Hur man fixar dålig jorddränering

Stående vatten på grund av dålig dränering i din gräsmatta kan leda till ett antal problem, från myggor till strukturella skador på ditt hem. För att hantera detta måste du först studera din gräsmatta för att förstå hur och varför vatten samlar på den specifika platsen. När du har en bättre uppfattning om varför det här händer, kan du ta itu med problemet med att omdirigera regnvatten, behandla marken, lägga vegetation eller en kombination av alla tre.

Steg

Metod 1 av 3:
Pinointing problemet
  1. Bild med titeln Fix dålig jorddränering Steg 1
1. Identifiera var vatten samlar in. Titta på din gård under nederbörd. Observera exakt var vatten tenderar att poola och sitta. Ta också hänsyn till hur ljus eller tung regnskuret är, vilket kan påverka hur stort det drabbade området är. Växtpel eller flaggor i mitten av området och / eller dess gränser medan det fortfarande är vått om du tror att du kommer att förlora det en gång det torkar.
  • Till exempel, säg att du har en plats ungefär tio kvadratmeter som har stående vatten efter en dag med genomsnittlig nederbörd.
  • Sedan säga att, efter en tung nederbörd som varar tre dagar eller mer, expanderar området till tjugo kvadratmeter.
  • I det här fallet är problemområdet förmodligen fortfarande de ursprungliga tio kvadratmeter, eftersom det omgivande området vanligtvis inte upplever stående vatten.
  • Bild med titeln fixa dålig jorddränering Steg 2
    2. Kontrollera var vattnet kommer ifrån. Först, se om ytterligare vatten koncentreras på denna plats med en närliggande struktur, som taket på ditt hus eller skjul. Kontrollera sedan om vattnet är avrund från en ogenomtränglig yta, som en uppfart eller uteplats, det är nära till hands. Slutligen, kontrollera gräsmattans yta för att se om det drabbade området är märkbart lägre än det omgivande området.
  • Vatten går varhelst gravity tar det, så alltid arbeta dig upp från det drabbade området för att ta reda på hur vatten kommer dit.
  • Bild med titeln Fix dålig jorddränering Steg 3
    3. Kontrollera jorden. Överdriven vattendränering och sammanslagning i en depression i marken är verkligen ett problem, men kom ihåg att det kanske inte är den enda. Förvänta sig att jorden själv kan hindra vatten från att absorberas. Detta kan orsakas av:
  • Komprimering från vikt placerad på den, till exempel parkeringsfordon på samma jordbearbetning upprepade gånger.
  • Tjocka rotstrukturer från vegetation som blockerar vattens absorption genom jordjorden.
  • Jord som är sammansatt mestadels av lera, snarare än sand och / eller organiskt material.
  • Bild med titeln fixa dålig jorddränering Steg 4
    4. Mät betyget på din gräsmatta. Ta en 3-fots (0.9 m) Trä stav och plantera den en tredjedel av vägen in i marken bredvid ditt hus. Gör detsamma med en andra insats 100 fot (30.5 m) bort från huset, med det drabbade området mellan. Sedan:
  • Binda en sträng runt den första insatsen där den möter marken. Slå sedan den andra änden till den andra insatsen, med en nivå för att bestämma hur högt upp för att göra din knut, för att hålla strängen helt horisontell.
  • Gå längs strängens längd och mäta sin höjd av marken för att se hur mycket det sjunker när du flyttar från huset.
  • Helst bör din gräsmatta släppa ett par inches (5 cm) var tionde fötter (3 m) från ditt hus. Om marken stiger igen när du flyttar bort från huset, kan det vara en del av ditt dräneringsproblem.
  • Metod 2 av 3:
    Omdirigering av vatten
    1. Bild med titeln fixa dålig jorddränering Steg 5
    1. Regrad din gräsmatta. Vatten följer tyngdkraften, så om det samlas i en depression, höja marken i det området. Först, rake upp den drabbade jordjorden med ett landskaps rake så det blandas bra med jorden som ska läggas till. Sedan samla jord från en högre plats och använd din rake för att omfördela den över lågljusområdet, tillbringa det bra för att blanda det med den ursprungliga jorden. Fyllde depression nästan hela vägen, med ca 2 tum (5 cm) för att spara. Fyll de senaste två tumerna genom att lägga sig så att rötterna hindrar jorden från att tvätta bort.
    • Kom ihåg att hålla låset av din gräsmatta som går nedåt från ditt hus, inte mot det.
    • Din gräsmattans sluttning bör helst sänka med ett par tum (5 cm) var tionde fötter (3 m) från ditt hus.
  • Bild med titeln Fix dålig jorddränering Steg 6
    2
    Installera gutters och avlopp. Om taket på ditt hus eller skjul lägger till vatten till en viss plats i ditt hårda, omdirigerar vattnet genom att installera vattenrännor och avlopp. Definitivt göra det om vatten samlas direkt bredvid ditt hus, eftersom det kan komma in i stiftelsen och skapa mögel och sprickor. Se till att du lägger dina avlopp där marken sluttar från ditt hus så att du inte skapar ett nytt problem när du löser den gamla.
  • Installera ett regnfat Att samla vatten från dina takrännor är ett bra sätt att minimera det belopp som din gräsmatta måste absorbera. Det är också en bra spill, eftersom regnvatten kan användas till vattenväxter.
  • Bild med titeln fixa dålig jorddränering Steg 7
    3. Skapa en dräneringsbäcke. Karta ut en bäck säng som kommer att bära vatten nedförsbacke från det drabbade området. Ta bort 12 till 15 tum (30 till 38 cm) jord längs kursen. Komprimera marken så sängen är platt och sidorna är vinklade upp och utåt, bort från sängen, så omgivande vatten strömmar in. Täcka sängen och sidorna med landskapsväv för att hålla ogräs och gräs från att växa. Lägg sedan till en ½ tum (1.25 cm) lager av ärtgrus över sängen.
  • Var uppmärksam på grannar när du plottar din bäcks kurs. Vidarekoppling av stående vatten kan lösa dina dräneringsproblem, men översvämning kan deras gård skapa ett helt nytt problem.
  • Metod 3 av 3:
    Behandla jorden och lägga till växter
    1. Bild med titeln fixa dålig jorddränering Steg 8
    1
    Aerate din gräsmatta. Om rotstrukturen i ditt gräs eller annan vegetation är så tjock att den hindrar jorden från att absorbera vattnet, använd en gräsklippare för att bryta igenom barriären. Stanshål genom marken med luftarens spikar eller tänder så att vattnet kan nå djupare tidigare. Välj mellan en mängd olika modeller (från luftare du kan bära under dina skor medan du går till andra som du trycker på som en gräsklippare) baserat på storleken på ditt drabbade område.
    • Alla modeller är generellt uppdelade i två klassificeringar: Spike och Core Aerators. Core Aerators anses allmänt de mest effektiva.
    • Ahållande din gräsmatta kommer också att locka mer maskaktivitet. Maskar kommer att skapa ännu fler vägar för vatten att resa in och genom jorden.
  • Bild med titeln fixa dålig jorddränering Steg 9
    2
    Ändra jordens sammansättning. Om ett jordtest avslöjar att din gräsmatta huvudsakligen är lera, lägg till nya element som kommer att främja vattenabsorption. Använd en till eller landskapsarkitektur för att lossa och ta bort minst 6 tum (15 cm) av jordjord från det drabbade området. Efter att ha tagit bort det, rake sängen i ditt hål igen för att lossa den underliggande jorden så det blandas bra med 6-tums (15 cm) lager av organiska material som du ska lägga till. Sedan rake i en blandning av kompost, döda löv, träflis, trädbark och trädgårdsand.
  • Det nya organiska materialet kommer att bli lättare och mer permeabelt än lera.
  • Det kommer också att främja växtlivet, vilket i sin tur kommer att absorbera mer vatten genom sina rötter.
  • Ormar kommer också att dras till den rikare jorden, och de hål de skapar ökar dränering.
  • Gips och kalksten är också effektiva för att bryta upp lera för mer permeabilitet.
  • Bild med titeln Fix dålig jorddränering Steg 10
    3. Använd vegetation för att absorbera vatten. Växt landskapsarkitektur, buskar eller växter som är särskilt törstig i eller nära det drabbade området. Observera hur mycket sol eller skugga den får där dina dräneringsproblem uppstår. Välj lokal vegetation som kommer att trivas i din specifika gård. Om din jord är mestadels lera, var noga med att välja växter som är väl anpassade till den jorden.
  • Idealiska växter för lera: (träd) björk, blå gran, crabapple, douglas gran, östlig hemlock, eukalyptus, japansk lönn, junberry, norge gran, västra röda cedar- (buskar) barberry, fjäril buske, hortensia, ros, viburnum- ( Växter) BigLeaf Periwinkle, Common Juniper, Creeping Juniper, Creeping Raspberry, Elephants öron, Geranium.
  • Bild med titeln Fix dålig jorddränering Steg 11
    4
    Skapa en regnträdgård. Om din jord inte är lera, men du upplever fortfarande dålig dränering, gå ett steg längre och vända det drabbade området till en regnsträdgård. Gräva ett hål i mitten av det området. Gör det djupt och tillräckligt stort för all omgivande avrinning eller stående vatten att samla in. Skapa en planteringsblandning som är 60% sand, 20% kompost och 20% TOPSOIL för att fylla hålet. Välj växter som är infödda i ditt område och trivs i vatten för att plantera i din nya trädgård.
  • Håll din regnträdgård minst 10 meter från huset och minst 50 fot (15.2 m) från ett septiskt system. I U.S., Ring 811 för att se till att underjordiska verktyg inte är i vägen.
  • Helst bör allt vatten i din regnsträdgård absorberas inom en dag med regn. Det här är delvis varför att skapa en regnträdgård i lerjord är inte en lösning, eftersom vatten har en hårdare tid som dränerar genom lera.
  • En regnträdgård är en stor slutpunkt för rännans avlopp och torra bäddsängar för att bli av avrinning från tak, uppfart och uteplatser.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Lägga till för mycket sågspån, bark eller annat organiskt område med hög kolsyra kan skapa en brist i kväve. Använd ett kvävegödselmedel eller gödsel för att balansera kvävet och skapa snabbare sönderdelning av det organiska materialet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande