Hur man bryr sig om ett citronträd

Citronträd är ganska lätta att hålla sig levande, även om du inte bor i ett varmt klimat. Upprätta den bästa miljön för dem genom att lära sig när de ska ta med de krukade träden och ge dem gott om vatten så att de inte torkar ut. När ditt träd är 2 till 3 år, bör du skörda var som helst från 10 till 30 citroner varje år!

Steg

Del 1 av 3:
Skapa den ideala miljön
  1. Bild med titeln Vård för ett citronträd Steg 1
1. Håll ditt träd utomhus om du bor i ett varmt, tempererat klimat. Så länge dina natttemperatur inte släpper under 41 ° F (5 ° C), håll ditt citronträd utomhus i en kruka. Om och när vädret vänder sig, ta med trädet inomhus för att hålla det säkert.
  • Om du bor i ett område som upplever minst 8 timmars solljus dagligen året runt och som aldrig sjunker under 41 till 44 ° F (5 till 7 ° C) kan du plantera ditt citronträd utomhus i marken.

Visste du? Citroner trivs i utomhuslundar i områden som Indien, Italien, Kalifornien och Florida.

  • Bild med titeln Vård för ett citronträd Steg 2
    2
    Växa ditt citronträd inomhus Under de kallare månaderna. När temperaturen börjar falla och frost börjar på marken, ta med ditt citronträd inomhus till ett solrum, en uteplats, ett växthus eller något annat rum som fortfarande tillåter det att få rikligt solljus. Frost kommer att döda ett citronträd, så var uppmärksam på väderprognosen för att du ska ta det inomhus i tid.
  • Dvärg citronträd är ett stort utbud att växa om du kommer att ta med ditt träd inomhus. De producerar mycket frukt, men de kommer inte bli så stora att det skulle vara omöjligt att flytta dem. Högst kommer de att växa till 5 till 7 meter (1.5 till 2.1 m) lång, men du kan hålla dem trimmade tillbaka till en mindre storlek om du vill.
  • Bild med titeln Vård för ett citronträd Steg 3
    3. Bibehålla en idealisk temperatur av 50 till 70 ° F (10 till 21 ° C). Under sommarmånaderna är det okej om träden är i temperaturer högre än 70 ° F (21 ° C) under dagen eftersom de kommer att uppleva svalare temperaturer på natten. Om trädet hålls inuti, håll ett öga på temperaturen för att se till att den inte faller för låg eller stiger för högt. Speciellt under vintermånaderna när luften kan vara torrare är det viktigt att se till att trädet inte blir för varmt.
  • För speciellt torra klimat, använd en luftfuktare När ditt träd är inomhus för att hålla klimatet på rätt nivå, runt 50% fuktighet. Om du bor i ett klimat där ditt träd kan växa utomhus, är det inte nödvändigt att oroa sig för fuktighetsnivån.
  • Bild med titeln Vård för ett citronträd Steg 4
    4. Se till att ditt träd blir minst 6 till 8 timmars solljus varje dag. Placera ditt citronträd på en plats där det kommer att få direkt solljus. Undvik att sätta den någonstans där den kommer att blockeras från solen av andra växter. Beroende på tiden på året, flytta trädet runt din gård eller uteplats så det får maximal exponering som är möjlig. Om ditt träd är inomhus, kanske du vill flytta den från säsong till säsong för att se till att det alltid får det maximala beloppet som möjligt.
  • Om du bor i ett klimat som upplever mycket molnigt, mörkt väder, investera i ett växtljus. Du kan köpa en online eller från din lokala plantskola.
  • Bild med titeln Vård för ett citronträd Steg 5
    5. Håll ditt träd bort från radiatorer och värmekällor. När citronträdet är inuti, se till att det inte är bredvid en värmekälla, eftersom det kan torka ut bladen och jorden. Medan naturlig värme och solljus är bra för trädet, kommer alltför torr värme att skada det.
  • Om möjligt, håll trädet i ett rum med takfläkt eller sätta en stående fläkt i rummet. Cirkulerande luft hjälper till att hålla trädet friskt. Håll fläkten på så många timmar om dagen som möjligt.
  • Del 2 av 3:
    Befruktning och vattning av trädet
    1. Bild med titeln Vård för ett citronträd Steg 6
    1. Välj en väldränningspott som är 25% större än citron-trädlampan. Lampan består av rötterna och den klumpiga smuts som är fäst vid dem. Om du köper ditt träd från en plantskola, kan det redan vara i en lämpligt storlek behållare - fråga bara försäljningsassistenten för att se till. Om du behöver kruka det, leta efter en pott med 5 US Gal (19 L) för ett 2 till 3 år gammalt träd eller en 10 US Gal (38 l) kruka för träd som är äldre än det.
    • En kruka större än 15 US Gal (57 l) blir verkligen svår att flytta runt.
  • Bild med titeln Vård för ett citronträd Steg 7
    2. Använd väldränering, komposterad jord för att täcka lampan i trädet. Välj sandig eller loamy mark för ett alternativ som dränerar väl. Undvik att använda jord gjord med lera eller som har tunga alkaliska nivåer. Täcka bulbed delen av trädet (rötterna och smuts som är fäst vid rötterna), men sluta när du kommer till botten av rötterna.
  • Citronträd är ganska hårda och kan växa i många olika typer av jord, även om den loamy jorden är den föredragna typen. Om du vill Testa pH-nivån, Syfte för en läsning mellan 5.5 och 6.5 för optimal tillväxt.
  • Om jorden är för sur, kan du lägga till en bas som kompost eller gödsel till jorden.
  • Om jorden är inte sur nog, Lägg till en förening gjord av pulveriserad kalksten.
  • Bild med titeln Vård för ett citronträd Steg 8
    3. Gödsla jordytan, så att du inte stör trädets rötter. Gödsla trädet var 1 till 2 månader under våren och sommaren och var 2 till 3 månader under hösten och vintern. Använd ett citrusspecifikt gödselmedel, och använd det bara på toppen av jorden - blanda inte den med resten av jorden.
  • Vår och sommar är de aktiva växande månaderna och vintern är de vilande månaderna.
  • Bild med titeln Vård för ett citronträd Steg 9
    4. Vatten ditt citronträd var 10 till 14 dagar. Vattna trädet medan du sakta räknar till 20. Stanna när du märker vatten som börjar komma ut ur botten av potten - Om du efter 20 sekunder fortfarande inte ser vatten som kommer ut ur potten, fortsätt räkna och vattna i ytterligare 10 sekunder. Om ditt klimat är särskilt torrt, håll ett öga på jorden och trädens löv. Om jorden är torr till beröringen eller om bladen är hängande, vattnar trädet. Under de hetaste månaderna kan du behöva vattna det en eller två gånger i veckan.
  • Vattna inte trädet tills åtminstone topp 2 i (5.1 cm) av jorden är torr.
  • Bild med titeln Vård för ett citronträd Steg 10
    5. Håll ditt träd på en plats där det inte kommer att sitta i vatten. Medan citronträd behöver mycket vatten, bör de också inte lämnas för att sitta i vatten. Om potten är ute, placera den någonstans att regnvatten kommer att strömma bort från det istället för det, som på en trädgårdsvägg eller på den högsta punkten av en lutning.
  • Om ditt område upplever riktigt kraftiga regn, kanske du vill ta med ditt citronträd inomhus eller lägga det under en markis tills regnet passerar.
  • Del 3 av 3:
    Skörd och beskärning
    1. Bild med titeln Vård för ett citronträd Steg 11
    1. Välj citroner när de är fasta och 2 till 3 tum (5.1 till 7.6 cm) i storlek. Välj mycket gröna citroner Om du föredrar en mer sur frukt - yelloweret blir det, sötaren blir det. Citroner fortsätter att mogna även efter att de har blivit plockade från trädet.
    • Citronerna kan fortfarande vara grön när de når rätt storlek, och det är okej. Storleken är faktiskt viktigare än fruktens skugga.
    • En squishy citron har lämnats på grenen för länge.
  • Bild med titeln Vård för ett citronträd Steg 12
    2. Vrid frukten försiktigt tills den bryts av filen. Ta tag i citronen fast i ena handen och vrid den runt på grenen. Det borde snäppa ganska lätt. Om du föredrar kan du också använda ett rent par trädgårdsskärmar för att skära citronen från trädet.
  • Undvik att dra av citronen, eftersom det kan skada grenen eller till och med lossa det helt från trädet.
  • Visste du? Citroner Kan användas för mycket mer än tillägg till drycker och livsmedel! Kör dem genom skräpavfallet för att deodorize din sink - gnugga dem på kök och badrums kranar för att få dem att lysa citronsaft till akne och blackheads för att hjälpa dem att rensa upp.

  • Bild med titeln Vård för ett citronträd Steg 13
    3
    Beskära ditt citronträd från mars till maj så det blir hälsosamt. Den bästa tiden att beskära ditt träd är efter det att de flesta citronerna har skördats, men innan de nya knopparna börjar blomstra. Beroende på ditt klimat, prune någon gång mellan sen vinter och tidig vår.
  • Beskärning är viktigt för att hålla trädet friskt och främja ny tillväxt.
  • Bild med titeln Vård för ett citronträd Steg 14
    4. Använd rena skär för att trimma varje ny skjuta ner till hälften av sin ursprungliga längd. Skär grenen i 45 graders vinkel och klippa aldrig tillbaka hela vägen till huvudstammen. Fokusera på beskärning av grenarnas längsta och gangliest och lämna tjockare, mer etablerade grenar ensamma. Trim tillbaka alla låghängande, nedåtriktade grenar som når mot jorden.
  • Ta också tid att plocka bort döda löv från grenarna och ta bort fallna från jorden när du märker dem.
  • Bild med titeln Vård för ett citronträd Steg 15
    5. Håll ögonen på skadedjur för att behandla eventuella problem som uppstår. Att hålla ditt citronträd beskärda är ett bra första steg för att förhindra oönskade skadedjur från att göra sitt hem i ditt träd. Om du märker spindelmider eller bladlöss, använd en slang för att slå dem av trädet (gör det här utomhus). Om problem kvarstår, eller om det finns andra skadedjur på anläggningen, kan du använda en insekticid eller trädgårdsolja för att skydda ditt träd. Se bara till att fråga en professionell och följ instruktioner så att du inte skadar ditt citronträd. Några av de vanligaste skadedjur är:
  • Röda kvalster: Små, röda insekter som äter löv och kvistar på citrusväxter
  • Spindelmider: Små, vita insekter som är vanligare i kallare klimat
  • Citrus Mealybugs: Små, platt, oval och vinglösa, dessa varelser är täckta med en vaxliknande substans som ser puffig ut
  • Citrus Whiteflies: Små, vita, vingade insekter som visas på undersidan av citrusblad
  • Tips

    Börja med ett redan etablerat citronträd, som du kan köpa från en plantskola. Att odla ett citronträd från frö kan ta upp till 2 till 3 år för att börja producera frukt, vilket gör det till en långsiktig investering.
  • Om du håller ditt citronträd inomhus, måste du pollinera det för hand innan det kommer att bära frukt. Detta är vanligtvis inte nödvändigt för utomhus citron träd, dock.
  • Citronträd kan påverkas av a Brett utbud av sjukdomar. Du måste vara bekant med symptomen på dessa sjukdomar och vidta åtgärder.
  • Saker du behöver

    • Luftfuktare (valfritt)
    • Växa ljus (valfritt)
    • Väldränningspott
    • Loamy mark
    • Citrus-specifikt gödselmedel
    • Trädgårdsskärmar
    • Insekticid eller trädgårdsolja (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande