Hur man ansöker om en livslängd för att bära en pistol i indiana

En guide till att ansöka om Indias nya livsläge att bära en pistol. Processen för att ansöka om 4 års licens är liknande även om den här artikeln specifikt täcker livslängdslicensen.

Steg

  1. Bildbeteckningen Ansök om en Lifetime-licens att bära en pistol i Indiana Steg 1
1. Bestäm din behörighet. Du är inte Stödberättigande Om du har dömts för ett brott, har haft en tidigare pistolicensavstängd, är under 18 år (under 23 år om en brottslig som barn), har arresterats för en klass A eller B-felony, arresterad för någon felony som involverar våld eller användningen av ett dödligt vapen.
  • Bilden med titeln Ansök om ett livsläge att bära en pistol i Indiana Steg 2
    2. Den grundläggande processen. Indiana samlar två avgift under ansökan. Den första avgiften går till statens allmänna fond, och den andra går till den lokala institutionens fond för skjutvapen och skjutvapenutbildning. Den grundläggande processen för att erhålla tillstånd är: slutföra ansökan, ge fingeravtryck, betala statens avgift, betala den lokala avgiften hos din lokala brottsbekämpande byrå och vänta sedan med att få ditt tillstånd.
  • Bildbeteckningen Ansök om ett livsläge att bära en pistol i Indiana Steg 3
    3. Bestäm hur du vill ansöka. Online-applikationen är belägen på https: // skjutvapen.ariesportal.com /.Om du föredrar att inte använda onlineformuläret kan du kontakta din lokala brottsbekämpande myndighet för att bestämma hur du skickar in ansökan.Om du bor utanför en inbyggd stad eller stad kan du kontakta sheriffens kontor i länet du bor i.
  • Bild med titeln Ansök om ett livsläge att bära en pistol i Indiana Steg 4
    4. Bestäm när du ska ansöka och hur de accepterar betalning. Detta varierar beroende på var du ansöker. De flesta polisavdelningar har specifika dagar i veckan och driftstimmar för hantering av applikationer.Om du använder online-applikationsprocessen kan du fortsätta till L-1-registreringsplatsen för att schemalägga en tid att vara fingeravtryckt och betala statens licensavgift.
  • Bild med titeln Ansök om ett livsläge att bära en pistol i Indiana Steg 5
    5. Förbered dig på att betala statlig avgift.Köp en kassörs check eller postanvisning för $ 75 ($ 60 om du har en aktuell licens) som betalas till: state of Indiana.Om du planerar att gå till ett L-1-registreringscenter för statligt bearbetning, debiterar de en extra avgift på $ 9.95.Den avgiften läggs till i statens avgift och de skickar in statens avgift för dig.Så, om du får en ny licens på ett L-1-registreringscenter, kommer du att ta med en betalning för $ 84.95.Om du väljer att betala med postanvisning kräver L-1-inskrivning pengar order utgå till: L-1 Inskrivning.
  • Bild med titeln Ansök om ett livsläge att bära en pistol i Indiana Steg 6
    6. Förbered dig för att betala lokal avgift.Köp en annan kassörs check eller postanvisning för $ 50 ($ 40 om du har en nuvarande licens) som betalas till din lokala polisavdelning eller sheriffens kontor. I vissa fall kan den lokala betalningen göras med en personlig check eller kontant.
  • Bild med titeln Ansök om ett livsläge att bära en pistol i Indiana Steg 7
    7. Få allt tillsammans. Vid denna tidpunkt borde du veta vart du går och när. Du borde också ha dina avgiftsbetalningar redo att gå. Var noga med att ta med ditt körkort eller annan form av statligt erkänt foto-ID.
  • Bild med titeln Ansök om ett livsläge för att bära en pistol i Indiana Steg 8
    8. Tillämpa! Använd online-programmet, eller gå till din angivna ansökningsort och fyll i den officiella ansökan. Det kommer att be om ditt namn, fullständig adress, uppehållstillstånd i samhället, om din bostad ligger inom gränserna för någon stad eller stad, ditt yrke, affärsort eller sysselsättning, kriminalregister (om någon) och övertygelser (mindre Överförda trafikbrott, ålder, ras, kön, nationalitet, födelsedatum, medborgarskap, höjd, vikt, byggnad, färg av hår, ögonfärg, ärr och märken, om du tidigare har haft en Indiana-licens att bära (serienummer och år utfärdat, om så är fallet) om din licens någonsin har blivit avstängd (år och skäl, i så fall) och din anledning att önska en licens.
  • Bild med titeln Ansök om ett livsläge att bära en pistol i Indiana Steg 9
    9. Fingeravtryck. Du måste vara utskriven finger. Om du använder bläckprocessen, har de vanligtvis en plats för dig att tvätta händerna men det är något svårt att få allt bläck.Om du använder den bläckfria processen skannas dina fingeravtryck elektroniskt.Det finns ingen röra med den inklösa processen och det är snabbare att få ditt tillstånd.
  • Bilden med titeln Ansök om ett livsläge att bära en pistol i Indiana steg 10
    10. Benet arbete.Om du fyllde i din ansökan på rad, kommer din lokala brottsbekämpande byrå att ha elektronisk tillgång till den.De kommer att slutföra mer av formuläret när du går in för fingeravtryck.De kör den kriminella bakgrundskontrollen och skriv in dina utskrifter i databasen (om du inte gjorde bläckfria).Detta kan ta ett par dagar.Du måste då återvända för att hämta din tillståndsansökan och lokal godkännande (bakgrundskontroll) som ska skickas (tillsammans med $ 75 postanvisning) till staten.
  • Bild med titeln Ansök om en livslängdslicens att bära en pistol i Indiana Steg 11
    11. Vänta lite. Om du använder online-programmet och den inklösa fingeravtrycksprocessen tar det ungefär 2 veckor från den tid du har allt som skickats och betalats för att få ditt tillstånd.Om du skickar in programmet manuellt och använder bläckt fingeravtryck, tar det vanligtvis 4-8 veckor att behandla en ansökan. Med den ökade efterfrågan på grund av de nya Lifetime-licenserna kan din begäran ta 12-14 veckor. Om du förnyar en licens kommer de att hoppa över din gamla licens till din ansökan (rosa kopia). Om du håller dem staplade och bär båda då kan du fortsätta bära en pistol tills du får din nya licens eller din ansökan avvisas.
  • Bild med titeln Ansök om ett livsläge att bära en pistol i Indiana steg 12
    12. Kontrollera regelbundet din brevlåda. Så småningom kommer din licens att komma i posten och du har äntligen din livslängd! Eller din ansökan kommer att avvisas och en del av din ansökningsavgift kommer att återbetalas.
  • Bild med titeln Ansök om ett livsläge att bära en pistol i Indiana Steg 13
    13. Få det laminerat. Ta ditt nya kort och få det laminerat för att skydda det.(Lägg märke till att det har en plats att underteckna det innan du laminerar det.)
  • Bild med titeln Ansök om ett livsläge att bära en pistol i Indiana Steg 14
    14. Meddela ändringsstaten. Om du ändrar ditt namn, adress eller döms för något som kan ändra din behörighet måste du underrätta superintendenten, skriftligen inom 30 dagar. Du kan (men är inte skyldiga att) köpa en ny licens efter en adressändring mot en avgift på $ 20.
  • Bild med titeln Ansök om ett livsläge att bära en pistol i Indiana Steg 15
    15. Känna till de lokala lagarna.
  • Bild med titeln Ansök om en livslängdslicens att bära en pistol i Indiana Steg 16
    16. Utbilda dig själv och din familj om pistolens säkerhet.
  • Bild med titeln Ansök om ett livsläge att bära en pistol i Indiana Steg 17
    17. Bära ansvarsfullt.
  • Tips

    Kom ihåg att behandla alla pistoler som om de är laddade, och peka aldrig på din pistol på någonting du inte har för avsikt att skjuta om det behövs.
  • Få ditt licenskort laminerat för att förbättra sin livslängd.
  • Använd en hölster. Bär en laddad pistol utan en är hänsynslös.
  • Oavsett hur mycket du redan vet om skjutvapen, kan man ta en handgunretention och självförsvarsklass vara mycket givande.
  • Gör kopior av din licens.
  • Innan du anser vara säker på att du inte är tryckt för tid. Du kan tillbringa en timme eller två på polisstationen.
  • Om du redan har en giltig licens att bära för Indiana kan du starta ansökan för en livslängd 365 dagar innan din nuvarande licens löper ut.
  • Om du behöver ett ersättningskortskort kan du begära en för en $ 20 avgift.
  • Du kan starta applikationsprocessen online: http: // aries.i.Gov / skjutvapen / tillstånd.aspx
  • Varningar

    Denna licens gäller endast i Indiana och väljer Staters som väljer att hedra slutgiltigt tillstånd från Indiana. Lagar om dolda bär, användningen av dödlig kraft och placerar off-gränser medan de varierar mycket över hela dig.S. Okunnighet är ingen ursäkt. Kontrollera lokala lagar innan du bär över statliga linjer.
  • Använder någon form av dödlig kraft, skjutvapen eller på annat sätt, i självförsvar eller på annat sätt KOMMER Ändra ditt liv för alltid. Det är mycket viktigt att du känner till lagarna om användning av våld och dödlig kraft innan du tar ansvaret för att bära ett vapen.
  • Rätten att behålla och bära vapen kommer med ansvar. Lagarna kan förändras när som helst och det är ditt ansvar att vara bekant med dem.
  • Medan den här licensen tillåter dig att bära en pistol i Indiana finns det fortfarande platser som är begränsade när de bär. Några platser utanför gränserna i Indiana är (inklusive men inte begränsat till): Skolor (högskolor kan ha regler mot det, men lagligt är de undantagna), skolbussar, federala byggnader, domstolshus, flygplan (och begränsade flygplatser). Det finns några undantag som IC 35-47-9-1 (3) som tillåter en licensinnehavare, som driver ett fordon, att ha en skjutvapen när du transporterar en annan person till eller från en skolfunktion.
  • Du är skyldig enligt lag att meddela superintendenten av några arresteringar eller övertygelser som kan ändra din behörighetsstatus, skriftlig inom 30 dagar.
  • Du är skyldig enligt lag att meddela superintendenten för ändringar i ditt namn eller adress inom 60 dagar.
  • Saker du behöver

    • Nuvarande och giltig Indiana-licens att bära (om du har en) som löper ut inom 365 dagar. Om du inte har någon betalar du en något högre avgift. Om din licens inte löper ut när som helst måste du vänta.
    • Postanvisning eller kassörskontroll för $ 75 ($ 60 om du redan har en licens) som betalas till staten Indiana.
    • Postanvisning eller kassörskontroll för $ 50 ($ 40 om du redan har en licens) som betalas till din stad eller bosättning.
    • Någon form av statligt erkänt foto-ID.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande