Hur man fyller en lång planter

Höga planterare fyllda med blommor eller växter kan se vacker ut på din veranda, uteplats, i din gård eller inomhus. Att använda all jord för att fylla planteringen är extremt tung, dyr och kan leda till dräneringsproblem för dina växter - plus, de flesta växter behöver inte så mycket jord. Du kan fylla din plantering om halvvägs med ett annat fyllnadsmaterial, lägg sedan din jord och växt på toppen, för att spara pengar och göra det enkelt att flytta din långa planter runt som du vill.

Steg

Del 1 av 3:
Välja ett fyllnadsmaterial
  1. Bild med titeln Fyll en lång planter Steg 1
1. Använd insamlade läskflaskor eller burkar för ett billigt, långvarigt alternativ. Om du dricker massor av läsk eller flaskvatten, kan det här alternativet vara perfekt för dig. Samla flaskorna eller burkarna tills du har tillräckligt med att fylla ca 1/3 till hälften av din långa planter. Lämna kepsarna på plastflaskorna, och undvik att krossa aluminiumburkarna för mycket om du använder dem.
  • Om du använder det här alternativet, vill du också ha ett lager av tidning, landskapsarkitektur, eller ostklot tillgängligt för att lägga sig ovanpå dina flaskor eller burkar innan du lägger till din jord.
  • Bild med titeln fyller en lång planteringssteg 2
    2. Prova en mindre inverterad kruka om du har en extra en. Välj en kruka som passar lätt in i mitten av din långa planter. Var säker på att den här potten har sina egna dräneringshål, eller lägg till det med det genom att borra dem i.
  • Om din stora planter har dräneringshål längs bottenkanterna, undvik att blockera dem med de övre kanterna på din mindre kruka. Du måste vara säker på att vatten fortfarande kan dränera genom botten av din plantering.
  • Om din mindre kruka är betydligt mindre än din större planter, vill du hålla den på plats med ett annat material som lera stenar eller träflis. Detta kommer också att bidra till att minska mängden mark du behöver när du fyller din plantering.
  • Bild med titeln Fyll en lång planter Steg 3
    3. Stå en lång, rektangulär träbalk i din plantering för ett enkelt val. Skrot 4x4 eller 6x6 bitar av trä fungerar också bra för att fylla botten av din långa planter. Välj ett stycke som enkelt står upp i mitten av botten av din plantering. Använda en såg, klippa träet så att det är ungefär hälften av din planter.
  • Undvik det här alternativet om dräneringshålen på din långa planter är i mitten av din planters botten. Träet kommer att täcka hålen och inte låta din jord tömma ordentligt.
  • Du kan använda träflis, lera stenar eller jord för att hålla träbjälken på plats i mitten av din plantering.
  • Bild med titeln fyller ett lång planter steg 4
    4. Använd stenar eller brutet porslin för ett robust alternativ. Det här alternativet är lite tyngre, men fungerar fortfarande bra för att täcka kostnaderna när du köper din jordjord. Samla tillräckligt med stenar eller trasiga krukor för att fylla ca 1/3 till hälften av din långa planter.
  • Det här alternativet fungerar bra om din långa planter blir smalare längst ner och du är orolig för att det tippas över från din jord och växt på toppen.
  • Var noga med att dina stenar inte täcker några dräneringshål i botten av din plantering.
  • Bild med titeln fyller ett lång planter steg 5
    5. Välj Wood Chip Mulch eller Pinecones som ett lätta val. Samla tillräckligt med pinecones för att fylla 1/3 till hälften av din långa planter, eller köpa Wood Chip Mulch på din lokala hårdvaruaffär. Om du använder det här alternativet, vill du vara säker på att kontrollera fyllmedlet varje år när du byter mark för att se till att träet inte har börjat ruttna.
  • Bild med titeln fyller ett lång planter steg 6
    6. Använd styrofoam packning jordnötter om du har dem. Om du har några förpacknings jordnötter som ligger runt, testa dem för att se till att de inte löser upp i vatten. Placera några i en skål med vatten och kontrollera om de krymper eller löser upp. Om de inte gör det kan du använda dessa för att fylla 1/3 till hälften av din långa planter för en plantering som är trevligt och lätt.
  • Använd meshlökspåsar för att hålla packningstjuven på plats och undvik att göra en röra när du byter ut din plantans jordjord varje år.
  • Du kan också försöka skära upp större bitar av styrofoamförpackning och fylla din plantering med dessa bitar.
  • Bild med titeln Fyll ett lång planter Steg 7
    7. Prova plast påskägg, mjölkkanna eller behållare som ett långvarigt val. Plast är lätt och varar länge, så några plastprodukter som passar in i botten av din planter är ett bra val. Använd intakta påskägg, håll lock på mjölkkärl och håll locken på behållare om du använder dem. Detta kommer att hålla det mesta av botten av din planter fylld med luft och möjliggöra bra dränering från jorden ovanför.
  • Om du använder kanter eller behållare, var noga med att blockera något av dräneringshålen i botten av din plantering. Rymma kuggarna eller behållarna ut så att de inte blockerar hålen.
  • Del 2 av 3:
    Lägga till ditt fyllmedel till planteringen
    1. Bild med titeln fyller ett lång planter steg 8
    1. Borra dräneringshål om planteringen inte redan har några. Din planter ska komma med dräneringshål längst ner, men om det inte gör det, var noga med att skapa några med en borr. Vänd planteringen över så botten är vänd uppåt och använd en strömborr för att göra hål längs ytterkanten på botten av potten.
    • 6-8 hål bör räcka för de flesta långa planteringar, men du kan göra mer om din planter är bred eller det verkar som om det kan använda mer.
    • Använd alltid ögonskydd och handskar när du använder elverktyg.
  • Bild med titeln Fyll ett lång planter Steg 9
    2. Fyll din plantering 1/3 till halv full med ditt fyllnadsmaterial. Använd det fyllmaterial du har valt att fylla din planter 1/3 till halv full. Vissa människor väljer att mäta djupet av sina växter istället och subtrahera det numret från planterns höjd för att bestämma hur mycket fyllmedel de behöver. Det här är också bra, speciellt om du använder planteringen för en växt som kräver mycket liten mark.
  • Till exempel, om din planter är 21 tum (53 cm) lång, och jordens jord är ca 7 tum (18 cm) djup, kan du antingen fylla den nedre kvarvarande 14 tum (36 cm) med fyllmedel eller fyll i botten 10.5 tum (27 cm), vilket är hälften av planteringen, beroende på din preferens.
  • Bild med titeln fyller ett lång planter steg 10
    3. Omgivning av fyllmedlet med lera stenar om det behövs. Vissa fyllmedel, som inverterade krukor eller stående träbjälkar, kan behöva extra stöd för att hålla dem på plats. Clay Pebbles för växter är ett bra alternativ för detta, eftersom de ger bra dränering och är lite lättare än våt jord. Du kan hitta Clay Pebbles på de flesta hårdvaru- eller hemförbättringsbutiker i trädgården / uteplatsen.
  • Du har också möjlighet att använda träflis istället för lera stenar. Dessa måste bytas ut varje år eftersom vatten kan få dem att ruttna.
  • Bild med titeln fyller ett lång planter steg 11
    4. Lägg till ett lager av jordjord till din plantering. När du har ditt fyllmedel på plats, lägg en 2 tum (5.1 cm) lager ner ovanpå det, eller mer om din växt är något grunt. Om du använde burkar, flaskor eller andra plastprodukter som ditt fyllmedel, bör du lägga till ett lager av tidning, landskapsarkitektur, eller ostklaff mellan fyllmedlet och jorden för att förhindra att för mycket jord faller ner i botten av din plantering.
  • Del 3 av 3:
    Plantera dina blommor eller växter
    1. Bild med titeln fyller ett lång planter steg 12
    1. Ta bort din växt eller blomma från sin ursprungliga kruka. Tippa försiktigt potten på växten som du använder i planteringen för att lossa jorden från insidan av sin ursprungliga kruka. Att göra detta när din växt är våt fungerar bäst eftersom jorden kommer att stanna bättre bättre. Ta bort hela växten med sina rötter och jord alla tillsammans.
  • Bild med titeln Fyll ett lång planter steg 13
    2. Ställ hela växten med sin ursprungliga jord i mitten av din planter. Du vill försöka hålla rötterna på din växt som de är så mycket som möjligt för att undvika att skada dem. När de är avgjorda i din plantering, börjar de ta upp mer utrymme, men för nu, sprida dem inte ut. Ställ helt enkelt hela växten med rötter och jord i din nya planter.
  • Å andra sidan, om växten verkar vara rotbunden i sin nuvarande behållare, lossa rötterna försiktigt utåt med fingrarna. En rotbunden växt kommer att ha synliga rötter som spolar runt insidan av potten.
  • Bild med titeln fyller ett lång planter steg 14
    3. Fyll det omgivande utrymmet med jordjord. Om inte din anläggning med sin ursprungliga jord är tillräckligt bred för att fylla din långa planter till sina kanter, måste du fylla i det återstående utrymmet med TOPSOIL. Gör ett fint slätt toplayer av marken vid basen av växten och ge din växt lite extra jord runt sin bas om den förlorade någon i transplantationen.
  • Bild med titeln fyller ett stort planter steg 15
    4. Ändra TOPSOIL och kolla på ditt fyllmedel varje år. Många krukväxter gör det bra när deras jord ändras varje år, så de får nya näringsämnen. Du kan kassera den gamla jorden från din plantering till andra delar av din trädgård och använda en ny väska med toppsjord för att ersätta den. När du byter ut jorden, kika ner i ditt bottenfyllmedel för att se om den behöver bytas ut.
  • Ändra ditt bottenfyllmedel om du använde trä och det börjar ruttna, eller bli squishy och illaluktande - och byt ut aluminiumburkar om de börjar rost.
  • Plastartiklar och styrofoam varar i allmänhet länge, men det gör inte ont för att kolla på dem och se om de bryter ner och kan bytas ut. Stenar, trasiga keramik, och lera stenar kommer att vara de material som håller de längsta ut ur dina bottenfyllare.
  • Bild med titeln fyller ett lång planter steg 16
    5. Blanda i kompost eller jordändringar istället för att ersätta din jordjord. Som ett alternativ till att ersätta den övre jorden helt, kan du också bara blanda kompost, bladmögel, gödsel, torvmossa, gips eller andra markändringar i jorden. Detta fungerar bäst om du ursprungligen började med hälsosam eller levande jord istället för förblandad pottjord.
  • Om du använde en mix som Miracle-Gro, är det likligare att du måste byta ut jorden varje år. Överväg att ersätta det med levande eller ekologisk jord.
  • Saker du behöver

    • Fyllmedel efter eget val
    • Power Drill Om din långa planter inte kommer med dräneringshål
    • Ögonskydd och handskar om du använder en strömborr
    • Påsar av jordjord
    • Plant (er) efter eget val
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande