Hur man fångar en chipmunk

Oavsett om du vill fånga chipmunks för att ta bort skadedjuret från din gård, eller bara för det roliga av fångsten och släppa, tar det inte mer än några enkla leveranser och know-how att fånga en chipmunk. Chipmunks och andra gnagare kan hittas utan att titta väldigt långt i gott om kvarter. Med lite tålamod och planering kan du fånga chipmunks i din egen bakgård på nolltid.

Steg

Metod 1 av 3:
Med en butiksköpt fälla
  1. Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 1
1. Bestämma vad fälla att köpa. Små gnagare fällor kan köpas online, eller på din lokala hårdvaruaffär. De kommer i två grundläggande typer, 1-dörr och 2-dörr. 1-dörrfällor är enklare och råd för bättre beteplacering, men 2-dörrfällor har en högre fångstfrekvens på grund av det faktum att djuret kan se igenom båda sidor och gå igenom heller.
  • Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 2
    2. Leta reda på din fångstplats. Leta reda på din fångstplats. Leta efter tecken på Chipmunk runt din egendom. Se om du kan hitta ett chipmunk hål. Om du har en uteplats bör du titta på gränsen för det. Om du har ett däck, bör du kolla under den. Om du inte hittar några tecken på chipmunks, fungerar den här metoden lika bra på ekorrar.
  • Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 3
    3. Placera din bete. Du måste använda en bete som chipmunkarna inte kan stjäla utan att gå in i fällan. Jordnötssmör fungerar bra, liksom någon form av mutter som är större än hålen i fällan i fällan. Placera betet på avtryckaren inuti fällan, antingen i den motsatta änden av dörren på en 1-dörrfälla eller i mitten av en 2-dörrfälla.
  • Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 4
    4. Ställ in din fälla. Trap du köpte kommer att ha kommit med sina egna instruktioner om hur man korrekt ställer in det. Det involverar vanligtvis den noggranna balanseringen av stavar och lås. När du har ställt in din fälla, vill du testa den genom att trycka på triggerplattan. Om det inte går av, kontakta instruktionerna och försök igen.
  • Efter din fälla är inställd, undvik att gå nära fällan eller stör det på något sätt, så många fällor kan vara ganska känsliga.
  • Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 5
    5. Fånga en chipmunk. Kontrollera ofta din fälla och regelbundet. När du har tagit en chipmunk. Hantera fällan med omsorg. Använd handskar för att undvika att bli biten genom nätet. Kontrollera dina lokala lagar innan du släpper ut din chipmunk utanför din egendom.
  • Efter att ha släppt chipmunk, desinficera fällan innan du använder den igen. Använd en desinfektionsspray och en trasa för att rengöra fällan.
  • Metod 2 av 3:
    Använda en hinkfälla
    1. Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 6
    1. Samla dina material. För en hinkfälla behöver du en stor plasthink, något som kommer att fungera som en ramp, en platt bit av trä som kommer att fungera som en utlösare och en tunn pinne för att hålla avtryckaren. Du behöver också lite bete, som fågelfrö. För rampen, hitta något långt, platt och robust, som en bit av trä. Något runt en till två meter långt kommer att fungera. För utlösaren behöver du en bit av trä inte längre än hinkens diameter.
  • Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 7
    2. Leta reda på din fångstplats. Leta reda på din fångstplats. Leta efter tecken på Chipmunk runt din egendom. Se om du kan hitta ett chipmunk hål. Om du har en uteplats bör du titta på gränsen för det. Om du har ett däck, bör du kolla under den. Om du inte hittar några tecken på chipmunks, fungerar den här metoden lika bra på ekorrar. Du vill placera din hink i området runt Chipmunk-hålet, eller det område där du har sett chipmunks.
  • Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 8
    3. Ställ in avtryckaren. Placera pinnen över toppen av hinken. Placera sedan avtryckaren på hinken, med ena änden på kanten av hinken och den andra änden hänger över pinnen i mitten. Justera sedan pinnen och trigger så att den minsta mängd tryck på utlösarens ände kommer att få det att spetsas över.
  • Det är okej om det inte är perfekt balanserat. Använd bara din bästa dom för att avgöra om vikten av en chipmunk på den osäkrade änden av avtryckaren kommer att få utlösaren att spetsa över.
  • Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 9
    4. Placera rampen. Ta den längre bit av trä eller annat material du använder som en ramp och lägg det så att den ena änden vilar på hinken, nära toppen. Det borde sitta på ett av hinkens yttre läppar, så nära avtryckaren som möjligt utan att störa avtryckaren.
  • Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 10
    5. Placera betet och vänta sedan. Sätt lite av ditt bete vid ingången till rampen, och ännu mer bete på den instabila änden av utlösaren. Du kan behöva justera avtryckaren och pinnen mer om betet gör att utlösaren spetsar över. Då är allt du behöver göra att vänta på en chipmunk att falla för din fälla. Kolla det regelbundet hela dagen.
  • Eventuellt kan du lägga ett spår av bete upp rampen också. Använd jordnötssmör för att få betet att hålla fast vid rampen utan att glida ner.
  • Metod 3 av 3:
    Fånga chipmunks i ett hål
    1. Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 11
    1. Leta reda på din fångstplats. Leta efter tecken på Chipmunk runt din egendom. Se om du kan hitta ett chipmunk hål. Om du har en uteplats bör du titta på gränsen för det. Om du har ett däck, bör du kolla under den. Om du inte hittar några tecken på chipmunks, fungerar den här metoden lika bra på ekorrar. Hitta en plats fri från gräs och under ett träd.
    • Trädet behöver ha en gren som är minst lite horisontell och nära nog att hänga något från det.
  • Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 12
    2. Förbered lådan. Hitta en låda minst 12 i x 12in.Klipp alla stängningsflikar med sax.Klipp två hål i mitten av toppen av lådan ca 2 ifrån varandra. Då få en lång bit av weed wacker wire eller garn, åtminstone tillräckligt länge för att gå över en låg gren i trädet och har fortfarande mycket extra. Gäng det genom hålen och binda en knut till ca 1 1/2 i lådan.
  • Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 13
    3. Sätt fällan på trädet. Flytta den överflödiga strängen runt så att när du håller den från ungefär en fot upp är strängen anständigt platt.Kasta lådan över en trädgren som svävar över platsen fri från gräs. Ge ut 16 fot (4.9 m) mer sträng (fortfarande ansluten till den ursprungliga delen) från och med där det rör trädgrenen.
  • Bild med titeln Fånga ett Chipmunk steg 14
    4. Förbered den andra änden av fällan. Gå till platsen där spetsen av strängen är. Slå strängen till en medelstor, tjock pinne. Du måste binda tillräckligt med strängen så att lådan svänger åtminstone en fot ovanför marken. Kör pinnen i marken.
  • Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 15
    5. Markera där du ska göra hålet. Släpp pinnen från marken så att lådan faller. Markera där lådan föll. Du kan göra detta genom att spåra en liten indrag i smutsen med en pinne.
  • Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 16
    6. Gräva hålet. Dra tillbaka lådan och kör staven tillbaka för att säkra den. Inuti gränsen till var lådan föll, gräva ett hål 7in djupt. Se till att det är till formen på lådan. Placera lådan över hålet för att se till att det är samma storlek. Dra sedan tillbaka lådan och gräva en extra tum varje sätt så att lådan faller in när du sänker den. Fortsätt testa din fälla och förstora hålet tills lådan faller rakt i varje gång du släpper staven.
  • Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 17
    7. Förbered betet och vänta sedan. Fyll botten med ca 3 i någon form av frö som pumpa frön eller solrosfrön. Vänta tålmodigt och tyst för en chipmunk att komma i fällan för att få en fest. Släpp sedan lådan. Vad som kommer att hända är att han förmodligen försöker hoppa ut ur hålet och fly, men på grund av all fågelmat under honom, kommer han inte att kunna hoppa eftersom det inte finns något stöd, och han kommer att fångas.
  • Bild med titeln Fånga ett chipmunk steg 18
    8. Säkra fällan. Chipmunks kan tugga genom kartong, så om du inte vill att den ska undkomma fällan behöver du ett extra skyddslag. Få en stor plastlåda, en tillräckligt stor för att passa över hålet. Placera det över hålet och placera stenar eller böcker ovanpå det för att säkra det.
  • Tips

    Det är bäst att försöka leda strängen till ett område där du kan dölja, som en buske, träd, etc.

    Varningar

    Kontrollera med din statens fisk och spel först innan du försöker metoden ovan. Annars kan du bötas för att göra det.
  • Att kontrollera chipmunks i NJ måste du först få ett tillstånd från staten DEP (NJ Fish & Wildlife) eftersom de inte är listade i kompendiet för fångst / jaktbestämmelser.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande