigt på ytan i nivelleringssanden, börja i ett hörn av gropen och arbeta dig mot mitten. Lämna ett smalt gap mellan varje sten, inte mindre än ⅛ i (0.32 cm) och inte mer än ½ i (1.27 cm) -Du fyller i detta utrymme senare med mer sand.
    • Använd foton av färdiga uteplatser som referens när du räknar ut placeringen av dina pavers.
    • Det tar längre tid att bädda in råstenar eller pavers med naturliga finish, eftersom de måste anpassas till höger höjd individuellt.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 15
    2. Håll en konsekvent mängd utrymme mellan varje paver. Det kan hjälpa till att skilja stenarna med ett ark av plywood eller med spacerblock som du installerar dem. Skjut plywood mot kanten av gropen och släpp din första sten. Sedan vrid arket 90 grader för att skapa ett gap mellan den närliggande stenen. Fortsätt en rad eller mönstersnitt i taget, omplacera plywood efter att ha lagt ner varje paver.
  • Håll enhetligt formade pavers så nära varandra som möjligt. Om du lämnar utrymme mellan dem kräver inte bara mer gemensam sand för att fylla i luckorna, det minskar också att skiftas senare när den gemensamma sanden löses eller tvättas eller blåses bort.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 16
    3. Kontrollera din sluttning när du går. Håll din nivå och en straightedge handy och hänvisa till dem ofta. Syfte för cirka 1 i (2.5 cm) av droppe av varje 4 ft (1.2 m). Detta kommer att se till att din uteplats kommer att kunna tömma efter behov.
  • Justera mängden substrat i en given sektion som behövs genom att tampa eller omfördela den.
  • För en platt mark uteplats, leta efter att substratet är så nivå som möjligt innan du fortsätter.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 17
    4. Skär paversna för att passa om det behövs. Några fullstora stenar kan vara för stora för att gå på en viss plats. I detta fall kommer en våtsåg eller cirkelsåg med ett betongblad, som kan hyras från en hemförbättringsbutik, att krävas för att skära igenom den hårda stenen. Om du antar att du inte har tillgång till en maktsåg, kan du också bryta ner paverns gammaldags sätt med en mallet och mejsel.
  • När du kommer till en paver som inte passar, markera den med en bit krita så du vet var du behöver klippa.
  • Använd alltid handskar, en ansiktsmask och öra och ögonskydd när som helst du arbetar med kraftsågar.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 18
    5. Tryck på paversna på plats med en gummiband. Pund toppen av stenarna för att ställa dem djupare in i sanden. Detta kan vara en noggrann process, men det är avgörande för att pavern är stabila nog att stå, gå och sätta möbler på.
  • Försök inte säkra paversen genom att helt enkelt stomping på dem. Detta kan få dem att sjunka för djupt, eller slå dem ur anpassningen.
  • Om du upptäcker att paversna sitter ojämnt, kan du behöva arbeta dem djupare in i substratet för hand.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats Steg 19
    6. Fyll i luckorna mellan pavarna med ett annat lager av sand. Sprida ytterligare ½ i (1.25 cm) av nivellering sand över toppen av stenarna. Använd en kvast för att försiktigt trycka sanden i mellanslagen mellan paversna. Svepa i flera olika riktningar för att fylla fogarna helt. Alla återstående sand kan svepas senare.
  • Fogande sand kan erbjuda ett permanent alternativ till vanlig sand. Detta ämne innehåller tillsatser som bildar en fast bindning efter att ha utsatts för fukt.
  • Dammsuga upp en envis sand som samlar där det inte är tänkt att, eller använda en bladblåsare för att spränga det ut i gården.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 20
    7. Installera kantning, om så önskas. Om du vill att din uteplats ska ha en snygg och jämn kant kan du installera paver-kantning. Välj mellan plast, betong, metall eller trä. Placera kanten längs omkretsen av uteplatsen Pavers. Säkra det med galvaniserade spikar per paver Tillverkarens riktlinjer.
  • Bild med titeln Build a Paver Patio Steg 21
    8. Slang ner hela uteplatsen. En bra spray kommer att hjälpa pavarna att lösa och packa det underliggande substratet nedåt. Bara se till att du inte övervatte området, eller du kan sluta med en träsk istället för en avkopplande utomhuslounge. När vattnet har haft tid att torka, kan du ersätta dina möbler och sparka tillbaka!
  • Våt uteplatsen varje timme under de första 3 timmarna för att påskynda komprimeringsprocessen.
  • Bild med titeln Bygg en paver uteplats steg 22
    9. Täta uteplatsen när den är torkad. För att hålla sanden i lederna och skydda dina nya pavers, bör du applicera en förseglare på uteplatsen när den är helt torr. Använd en pensel på 4-tums (10 cm för att applicera förseglingen i uteplatsens ytterdämpare. Använd sedan en trädgårds-stilpump för att spruta tätningsmedel över resten av uteplatsen. Låt det torka helt och upprepa processen för att applicera en andra kappa.
  • Paver Patio Sealer kan hittas hemma förbättringsbutiker.
  • Tips

    Jämför pavers i olika färger, storlekar och material för att hitta en uppsättning som matchar din vision för projektet.
  • Paver stenar är vanligtvis mycket tunga, och kan vara för mycket för en eller två personer att lugna runt. Rekrytera några extra uppsättningar händer och att de levererade paversna kommer att göra ditt liv mycket enklare.
  • Utrusta dig med ett par robusta arbetshandskar och några kudde knäpudlar för att hålla dig mer bekväm under en lång installationsprocess.
  • Varningar

    Se till att paversna är helt torra innan de binder dem med fogande sand. Det är möjligt för dammet att lämna permanenta vita fläckar eller streck när det blir fuktigt.
  • Var extremt försiktig när du använder kraftsågar och annan farlig utrustning. Om du inte är säker på hur du kör dessa verktyg säkert, kan det vara bättre kvar till en professionell.
  • Saker du behöver

    • Paver stenar
    • Krossad grus eller paver bas
    • Nivellering sand
    • Fogande sand (tillval)
    • Skyffel
    • Handtrowel
    • Handtvätt
    • Järnlake
    • Gummiklubba
    • Cirkelsåg eller våtsåg w / betongblad
    • 1" PVC rör
    • 2x4 eller annan platta
    • Trädgårdsspel
    • String eller markeringsfärg
    • Modifierad nivå
    • Straightedge
    • Måttband
    • Trädgårdsslang
    • Landskapsarkitektur (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande