Hur man blir en bilhandlare i kalifornien

Det finns tre sätt att köpa och sälja bilar i Kalifornien. Du kan fungera som grossist, som köper bilar från auktioner och säljer dem till bilhandlare. Du kan fungera som återförsäljare, som köper bilar från auktioner och återförsäljare och säljer dem direkt till allmänheten. Och du kan fungera som en mäklare, som underlättar försäljningen mellan köpare och säljare och tar en minskning av vinsten. Alla tre aktiviteter kräver att du har en licens från Kalifornien Institutionen för motorfordon.

Steg

Metod 1 av 7:
Komma igång
  1. Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 1
1. Bestäm om du behöver en licens. Om du bara säljer din egen använda bil behöver du inte en licens. Men om du ska köpa och sälja bilar för att göra en vinst, behöver du en licens från DMV. Att sälja bilar för vinst utan licens i CA är olagligt. Denna aktivitet kallas "curbstoning" och kan innebära rejäl böter om du fångas.
  • Om du är osäker på om din situation kräver en licens, kontakta DMV. CA har sprickat ner på curbstoners de senaste åren.
  • Bildbeteckningen blir en bilhandlare i Kalifornien Steg 2
    2. Bestäm om du vill vara en grossisthandlare eller en återförsäljare. De viktigaste skillnaderna är om du kommer att sälja bilar direkt till allmänheten och om du behöver ha detaljhandel. Samma pappersarbete krävs för att få en grossistförsäljarlicens eller en återförsäljarlicens.
  • En grossisthandlare kan köpa bilar direkt från andra återförsäljare och sälja dem till andra återförsäljare. En grossisthandlare kan också exportera bilar till andra länder. En grossisthandlare får dock inte sälja direkt till allmänheten. En grossisthandlare behöver ha ett kontor, men behöver inte ha ett tecken eller ett utrymme för att visa fordon.
  • En detaljhandlare kan köpa bilar direkt från återförsäljare och sälja dem till andra återförsäljare och till allmänheten. En detaljhandlare kan också exportera bilar till andra länder. En detaljhandeln behöver ett kontor, ett tecken och ett utrymme för visning av fordon.
  • Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 3
    3. Bestäm om du vill lägga till en automatisk mäklare på din licens. En Auto-Broker-godkännande gör att du kan fungera som en mellanhand mellan köpare och säljare. Du kan lägga till en Auto-Broker-godkännande till antingen en grossistförsäljarlicens eller en återförsäljarlicens.
  • Som en grossistförsäljare är det enda sättet att sälja direkt till allmänheten.
  • Inget extra pappersarbete krävs för att få en automatisk mäklare godkännande. Du har bara en checka en låda på din licensprogram.
  • Metod 2 av 7:
    Slutföra en förkortad bakgrundskontroll
    1. Bildtiteln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 4
    1. Kontakta yrkeslicensinspektionen i ditt område. Inspektören kan hjälpa dig att bestämma om du behöver slutföra en förkortad bakgrundskontroll. Alla måste slutföra en fullständig bakgrundskontroll för att bli bilhandlare i CA. CA erbjuder dock en billigare förkortad bakgrundskontroll för människor som inte är säkra på att de kommer att passera hela bakgrundskontrollen. Om du har några kriminella övertygelser, konkurser eller civila domar mot dig, bör du slutföra en förkortad bakgrundskontroll innan du investerar för mycket pengar i ditt företag.
  • Bildbetaget blir en bilhandlare i Kalifornien Steg 5
    2. Fyll i det personliga historiens frågeformulär. Denna form frågar om din utbildning och arbetshistoria. Det frågar också om din kriminella historia och om du har några civila domar mot dig.
  • Var helt ärlig i dina svar. CA kommer att göra en oberoende granskning av din bakgrund. Om du lämnar ut någon information kan du bli spärrad från att ta emot en licens.
  • Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 6
    3. Samla kopior av arresteringsrekord och domstolsdokument. Du måste skicka in dessa tillsammans med det personliga historiens frågeformulär. Om du inte har kopior till hands kan du få dem från den jurisdiktion där du arresterades eller gick till domstol.
  • Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 7
    4. Skicka pappersarbete till den yrkesmässiga licensinspektionen. Du måste inkludera en check för $ 176 för att täcka kostnaden för den förkortade bakgrundskontrollen.
  • Bildbetaget blir en bilhandlare i Kalifornien Steg 8
    5. Vänta på DMV: s beslut. Detta kommer att ta flera veckor beroende på din bakgrund. Det finns ingen hård och snabb regel om vad som kan diskvalificera dig för en licens. I allmänhet letar DMV efter några bevis på "moralisk turpitude."
  • Metod 3 av 7:
    Ställa in ditt företag
    1. Bildbetaget blir en bilhandlare i Kalifornien Steg 9
    1. Skapa ett fiktivt företagsnamn. Om du inte gör affärer under ditt eget namn måste du skapa och registrera ett namn för ditt företag. Gå till din lokala länets inspelarens kontor för att skicka pappersarbete. Avgiften är $ 100.
  • Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 10
    2. Ansök om en företagslicens. Gå till din lokala rådhus och be om att prata med skatte- och licensavdelningen. Använd ditt eget namn eller det fiktiva företagsnamnet du skapade, registrera ditt företag med staden.
  • Det finns många alternativ för att registrera ditt företag. Du kan registrera en LLC, ett företag, ett partnerskap eller ett antal andra affärsenheter. Det är bäst att prata med en advokat innan du bestämmer vilken typ av enhet du vill att ditt företag ska vara.
  • Kostnaden för ditt företagslicens kommer att variera från stad, vilken typ av enhet du ställer in och dina årliga intäkter.
  • Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 11
    3. Få en borgningsobligation. Hitta ett bindningsföretag i Kalifornien och köp den erforderliga $ 50.000 borgarbindningen.
  • En säkerhetsobligation säkerställer att du kommer att uppfylla dina skyldigheter som bilhandlare.
  • Kostnaden för borgarobligationer beror på din kredit, men du kan förvänta dig att betala cirka $ 1000 till $ 15.000 per år.
  • Metod 4 av 7:
    Inställning av att vara en grossisthandlare
    1. Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 12
    1. Bestäm om du vill arbeta ut ur ditt hem eller ett annat utrymme. En grossisthandlare kan köras helt från ditt hem. Men om du inte har plats för ett kontor i ditt hem måste du hyra eller köpa ett utrymme.
  • Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 13
    2. Sätta upp ett kontor. Kom ihåg, det är okej för det att vara ett hemkontor.
  • Du behöver inte ett tecken eller ett utrymme för en bil som är en grossisthandlare.
  • Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 14
    3. Få en kopia av ditt leasingavtal. Du behöver en kopia av ditt hyresavtal om du hyr ditt kontor. Om du äger ditt kontor krävs en kopia av ditt inteckning.
  • Metod 5 av 7:
    Inställning av att vara en återförsäljare
    1. Bilden med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 15
    1. Sätta upp ett kontor. Det är okej för det att vara ett hemkontor. Men eftersom du också behöver ett detaljhandel utrymme att vara en detaljhandlare, är det mer mening för att kontoret och detaljhandeln ska vara på samma plats.
  • Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 16
    2. Få ett tecken som är minst två kvadratmeter. Eftersom du säljer till allmänheten, kräver DMV att du har ett tecken som annonserar dig som en bilhandlare.
  • Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 17
    3. Ha ett utrymme som är tillräckligt stort för minst två bilar. Eftersom du kommer att sälja bilar direkt till allmänheten, behöver du ett utrymme för att hålla bilarna. DMV kräver att du har tillräckligt med utrymme för minst två bilar, men kan du självklart ha mycket mer utrymme än det.
  • Bildbetaget blir en bilhandlare i Kalifornien Steg 18
    4. Få en kopia av ditt leasingavtal. Du behöver en kopia av ditt hyresavtal om du hyr ditt utrymme. Om du äger ditt utrymme krävs en kopia av ditt inteckning.
  • Metod 6 av 7:
    Ställa in för att vara en auto mäklare
    1. Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 19
    1. Få antingen en grossistförsäljarlicens eller en återförsäljarlicens. En Auto Broker-godkännande är en tillägg till din licens, så du behöver en licens innan du kan bli en mäklare.
  • Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 20
    2. Sätta upp ett kontor. Om du lägger till Broker Endorement till din grossistförsäljarlicens kan du använda ett hemkontor.
  • Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 21
    3. Få ett tecken som är minst två kvadratmeter. Om du lägger till Broker-godkännandet till din återförsäljarlicens, behöver du ett detaljhandelsutrymme som kan passa minst två bilar.
  • Metod 7 av 7:
    Få din licens
    1. Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 22
    1. Fyll i CA-licensklassen. Denna klass är skyldig att bli en bilhandlare i CA. Klassen är sex timmar lång och kommer att lära dig om CA-lagar som reglerar bilhandlare.
    • Olika privata organisationer erbjuder klassen. Kontrollera CA DMV-webbplatsen för listor. Kostnaden är cirka $ 125 beroende på vilken organisation du väljer.
  • Bildbeteckningen blir en bilhandlare i Kalifornien Steg 23
    2. Passera licensprovet. När du har slutfört klassen tar du ett test som testar din kunskap om CA-bilhandlare. Test kostar $ 16.
  • Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 24
    3. Fyll i "Application for Original License."Du kan få en papperskopia av programmet på DMV eller gå online till https: // dmv.f.GOV / PORTAL / WCM / CONNECT / 2F99916D-285A-441D-B481-E01F7CB88FA5 / OL248U.pdf?Mod = ajperes. Ansökan kommer att fråga om du ansöker om en grossistförsäljarlicens eller ett återförsäljarlicens, och om du vill lägga till en automatisk mäklare på din licens.
  • Har allt pappersarbete för ditt företag, din borgningsobligation och din ekonomiska information med dig när du fyller i ansökan.
  • Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 25
    4. Samla kopior av ditt pappersarbete till Mail till DMV. Du behöver kopior av följande dokument: 1) Säkerhetsbindning - 2) Förarens licens-3) Leasing eller inteckning för ditt kontor och detaljhandel - 4) Återförsäljare Utbildning Certifikat för slutförande - 5) Företagslicens- 6) Fictious Name Statement - 7) Fotografier av din detaljhandel.
  • Håll kopior av allt när du går för att göra den slutliga ansökan att gå mer smidigt.
  • Bild med titeln Bli en bilhandlare i Kalifornien Steg 26
    5. Mail i ditt slutförda program tillsammans med kopior av ditt pappersarbete. Det är bäst att göra det via certifierat brev för att säkerställa att DMV får allt.
  • Det tar flera veckor att fatta ett beslut. När din ansökan är godkänd kan du börja sälja bilar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande