Hur man dekorerar en trädgård

Din trädgård kan redan vara vacker, men med rätt tilläggen har det potential att bli ett av ditt hem mest attraktiva funktioner. Maximera komforten genom att fylla ditt utomhusutrymme med noggrant utvalda sittlösningar och andra praktiska bitar. Ytterligare dekorativa element, som statyer, fågelmatare och repurposed objekt, kan användas för att erbjuda en antydan av klassisk överklagande. Genom att slå en balans mellan enkelhet och sofistikering kan du omvandla din trädgård till go-to-samlingsplatsen samtidigt som den är naturlig skönhet.

Steg

Metod 1 av 3:
Innehåller elegant inredning
  1. Bild med titeln Dekorera en trädgård Steg 1
1. Ge några funktionella sittplatser. Ställ ut en sten eller smidesjärnbänk där du kan vila dina ben efter en eftermiddag på gården eller posta upp för att njuta av lite lugn och ro. Fyll i öppna utrymmen med Adirondack stolar för att städa i horisonten, eller något mer fantasifullt, som väderbeständiga trädstubbar som är konfigurerade i en ring som ett lägereld.
  • Situera ditt sittplatser på förnuftiga punkter i hela din trädgård. Om det är för nära kan det folkmassa ditt hem, medan avlägsna perches kan tyckas som en eftertanke.
  • Tuck en bänk i en alkov eller bakom en rad med stora blommande växter för en överraskning gömställe som är bara utsatt.
  • Bild med titeln Dekorera en trädgård Steg 2
    2. Designa ett mysigt loungsområde. Behandla din trädgård som ett annat rum i ditt hem, tar ledtrådar från din inredning. Du kan gruppera en soffa, ett par överdimensionerade stolar och ottomaner, eller till och med en schäslong för att göra en samlingsplats som är bekväm och sammanhängande. Reservera den centrala sektionen för ett all-väder-soffbord för att hålla lite lättläsning eller en citcher av lemonad.
  • Investera i hållbara utemöbler som kan tåla exponering för solljus, extremiteter i temperatur och andra hårda väderförhållanden.
  • Teak, tall, cederträ och korg är alla attraktiva skogar som har slitstarkt och naturligt vattenbeständigt.
  • Bild med titeln Dekorera en trädgård Steg 3
    3. Skapa en övergång med din veranda eller uteplats. Om din trädgård stöter upp mot ett vardagsrum med utsikt över utomhus, överbrygga klyftan genom att hålla möblerna och andra tillbehör som är konsekventa mellan de två. Till exempel kan du ha matchande möbeluppsättningar på vardera sidan av skärmdörren eller bära över ett dekorativt tema från ett område till nästa.
  • Lämna ytterdörren öppen när du har företag så dina gäster kan passera fram och tillbaka från insidan till utsidan på Will.
  • Bild med titeln Dekorera en trädgård Steg 4
    4. Häng en rustik däcksvängning. Denna throwback till barndomen är en sittande lösning och estetiskt hjälpmedel i en. Bara ta ett gammalt däck, fäst det till en längd av rep och slinga den över en robust gren. Det är säkert att vara en älskad fixtur i din trädgård, även om ingen någonsin sitter i den.
  • Om det svarta däcket ser ut ur plats, försök att måla det en pittoresk färg, som pulverblå eller pastellgul, så att det blandas bättre med sin miljö.
  • Gör din däck sväng del av trädgården själv genom att fylla den ihåliga fälgen med att pottar jord och konvertera den till en improviserad plantering.
  • Metod 2 av 3:
    Lägga till prydnadsåtgärder
    1. Bild med titeln Dekorera en trädgård Steg 5
    1. Bygga ett staket. Dra upp den fula kedjelänk eller prefabricerade slatfäktning och sätta i en ny som är gjord av vitkalkade brädor, gjutna betong eller smidesjärn. Dessa typer av robusta material är perfekta för att skapa lite trevlig kontrast. Resultatet kommer att bli en blandning av bohemiska och nutida som är praktiskt taget tidlös.
    • Design och konstruera ett staket till dina egna specifikationer själv, eller ring en entreprenör för att få det gjort professionellt. Var beredd att betala $ 1 500-3000 USD för installation, beroende på dina föredragna material och mängden mark du måste täcka.
    • Staket är också användbara för att hålla ut att skydda djur och skydda mot vind- och vattenodling.
    • Gå med en privatlivsstängsel 6 meter (1.8 m) i höjd eller längre för att bevara den fridfulla avskiljningen av din trädgård.
  • Bild med titeln Dekorera en trädgård Steg 6
    2. Sätta i statyer eller andra smycken. Vänd en vanlig bakgård trädgård till en idyllisk utomhusreservat genom att pryda det med konstgjorda accenter. Rita inspiration från antik grekisk skulptur eller hålla saker unikt med levande moderna konstinstallationer. Även en enkel bit gårdskonst som en gazingklot eller sundial kan lägga till några välbehövliga känsla.
  • Du kan hitta prisvärda konkreta konkreta statyer och andra tillbehör på de flesta trädgårdsbutiker.
  • Bild med titeln Dekorera en trädgård Steg 7
    3. Ta med dig din egen älvsträdgård. Placera miniatyrfear och figurer i små behållare som blomkrukor, tvätttunnor och ihåliga trädstammar för att skapa utseendet av små hem eller byar. Dessa lekfulla inställningar har blivit alltmer populära bland husägare med begränsat trädgårdsutrymme. Du kan hitta dem online eller göra din egen.
  • Bild med titeln Dekorera en trädgård Steg 8
    4. Installera en fontän eller fågelbad. Det krusande vattnet och mjuka tweeting av fåglar kommer att introducera elementet av ljud, glädje av sinnena. Eftersom dessa bitar kommenderar så mycket uppmärksamhet, de är bäst rädda för den centrala delen av din trädgård eller kanske ett avlägset hörn som du är särskilt stolt över.
  • Att sätta i en självåtervinningsfontän kan kräva att du ändrar din underjordiska VVS.
  • Dessa typer av vattenarmaturer tenderar att locka till små djur, vilket kan presentera ett problem om du använder din trädgård för odling av grönsaker.
  • Bild med titeln Dekorera en trädgård Steg 9
    5. Linje gångvägar med stepping stenar. Plocka ut några breda, plana stenar och använda dem för att styra fottrafik genom en slingrande trädgårdsväg. Du kan helt enkelt samla in dessa själv, eller köpa dem till exakt storlek och specifikationer som du letar efter. Var noga med att ordna stenarna på lämpligt sätt så att de sitter på ett naturligt gångavstånd.
  • Växlande mellan mörkare och lättare färgade stenar kan erbjuda mer visuellt djup.
  • Du kan också lägga ner träplankor i stället för stenar för en mer förtrollande Woodsy-känsla.
  • Bild med titeln dekorera en trädgård steg 10
    6. Uppgradera din utomhusbelysning. Som ett alternativ till konventionell landskapsbelysning, försök att hänga mångfärgade strängljus eller orientaliska papperslyktor. Ställ in mjuka glödande strålkastare för att visa upp imponerande skulpturer eller blommiga arrangemang, eller placera teelampor mellan växter och i öppet område för att efterlikna eldflugor.
  • Var försiktig om du använder riktiga ljus för belysning. De kan bli brandfara om du glömmer dem eller sparka en över av misstag.
  • Om du har ett bord i loungingområdet du sätter upp, kan du också Gör en bordsskål att sätta ovanpå det för en annan mysig ljuskälla.
  • Metod 3 av 3:
    Markera din trädgårds naturliga skönhet
    1. Bild med titeln Dekorera en trädgård Steg 11
    1. Linje olika sektioner för att göra dem mer distinkta. Det finns mycket snyggare gränsmarkörer än tråkiga plastbäddsfodrar. Försök att tappa av enskilda tomter med staplade stenar eller använda sågvirke för att innehålla högar av mulch. Om du har en stadig hand och lite tålamod kan du även plantera låga buskar runt omkretsen av dina blomsterbäddar för att begränsa antalet främmande material som du tar med i din trädgård.
    • Knähöga trellises eller en serie anslutna insatser hjälper till att förhindra att de är till fots från att trampa ny tillväxt som bara börjar springa upp.
    • Det är bäst att välja kantmaterial som kan sänkas i marken för att se till att de stannar.
  • Bild med titeln Dekorera en trädgård Steg 12
    2. Gör dina egna enstaka planterare. Fyll skottkärror, träkasser eller gapande burlap säckar med pottmark för att ge ett iögonfallande hölje för dina prisade växter. Kompakta behållare som hinkar eller locklösa vattenburkar är den perfekta storleken för bostäder som färska örter eller säsongsbetonade blommor som inte producerar mycket lövverk.
  • Överväg att hänga mindre planteringar för att få ut det mesta av markutrymmet du har tillgång till.
  • Få kreativitet och experiment med en mängd hittade och modifierade objekt. Nästan någon behållare kan fungera som en plantering så länge det är vattentät och tillräckligt stort för att hålla de arter du växer.
  • Bild med titeln Dekorera en trädgård Steg 13
    3. Ta med några förbättringsanläggningar. Distribuera strängar av engelska murgröna, kaprifol eller blåregn i hela din trädgård på platser där vegetationen saknar. Sy mossa på ny tegel eller mellan grouting i en kullerstensbana är ett annat bra sätt att injicera ett stänk av tillsatt grönska. När de planteras strategiskt kan dessa accenter göra att din trädgård verkar orörd av tiden.
  • Många "fyllmedel" typ arter är invasiva, och kan snabbt ta över ditt utrymme om du inte är försiktig med att hålla dem beskurna.
  • Bild med titeln Dekorera en trädgård Steg 14
    4. Håll dina dekorationer minimal. Oavsett hur du bestämmer dig för att däcka din trädgård, är det viktigt att komma ihåg att växterna och blommorna själva är den största attraktionen. Det är bättre att välja en handfull enkel men eleganta handen än att överla din hand som designer och försöka jonglera för många bortkopplade element. Dina blommande växter borde ha gott om utrymme att andas, och du själv borde ha gott om utrymme för att ta en solbelyst promenad eller tenderar att odla odling.
  • Börja konservativt och lägg till fler bitar därifrån, sträva efter att knyta hela utrymmet tillsammans organiskt.
  • Om du är överflöd av möbler, prydnadsortillbehör och andra föremål, kan du hamna med ett utrymme som ser rotigt och skämt upp.
  • Tips

    Leta efter tidigare ägda objekt på sparsamhetsbutiker och gårdsförsäljning som du kanske kan använda för att försköna din hemträdgård.
  • Dekorera publikationer som Södra levande och Bättre hem och trädgårdar är stora resurser för att hitta ytterligare idéer och inspiration.
  • Om du känner att du är i över huvudet, kontakta en designexpert. Dessa människor kommer att analysera dina unika känslor för att erbjuda värdefulla tips och vägledning för att hjälpa dig att få ut det mesta av ditt utomhusutrymme på ett sätt som känns äkta.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande