Hur man blir sjukförsäkringsagent

Sjukförsäkringsagenter njuter av anständigt lön i gengäld för en kort träningsperiod. Varje stat har sina egna specifika regler, men alla potentiella agenter kan förutse en allmän ram. Först börja din kriminella bakgrundskontroll. Därefter, fyll i din licensutbildning och skicka en statlig administrerad examen. Slutligen, bestäm om att bli en fångenskap eller en oberoende agent. När du vet vad du kan förvänta dig och hur du navigerar för procedurerna, kommer du att öka dina chanser att lyckas.

Steg

Del 1 av 3:
Slutför den kriminella bakgrundskontrollenTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 1
1. Sök efter din statens regler. Fråga din statens försäkringsavdelning (DOI) om de har information om att slutföra bakgrundskontrollen. Om de inte har direkt information, ska de ge dig en webbplats och / eller kontaktuppgifter för någon på statsnivå.
  • Till exempel, i Kalifornien, måste du fylla i en blankett om din bakgrund och få fingeravtryckta. Dina fingeravtryck kommer att skickas till FBI, och formuläret kommer att skickas till statsdepartementet för rättvisa. DOI kontrollerar också med National Association of Insurance Commissioners, statlig producents licensdatabas och specialaktivitetsdatabas för eventuella brott.
  • Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 2
    2. Läs det fina trycket. Innan du loggar ut eller återkommer betalning, bör du alltid veta exakt vad du kommer in i. Granska policyerna för återbetalningar och omplacera ditt möte. Också, om du har en arresteringsrekord, läs noga om du fortfarande kan kvalificera dig för licensiering.
  • Till exempel, i Connecticut, kan en kriminalregister diskvalificera dig från att få en sjukförsäkringslicens. Felonier, narkotikabrott, bedrägerier eller andra finansiella brott inom de senaste 5 till 10 åren kommer ofta att diskvalificera dig. Kontrollera med ditt tillstånd Doi om du har någon anledning att frukta din bakgrund kommer att vara ett problem.
  • Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 3
    3. Planera ditt möte. Varje stat har ett annat förfarande för att slutföra den kriminella bakgrundskontrollen. Läs och följ noga instruktionerna. Vissa stater ger dig möjlighet att schemalägga ditt möte online eller på papper. Andra har flyttat till ett strikt onlineformat.
  • Till exempel, i Ohio, måste du begära din bakgrundskontroll via en registrerad webbcheckleverantör. Ange att din bakgrundskontroll är att bli en licensierad sjukförsäkringsagent. Du måste då få resultaten som skickas direkt till staten DOI.
  • Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 4
    4. Betala för bakgrundskontrollen. Din statsregering borde ha en webbplats som beskriver hur man betalar. Beroende på statens föreskrifter måste du antingen betala i förväg eller under ditt möte. Avgifterna varierar också från stat till stat. Se till att du har ett giltigt kreditkort eller tillgång till en certifierad check / postanvisning. Vissa stater tillåter inte betalning med kontant eller personlig check.
  • Till exempel betalar Ohio-sökande webbcheckleverantören direkt. Leverantören accepterar bara MasterCard, VISA eller American Express. Du kan inte betala kontant, check eller postanvisning.
  • Bild med titeln Bli ett sjukförsäkringsagent Steg 5
    5. Gå till ditt möte. Kontrollera din statliga myndighets hemsida för alla material du behöver. Specifikationer varierar i varje stat. Men du borde ha din statliga utfärdade fotoidentifiering, till exempel ett körkort eller pass. Förvänta dig att vara fingeravtryckt och svara ja / nej frågor om din historia.
  • Till exempel, i New Jersey, måste du ha en statlig utfärdad fotoidentifiering. Detta kan vara ett giltigt pass eller ett körkort. Ditt ID måste innehålla ditt fullständiga namn, födelsedatum och gatuadress. Du måste också ta med en färdig universell form som identifierar dig som en prospektiv justerare eller producent.
  • Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 6
    6. Vänta på dina resultat. Beroende på din statens lagar kan resultaten av din bakgrundskontroll skickas till dig eller direkt till din statens DOI. Vissa stater kräver att organisationer som FBI skickar resultaten direkt till DOI som ska anses vara giltiga. Kontrollera alltid din statliga DOI-webbplats för specifika instruktioner och följ dem i brevet.
  • Till exempel, i Florida, skickar den privata leverantören dina fingeravtryck direkt till den statliga brottsbekämpningen. Efter att de har drivit straffkontrollen, vidarebefordrar de resultaten till Florida Department of Financial Services. Du måste vänta upp till 45 dagar för resultaten. Institutionen för finansiella tjänster kommer att meddela dig via e-post.
  • Del 2 av 3:
    Få licensieradTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Bli ett sjukförsäkringsagent Steg 7
    1. Få information om dina statens riktlinjer. I nästan alla stater kommer sjukförsäkringsagentlicenser i ett paket med livförsäkringskvalifikationer. Fråga din DOI om de exakta kraven för en försäkringslicens i ditt tillstånd. Du bör också begära en lista över leverantörer för utbildnings- och testkraven. Om styrelsen inte har denna information, ska de kunna hänvisa till lämpliga källor.
  • Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 8
    2. Registrera dig för din träning. Ta reda på dina statliga kurser att ta för licensiering. När du anmäler dig måste du betala en avgift för din licensansökan. Det exakta beloppet varierar mellan stater. Du kan välja traditionell klassrumsinstruktion på plats eller självstyrd distansutbildning.
  • Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 9
    3. Fyll i dina utbildningskrav. Stat Dois kräver dokumentation av framgångsrik kurs. I de flesta fall måste du slutföra minst 40 timmars träning innan du kan ta provet. Kontrollera dina statens riktlinjer för studietidskepsar.
  • Till exempel kräver Florida licensstudenter att antingen slutföra sina studier inom sex månader eller ansöka om licensiering. Som en prospektiv agent måste du ta minst fem kredit timmar av lag och etik uppdatering.
  • Om du bor i Florida och vill kombinera livförsäkring i ditt företag, registrera dig för CE 5-215. Om du bara vill sälja sjukförsäkring, registrera dig för CE 5-240. Oavsett vad du vill sälja, måste du också registrera dig för 19 kredit timmar relaterade valfria val från kursens nedrullningslista.
  • Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 10
    4. Planera din licensieringsexamen. Du måste betala en avgift för att ta provet. Vissa stater kräver bevis på kursens slutförande innan du kan registrera dig. Andra kräver att du tar certifikatet med dig till testcentret på tentamen. Kontrollera med din statliga DOI för specifika instruktioner.
  • Till exempel i Kalifornien måste du planera din examen online med PSI-tentor. Klicka på "Offentliga / statliga licensbyråer."Välj Kalifornien från den första rullgardinsmenyn på nästa sida. Från listan som visas väljer du "Institutionen för försäkring."Välj sedan rätt klassificering i nästa lista. Det finns fyra kategorier som innehåller sjukförsäkring.
  • Kalifornien Sökande måste betala en avgift på $ 50 för tentamen. Betala online med ett stort kreditkort. När du rapporterar till testplatsen, ta ett giltigt foto-ID (Kalifornien körkort, militärt ID eller pass). Eftersom du inte borde ha något annat på testplatsen, förutom en penna och ett ark av skrapa papper, måste du visa bevis på kursens slutförande före tentamen.
  • Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 11
    5. Ta din tentamen. Använd standardteststrategier (t.ex. elimineringsprocess och läsning försiktigt) för att maximera din prestanda. Kontrollera din statens DOI-webbplats för studiematerial och testinformation. Ett passande poäng är vanligtvis 70 procent eller högre.
  • Till exempel ger Florida en översikt över tentamen på nätet. Du har två timmar att ta provet, som består av 15 pretestfrågor och 85 poäng. Testet täcker de typer av försäkringar - deras bestämmelser, klausuler och ryttare-socialförsäkring-andra diverse begrepp - försäkringsförfaranden - och hur dessa begrepp avser statliga lagar och förordningar.
  • Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 12
    6. Ta emot din licens. De flesta licensieringstest görs på plats. Om du passerar får du en tillfällig licens så att du omedelbart kan söka anställning. Fråga din statliga DOI om du automatiskt får en formell licens eller om du behöver ansöka om en.
  • Om du misslyckas tentamen, kontrollera statens föreskrifter om retesting. Titta på hur många gånger du kan återta testet. Du bör också kolla på hur länge du måste vänta mellan retesting sessioner. Fråga om att tilltala dina resultat om du tror att ditt test blev scored orättvist.
  • Del 3 av 3:
    Hitta anställningTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 13
    1. Gå med i en branschförening. Organisationer som Association of Health Insurance Advisers (AHIA) kräver medlemmar att betala avgifter. Men de ger också fördelar för sina medlemmar som kan ge dig en kant i branschen. Exempel är vidareutbildning och nätverksmöjligheter. Om du inte har ett jobb än, kan nätverkshändelser hjälpa dig. Om du har ett jobb med en byrå eller om du har bestämt dig för att gå självständigt, kan du börja växa din kundbas genom dessa organisationer.
  • Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 14
    2. Ansök om att bli ett fångstagent. I denna typ av anställning, kommer du att underteckna ett kontrakt som binder dig till en byrå. Du har tillgång till kontorsutrymme och assistenter som kan bearbeta ditt pappersarbete. Om det här alternativet är för dig, kolla med potentiella arbetsgivare innan du börjar licensprocessen. Många företag kommer att hålla en plats öppen för dig medan du tränar. Vissa kan till och med ge hjälp med examen prep.
  • Förutom nätverk genom föreningar och hitta potentiella arbetsgivare innan du är licensierad kan du prova den vanliga jobbjaktmetoden för att kontrollera med anställningswebbplatser som Monster eller faktiskt. Håll din résumé och licensinformation uppdaterad i databasen. Gör din resumé tillgänglig för potentiella arbetsgivare att visa.
  • Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 15
    3. Logga in som en oberoende agent. I den här kapaciteten kan du representera flera företag samtidigt. Du får också en högre kommission än en fångstagent. Å andra sidan måste du bearbeta ditt eget pappersarbete. Detta kan konsumera tid som du annars skulle spendera på att söka nya kunder som en fångenskap. Du måste också förse din egen arbetsyta. Vissa stater kräver ytterligare utbildning för att bli en oberoende agent. Kontrollera med din DOI för specifika riktlinjer.
  • För att komma igång måste du registrera ditt företag med en certifierad advokat och hyra en revisor för skatteplanering. Därefter måste du köpa försäkringar som täcker fel och utelämnanden, arbetstagarnas ersättning och företagsägare.
  • För att växa din försäljning behöver du en online-närvaro på en mängd sociala medier som LinkedIn, Twitter och Facebook. Du bör också gå med i en klustergrupp som hjälper dig att hitta kontakter och potentiella kunder. Det bidrar också till att kontrollera med etablerade agenter för listor över sina kunder som de skulle vara villiga att överföra till ditt namn.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande