Hur man torkar en tröja

Tröjor är viktiga, praktiska och moderna. Kallt väder är alltid precis runt hörnet, och en varm tröja erbjuder både komfort och stil. Men känsliga tyger som ull och cashmere är berömda för att sträcka och frida om de inte behandlas bra. När du har våta tröjor men inte vill förstöra dem i torken, kan du klämma ut det överflödiga vattnet, lägga ut tröjan att torka, och även använda hushållsverktyg för att påskynda processen.

Steg

Del 1 av 3:
Klämma ut överskottet
  1. Bild med titeln Torka en tröja Steg 1
1. Placera tröjan på en ren, torr handduk. Se till att både handduken och tröjan är färgfast! Dra bara tröjan på handduken, vilket garanterar handduken och tröjan är båda platta.
  • Bild med titeln Torka en tröja Steg 2
    2. Rulla tröjan upp. Gör det som om du rullar upp en yogamatta eller sushi-rulle, bit för bit, kläm ut så mycket vatten som möjligt på vägen.
  • Bild med titeln Torka en tröja Steg 3
    3. Håll tröjan snygg i handduken i några minuter. Krama inte för hårt - handduken behöver inte vara lufttät över tröjan. Även vid denna tidpunkt kan tyget riva eller sträcka, så håll bara tröjan relativt tätt i handduken i några minuter.
  • Del 2 av 3:
    Lägger ut tröjan
    1. Bild med titeln Torka en tröja Steg 4
    1. Lossa handduken. Använd fingrarna på en hand för att förankra bottnen på handduken och sedan använda den andra handen för att trycka på handdukens övre del från dig.
  • Bild med titeln Torka en tröja Steg 5
    2. Ordna om tröjan på en ny, torr handduk. Se till att handduken är fyrkantig och ordnar varje hörn. Placera armarna i full längd, räta upp kragen och manschetterna och se till att du undviker stötar eller veck som kan lämna tröjan skruvas eller konstigt formad när den är klar.
  • Bild med titeln Torka en tröja Steg 6
    3. Omforma din tröja efter behov. Krympte din tröja från en tidigare tvätt? Nu är din chans att omforma, eller blockera det tillbaka till det normala. Använd bara fingrarna för att försiktigt dra tröjan i form, eller sträcka den igen.
  • Del 3 av 3:
    Påskyndar torkningen
    1. Bild med titeln Torka en tröja Steg 7
    1. Lägg din tröja ut på ett torkställ. Torkställ är lämpliga och bärbara. Lägg din tröja på toppen av ett nätställ, ordna det snyggt så det torkar jämnt.
    • Var noga med att vända tröjan åtminstone en gång för att hålla den från att få en smaklös lukt.
  • Bild med titeln Torka en tröja Steg 8
    2. Placera tröjan nära en fin bris. Att placera tröjan nära ett öppet fönster, en veranda eller uteplats kommer att påskynda saker och du kan också fånga lite av den fräscha doften. Undvik direkt solljus, men eftersom det kan missfärga ditt föremål.
  • Bild med titeln Torka en tröja Steg 9
    3. Påskynda processen genom att använda hushållsapparater. Speciellt när klimatet är lite fuktigt, elektriska fläktar och avfuktare kommer att påskynda torkningsprocessen. Du kan även bryta ut din hårtork för en sista minuten, lokaliserad torkning.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande