Hur man hittar en kriminalregister

En kriminalregister (a.k.a., Ett rapark) är en rekord av någons kriminella historia. Någons kriminalregister är vanligtvis en kulmination av lokal, statlig och federal information. Kriminalregister kommer vanligtvis att omfatta misdemeanor och brottsliga övertygelser, i avvaktan på avgifter, frikända avgifter och eventuella pågående straffrättsliga förfaranden. Emellertid kommer exponerade övertygelser vanligtvis inte att ingå i någon kriminalregister. Vanliga användningsområden för kriminalregister inkluderar: Sysselsättning, skoltillagning, militärtjänst, säkerhetsavstånd, köper skjutvapen, vissa typer av licensiering och brottsbekämpande ändamål. Om du behöver komma åt kriminalregister för ett lagligt syfte, följ anvisningarna nedan.

Steg

Del 1 av 4:
Begär dina egna federala kriminalregister
  1. Bild med titeln Hitta ett kriminellt register steg 1
1. Förstå vem som kan begära en federal byrå för undersökning (FBI) Identity History Sammanfattning. Att erhålla federala kriminalregister innebär att du har tillgång till FBI-webbplatsen och begär en kopia av din identitetshistoriksöversikt, vilket är FBI: s namn för en brottsrapport. FBI tillåter dig bara att begära en kopia av din egen identitetshistorik sammanfattning, vilket innebär att du inte kommer att kunna leta upp någon annans federala kriminalregister via FBI: s databas.
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt rekord Steg 2
    2. Fyll i en sökande informationsformulär. Om du letar efter dina federala kriminalregister börjar du med att besöka FBI: s webbplats och fylla i Sökande informationsformulär. Denna blankett kommer att be dig om följande information:
  • Ditt namn-
  • Ditt födelsedatum-
  • De fyra sista siffrorna i ditt personnummer-
  • Din identifierande information (e.g., Din höjd, vikt, hårfärg och ögonfärg)-
  • Din hemadress och adressen du vill ha dina poster skickas till-
  • Anledningen till din förfrågan - och
  • Din signatur.
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt register Steg 3
    3. Få en uppsättning av dina fingeravtryck. När du har slutfört din sökande informationsformulär måste du få dina fingeravtryck och den ursprungliga kopian av dina fingeravtryck måste skickas in med resten av din ansökan. För att få dina fingeravtryck, gå till din lokala brottsbekämpande byrå eller sheriffens kontor och de borde ha en fingeravtryckstekniker tillgänglig. Fingeravtryckstekniker kommer att ha ett fingeravtryckskort tillgängligt och ditt födelsedatum måste ges på det kortet.
  • För att säkerställa en tillfredsställande upplevelse, ta med en standard fingeravtrycksform (FD-258) med dig när du går för att få dina fingeravtryck tagna.
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt register steg 4
    4. Skicka din obligatoriska betalning. För att få en kopia av dina kriminalregister måste du ge en $ 18 betalning i form av en certifierad check, postanvisning eller ett kreditkort. Kontanter, personliga kontroller och företagskontroller accepteras inte.
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt rekord Steg 5
    5. Granska checklistan i identitetshistorikens sammanfattning. För att säkerställa att du har slutfört all information och du är redo att skicka in din ansökan, granska detta checklista. När du väl kan korsa alla lådor på checklistan är du redo att skicka in din ansökan.
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt register Steg 6
    6. Maila de obligatoriska objekten. När du är redo att maila i din ansökan, samla din sökande informationsformulär, ditt färdiga fingeravtryckskort och din betalning. Maila alla dessa dokument till FBI CJIS Division - Sammanfattning, 1000 Custer Hollow Road, Clarksburg, West Virginia 26306.
  • Del 2 av 4:
    Få någon annans federala kriminella historia
    1. Bild med titeln Hitta ett kriminellt rekord Steg 7
    1. Kontrollera Federal Courtouses. När någon arresteras och / eller dömts för ett federalt brott är det en offentlig händelse och register över den händelsen kan vanligtvis nås av någon som vet var att titta. Den mest tillförlitliga platsen för dig att komma åt andras federala kriminella register är på Federal Courthouse där den personen försökt.
    • Varje federal tingshus kommer att ha en clerk av domstolar. Denna clerk av domstolar kommer att kunna komma åt någons kriminalregister så länge du ger dem den information de behöver för att hitta dessa poster. Den viktigaste informationen att ha kommer att vara personens namn och deras födelsedatum. Ytterligare användbar information kan innehålla de avgifter de hade mot dem - alla fall nummer- och ett personnummer. Ge clerk av domstolar den information du har och de kommer att kontrollera sina poster. Du kan behöva gå till flera domstolar för att hitta flera poster om en individ har dömts i ett antal olika stater eller städer.
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt rekord Steg 8
    2. Använd onlinetjänster för att få information. Den federala regeringen ger vissa onlinetjänster som du kan använda för att få tillgång till offentliga kriminalregister. Två av de viktigaste myndigheterna är den offentliga tillgången till Court Electronic Records (Pacer) och National Sex Offender Offentliga webbplats (NSOPW).
  • De Pacerplats är en federal databas som tillåter användare att komma åt Docket-information från federala domstolar. När du har registrerat, kommer du att använda den information du har om individen att söka efter domstolen. Var medveten om att den här tjänsten inte är ledig och du kan behöva betala vissa avgifter för att komma åt, ladda ner och skriva ut de poster du letar efter.
  • De Nsopw webbplats är en federal databas som ger detaljerad information om människor som arresteras och dömts för sexbrott. För att använda den här webbplatsen, gå helt enkelt till hemsida och klicka på knappen som säger "Sök." När du väl godkänt användarvillkoren visas en skärm som låter dig göra sökningar baserat på namn, adressradie eller postnummer. Ange denna information och sökresultaten visas.
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt rekord Steg 9
    3. Gör en sökning online för Mugshots. Ett annat sätt att hitta federala kriminella poster är att utföra en online-sökning efter Mugshots. Allt du behöver göra är att öppna Google, eller någon annan sökmotor du vill använda, och skriv in en persons namn med ordet "förbrytarfoto" Efter det. Sökmotorn ger dig den mest relevanta informationen. Var medveten om att denna metod inte är lura bevis och bör endast användas när de andra metoderna som nämns inte ger dina önskade resultat.
  • Del 3 av 4:
    Begära lokala eller statliga kriminalregister
    1. Bild med titeln Hitta ett kriminellt register steg 10
    1. Vet vem som kan begära lokala eller statliga kriminalregister. Till skillnad från en FBI-identitetshistoriksöversikt, som endast kan nås av den person vars namn visas på posterna, kan många statliga och lokala kriminalregister nås av andra. Innan du försöker hitta statliga eller lokala kriminalregister, bestämma om du får tillgång till de poster du letar efter.
    • Du kan alltid få tillgång till dina egna kriminalregister.
    • Samtycke krävs vanligtvis innan någon annan kan komma åt dina kriminalregister. Vanliga situationer där en individ kan begära att dina kriminella register är att köpa en pistol från en skjutvapenhandlare-privatskolans applikationer och applikationer för jobb. Till exempel kan en potentiell arbetsgivare be dig samtycka till en straffhistoria som kontrollerar sin anställningsansökan. Medan du säkert kan neka den begäran kan arbetsgivaren se detta som en överbrytare och besluta att driva någon annan.
    • Men beroende på det tillstånd du bor i, kommer vissa kriminella register att vara offentliga och inget samtycke kommer att behövas för åtkomst. Till exempel, i Montana, kan allmänheten ta emot arrestering och domstolsinformation om brott och misshandel. Även i varje stat kan allmänheten få viss information om en persons könsbrott.
    • I allmänhet, om du försöker hitta och få tillgång till dina egna kriminalregister, kommer du att kunna göra det med många hinder. Om du försöker hitta någon annans kriminalregister, be om och ta emot samtycke om du inte vet att posterna är offentliga.
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt register steg 11
    2. Gå till din lokala eller statliga polisavdelning. Om du letar efter lokala eller statliga kriminalregister, vill du börja din sökning genom att besöka din lokala eller statliga polisavdelning. Polisavdelningarna har vanligtvis register över all kriminell verksamhet som har ägt rum i deras jurisdiktion. Vissa polisavdelningar kan kräva att du gör en förfrågan personligen, medan andra avdelningar kan tillåta dig att göra en förfrågan via telefon eller till och med online.
  • Till exempel, i Pennsylvania, kan du göra en online-begäran om kriminalregister genom att få tillgång till deras Pennsylvania Tillgång till kriminell historia hemsida. När du har tillgång till webbplatsen startar du en ny posts-begäran och följer instruktionerna på skärmen. Du kommer att bli ombedd att ange namn och adress för den person vars poster du begär, och du kommer att bli ombedd att ge en anledning till begäran. När du har angett den information som krävs, måste du betala $ 10 för varje förfrågan du gör. När du väl har betalat kommer din förfrågan att behandlas, som vanligtvis tar mellan två och tre veckor.
  • Om du begär poster i person, gå till din lokala polisavdelning och fråga informationsdisken för att hjälpa till med en kriminell historia. Det kommer vanligtvis att finnas ett formulär som du fyller, du måste ge acceptabel identifiering, och du måste betala en eventuell avgift.
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt register steg 12
    3. Kontrollera med din lokala eller statliga clerk av domstolar. En annan plats du kan leta efter kriminella historia är din lokala tingshus, som vanligtvis har poster om pågående brottmål. Dessa poster kan innehålla kriminella avgifter, anklagelser, domstolsansökningar och målnummer. För att söka efter dessa kriminalregister, gå till din lokala tingshus och be om hjälp att få dessa poster. Varje tingshus kommer att genomföra dessa sökningar annorlunda. Vissa län kan låta dig söka efter dessa poster online.
  • Till exempel kan Miami-Dade County, Florida att söka efter fall som äger rum, eller har ägt rum, i det länet. För att söka efter ett ärende måste du veta ärendet.
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt register steg 13
    4. Skicka in en offentlig rekordförfrågan. Varje stat har en lag som gör det möjligt för medborgare att begära offentliga register. Eventuell offentlig kriminalregister som är i din statens databas kommer att vara sökbara och erhållas. För att komma åt dessa poster måste du göra en offentlig rekordförfrågan, som innebär att skriva ett brev eller e-post till rätt byrå som beskriver de poster du letar efter. Varje statens offentliga rekordförfrågan är olika, så var noga med att kontrollera med ditt tillstånd för att göra en giltig förfrågan.
  • Se här För din statliga offentliga register lagar. En gång på webbplatsen, klicka helt enkelt på det tillstånd du försöker göra en förfrågan, och du får tillgång till den statens lagar och krav.
  • Se här För ett provbrev från varje stat. Använd dessa bokstäver som mallar när du börjar skriva din egen förfrågan.
  • Del 4 av 4:
    Utför en bakgrundskontroll för sysselsättningsändamål
    1. Bild med titeln Hitta ett kriminellt register steg 14
    1. Berätta arbetstagaren eller sökanden om bakgrundskontrollen. Fair Credit Reporting Act (FCRA) kräver att arbetsgivare informerar arbetssökande om deras avsikt att utföra en bakgrundskontroll. De måste också informera sökanden om att den erhållna informationen kommer att användas för att göra anställningsbeslutet. Du måste meddela sökanden av dessa fakta skriftligen.
    • Den skriftliga meddelandet kan inte ha någon annan information om den. Det måste vara på sin egen sida.
    • Ange även huruvida du har för avsikt att kontrollera med arbetstagarens kriminella historia under hela deras anställning. Anställda och sökande måste meddelas att du avser att göra framtida kontroller.
    • Du måste få skriftligt tillstånd från arbetstagaren eller sökanden.
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt register steg 15
    2. Forskning din statlig lag. Statlig lag kan lägga till andra begränsningar av användningen av en kriminell bakgrundskontroll i sysselsättningsbeslut. Följaktligen måste du läsa upp din statliga lag eller söka rådets advokat.
  • FCRA tillåter rapporter att samla information så långt tillbaka som sju år, men några stater tillåter inte ens kriminalregister som är äldre än sju år att avslöjas i en bakgrundskontroll.
  • Vissa stater förbjuder användningen av kriminalregister. Hawaii, till exempel, förbjuder all undersökning av kriminell historia tills arbetsgivaren har förlängt ett villkorligt erbjudande. Massachusetts förbjuder också arbetsgivare från att ens fråga om kriminell historia på en första arbetsansökan.
  • Användningen av en sökandes kredithistoria kan också vara begränsad eller förbjuden. I Illinois, till exempel, får en arbetsgivare inte använda information om kredithistoria i ett anställningsbeslut, såvida inte sökanden har ansökt om ett begränsat antal branscher (som bank eller försäkring).
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt register steg 16
    3. Hitta ackrediterade konsumentrapporteringsbyråer (CRAS). Fair Credit Report Act-gränserna som lagligt kan komma åt en persons konsumentrapport.Endast någon med en giltig anledning får få tillgång till en persons kreditrapporter. En CRA samlar informations- och bakgrundsrapporter genom att culling informationen från en mängd olika databaser, varav några betalar för att få tillgång till.
  • För att hitta CRAS, besök National Association of Professional Background Screeners webbplats. Denna organisation ackrediterar organ som lovar att följa en publicerad uppförandekod.
  • Från listan över resultat kan du klicka igenom till varje företags hemsida. Varje företags webbplats ger ytterligare information om de tjänster det erbjuder.
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt rekord Steg 17
    4. Begränsa din lista över cras. När du har identifierat CRA i din stad eller stat, bör du undersöka ytterligare för att se vilka är legitima. Om du vill kan du välja en medlem av napbs, som borde vara legitim. Men om du bestämmer dig för att prova ett icke-ackrediterat företag, ring upp (eller e-post) och fråga följande:
  • Kan de ge dig referenser eller en kopia av sin företagslicens?
  • Har de kontroller på plats som mandatet överensstämmer med FCRA-föreskrifterna?
  • Har företaget försäkring?
  • Om företagets svar är "nej" till någon av dessa frågor, se någon annanstans, oavsett hur bra företaget erbjuder.
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt register steg 18
    5. Hyra en cra. När du anlitar en byrå, initierar du processen genom att intyga att du har följt lämpliga förfaranden. Till exempel måste du intyga att du följde FCRA-föreskrifter genom att få sökandens undertecknande efter att ha informerat honom eller henne att du tänkte utföra en bakgrundskontroll.
  • Dessutom måste du intyga att du inte kommer att bryta några diskrimineringslagar baserat på information som finns i personens konsumentrapport.
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt rekord Steg 19
    6. Beställ en rapport från CRA. En konsumentrapport innehåller information om kriminalregister och anställning / kredithistoria. Enligt federal lag kommer CRAs i allmänhet inte att avslöja civila rättegångar, civila domar, arresteringar, konton för insamling eller betald skatteplaner om de hände mer än sju år sedan. Dessutom kommer rapporten inte innehålla information om konkurser mer än 10 år gammal.
  • Men om du behöver gå tillbaka mer än 10 år, kan du begära att historien ingår i din rapport. Naturligtvis begränsar statlig lag vad du kan begära. Statlig lag får inte tillåta dig att begära information som är äldre än sju år.
  • Bild med titeln Hitta ett kriminellt rekord Steg 20
    7. Göra ett anställningsbeslut. Om en konsumentrapport innehåller information som avskyr dig från att anställa en person, måste du informera sökanden om detta faktum. Du måste meddela sökanden så att han eller hon kan utmana informationen, om det behövs. För att ladda dina uppgifter måste du:
  • Informera den person som det finns negativ information i rapporten.
  • Ge sökanden namnet på den cra som du använde.
  • Leverera sökanden med en kopia av "Sammanfattning av dina rättigheter under FCRA."(Du borde ha fått det här från den cra du anställde).
  • Ge sökanden möjlighet att återuppta informationen i rapporten. Denna rebuttal kan vara i form av ett brev som beskriver varför bakgrundskontrollen är fel.
  • Varningar

    Det finns lagar om hur kriminella poster kan användas. Det är olagligt att använda dem för att störa, stjälka, trakassera, hota eller skämma bort någon.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande