Hur man gör bollywood smink

"Bollywood" eller Indian Cinema, har gett världen över ett sekel av klassiska och blockbuster-filmer. Många Bollywood-filmer inkluderar en färgstark och utarbetad dansscen som kombinerar traditionella indiska folkdanser med moderna influenser. Precis som dansen är Bollywood Makeup en viktig del av filmens magi! För att få din egen Bollywood-utseende, börja med Foundation och Concealer. Sedan spendera lite tid på det karakteristiska rökiga ögat. Slutligen är det dags att fälla upp det genom att lägga till en färg av färg till ditt ansikte och läppar.

Steg

Del 1 av 3:
Applicera foundation och concealerGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Gör Bollywood Makeup Steg 1.jpg
1. Tvätta och förbereda ditt ansikte. Använd din normala rengöringsmedel, sedan klappa ansiktet torrt. Om du Använd en toner, Lägg till det här nästa. Gör sedan din vanliga fuktgivande rutin. Det är också en bra idé att sätta på ett ansikte solskydd med en minsta SPF på 30. Nu är du redo för din bollywood smink!
  • 2. Använd en flytande grund som matchar din hudton. Använd fingrarna eller en svamp för att försiktigt täcka ditt ansikte i stiftelsen. Var noga med att gå under hakan till nacken. Se till att grunden appliceras i en jämn, tunn kappa.
  • För att matcha din grund, besök ditt lokala apotek eller sminkförsörjningsbutik för att testa några produkter. Använd inte smink medan du testar! Gnid en liten mängd grund på din käke. Om det blandas perfekt är det din skugga.
  • Om du kämpar för att hitta rätt match, kan du behöva få två stiftelser (en lättare och en mörkare) för att blanda din egen anpassade nyans.
  • Om ditt ansikte verkar tralkigt efter att du har satt på din grund, använder du en produkt som är för lätt för din färgning.
  • 3. Lägg till concealer för att täcka röda fläckar eller fläckar. Välj en flytande concealer som görs bara för din hudton och tillämpa små mängder i fläckar som behöver lite extra omslag. Du kan sedan blanda concealer med fingrarna eller en svamp.
  • 4. Applicera en pulverfond för att ställa in smink. Använd en stor ansiktsborste för att försiktigt täcka hela ansiktet i pulvret. Detta kommer att hålla din glamorösa bollywood smink ser färsk hela dagen!
  • Din pulverfound ska också matcha din hudton. Var noga med att använda en produkt som blandar sig i din hud istället för att få dig att se antingen chalky eller orange.
  • Bild med titeln Gör Bollywood Makeup Steg 5
    5. Använd en liten ögonbrynborste för att fylla i och forma dina pannor. Välj ett ögonbrynpulver som matchar den färgen på dina ögonbryn. Rita en linje genom ögonbrynens bottenhår och sedan en mjukare linje genom de övre håren. Använd borsten för att blanda dessa två linjer så att de möts i mitten och fyll i några luckor i dina pannor. Detta kommer att lägga till definition och drama till ditt övergripande utseende.
  • Del 2 av 3:
    Gör bollywood smoky eyeGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Börja med en kräm bas på båda ögonen. Denna bas kommer att se till att pulvret pinnar på ögonlocken och varar hela dagen. Använd fingrarna för att gnugga det försiktigt över båda ögonlocken.
  • 2. Lägg till en pulverbas till hela ögonlocket. När du är klar med grädden är det dags för en pulverbas. Välj en vitvit eller krämfärgad ögonskugga. Använd en ögonborste för att täcka ögonlocken.Gå hela vägen upp till botten av dina ögonbryn, eftersom det också kommer att markera browarna.
  • Om du vill få riktigt skarpa linjer på sidorna av dina rökiga ögon, sätt bitar av klart tejp på sidorna av dina ögon. Bandet ska vinklas upp, börja vid basen av dina bottenlock. Du kan göra det här direkt efter att du tillämpar grädde och pulverbaser.
  • 3. Sätt svart kajal eyeliner på topplocket och blanda sedan in det. Skapa en tunn svart linje direkt längs din toppslinje, börjar strax ovanför din tårlinje. Gå något bortom lockets ände att göra ett kattöga. Använd en ny ögonborste för att blanda den svarta linjen, vilket gör att den verkar rökare och mindre definierad. Blanda uppåt i ledningens riktning.
  • Medan Kajal Liners fungerar bäst för att ge ett slående rökigt öga, är gel och vätska bra alternativ som ger dig nästan samma effekt. Välj bara ditt favoritverktyg!
  • Du kan också använda ett penna liner, men det här alternativet kan inte blandas också.
  • Om du vill använda mer färgstark ögonskugga, vänta med att lägga på ditt svarta fodrar.
  • 4. Välj Brown Eyeshadow för ett traditionellt utseende. Använd en annan ögonborste för att lägga till brun skugga till locket. Gå hela vägen upp till det övre ögonlockets veck (du kommer till bottenlocket senare). Håll en annan borste till hands för att blanda skuggan efter att du har applicerat den.
  • Blandning är en av de viktigaste delarna av att applicera ett bra rökigt öga.
  • 5. Lägg till svart pulver till det yttre hörnet av ögonen. Detta kommer verkligen "röka ut" dina ögon. För närvarande fortsätt koncentrera sig på bara det övre locket. Kom ihåg att blanda efter att du har appliterat pulvret.
  • Om du väljer en mer färgstark ögonskugga palett, lägg inte till något i hörnen av dina ögon ännu.
  • 6. Gå för en kombination av guld, röd och rosa för en färgbrytning. Om du vill ha något mer livfullt än det svarta-och-bruna rökiga ögat, börja med guldpulver på den inre delen av ditt lock. Lägg till en sektion röd till mitten. Avsluta med en purpur-rosa för den sista tredje. Använd en blandningsborste för att göra en gradient och skapa en solnedgångseffekt.
  • För att lägga till ett traditionellt rökigt hörn i dina ögon, använd en djup lila bredvid den purpoliska rosa. Blanda det här också.
  • När du är klar blandar den färgade ögonskuggan, kan du lägga till svart liner till ditt topplock. Det är upp till dig om du vill blanda det här ut i färgerna, eller lämna den som en definierad svart linje.
  • 7. Placera Black Kajal Liner på vattenlinjen av det nedre locket. Dra försiktigt ditt bottenlock ner för att exponera vattenlinjen. Kör långsamt och försiktigt din applikator längs vattenlinjen. Gå hela vägen över, från tips till tips. Du kan också lägga till små punkter på de inre tårkanalerna i dina ögon för extra drama.
  • 8. Använd svart mascara eller falska ögonfransar för att få tjocklek och längd. Om du vill, Curl dina ögonfransar. Sedan Applicera Black Mascara till dina övre fransar. Om du inte tror att dina fransar ser lång och tjock nog, välj några högkvalitativa falska ögonfransar och lägg dem på.
  • Bild med titeln Gör Bollywood Makeup Steg 14
    9. Replicera ögonskuggmönstret under ditt bottenlock. Använd dina ögonborstar för att sätta samma färger (i samma ordning) under dina ögon som du har på topplocket. Lägg bara till en tunn linje av skuggan precis under ditt nedre lock. Glöm inte att blanda!
  • Du måste bestämma hur långt ner för att gå till den nedre halvan av din ögonskugga. Traditionellt kommer ögonskugglinjen att vara ungefär dubbelt så tjock som ditt bottenlock. Men om du vill förlänga skuggan hela vägen ner till vecket längst ner på ögonkontakten, kan du också göra det också!
  • 10. Avsluta ditt rökiga öga med några mascara på dina nedre ögonfransar. Om du känner att dina ögon redan är dramatiska, kan du hoppa över den extra mascara. Om du sätter mascara på dina nedre fransar, var noga med att kolla på det hela dagen. Tyvärr tenderar mascara som appliceras på lägre fransar att flinga på de nedre ögonlocken.
  • Del 3 av 3:
    Efterbehandling med rodnad, läppar och tillbehörGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Applicera rodnad till äpplen av dina kinder. Använd en pulverborste för att markera dina kinder med den rodnad du väljer. Generellt är det en bra idé att gå med en subtil färg som matchar din hudton och distraherar inte det rökiga ögat.
  • Bild med titeln Gör Bollywood Makeup Steg 17
    2. Använd en subtil läppfärg för att hålla fokus på dina rökiga ögon. Du behöver inte någon läppfodral. Välj en läppstift som är bara lite mer rosa eller röd än din naturliga läppfärg. Använd ditt finger för att dab lite på mitten av dina läppar. Sprid sedan ut detta genom att smacka dina läppar ihop. Avsluta med en klar glans om du vill ha lite extra glans.
  • 3. Börja med en plommonfärgad fodral för en mer dramatisk läpp. Gå runt kanterna på dina läppar. Använd sedan fodret för att fylla i dina läppar, eftersom det här kommer att hjälpa läppstiftet verkligen pop. Blanda försiktigt fodret med fingret.
  • 4. Fyll i dina läppar med en lila eller röd läppstift och glans. Avsluta din smink med en rolig och färgstark läppstift. Blanda detta med fingrarna eller genom att smacka dina läppar ihop. Slutligen, lägg till en glans för extra glans och gnista.
  • Bild med titeln Gör Bollywood Makeup Steg 20
    5. Bära en bindi om det är en del av ditt kulturarv. Många Bollywood stjärnor sport binds, eller en liten dekoration i mitten av pannan, i sina filmer och vardagsliv. Bindis är en viktig del av sydasiatiska religiösa och kulturella traditioner, så undvik att ha en bindi som ett mode uttalande eller halloween kostym.
  • Bindis kan vara traditionella röda eller svarta prickar eller små juveler.
  • Använd inte en bindi utan förståelse eller tillhör de kulturella samhällena det är en del av. En bindi borde inte bara vara en cool sak du bär på baren.
  • Bild med titeln Gör Bollywood Makeup Steg 21
    6. Lägg till några guld smycken i ditt utseende. Guld smycken är ett annat kännetecken för Bollywood-filmer, så överväga att lägga till ett guldhalsband eller örhängen för att slutföra ditt utseende. För mer traditionella bitar, gå till ett huvudstycke eller handstycke. Men som med Bindis, var noga med att undvika att behandla dessa tillbehör som om de är en del av en kostym.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande