Hur man blir en notarie

En notarie offentlig är uppdrag av sin statliga regering, vanligtvis genom statssekreteraren, för att verifiera identiteten hos personer som undertecknar juridiska handlingar. Notariseringar är skyldiga att skydda mot bedrägerier och se till att juridiska handlingar tecknas frivilligt. Många företag och finansinstitut har notarier offentliga på personal. Oberoende notarier kan också erbjuda sina tjänster till allmänheten.

Steg

Del 1 av 3:
Mötesstatskvalifikationer
  1. Bildtiteln blir ett notarie steg 1
1. Granska de grundläggande behörighetskraven. Ingen formell utbildning krävs för att vara en notarie. Men du måste vara minst 18 år gammal, en medborgare eller permanent laglig bosatt i Förenta staterna, och kunna läsa och skriva engelska.
  • Vanligtvis måste du vara bosatt i det tillstånd där du ansöker om att vara en notarie. Vissa stater tillåter dig att ansöka om du bor i ett grannstat, men pendlar till arbete i den staten.
  • De flesta stater kräver inte att du har varit bosatt i staten för någon viss tidsperiod. Kontrollera dock med kontoret för din statens statssekreterare för att vara säker.
  • En förteckning över de grundläggande behörighetskraven är vanligtvis tillgänglig på webbplatsen för din statens statssekreterare, eller regeringens division som provisionerna noterar offentliga. Till exempel, guvernörens kontorsuppdrag Notaries offentliga i Florida. För att hitta kraven för ditt tillstånd, sök online för "notarie public" Med namnet på ditt tillstånd.
  • Bildbeteckningen blir ett notarie steg 2
    2. Fyll i en notarieutbildningskurs. Många stater kräver att du tar en 3- eller 4-timmars kurs som går över skyldigheterna och ansvaret för en notarius publicus och de statliga lagar som gäller att utöva som en notarie och notariserande handlingar.
  • Vissa stater erbjuder dessa kurser gratis. Andra tar ut en liten avgift för materialet och instruktörens tid, vanligtvis mindre än $ 50.
  • Även om en kurs inte är nödvändig är det en bra idé att ta en så du har en bättre förståelse för dina uppgifter och ansvarsområden som en notarie.
  • Bildtiteln blir ett notarie steg 3
    3. Ta ut en säkerhetsobligation. Alla stater kräver notarier att ha ett buntobligation som skyddar dina kunder från eventuella misstag du gör när du utför dina notariala uppgifter. De flesta stater kräver obligationer på mellan $ 5000 och $ 10.000.
  • Även om det låter som mycket pengar, kommer det vanligtvis inte att vara en enorm kostnad för dig. Obligationer utfärdas mycket som försäkringar. Du betalar ett litet premie för ditt band, vilket varierar mycket mellan stater och från företag till företag. Statliga regeringar reglerar inte beloppsobligationsorganen för obligationer.
  • Du kan vanligtvis hitta en lista över obligationsorganen från din statens statssekreterare. Det kan finnas en lista på statssekreteraren, eller ingår i din statens notariehandbok.
  • Bildtiteln blir ett notarie steg 4
    4. Få fel och försäkringar försäkring. Medan de flesta stater inte kräver fel och försäkringar försäkring, kanske du vill ha det - speciellt om du planerar att erbjuda dina tjänster oberoende av allmänheten.
  • Medan din säkerhetsbund skyddar allmänheten, skyddar fel och utelämningar försäkring dig. De flesta bondensbyråer erbjuder också fel och försäkringar försäkring.
  • Du betalar ett månatligt premie för fel och utelämnande försäkring, vilket varierar från $ 30 till $ 500 beroende på det tillstånd du bor, den mängd täckning du får och obligationsbyrån. Till exempel kan en Kalifornien notarie få $ 10.000 i täckning för så lite som $ 35 per månad, eller $ 100,000 värde av täckning för $ 468 per månad.
  • Del 2 av 3:
    Ansöka om att vara en notarie
    1. Bildtiteln blir ett notarie steg 5
    1. Fyll i ditt tillstånds ansökan. Varje stat har sin egen skriftliga applikation som kräver att du ger information om dig själv och din bakgrund. Du kan vanligtvis ladda ner den här applikationen från webbplatsen för den statliga divisionen som provisionerna noterar offentliga.
    • Medan du kanske kan fylla i det mesta av informationen på en dator måste du skriva ut formuläret så att du kan skriva in det. Vissa stater kräver också att ansökan är notarized.
    • Vissa stater kan kräva godkännanden från personer som inte är relaterade till dig, som testar att de vet att du är av god moralisk karaktär och kan uppfylla en notarieuppgift. Din chef, medarbetare och religiösa eller samhällsledare som känner dig bra är bra människor att söka godkännanden från.
  • Bildtiteln blir ett notarie steg 6
    2. Samla nödvändiga dokument. Många stater kräver ytterligare dokumentation för att stödja informationen i din ansökan. Typiskt innehåller detta en kopia av framsidan och baksidan av ditt statligt utfärdat foto-ID. Om slutförandet av en kurs krävs måste du också inkludera ditt certifikat för slutförandet för den kursen.
  • Avgifterna varierar mycket, men brukar vara under $ 200. Kontrollera anvisningarna på din ansökan för att ta reda på vilka avgifter som ska åtföljas av din ansökan, och vilka betalningsmetoder accepteras. I vissa stater kan du kanske betala din avgift online och skriva ut kvittot för att skicka in med din ansökan.
  • I vissa stater, som Colorado, måste du ta en skriftlig notarie innan Du skickar in din ansökan. Andra stater tillåter dig att ta provet först efter att du har applicerat och passerat bakgrundskontrollen.
  • Bildtiteln blir ett notarie steg 7
    3. Skicka din ansökan till rätt offentliga kontor. I själva verket innehåller instruktioner om var du ska skicka in din ansökan och relaterade material efter att du har slutfört det. Du får lov att skicka in det, eller du kanske måste presentera den personligen. Vissa stater tillåter dig att skicka åtminstone några av dina dokument online.
  • Gör minst en kopia av din ansökan om dina egna poster innan du skickar in den.
  • I vissa stater, till exempel Florida, skickar du din ansökan till en bondingbyrå ​​snarare än direkt till regeringen. Bondningsbyrån lämnar sedan din ansökan till regeringen.
  • Bildtiteln blir ett notarie steg 8
    4. Fyll i en bakgrundskontroll. Om du någonsin har arresterats eller dömts för ett brott, måste du avslöja detta på din ansökan. Alla stater gör fingeravtrycksbakgrundskontroller av någon som ansöker om att vara en notarie. Om du misslyckades med att avslöja något på din ansökan, kommer din ansökan att nekas.
  • Din ansökan kommer inte nödvändigtvis att nekas på grund av några arresteringar eller övertygelser på din rekord, speciellt om de inträffade för många år sedan. Sökande med övertygelser för allvarliga brott, särskilt brott som involverar bedrägeri eller stöld, nekas vanligtvis.
  • Bildtiteln blir ett notarie steg 9
    5. Skicka en skriftlig tentamen. De flesta stater, inklusive Kalifornien, kräver nya notarier att ta och skicka en skriftlig tentamen innan de kan träna som en notarius offentlig i staten. Undersökningen testar din kunskap om standarder och krav som anges i din statens notariehandbok.
  • Vissa stater tar ut en separat avgift för tentamen, vanligtvis under $ 100. I andra ingår undersökningen med din ansökningsavgift.
  • Tentamen består vanligtvis av cirka 30 multipelvalsfrågor baserat på information som finns i notariehandboken. Läs handboken försiktigt innan du tar provet. Det kan finnas ytterligare information och resurser som är tillgängliga på webbplatsen för din statens statssekreterare (eller den statliga myndigheten som utfärdar notarius provisioner).
  • Den överväldigande majoriteten av människor som tar notarie tentamen passerar det. Men om du misslyckas med att passera första gången, tillåter de flesta stater att ta det igen. Du kan behöva betala en extra avgift för att återta testet, även om vissa avgifter minskar avgiften för upprepade testtagare.
  • Del 3 av 3:
    Startpraxis som en notarie
    1. Bildtiteln blir ett notarie steg 10
    1. Ta emot din provision i posten. När din ansökan har godkänts och du har passerat bakgrundskontrollen får du ditt läkemedelscertifikat i posten. Det kan ta så länge som 6 veckor för att din ansökan ska behandlas.
    • Om din ansökan avvisas får du ett meddelande som listar orsakerna. Om din ansökan avvisades felaktigt, eller eftersom du misslyckades med att tillhandahålla nödvändiga dokument, kan du vanligtvis återfilera en ny applikation utan att betala extra avgifter.
    • Om din ansökan nekas kan du eventuellt återanvända. Men du kanske måste vänta så länge som ett år från dagen för förnekande. Du måste betala ansökningsavgifterna och ta provet igen.
  • Bildtiteln blir ett notarie steg 11
    2. Ta din ed av kontoret. Du kan inte börja öva som en notarius förrän du har tagit en ed av kontor. Detta kan vara före din statens statssekreterare, en annan regeringens tjänsteman, eller en annan notarie. Information om hur du tar din ed av kontor kommer att ingå i inledande material som åtföljer ditt provisionscertifikat.
  • Eatden säger i huvudsak att du kommer att troget utföra dina uppgifter som en notarius publicus, och att du kommer att agera med ärlighet och integritet.
  • Bildbeteckningen blir ett notarie steg 12
    3. Registrera din signatur. Många stater kräver att din signatur registreras, antingen på statssekreteraren eller på länets inspelarens kontor i länet där du kommer att träna som en notarius. Om du övar i mer än ett län kan du behöva göra flera registreringar.
  • Detta är den signatur som kommer att användas för jämförelse om du till exempel hävdar att någon smidde din signatur och olagligt notariat ett dokument.
  • När du har registrerat din signatur måste du skriva ditt namn på det här sättet varje gång du noterar ett dokument.
  • Bilden med titeln blir ett notarie steg 13
    4. Köp dina träningsmaterial. För att starta notarie-praxis behöver du en notarie tidning och en notarius offentlig säl. De material som åtföljer ditt provisionscertifikat kommer att innehålla en lista över leverantörer där du lagligen kan köpa din säl. Tidskrifter kan köpas på de flesta kontorsförsörjningsaffärer.
  • Din notarie säl kommer att innehålla ditt namn, orden "Notarie public," Din kommissionens utgångsdatum, och länet där du bor. Du kan bara ha en tätning. Det kan ta flera veckor att skapa tätningen. När du har fått det, se till att all information är korrekt.
  • Din tidskrift kan vara någon ledare eller anteckningsbok. Det måste vara en papperspost. Välj något med permanent bundna sidor, snarare än lösa blad eller perforerade sidor, som enkelt kan tas bort.
  • Bilden med titeln blir ett notarie steg 14
    5. Ställ in din tidskrift. Din tidskrift måste lista varje notarial handling du fyller i kronologisk ordning. Din notariehandbok har en lista över all information som måste ingå i varje post. Du kan inkludera ytterligare information eller beskrivningar om du vill.
  • Vid ett minimum måste varje ingång innehålla datum för lagen, en beskrivning av dokumentet eller typen av lag, fullständigt namn, adress och undertecknande av den person för vilken lagen utfördes och den typ av bevis som de gav dig att bevisa sin identitet.
  • Du behöver också en kolumn för den avgift du debiteras för tjänsterna. Din statliga lag etablerar ett maximalt belopp du kan ta betalt för notariska handlingar. Men du är inte skyldig att ladda någonting. Om du gav dina tjänster gratis, sätt en noll i den här kolumnen för att indikera att du inte tar ut.
  • Bildbetiteln blir ett notarie steg 15
    6. Annonsera dina notarie tjänster. Om du bygger ditt företag som en notarie självständigt, kan du annonsera dig själv till allmänheten. Kontrollera din statens lag om notarier allmänhet för att ta reda på hur du kan annonsera, och eventuella ansvarsfriskrivningar måste du inkludera.
  • I många stater måste din annonsering innehålla en ansvarsfriskrivning som du inte är en advokat som är licensierad att utöva lag i staten, och du kan inte ge juridisk rådgivning.
  • Imprinting din notarie tätning på några annonser är i allmänhet en dålig idé och kan bryta mot statlig lag.
  • Om du vill sätta ett tecken på dina gårdsannonseringstjänster, kolla din lokala zonningsförordning för att se till att sådana tecken är tillåtna i ditt grannskap.
  • Bildtiteln blir ett notarie steg 16
    7. Lägg till din Notary Commission till din Résumé. I stället för att arbeta självständigt arbetar många notarier som administrativa assistenter i företag eller advokatbyråer, eller i olika positioner i finansinstitut.
  • Med en notarius offentlig kommission kan du tjäna en högre lön än liknande kvalificerade administrativa eller juridiska assistenter.
  • Tips

    Att få juridisk utbildning, till exempel en lagsexamen eller ett paralegals certifikat, kan öka din ansökan om ett notarius offentligt utnämning.
  • Håll alltid din notarie och journal i en säker, låst plats när du inte använder dem. Lämna inte dem på ditt skrivbord där de kunde tas och användas.
  • Varningar

    Denna artikel täcker bara att bli en registrerad notarie offentlig i USA. Andra länder har liknande tjänstemän, men processen för att få ett möte eller kommissionen kan vara annorlunda. Konsultera en statlig tjänsteman nära dig för mer information.
  • Varje stat har sina egna förfaranden för att tillåta notarier. Några av dessa steg kan inte gälla dig beroende på var du bor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande